placeholder image
0

No bake-pai med peppermyntekrem

(8)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Visp sammen en rask dessert ved overraskende besøk. Den både smaker og ser ut som om alle dine juleønsker blir innfridd.

Antall porsjoner

12

Utstyr

Paiform på ca. 25 cm i diameter

Ingredienser

BUNN

300 goreokjeks
100 gTINE Meierismør

OSTEFYLL MED SJOKOLADE

400 gTINE Kremgo’® Naturell
200 gmørk sjokolade
2 ½ dlmelis
1 tsvaniljesukker
teskjesalt (en klype)

PEPPERMYNTEKREM

3 dlTINE Kremfløte
1 dlmelis
1 tsvaniljesukker
2 dråperpeppermynteolje

TIL PYNT

1 dlknuste polkagriser

Slik gjør du det

    1. Kjør kjeksen til smuler i en kjøkkenmaskin med knivblad. Smelt smør og bland inn. Press blandingen ned i en paiform (ca. 25 cm i diameter). Press blandingen godt opp langs kanten. Sett i fryseren mens du lager fyllet, ca. 15 minutter.
    2. Pisk romtemperert kremost til luftig og glatt, pisk inn melis, vaniljesukker og salt. Smelt sjokoladen i mikrobølgeovn eller over vannbad, og vend inn i kremosten.
    3. Fyll kremen i paiformen og glatt ut på toppen. Er det lenge til servering kan den oppbevares slik i kjøleskapet.
    4. Stivpisk kremfløten med melis, vaniljesukker og peppermynteekstrakt. Fordel kremen på paien, og pynt med knuste polkagriser før servering.

      Tips:

      Peppermynteekstrakt er potent, så vær forsiktig med mengden – smaken forsterkes av polkagrisene. Alternativt kan du droppe peppermynten og heller pynte med revet sjokolade.

Tips:

Lag en hvit utgave av denne paien ved å bytte Oreo-kjeksene med Digestive-kjeks, og bruk hvit sjokolade i fyllet.

Kommentarer