Bountykake

Bountykake

51
  • Enkel
  • 90 min
En kokoskake som minner om den populære kokossjokoladen. Deilig, mørk sjokolade og fyldig kokoskrem.

Ingredienser

Kakebunn

5 stk egg
1 ½ dl sukker
2 ½ dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 dl kakao

Kokosfyll

5 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
1 dl sukker
7 ½ dl kokosmasse
200 g TINE Meierismør

Sjokoladelokk

200 g mørk sjokolade
100 g TINE Meierismør

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 180 °C.
    2. Skill egg og pisk eggehviten stiv i en kjøkkenmaskin med ballongvisp. Tilsett eggeplommer, sukker, mel, bakepulver og kakao mens maskinen går til en jevn og luftig masse.
    3. Fordel røren i en liten langpanne, ca. 20 x 30 centimeter, dekket med bakepapir. Stek i ovnen i 35 minutter.
  1. Kokosfyll

    1. Varm opp melk og sukker og rør til sukkeret er oppløst. Tilsett kokos og kok opp. La småkok til blandingen tykner. Ta av varmen og rør inn smør. Avkjøl under omrøring, gjerne i kjøleskapet, og fordel utover sjokoladebunnen.
      Tips

      La kokosmassen stivne ordentlig før du sprer den utover kaken ellers risikerer du at den skiller seg.

  2. Sjokoladelokk

    1. Smelt sjokolade og smør i vannbad og hell blandingen over kokosfyllet. Jevn ut og la stivne.
Tips

Denne kaken kan gjerne lages dagen før.

Kommentarer

  • Tonje

    1 måneder siden
    Skulle lage denne nå til bursdagen min.. Tørrere og mer kompakt kakebunn skal du lete lenge etter! Den ble helt uspiselig, og jeg stekte den bare i 25 min. Fyllet tar en evighet å stivne.. Foreløpig blir det posebrownies til feiring. Dere må seriøst vurdere å endre oppskriften!

     (0)


Det er mye kjærlighet i god mat