Bountykake

Bountykake

50
  • Enkel
  • 90 min
En kokoskake som minner om den populære kokossjokoladen. Deilig, mørk sjokolade og fyldig kokoskrem.

Ingredienser

Kakebunn

5 stk egg
1 ½ dl sukker
2 ½ dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 dl kakao

Kokosfyll

5 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
1 dl sukker
7 ½ dl kokosmasse
200 g TINE Meierismør

Sjokoladelokk

200 g mørk sjokolade
100 g TINE Meierismør

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 180 °C.
    2. Skill egg og pisk eggehviten stiv i en kjøkkenmaskin med ballongvisp. Tilsett eggeplommer, sukker, mel, bakepulver og kakao mens maskinen går til en jevn og luftig masse.
    3. Fordel røren i en liten langpanne, ca. 20 x 30 centimeter, dekket med bakepapir. Stek i ovnen i 35 minutter.
  1. Kokosfyll

    1. Varm opp melk og sukker og rør til sukkeret er oppløst. Tilsett kokos og kok opp. La småkok til blandingen tykner. Ta av varmen og rør inn smør. Avkjøl under omrøring, gjerne i kjøleskapet, og fordel utover sjokoladebunnen.
      Tips!

      La kokosmassen stivne ordentlig før du sprer den utover kaken ellers risikerer du at den skiller seg.

  2. Sjokoladelokk

    1. Smelt sjokolade og smør i vannbad og hell blandingen over kokosfyllet. Jevn ut og la stivne.
Tips!

Denne kaken kan gjerne lages dagen før.

Kommentarer

  • Anne Grethe

    22 dager siden
    Konsistensmessig er ikke oppskriften god nok. Smaksmessig leverer den

    Hva er så problemet? Bunnen inneholder verken fett eller væske
    Dette er spesielt. Ved å tilsette smør,ville man fått en brownieskvalitet.
    Kaken skulle også stekes for lenge,etter min meining. Jeg tok den ut etter 20 min og da var den alt tørr

     (0)


  • Cathrine

    2 måneder siden
    Kaken er god, og slo godt an på kakebordet! Men, bunnen ble litt tung og kompakt. Jeg frøs ned kaken med glasur og det hele, og den var like fin etter tining! Et tips: Skjær kaken opp i biter når den er halvvegs tint, og legg bitene over på et fat, så smuldrer den ikke så mye!

     (1)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      2 måneder siden
      Hei Cathrine!

      Så bra at kaken slo an! Og at den var like fin ved opptining er jo bare supert! Takk for godt tips ved tining! :) Om du tenker deg å lage denne igjen kan du kanskje ha litt natron i bunnen og se om det muligens gjør den litt lettere.

       (0)

      • Cathrine

        2 måneder siden
        Hei! Da skal jeg prøve litt natron i kakebunnen neste gang! Jeg glemte å si at jeg økte oppskrifte med 1/6, for at den skulle passe til min kakeform på 23 x 34 cm, og det gikk fint! Mvh Cathrine :-)

         (0)


  • Maya

    6 måneder siden
    Den kokosfylte jeg får ikke helt til den hvor lenge skal den kokes

     (2)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      5 måneder siden
      Det er vanskelig å oppgi hvor lenge den skal stå på ovnen, men rør i blandingen til du merker at den den tykner og følg fremgangsmåten videre :)

       (1)


  • Laila

    7 måneder siden
    Kakebunnen er alt for tørr og hard..... bruker heller en brownie bunn

     (1)


  • Vladan

    2 år siden
    Har dere prøvd å lage kake selv? 1 dl av kakao kan brukes når en skal bygge 5 etasje bygning i steden for sement.

     (2)

    • Kathrin, Kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Vladan! Ja, alle oppskriftene våre er testet. Du kan redusere kakaomengden om du synes det blir for mye :)

       (1)


  • Monica

    2 år siden
    Kan man bruke håndmikser istedenfor kjøkkenmaskin?

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Du kan fint bruke en håndmikser, Monica :) Pass bare på at den er sterk nok til oppgaven. God bakst!

       (1)


  • Jeanette dalen

    2 år siden
    Hei ?
    Da er det første gang jeg har prøvd å lage kaka, og siden jeg har en familie som skal feire thanksgiving i morgen, så ville jeg være med å bidra med en kake. Det ble denne ?
    Utseendemessig, så ser den skikkelig god ut, og gleder meg virkelig til å smake på den ??

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Høres ut som ett fantastisk bidrag, Jeanette :) Håper det smakte like godt som den så ut! God bakst videre!

       (1)


  • Elida

    2 år siden
    Kan kaken fryses?

     (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Elida! Denne kaken kan godt fryses :) God bakst!

       (1)

      • Mari

        2 år siden
        Hvordan tines den best før servering?

         (0)

        • Annicken , Kokk og kundekonsulent

          2 år siden
          Hei Mari,

          Anbefaler deg å ta den ut av fryseren kvelden før og sett den i kjøleskapet for sakte tining. Om kaken fortsatt er frossen noen timer før servering ville jeg satt den på kjøkkenbenken :) Lykke til!

           (0)


  • Anonym

    3 år siden
    Denne kaka tar ikke 90 minutter å lage, den tar sånn ca et halvt år.

     (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      3 år siden
      Hei, Så kjedelig at du føler det sånn. jeg anbefaler at når man skal bake er det viktig å ha alle råvarer på plass og alle redskaper, da er det enkelt å ha alt i bollen steg for steg, raskt og enkelt :) God bakst videre!

       (1)


  • Marit

    3 år siden
    Hei. Kan man bruke kokoskrem laget av kokosmelk som fyll?

     (3)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      3 år siden
      Hei Marit, Jeg har ikke testet det ut selv, men kan ikke se noen grunn til at det ikke skal gå bra :) Gi oss gjerne en tilbakemelding på resultatet. Lykke til!

       (3)

      • Marit

        3 år siden
        Hei. Det gikk veldig bra og bruke kokoskrem, kan anbefales

         (3)

        • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

          3 år siden
          Hei igjen Marit, Så bra at det var vellykket :) Takk for tilbakemeldingen, Dette fikk jeg lyst til å teste ut! God bakst videre.

           (2)


Det er mye kjærlighet i god mat