Bountykake

Bountykake

51
199
Enkel90 min
En kokoskake som minner om den populære kokossjokoladen. Deilig, mørk sjokolade og fyldig kokoskrem.

Ingredienser

Antall porsjoner

Kakebunn

  • 5 stk
    egg
  • 1 ½ dl
    sukker
  • 2 ½ dl
    hvetemel
  • 1 ts
    bakepulver
  • 1 dl
    kakao

Kokosfyll

Sjokoladelokk

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 180 °C.

  2. 2

    Skill egg og pisk eggehviten stiv i en kjøkkenmaskin med ballongvisp. Tilsett eggeplommer, sukker, mel, bakepulver og kakao mens maskinen går til en jevn og luftig masse.

  3. 3

    Fordel røren i en liten langpanne, ca. 20 x 30 centimeter, dekket med bakepapir. Stek i ovnen i 35 minutter.

Kokosfyll

  1. 4

    Varm opp melk og sukker og rør til sukkeret er oppløst. Tilsett kokos og kok opp. La småkok til blandingen tykner. Ta av varmen og rør inn smør. Avkjøl under omrøring, gjerne i kjøleskapet, og fordel utover sjokoladebunnen.

    Tips

    La kokosmassen stivne ordentlig før du sprer den utover kaken ellers risikerer du at den skiller seg.

Sjokoladelokk

  1. 5

    Smelt sjokolade og smør i vannbad og hell blandingen over kokosfyllet. Jevn ut og la stivne.

Tips

Denne kaken kan gjerne lages dagen før.

Del denne oppskriften: