Krydderkake med Kefir

Krydderkake med Kefir

Kommentarer 12
  • Enkel
  • 70 min
  • 60 min
Krydderkake med julens smaker. Du rører den sammen i en fei, så kan den for eksempel steke mens dere spiser.

Ingredienser

Antall porsjoner

4 dl sukker
1 dl brunt sukker
200 g TINE Meierismør
3 stk egg
8 ½ dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts natron
1 ts malt kanel
1 ts malt nellik
1 ts malt ingefær
1 ts malt kardemomme
1 ts malt allehånde
5 dl TINE Kefir Økologisk
2 ss melis til pynt

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 180 °C.
    2. Pisk sukker, brunt sukker og romtemperert smør hvitt og luftig.
    3. Knekk i egg og pisk godt i 1 minutt til godt blandet. Rør inn mel, bakepulver, natron, kanel, nellik, ingefær, kardemomme, allehånde og Kefir. Rør godt til en jevn røre.
    4. Smør en formkakeform på 2 liter (eller to former på 1 liter) og dryss med mel eller semulegryn. Ha røren i formen og stek i ca. 1 time. Avkjøl litt før du tar kaken ut av formen. Dryss over melis og server.
      Tips!

      Jo mindre former du bruker, jo kortere blir steketiden. Har du dårlig tid kan du steke den i porsjonsformer.

Tips!

Har du lyst på mer tekstur i kaken, kan du røre inn hakkede nøtter og/eller tørket frukt i røren. Bruk det du har eller liker.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Linn

    17 dager siden
    Hei, Jeg lurer på om det går an å erstatte litt av melet med for eksempel hvetemel med fullkorn, som består av ca. 50/50 med hvetemel og sammalt hvetemel? Og i så fall, må jeg da må justere væskemengden?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      15 dager siden
      Hei. Lisa, jeg ville hatt oppi hevetemel først så spedd med sammalt hvete til du får ønsket konsistens. Eventuelt ha i litt mer væske til riktig konsistens. Prøv deg frem og pass på så kaken ikke blir for kompakt.

      Kommenter  (0)


  • Silje skjævestad

    1 år siden
    Hei, Har dere prøvd denne blanda med epler? Bare sånn for moro skyld. Satt her og lurte på det da jeg har både kefir og epler som må brukes opp :) Silje

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Silje, Jeg har personlig ikke prøvd ut dette, men kan tenke meg det vil bli krysning av krydderkake og eplekake i smak. Høres helt nydelig ut :) Gjerne gi oss en tilbakemelding på hvordan det blir. God bakst!

      Kommenter  (0)


  • Frøydis

    2 år siden
    Bakte denne i dag. Fulgte oppskriften pluss hakkede nøtter. Den ble bare helt utrolig god ??. Denne oppskriften skal jeg ta vare på ??.

    Kommenter  (3)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Frøydis, Takk for hyggelig tilbakemelding! Så bra det smakte :) God jul!

      Kommenter  (0)


  • Veronica

    2 år siden
    Hei. Må mann bruke kefir? Eller kan jeg bruke melk?

    Kommenter  (18)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Veronica, Du må bruke syrnet melk, Biola® naturell og Cultura er en erstatning om du ikke ønsker å bruke Kefir :) Lykke til! God jul.

      Kommenter  (0)


  • Wenche Frogner

    2 år siden
    Lurer på hvorfor i verden dere må bruke så himla mye sukker, hadde lyst til å bake krydderkake, men når det er over et halv kilo sukker i en slik kake, Herrefred det må jo være feil i oppskrifta

    Kommenter  (10)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Wenche, I noen Bake/kake oppskrifter er det naturlig mye sukker, Kake er jo ikke det sunneste og heller noe man skal kose seg med :) Det finnes mange oppskrifter her inne med mindre sukker i, kanskje du kan prøve en av de? God bakst!

      Kommenter  (9)

      • inger håvås

        4 måneder siden
        Passer denne oppskrifta til en stor langpanne ?

        Kommenter  (0)

        • Margrete , Kundekonsulent

          4 måneder siden
          Du kan steke den i langpannen, men da må du tilpasse steketiden også. Tykkelsen på kakaen vil jo være avhengig av størrelsen på langpannen du bruker :) God bakst!

          Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat