Skip to main content

No bake-pai med peppermyntekrem

Enkel
30min

Visp sammen en rask dessert ved overraskende besøk. Den både smaker og ser ut som om alle dine juleønsker blir innfridd.

4.4
(57)
Next ImageNo bake-pai med peppermyntekrem

Ingredienser

Antall porsjoner

12

BUNN

300 g
oreokjeks

OSTEFYLL MED SJOKOLADE

200 g
mørk sjokolade
2.5 dl
melis
1 ts
vaniljesukker
0.125 ts
salt (en klype)

PEPPERMYNTEKREM

1 dl
melis
1 ts
vaniljesukker
2 dråper
peppermynteolje

TIL PYNT

1 dl
knuste polkagriser

Fremgangsmåte

  1. Kjør kjeksen til smuler i en kjøkkenmaskin med knivblad. Smelt smør og bland inn. Press blandingen ned i en paiform (ca. 25 cm i diameter). Press blandingen godt opp langs kanten. Sett i fryseren mens du lager fyllet, ca. 15 minutter.

  2. Pisk romtemperert kremost til luftig og glatt, pisk inn melis, vaniljesukker og salt. Smelt sjokoladen i mikrobølgeovn eller over vannbad, og vend inn i kremosten.

  3. Fyll kremen i paiformen og glatt ut på toppen. Er det lenge til servering kan den oppbevares slik i kjøleskapet.

  4. Stivpisk kremfløten med melis, vaniljesukker og peppermynteekstrakt. Fordel kremen på paien, og pynt med knuste polkagriser før servering.

    Tips

    Peppermynteekstrakt er potent, så vær forsiktig med mengden – smaken forsterkes av polkagrisene. Alternativt kan du droppe peppermynten og heller pynte med revet sjokolade.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Lag en hvit utgave av denne paien ved å bytte Oreo-kjeksene med Digestive-kjeks, og bruk hvit sjokolade i fyllet.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter