
Tilslørte bondepiker i form
Jo flere bondepiker sammen, jo bedre! Slik går det raskere å lage denne populære desserten når dere er mange.

Ingredienser
Antall porsjoner
EPLEMOS
HAVREGRYNKRØNSJ
Fremgangsmåte
- 1
Skrell epler og fjern kjernehus. Del epler i biter og kok opp med brunt sukker, vann og kanelstang. Småkok til eplene er møre, ca. 10 minutter. Fjern kanelstangen og avkjøl mosen i kjøleskap.
Tips
Du kan gjerne bruke nedfalssfrukt eller epler som begynner å bli brune. Ønsker du en glatt eplemos kan du kjøre blandingen med en stavmikser.
- 2
Hakk nøtter og varm opp smør i en liten gryte. Fres brødkrumme, hakkede nøtter, havregryn, sukker og kanel i 2-3 minutter under omrøring, slik at du får en sprø og karamellisert blanding. Fordel utover et stykke bakepapir og avkjøl helt.
- 3
Pisk fløten til stiv krem med sukker og fordel krem, eplemos og havregrynkrønsj lagvis i en form. Avslutt med et lag krem og litt krønsj.
Tips
Lag brødkrumme ved å kjøre tørre brødskiver i en kjøkkenmaskin med knivblad til grovsmulet. Dette er en veldig fin måte å få brukt opp gamle brødrester på. Har du ikke brødrester kan du bruke knuste havrekjeks eller griljermel.