No bake-pai med peppermyntekrem

No bake-pai med peppermyntekrem

1
  • Enkel
  • 30 min
Visp sammen en rask dessert ved overraskende besøk. Den både smaker og ser ut som om alle dine juleønsker blir innfridd.

Ingredienser

Utstyr

Paiform på ca. 25 cm i diameter

BUNN

300 g oreokjeks
100 g TINE Meierismør

OSTEFYLL MED SJOKOLADE

400 g TINE Kremgo® Naturell
200 g mørk sjokolade
2 ½ dl melis
1 ts vaniljesukker
⅛ ts salt (en klype)

PEPPERMYNTEKREM

3 dl TINE Kremfløte
1 dl melis
1 ts vaniljesukker
2 dråper peppermynteolje

TIL PYNT

1 dl knuste polkagriser

Slik gjør du det

    1. Kjør kjeksen til smuler i en kjøkkenmaskin med knivblad. Smelt smør og bland inn. Press blandingen ned i en paiform (ca. 25 cm i diameter). Press blandingen godt opp langs kanten. Sett i fryseren mens du lager fyllet, ca. 15 minutter.
    2. Pisk romtemperert kremost til luftig og glatt, pisk inn melis, vaniljesukker og salt. Smelt sjokoladen i mikrobølgeovn eller over vannbad, og vend inn i kremosten.
    3. Fyll kremen i paiformen og glatt ut på toppen. Er det lenge til servering kan den oppbevares slik i kjøleskapet.
    4. Stivpisk kremfløten med melis, vaniljesukker og peppermynteekstrakt. Fordel kremen på paien, og pynt med knuste polkagriser før servering.
      Tips!

      Peppermynteekstrakt er potent, så vær forsiktig med mengden – smaken forsterkes av polkagrisene. Alternativt kan du droppe peppermynten og heller pynte med revet sjokolade.

Tips!

Lag en hvit utgave av denne paien ved å bytte Oreo-kjeksene med Digestive-kjeks, og bruk hvit sjokolade i fyllet.

Kommentarer

  • Olav

    5 måneder siden
    Jeg byttet ut peppermynteekstrakt med revet skall fra 1,5 appelsin. Droppet pollagriser. Ble en herlig smak med sitrius og vanilje i kremen

     (0)


Det er mye kjærlighet i god mat