Saftig sjokoladekake med kefir

Saftig sjokoladekake med kefir

Kommentarer 14
  • Middels
  • 90 min
  • 35 min
Oppskrift på mørk langpannesjokoladekake med Kefir pyntet med grovhakket sjokolade og hasselnøtter. Kefir gjør underverker i sjokoladekake – og saftig er stikkordet her.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Langpanne på ca. 30 x 40 cm

Sjokoladekake

400 g TINE Meierismør
4 ½ dl vann
8 ss kakao
6 dl sukker
3 dl TINE Kefir Økologisk
8 dl hvetemel
1 ts salt
2 ts natron
4 stk egg

Glasur

150 g TINE Meierismør
4 ss kakao
6 ss Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
1 ts vaniljesukker
5 dl melis

Slik gjør du det

    1. Smelt smør i en kjele. Tilsett vann og kakao og kok opp. Ha i sukker og rør til det har løst seg opp i blandingen. Ta kjelen av varmen. Bland inn kefir, hvetemel, salt og natron i smørblandingen i kjelen.
    2. Pisk sammen egg i en egen bolle. Pisk inn de lett sammenvispede eggene i kjelen, litt og litt av gangen. Det er viktig å piske, slik at eggene ikke blir eggerøre i deigen.
    3. Dekk en langpanne (ca. 30 × 40 cm) med bakepapir og hell i røren. Stekes midt i ovnen ved 180 °C i 35 - 40 minutter.
  1. Glasur

    1. Ha smør, kakao, melk og vaniljesukker i en kjele på svak varme til alt er smeltet. Ta kjelen av varmen. Sikt inn melis i glasuren og rør til en fin og glatt glasur.
    2. Pynt gjerne hver kakebit med litt grovhakket sjokolade og hasselnøtt.
Tips!

Stikk små hull i kaken med en gaffel, før du heller glasuren over den. Det gjør kaken ekstra saftig. 

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Tove

    6 måneder siden
    Hei. Skal glasuren helles på varm eller kald kake?

    Kommenter  (0)

    • Margrete , Kundekonsulent

      5 måneder siden
      Hei, Tove! Ha glasuren på kald kake :) Tips: Stikk små hull i kaken med en gaffel, før du heller glasuren over den. Det gjør kaken ekstra saftig! God bakst!

      Kommenter  (0)


  • Carina Gunnarsdatter Lindaas

    1 år siden
    Fantastisk god og saftig sjokoladekake!!! Denne skal bakes igjen. Røra blir tynn ja, som noen skriver under. Men den skal være sånn. Resultatet er magiSk.

    Kommenter  (2)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Så bra at det smakte, Carina :) Fortsett og bake!

      Kommenter  (0)


  • Lilian Tennung

    2 år siden
    Jeg liker best oppskrifter som har alle ingredienser i gram. Denne røra ble litt tynn, kaken står i ovnen, spent på om den blir bra. Ønsker meg gjennomførte oppskrifter med både gram og dl fra dere. :-)

    Kommenter  (5)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Lilian, Oppskriftene på Matsans er som regel i dl da de fleste har dette i hjemmet og mange har fortsatt ikke kjøkkenvekt, men jeg skal bringe ønsket ditt videre til nøkkelpersoner :) Håper kaken ble fantastisk! God bakst videre.

      Kommenter  (3)


  • Odny

    2 år siden
    Bakte denne idag??Har aldri smakt makan til god og saftig sjokoladekake ??God uten glasur også

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Odny, Takk for hyggelig tilbakemelding, så bra at kaken var like god uten som med glasur :) God bakst!

      Kommenter  (0)


  • Kjell Sprell

    2 år siden
    Heisann, det står at den skal stekes i 35-40 minutter. Men på hva? Varmluft? Grill? Over og undervarme? :-) Prøver meg på Over og undervarme idag, så får jeg se hvordan resultatet blir.

    Kommenter  (26)


  • Therese Kjærnet

    2 år siden
    Hei. Kan denne fryses? også med glasuren? Tenkte å dele den opp og så fryse den ferdig oppdelt i stykker. Hva med hasselnøtter og sjokolade som pynt, kan det også fryses på toppen av kaken? På forhånd takk for svar!

    Kommenter  (3)

    • Julie

      2 år siden
      Hei, jeg har lagt denne kaken og fryst den med glasur og pynt. Den var like god!??

      Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      2 år siden
      Hei Therese, Som Julie skriver, så lar det seg gjøre. Jeg vil allikevel anbefale deg å fryse kaken uten glasur og heller glasere den rett før servering, for det beste resultatet. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • Gry

    3 år siden
    Hei! Hvor lenge er en åpnet kefir holdbar (innenfor best før-dato)? Savner ofte en liten notis ang holdbarhet etter åpning, selv om smak og lukt gjerne avgjør. De av oss som bruker kefir og lignende produkter kun i baking, har jo gjerne ingen forutsetninger for å vite om det smaker som det skal ved prøvesmaking ;) Takk for svar :)

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Gry! Etter åpning har kefir en forventet holdbarhet på rundt én uke. Dette gjelder de aller fleste produktene våre. De kan selvsagt holde lenger, forutsatt riktig oppbevaring. men da må man vurdere kvaliteten selv.

      Kommenter  (34)


Det er mye kjærlighet i god mat