Skip to main content
TINE Kjøkken Logo
Del

Rømmeis med marengs og lemoncurd

Enkel
3t

Hjemmelaget is servert med sitronkrem på små porsjonspavlova. Bedre dessert må du lete lenge etter. Husk at isen må stå i fryseren i minst 6 timer.

3.9
(44)
Lagre
Skriv ut
Rømmeis med marengs og lemoncurd

Ingredienser

Marengs

2 stk
eggehvite
1 dl
finkornet sukker

Rømmeis

6 dl
TINE Lettrømme Økologisk
2 dl
sukker
2 ss
sitronsaft

Lemoncurd

2 stk
eggeplomme
1.5 dl
sukker
2 stk
sitron
1 ts
finrevet sitronskall

Basilikumsaus

2 dl
basilikumblader
2 ss
melis
2 ss
sitronsaft
1 dl
olivenolje

Krønsj

1 dl
havregryn
1 ts
sukker

Slik gjør du

Marengs

Rømmeis

Lemoncurd

  1. Tips

    Å få en perfekt seig og fast lemoncurd kan være litt utfordrende da både eggeplomme og sitron kan variere i størrelse og gi varierende resultat. Du trenger omtrent 1 dl sitronsaft per eggeplomme. Det er også viktig å la blandingen få tid til å tykne uten at den koker. Det kan være lurt å lage lemoncurd dagen før og oppbevare den kaldt i kjøleskapet slik at den stivner skikkelig.

Basilikumsaus

Tips

Denne desserten lar seg fint lage som en pavlova. Da lager du en stor marengs heller enn porsjonsstykker, og serverer med iskrem, lemoncurd, krønsj og basilikumsaus oppå.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter