Saftig sjokoladekake med kefir

(226)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

  • Steketid

Oppskrift på mørk langpannesjokoladekake med Kefir pyntet med grovhakket sjokolade og hasselnøtter. Kefir gjør underverker i sjokoladekake – og saftig er stikkordet her.

Antall porsjoner

Utstyr

Langpanne på ca. 30 x 40 cm

Ingredienser

Sjokoladekake

400 gTINE Meierismør
4 ½ dlvann
8 sskakao
6 dlsukker
3 dlTINE Kefir Økologisk
8 dlhvetemel
1 tssalt
2 tsnatron
4 stkegg

Glasur

150 gTINE Meierismør
4 sskakao
6 ssTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
1 tsvaniljesukker
5 dlmelis

Slik gjør du det

  • Sjokoladekake

    1. Smelt smør i en kjele. Tilsett vann og kakao og kok opp. Ha i sukker og rør til det har løst seg opp i blandingen. Ta kjelen av varmen. Bland inn kefir, hvetemel, salt og natron i smørblandingen i kjelen.
    2. Pisk sammen egg i en egen bolle. Pisk inn de lett sammenvispede eggene i kjelen, litt og litt av gangen. Det er viktig å piske, slik at eggene ikke blir eggerøre i deigen.
    3. Dekk en langpanne (ca. 30 × 40 cm) med bakepapir og hell i røren. Stekes midt i ovnen ved 180 °C i 35 - 40 minutter.
  • Glasur

    1. Ha smør, kakao, melk og vaniljesukker i en kjele på svak varme til alt er smeltet. Ta kjelen av varmen. Sikt inn melis i glasuren og rør til en fin og glatt glasur.
    2. Pynt gjerne hver kakebit med litt grovhakket sjokolade og hasselnøtt.

Tips:

Stikk små hull i kaken med en gaffel, før du heller glasuren over den. Det gjør kaken ekstra saftig. 

Kommentarer

  Legg til kommentar