Sjokoladekake med lakriskrem
Middels•100 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Sjokoladekake
-
200 gmørk sjokolade
-
150 g
-
200 gsukker , gjerne brunt
-
5 stkegg
-
100 ghvetemel
-
1 tsbakepulver
-
1 ss
Lakriskrem
-
3 dl
-
50 gmelis
-
3 tslakrispulver
Fyll
-
5 sssyltetøy , gjerne solbær
Glasur
-
200 gmørk sjokolade
-
1 sssirup
Slik gjør du det
-
1
Til denne oppskriften trenger du en rund kakeform på ca 20 cm i diameter. Sett stekeovnen på 180 °C.
Bunn
-
2
Smelt sjokoladen over vannbad og avkjøl. Visp smør og sukker lett og luftig. Skill eggeplommene fra eggehvitene (pass på at det ikke kommer eggeplomme i eggehviten). Legg eggehvitene til side. Tilsett eggeplommene i smørkremen, én om gangen. Bland mel og bakepulver og sikt det i blandingen. Rør inn den avkjølte sjokoladen. I en annen - helt ren - bolle visper du eggehvitene stive og før du vender dem forsiktig i kakedeigen med en slikkepott, slik at luften ikke forsvinner.
-
3
Smelt smøret, og pensle formen med smør. Fordel deigen i formen. Stek kaken midt i ovnen i ca 20-25 minutter. Sjekk om den er ferdig stekt med en kakepinne. Ingenting skal henge fast på pinnen. Avkjøl på rist, og del kakebunnen i to like store lag.
Lakriskrem
-
4
Visp kremfløten sammen med melisen. Vend i lakrispulveret og smak til. Smør syltetøy og lakriskrem på den ene kakebunnen og legg den andre oppå.
Glasur
-
5
Smelt sjokoladen og sirupen over vannbad. Rør til det har blitt en smidig krem. Hell blandingen over i en bolle og sett kjølig. Rør i kremen hvert 5. minutt til den er smørbar. Fordel den over kaken. Pynt med det du måtte ønske, for eksempel sølvkuler og bringebær.