No bake-pai med peppermyntekrem

No bake-pai med peppermyntekrem

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 30 min
Visp sammen en rask dessert ved overraskende besøk. Den både smaker og ser ut som om alle dine juleønsker blir innfridd.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Paiform på ca. 25 cm i diameter

BUNN

300 g oreokjeks
100 g TINE Meierismør

OSTEFYLL MED SJOKOLADE

400 g TINE Kremgo’® Naturell
200 g mørk sjokolade
2 ½ dl melis
1 ts vaniljesukker
⅛ ts salt (en klype)

PEPPERMYNTEKREM

3 dl TINE Kremfløte
1 dl melis
1 ts vaniljesukker
2 dråper peppermynteolje

TIL PYNT

1 dl knuste polkagriser

Slik gjør du det

    1. Kjør kjeksen til smuler i en kjøkkenmaskin med knivblad. Smelt smør og bland inn. Press blandingen ned i en paiform (ca. 25 cm i diameter). Press blandingen godt opp langs kanten. Sett i fryseren mens du lager fyllet, ca. 15 minutter.
    2. Pisk romtemperert kremost til luftig og glatt, pisk inn melis, vaniljesukker og salt. Smelt sjokoladen i mikrobølgeovn eller over vannbad, og vend inn i kremosten.
    3. Fyll kremen i paiformen og glatt ut på toppen. Er det lenge til servering kan den oppbevares slik i kjøleskapet.
    4. Stivpisk kremfløten med melis, vaniljesukker og peppermynteekstrakt. Fordel kremen på paien, og pynt med knuste polkagriser før servering.
      Tips!

      Peppermynteekstrakt er potent, så vær forsiktig med mengden – smaken forsterkes av polkagrisene. Alternativt kan du droppe peppermynten og heller pynte med revet sjokolade.

Tips!

Lag en hvit utgave av denne paien ved å bytte Oreo-kjeksene med Digestive-kjeks, og bruk hvit sjokolade i fyllet.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat