Saftig sjokoladekake med kefir
Oppskrift på mørk langpannesjokoladekake med kefir – ekstra saftig og full av rik sjokoladesmak, toppet med grovhakket sjokolade og hasselnøtter.
Middels•1 t 30 min•1 personer
Ingredienser
Sjokoladekake
- 400 g TINE® Meierismør
- 4.5 dl vann
- 8 ss kakao
- 6 dl sukker
- 3 dl TINE® Kefir Økologisk
- 8 dl hvetemel
- 1 ts salt
- 2 ts natron
- 4 stykk egg
Glasur
- 150 g TINE® Meierismør
- 4 ss kakao
- 6 ss TINE® Helmelk 3,5 % fett
- 1 ts vaniljesukker
- 5 dl melis
Slik gjør du
1
Smelt smør i en kjele. Tilsett vann og kakao og kok opp. Ha i sukker og rør til det har løst seg opp i blandingen.
Ta kjelen av varmen. Bland inn kefir, hvetemel, salt og natron i smørblandingen i kjelen.
2
Pisk sammen egg i en egen bolle. Pisk inn de lett sammenvispede eggene i kjelen, litt og litt av gangen.
Det er viktig å piske, slik at eggene ikke blir eggerøre i deigen.
3
Dekk en langpanne (ca. 30 × 40 cm) med bakepapir og hell i røren. Stekes midt i ovnen ved 180 °C i 35 - 40 minutter.
Glasur
1
Ha smør, kakao, melk og vaniljesukker i en kjele på svak varme til alt er smeltet.
Ta kjelen av varmen. Sikt inn melis i glasuren og rør til en fin og glatt glasur.
2
Pynt gjerne hver kakebit med litt grovhakket sjokolade og hasselnøtt.
TipsStikk små hull i kaken med en gaffel, før du heller glasuren over den. Det gjør kaken ekstra saftig.