Skip to main content

Bountykake

Enkel
1t 30min

En kokoskake som minner om den populære kokossjokoladen. Deilig, mørk sjokolade og fyldig kokoskrem.

3.9
(291)
Next ImageBountykake

Ingredienser

Antall porsjoner

14

Kakebunn

5 stk
egg
1.5 dl
sukker
2.5 dl
hvetemel
1 ts
bakepulver
1 dl
kakao

Kokosfyll

1 dl
sukker
7.5 dl
kokosmasse

Sjokoladelokk

200 g
mørk sjokolade

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 180 °C.

  2. Skill egg og pisk eggehviten stiv i en kjøkkenmaskin med ballongvisp. Tilsett eggeplommer, sukker, mel, bakepulver og kakao mens maskinen går til en jevn og luftig masse.

  3. Fordel røren i en liten langpanne, ca. 20 x 30 centimeter, dekket med bakepapir. Stek i ovnen i 35 minutter.

Kokosfyll

  1. Varm opp melk og sukker og rør til sukkeret er oppløst. Tilsett kokos og kok opp. La småkok til blandingen tykner. Ta av varmen og rør inn smør. Avkjøl under omrøring, gjerne i kjøleskapet, og fordel utover sjokoladebunnen.

    Tips

    La kokosmassen stivne ordentlig før du sprer den utover kaken ellers risikerer du at den skiller seg.

Sjokoladelokk

  1. Smelt sjokolade og smør i vannbad og hell blandingen over kokosfyllet. Jevn ut og la stivne.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Denne kaken kan gjerne lages dagen før.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter