Krydderkake med Kefir

Krydderkake med Kefir

14
  • Enkel
  • 70 min
  • 60 min
Krydderkake med julens smaker. Denne enkle oppskriften rører du sammen i en fei, så kan den for eksempel steke mens dere spiser.

Ingredienser

4 dl sukker
1 dl brunt sukker
200 g TINE Meierismør
3 stk egg
8 ½ dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts natron
1 ts malt kanel
1 ts malt nellik
1 ts malt ingefær
1 ts malt kardemomme
1 ts malt allehånde
5 dl TINE Kefir Økologisk
2 ss melis til pynt

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 180 °C.
    2. Pisk sukker, brunt sukker og romtemperert smør hvitt og luftig.
    3. Knekk i egg og pisk godt i 1 minutt til godt blandet. Rør inn mel, bakepulver, natron, kanel, nellik, ingefær, kardemomme, allehånde og Kefir. Rør godt til en jevn røre.
    4. Smør en formkakeform på 2 liter (eller to former på 1 liter) og dryss med mel eller semulegryn. Ha røren i formen og stek i ca. 1 time. Avkjøl litt før du tar kaken ut av formen. Dryss over melis og server.
      Tips

      Jo mindre former du bruker, jo kortere blir steketiden. Har du dårlig tid kan du steke den i porsjonsformer.

Tips

Har du lyst på mer tekstur i kaken, kan du røre inn hakkede nøtter og/eller tørket frukt i røren. Bruk det du har eller liker.

Kommentarer

  • Marta

    9 måneder siden
    Hei! Lurte på om den kan fryses??

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      9 måneder siden
      Hei Marta,

      Den kan fint fryses :)

      God bakst!

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat