Håndkle og blad
Sjokoladekake med lakriskrem
(3838)

Sjokoladekake med lakriskrem

 • Utførelse

  Middels
 • Tid

Liker du kombinasjonen av lakris og sjokolade? Da anbefaler vi deg å prøve denne oppskriften på sjokoladekake med lakriskrem. Den vil gi deg en smaksopplevelse utenom det vanlige. Hvis du ønsker enda mer lakrissmak, kan du lage en glasur med lakris som passer sammen med sjokoladen.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

1

Sjokoladekake

200 gmørk sjokolade
150 gTINE Meierismør
200 gsukker, gjerne brunt
5 stkegg
100 ghvetemel
1 tsbakepulver
1 ssTINE Meierismør

Lakriskrem

3 dlTINE Kremfløte
50 gmelis
3 tslakrispulver

Fyll

5 sssyltetøy, gjerne solbær

Glasur

200 gmørk sjokolade
1 sssirup
BladBlad

Slik gjør du det

  1. Til denne oppskriften trenger du en rund kakeform på ca 20 cm i diameter. Sett stekeovnen på 180 °C.
 • Bunn

  1. Smelt sjokoladen over vannbad og avkjøl. Visp smør og sukker lett og luftig. Skill eggeplommene fra eggehvitene (pass på at det ikke kommer eggeplomme i eggehviten). Legg eggehvitene til side. Tilsett eggeplommene i smørkremen, én om gangen. Bland mel og bakepulver og sikt det i blandingen. Rør inn den avkjølte sjokoladen. I en annen - helt ren - bolle visper du eggehvitene stive og før du vender dem forsiktig i kakedeigen med en slikkepott, slik at luften ikke forsvinner.
  2. Smelt smøret, og pensle formen med smør. Fordel deigen i formen. Stek kaken midt i ovnen i ca 20-25 minutter. Sjekk om den er ferdig stekt med en kakepinne. Ingenting skal henge fast på pinnen. Avkjøl på rist, og del kakebunnen i to like store lag.
 • Lakriskrem

  1. Visp kremfløten sammen med melisen. Vend i lakrispulveret og smak til. Smør syltetøy og lakriskrem på den ene kakebunnen og legg den andre oppå.
 • Glasur

  1. Smelt sjokoladen og sirupen over vannbad. Rør til det har blitt en smidig krem. Hell blandingen over i en bolle og sett kjølig. Rør i kremen hvert 5. minutt til den er smørbar. Fordel den over kaken. Pynt med det du måtte ønske, for eksempel sølv­kuler og bringebær.
Blått hjerte
Tips!

#1: Lakrispulver får du kjøpt i hobbybutikker.

#2: Du kan også finknuse lakrisdrops og bruke som lakrispulver i kremen til denne kaken.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat