Håndkle og blad
Krydderkake med Kefir
(4141)

Krydderkake med Kefir

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Krydderkake med julens smaker. Du rører den sammen i en fei, så kan den for eksempel steke mens dere spiser.

Håndkle

Ingredienser

Antall stykker

1
4 dlsukker
1 dlbrunt sukker
200 gTINE Meierismør
3 stkegg
8 ½ dlhvetemel
1 tsbakepulver
1 tsnatron
1 tsmalt kanel
1 tsmalt nellik
1 tsmalt ingefær
1 tsmalt kardemomme
1 tsmalt allehånde
5 dlTINE Kefir Økologisk
2 ssmelis til pynt
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 180 °C.
    2. Pisk sukker, brunt sukker og romtemperert smør hvitt og luftig.
    3. Knekk i egg og pisk godt i 1 minutt til godt blandet. Rør inn mel, bakepulver, natron, kanel, nellik, ingefær, kardemomme, allehånde og Kefir. Rør godt til en jevn røre.
    4. Smør en formkakeform på 2 liter (eller to former på 1 liter) og dryss med mel eller semulegryn. Ha røren i formen og stek i ca. 1 time. Avkjøl litt før du tar kaken ut av formen. Dryss over melis og server.
      Blått hjerte
      Tips!

      Jo mindre former du bruker, jo kortere blir steketiden. Har du dårlig tid kan du steke den i porsjonsformer.

Blått hjerte
Tips!

Har du lyst på mer tekstur i kaken, kan du røre inn hakkede nøtter og/eller tørket frukt i røren. Bruk det du har eller liker.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat