No bake-pai med peppermyntekrem
Enkel•30 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
BUNN
-
300 goreokjeks
-
100 g
OSTEFYLL MED SJOKOLADE
-
2 pakker
-
200 gmørk sjokolade
-
2 ½ dlmelis
-
1 tsvaniljesukker
-
⅛ tssalt (en klype)
PEPPERMYNTEKREM
-
3 dl
-
1 dlmelis
-
1 tsvaniljesukker
-
2 dråperpeppermynteolje
TIL PYNT
-
1 dlknuste polkagriser
Slik gjør du det
-
1
Kjør kjeksen til smuler i en kjøkkenmaskin med knivblad. Smelt smør og bland inn. Press blandingen ned i en paiform (ca. 25 cm i diameter). Press blandingen godt opp langs kanten. Sett i fryseren mens du lager fyllet, ca. 15 minutter.
-
2
Pisk romtemperert kremost til luftig og glatt, pisk inn melis, vaniljesukker og salt. Smelt sjokoladen i mikrobølgeovn eller over vannbad, og vend inn i kremosten.
-
3
Fyll kremen i paiformen og glatt ut på toppen. Er det lenge til servering kan den oppbevares slik i kjøleskapet.
-
4
Stivpisk kremfløten med melis, vaniljesukker og peppermynteekstrakt. Fordel kremen på paien, og pynt med knuste polkagriser før servering.
Tips
Peppermynteekstrakt er potent, så vær forsiktig med mengden – smaken forsterkes av polkagrisene. Alternativt kan du droppe peppermynten og heller pynte med revet sjokolade.