Sjokoladekake med lakriskrem

Sjokoladekake med lakriskrem

Kommentarer 14
  • Middels
  • 100 min
Liker du kombinasjonen av lakris og sjokolade? Da anbefaler vi deg å prøve denne oppskriften på sjokoladekake med lakriskrem. Den vil gi deg en smaksopplevelse utenom det vanlige. Hvis du ønsker enda mer lakrissmak, kan du lage en glasur med lakris som passer sammen med sjokoladen.

Antall porsjoner

Ingredienser

Sjokoladekake

200 g mørk sjokolade
150 g TINE Meierismør
200 g sukker , gjerne brunt
5 stk egg
100 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ss TINE Meierismør

Lakriskrem

3 dl TINE Kremfløte
50 g melis
3 ts lakrispulver

Fyll

5 ss syltetøy , gjerne solbær

Glasur

200 g mørk sjokolade
1 ss sirup

Slik gjør du det

    1. Til denne oppskriften trenger du en rund kakeform på ca 20 cm i diameter. Sett stekeovnen på 180 °C.
  1. Bunn

    1. Smelt sjokoladen over vannbad og avkjøl. Visp smør og sukker lett og luftig. Skill eggeplommene fra eggehvitene (pass på at det ikke kommer eggeplomme i eggehviten). Legg eggehvitene til side. Tilsett eggeplommene i smørkremen, én om gangen. Bland mel og bakepulver og sikt det i blandingen. Rør inn den avkjølte sjokoladen. I en annen - helt ren - bolle visper du eggehvitene stive og før du vender dem forsiktig i kakedeigen med en slikkepott, slik at luften ikke forsvinner.
    2. Smelt smøret, og pensle formen med smør. Fordel deigen i formen. Stek kaken midt i ovnen i ca 20-25 minutter. Sjekk om den er ferdig stekt med en kakepinne. Ingenting skal henge fast på pinnen. Avkjøl på rist, og del kakebunnen i to like store lag.
  2. Lakriskrem

    1. Visp kremfløten sammen med melisen. Vend i lakrispulveret og smak til. Smør syltetøy og lakriskrem på den ene kakebunnen og legg den andre oppå.
  3. Glasur

    1. Smelt sjokoladen og sirupen over vannbad. Rør til det har blitt en smidig krem. Hell blandingen over i en bolle og sett kjølig. Rør i kremen hvert 5. minutt til den er smørbar. Fordel den over kaken. Pynt med det du måtte ønske, for eksempel sølv­kuler og bringebær.
Tips!

#1: Lakrispulver får du kjøpt i hobbybutikker.

#2: Du kan også finknuse lakrisdrops og bruke som lakrispulver i kremen til denne kaken.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Anne

    4 måneder siden
    Kan den lages større? F.eks i en stor langpanne?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      4 måneder siden
      Hei Anne,

      Denne kan fint lages større :) Doble eller triple oppskriften alt ettersom hvor stor formen er. Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Turid L Gåra

    2 år siden
    Hvor lenge kan denne stå i kjøleskapet før bruk?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Turid! Kaken kan fint stå i kjøleskapet en til 2 dager før den skal serveres, men jo ferskere kake jo bedre smaker det :) God bakst!

      Kommenter  (0)


  • Linn

    2 år siden
    Denne oppskriften virker spennende! Men stemmer det at det kun skal være 100 gram mel?

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      2 år siden
      Hei Linn, Det stemmer at denne kaken kun skal ha 100 gram hvetemel i seg. Dette er fordi kakaen primært blir luftig av eggene :) Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Silje

    4 år siden
    Hei! Kaken ser nydelig ut! Hvor får man kjøpt lakrispulver? Kan man bruke hockeypulver for eksempel?

    Kommenter  (0)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Silje, Du kan bruke hockeypulver ja. Eller så kan du knuse lakrisdrops og bruke dette. Lykke til :)

      Kommenter  (2)


  • Pia

    4 år siden
    Hei! Kan denne lages som cupcake, uten syltetøy, bare sjokolade muffins med lakriskrem som topping?

    Kommenter  (1)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Pia, Det har vi aldri forsøkt, men det er ingenting med oppskriften og fremgangsmåten som skulle tilsi at det ikke vil fungere. Gi oss en tilbakemelding på hvordan de ble og lykke til :)

      Kommenter  (2)


  • Kjersti

    5 år siden
    Forslag til annen type syltetøy?

    Kommenter  (0)

    • Oda Smeby Christensen, Matfaglig rådgiver

      5 år siden
      Ønsker du ikke solbær, er bringebærsyltetøy nydelig i denne kaken. Fersken og aprikos er også en god variant. God baking!

      Kommenter  (0)


  • Tove Eriksen

    5 år siden
    Datteren min har laget denne kaken en rekke ganger og den må jeg bare anbefales på det varmeste! En veldig anerledes kake, som rett og slett er rågod!

    Kommenter  (4)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Takk for hyggelig tilbakemelding! Og så heldig du er, med en bakeglad datter som gjerne deler. :)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat