Krydderkake med Kefir
Krydderkake med julens smaker. Denne enkle oppskriften rører du sammen i en fei, så kan den for eksempel steke mens dere spiser.
Enkel•1 t 10 min•1 personer
Ingredienser
- 4 dl sukker
- 1 dl brunt sukker
- 200 g TINE® Meierismør
- 3 stykk egg
- 8.5 dl hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 1 ts natron
- 1 ts malt kanel
- 1 ts malt nellik
- 1 ts malt ingefær
- 1 ts malt kardemomme
- 1 ts malt allehånde
- 5 dl TINE® Kefir Økologisk
- 2 ss melis, til pynt
Slik gjør du
1
2
Pisk sukker, brunt sukker og romtemperert smør hvitt og luftig.
3
Knekk i egg og pisk godt i 1 minutt til godt blandet. Rør inn mel, bakepulver, natron, kanel, nellik, ingefær, kardemomme, allehånde og Kefir. Rør godt til en jevn røre.
4
Smør en formkakeform på 2 liter (eller to former på 1 liter) og dryss med mel eller semulegryn. Ha røren i formen og stek i ca. 1 time. Avkjøl litt før du tar kaken ut av formen. Dryss over melis og server.
TipsJo mindre former du bruker, jo kortere blir steketiden. Har du dårlig tid kan du steke den i porsjonsformer.
TipsHar du lyst på mer tekstur i kaken, kan du røre inn hakkede nøtter og/eller tørket frukt i røren. Bruk det du har eller liker.