Saftig sjokoladekake med kefir
Middels•90 min35 min
Oppskrift på mørk langpannesjokoladekake med Kefir pyntet med grovhakket sjokolade og hasselnøtter. Kefir gjør underverker i sjokoladekake – og saftig er stikkordet her.
Ingredienser
Antall porsjoner
Sjokoladekake
-
400 g
-
4 ½ dlvann
-
8 sskakao
-
6 dlsukker
-
3 dl
-
8 dlhvetemel
-
1 tssalt
-
2 tsnatron
-
4 stkegg
Glasur
-
150 g
-
4 sskakao
-
6 ss
-
1 tsvaniljesukker
-
5 dlmelis
Slik gjør du det
-
1
Smelt smør i en kjele. Tilsett vann og kakao og kok opp. Ha i sukker og rør til det har løst seg opp i blandingen. Ta kjelen av varmen. Bland inn kefir, hvetemel, salt og natron i smørblandingen i kjelen.
-
2
Pisk sammen egg i en egen bolle. Pisk inn de lett sammenvispede eggene i kjelen, litt og litt av gangen. Det er viktig å piske, slik at eggene ikke blir eggerøre i deigen.
-
3
Dekk en langpanne (ca. 30 × 40 cm) med bakepapir og hell i røren. Stekes midt i ovnen ved 180 °C i 35 - 40 minutter.
Glasur
-
4
Ha smør, kakao, melk og vaniljesukker i en kjele på svak varme til alt er smeltet. Ta kjelen av varmen. Sikt inn melis i glasuren og rør til en fin og glatt glasur.
-
5
Pynt gjerne hver kakebit med litt grovhakket sjokolade og hasselnøtt.