Bountykake

Bountykake

Kommentarer 43
  • Enkel
  • 90 min
En kokoskake som minner om den populære kokossjokoladen. Deilig, mørk sjokolade og fyldig kokoskrem.

Ingredienser

Antall porsjoner

Kakebunn

5 stk egg
1 ½ dl sukker
2 ½ dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 dl kakao

Kokosfyll

5 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
1 dl sukker
7 ½ dl kokosmasse
200 g TINE Meierismør

Sjokoladelokk

200 g mørk sjokolade
100 g TINE Meierismør

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 180 °C.
    2. Skill egg og pisk eggehviten stiv i en kjøkkenmaskin med ballongvisp. Tilsett eggeplommer, sukker, mel, bakepulver og kakao mens maskinen går til en jevn og luftig masse.
    3. Fordel røren i en liten langpanne, ca. 20 x 30 centimeter, dekket med bakepapir. Stek i ovnen i 35 minutter.
  1. Kokosfyll

    1. Varm opp melk og sukker og rør til sukkeret er oppløst. Tilsett kokos og kok opp. La småkok til blandingen tykner. Ta av varmen og rør inn smør. Avkjøl under omrøring, gjerne i kjøleskapet, og fordel utover sjokoladebunnen.
      Tips!

      La kokosmassen stivne ordentlig før du sprer den utover kaken ellers risikerer du at den skiller seg.

  2. Sjokoladelokk

    1. Smelt sjokolade og smør i vannbad og hell blandingen over kokosfyllet. Jevn ut og la stivne.
Tips!

Denne kaken kan gjerne lages dagen før.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Vladan

    11 måneder siden
    Har dere prøvd å lage kake selv? 1 dl av kakao kan brukes når en skal bygge 5 etasje bygning i steden for sement.

    Kommenter  (1)

    • Kathrin, Kundekonsulent

      11 måneder siden
      Hei Vladan! Ja, alle oppskriftene våre er testet. Du kan redusere kakaomengden om du synes det blir for mye :)

      Kommenter  (0)


  • Monica

    12 måneder siden
    Kan man bruke håndmikser istedenfor kjøkkenmaskin?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      12 måneder siden
      Du kan fint bruke en håndmikser, Monica :) Pass bare på at den er sterk nok til oppgaven. God bakst!

      Kommenter  (0)


  • Jeanette dalen

    12 måneder siden
    Hei ?
    Da er det første gang jeg har prøvd å lage kaka, og siden jeg har en familie som skal feire thanksgiving i morgen, så ville jeg være med å bidra med en kake. Det ble denne ?
    Utseendemessig, så ser den skikkelig god ut, og gleder meg virkelig til å smake på den ??

    Kommenter  (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      12 måneder siden
      Høres ut som ett fantastisk bidrag, Jeanette :) Håper det smakte like godt som den så ut! God bakst videre!

      Kommenter  (0)


  • Elida

    2 år siden
    Kan kaken fryses?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Elida! Denne kaken kan godt fryses :) God bakst!

      Kommenter  (1)

      • Mari

        1 år siden
        Hvordan tines den best før servering?

        Kommenter  (0)

        • Annicken , Kokk og kundekonsulent

          1 år siden
          Hei Mari,

          Anbefaler deg å ta den ut av fryseren kvelden før og sett den i kjøleskapet for sakte tining. Om kaken fortsatt er frossen noen timer før servering ville jeg satt den på kjøkkenbenken :) Lykke til!

          Kommenter  (0)


  • Anonym

    2 år siden
    Denne kaka tar ikke 90 minutter å lage, den tar sånn ca et halvt år.

    Kommenter  (8)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei, Så kjedelig at du føler det sånn. jeg anbefaler at når man skal bake er det viktig å ha alle råvarer på plass og alle redskaper, da er det enkelt å ha alt i bollen steg for steg, raskt og enkelt :) God bakst videre!

      Kommenter  (5)


  • Marit

    2 år siden
    Hei. Kan man bruke kokoskrem laget av kokosmelk som fyll?

    Kommenter  (3)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Marit, Jeg har ikke testet det ut selv, men kan ikke se noen grunn til at det ikke skal gå bra :) Gi oss gjerne en tilbakemelding på resultatet. Lykke til!

      Kommenter  (3)

      • Marit

        2 år siden
        Hei. Det gikk veldig bra og bruke kokoskrem, kan anbefales

        Kommenter  (3)

        • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

          2 år siden
          Hei igjen Marit, Så bra at det var vellykket :) Takk for tilbakemeldingen, Dette fikk jeg lyst til å teste ut! God bakst videre.

          Kommenter  (2)


  • Gustav Haviken Bjørge

    2 år siden
    Hei jeg er en 13 åt gammel gutt og klarte dette enkelt,meget god kake.

    Kommenter  (28)


  • Cecilie

    2 år siden
    Hei. Det kokosfylle når vett eg når det er stivnet nok? D er starta og bli kaldt, men ser bare ut som ein grøt.

    Kommenter  (1)


  • Turid

    3 år siden
    Jeg har tenkt å lage denne i stor langpanne. -Da er det vel bare å doble oppskriften, men hva med steketiden??

    Kommenter  (1)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Turid, Det går helt fint å doble oppskriften, og siden bunnen skal fordeles ganske tynt i langformen, så øker ikke steketiden noe. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • grethema

    3 år siden
    hvor lenge skal kokosblanding koke ca.?

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Grethe, Det vil nok kunne variere litt, men rundt 5 minutter. Lykke til :)

      Kommenter  (1)


Det er mye kjærlighet i god mat