Saftig sjokoladekake med kefir

Saftig sjokoladekake med kefir

16
  • Middels
  • 90 min
  • 35 min
Oppskrift på mørk langpannesjokoladekake med Kefir pyntet med grovhakket sjokolade og hasselnøtter. Kefir gjør underverker i sjokoladekake – og saftig er stikkordet her.

Ingredienser

Utstyr

Langpanne på ca. 30 x 40 cm

Sjokoladekake

400 g TINE Meierismør
4 ½ dl vann
8 ss kakao
6 dl sukker
3 dl TINE Kefir Økologisk
8 dl hvetemel
1 ts salt
2 ts natron
4 stk egg

Glasur

150 g TINE Meierismør
4 ss kakao
6 ss Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
1 ts vaniljesukker
5 dl melis

Slik gjør du det

    1. Smelt smør i en kjele. Tilsett vann og kakao og kok opp. Ha i sukker og rør til det har løst seg opp i blandingen. Ta kjelen av varmen. Bland inn kefir, hvetemel, salt og natron i smørblandingen i kjelen.
    2. Pisk sammen egg i en egen bolle. Pisk inn de lett sammenvispede eggene i kjelen, litt og litt av gangen. Det er viktig å piske, slik at eggene ikke blir eggerøre i deigen.
    3. Dekk en langpanne (ca. 30 × 40 cm) med bakepapir og hell i røren. Stekes midt i ovnen ved 180 °C i 35 - 40 minutter.
  1. Glasur

    1. Ha smør, kakao, melk og vaniljesukker i en kjele på svak varme til alt er smeltet. Ta kjelen av varmen. Sikt inn melis i glasuren og rør til en fin og glatt glasur.
    2. Pynt gjerne hver kakebit med litt grovhakket sjokolade og hasselnøtt.
Tips

Stikk små hull i kaken med en gaffel, før du heller glasuren over den. Det gjør kaken ekstra saftig. 

Kommentarer

  • Kristin HV

    3 måneder siden
    Hei!
    Kan eg bruke anna type surmjølk?
    Vh Kristin HV

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      2 måneder siden
      Hei Kristin!

      Ja prøv gjerne kulturmelk eller Cultura om du har det. :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat