Sitronpai med marengs

(2)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En imponerende pai med perfekt balanse mellom søt marengs og syrlig sitron. Perfekt som dessert når du har gjester.

Antall porsjoner

8

Ingredienser

½ stkvaniljestang
3 dlhvetemel
1 dlsukker
⅛ tssalt
80 gkaldt TINE Meierismør
1 stkeggeplomme
2 sskaldt vann

Sitronfyll

2 dlsukker
1 sshvetemel
2 dlsitronsaft
1 tsfinrevet sitronskall
3 stkegg

Topping

4 stkeggehviter
200 gsukker
½ tseddik
 Les kommentarer (0) Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Splitt vaniljestang på langs og skrap ut frøene. Kjør vaniljefrø, hvetemel, sukker, salt og kaldt smør i biter i en kjøkkenmaskin med knivblad til finkornet.
    2. Tilsett eggeplomme og vann og kjør til en smidig samlet deig. Tilsett litt mer vann om nødvendig, én og én skje.
    3. Samle deigen i en klump, pakk i plast og legg kaldt i 30 minutter. Kjevle deigen ut på et melet bord og kle en terteform. Om deigen faller fra hverandre, kan du også bare presse den ned i formen. Sett formen i fryseren i 30 minutter.
    4. Sett ovnen på 220 °C. Dekk paibunnen med aluminiumsfolie og fyll med tørkede bønner som vekt. Sett formen i oven og senk temperaturen til 200 °C. Stek i 15-20 minutter eller til deigen har satt seg. Fjern folien med bønnene og stek videre i 5-8 minutter eller til bunnen er gyllen.
    5. Lag fyllet mens bunnen steker. Press sitron og rør sammen med sukker, hvetemel og sitronskall. Rør til sukkeret er oppløst, men ikke for hardt slik at det dannes luftbobler. Rør egg forsiktig sammen i en annen bolle og bland inn.

      Tips:

      Det varierer hvor mye saft en sitron inneholder. For å få mest mulig saft ut, er det lurt å rulle sitronen hardt mot underlaget litt før den deles i to og presses. 4 sitroner tilsvarer ca. 2 dl sitronsaft.

    6. Senk ovnstemperaturen til 160 °C. Hell sitronfyllet i paiformen og stek i ca. 20 minutter eller til fyllet har satt seg. Avkjøl helt.
    7. Pisk eggehvite i en kjøkkenmaskin med ballongvisp til luftige og stiv konsistens. Tilsett sukker gradvis mens vispen går og pisk til marengsen er hvit, blank og har stive topper. Rør inn eddik.
    8. Fordel margens utover paien og stek i ovnen i ca. 12 minutter eller til marengsen er sprø og har fått litt farge. Om du liker mykere marengs kan du bruke en brenner og bare gi litt farge til toppen eller sette paien raskt under grillelementene i ovnen.

Tips:

Det er viktig at sitronpaien er helt avkjølt og har satt seg før marengslokket legges på og stekes.

Kommentarer

  Legg til kommentar