Amerikansk sjokoladekake

(261)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Her er oppskrift på en type brownies - en mørk drøm av en amerikansk sjokoladekake. Akkurat passe søt, mye glasur og herlig myk og god, og det beste av alt: den er utrolig enkel å lage. Brownies smaker helt fortreffelig med en kule god vaniljeis eller pisket krem ved siden av.

Antall porsjoner

Ingredienser

Sjokoladekake/brownies

225 ghvetemel
400 gsukker
1 tsnatron
1 tssalt
1 tsbakepulver
1 dlvann
2 dlTINE Skumma Kulturmjølk
175 gTINE Meierismør (romtemperert, ikke smeltet)
2 stkegg
2 tsvaniljesukker
2 dlkakao

Glasur

75 gTINE Meierismør
6 sskakao
250 gmelis
2 tsvaniljesukker
5 sssterk kaffe

Tilbehør

3 dlTINE Kremfløte

Slik gjør du det

    1. Du trenger en langpanne, ca. 25x35 cm. Sett stekeovnen på 180 °C.
    2. Bland alle de tørre ingrediensene til sjokoladekaken. Deretter tilsetter du inn kulturmjølk, egg, vann og det romtempererte smøret, gjerne i terninger. Rør alt godt sammen til du får en jevn og fin røre.
    3. Smør formen eller velg å dekke den med bakepapir. Hell i røren og stek kaken midt i ovnen, i ca. 35 minutter. Avkjøl den.
  • Glasur

    1. Rør sammen ingrediensene til glasuren og fordel den jevnt over den deilige brownies-kaken. Du må også gjerne strø litt pynt på toppen.
  • Ved servering

    1. Skjær kaken i passe biter og server brownies med pisket krem til.

Tips:

Hvis du klarer det, la den stå over natten, den smaker enda bedre dagen derpå!



Kommentarer

  Legg til kommentar