Skip to main content

Saftig sjokoladekake med kefir

Middels
1t 30min

Oppskrift på mørk langpannesjokoladekake med Kefir pyntet med grovhakket sjokolade og hasselnøtter. Kefir gjør underverker i sjokoladekake – og saftig er stikkordet her.

3.8
(373)
Next ImageSaftig sjokoladekake med kefir

Ingredienser

Antall porsjoner

Sjokoladekake

4.5 dl
vann
8 ss
kakao
6 dl
sukker
8 dl
hvetemel
1 ts
salt
2 ts
natron
4 stk
egg

Glasur

4 ss
kakao
1 ts
vaniljesukker
5 dl
melis

Fremgangsmåte

  1. Smelt smør i en kjele. Tilsett vann og kakao og kok opp. Ha i sukker og rør til det har løst seg opp i blandingen. Ta kjelen av varmen. Bland inn kefir, hvetemel, salt og natron i smørblandingen i kjelen.

  2. Pisk sammen egg i en egen bolle. Pisk inn de lett sammenvispede eggene i kjelen, litt og litt av gangen. Det er viktig å piske, slik at eggene ikke blir eggerøre i deigen.

  3. Dekk en langpanne (ca. 30 × 40 cm) med bakepapir og hell i røren. Stekes midt i ovnen ved 180 °C i 35 - 40 minutter.

Glasur

  1. Ha smør, kakao, melk og vaniljesukker i en kjele på svak varme til alt er smeltet. Ta kjelen av varmen. Sikt inn melis i glasuren og rør til en fin og glatt glasur.

  2. Pynt gjerne hver kakebit med litt grovhakket sjokolade og hasselnøtt.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Stikk små hull i kaken med en gaffel, før du heller glasuren over den. Det gjør kaken ekstra saftig. 

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter