
Krydderkake med Kefir
Enkel•70 min60 min
Krydderkake med julens smaker. Denne enkle oppskriften rører du sammen i en fei, så kan den for eksempel steke mens dere spiser.
Ingredienser
Antall stykker
-
4 dlsukker
-
1 dlbrunt sukker
-
200 g
-
3 stkegg
-
8 ½ dlhvetemel
-
1 tsbakepulver
-
1 tsnatron
-
1 tsmalt kanel
-
1 tsmalt nellik
-
1 tsmalt ingefær
-
1 tsmalt kardemomme
-
1 tsmalt allehånde
-
5 dl
-
2 ssmelis til pynt
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 180 °C.
-
2
Pisk sukker, brunt sukker og romtemperert smør hvitt og luftig.
-
3
Knekk i egg og pisk godt i 1 minutt til godt blandet. Rør inn mel, bakepulver, natron, kanel, nellik, ingefær, kardemomme, allehånde og Kefir. Rør godt til en jevn røre.
-
4
Smør en formkakeform på 2 liter (eller to former på 1 liter) og dryss med mel eller semulegryn. Ha røren i formen og stek i ca. 1 time. Avkjøl litt før du tar kaken ut av formen. Dryss over melis og server.
Tips
Jo mindre former du bruker, jo kortere blir steketiden. Har du dårlig tid kan du steke den i porsjonsformer.