Amerikansk sjokoladekake

Amerikansk sjokoladekake

77
  • Enkel
  • 50 min
Her er oppskrift på en type brownies - en mørk drøm av en amerikansk sjokoladekake. Akkurat passe søt, mye glasur og herlig myk og god, og det beste av alt: den er utrolig enkel å lage. Brownies smaker helt fortreffelig med en kule god vaniljeis eller pisket krem ved siden av.

Ingredienser

Sjokoladekake/brownies

225 g hvetemel
400 g sukker
1 ts natron
1 ts salt
1 ts bakepulver
1 dl vann
2 dl TINE Skumma Kulturmjølk
175 g TINE Meierismør (romtemperert, ikke smeltet)
2 stk egg
2 ts vaniljesukker
2 dl kakao

Glasur

75 g TINE Meierismør
6 ss kakao
250 g melis
2 ts vaniljesukker
5 ss sterk kaffe

Tilbehør

3 dl TINE Kremfløte

Slik gjør du det

    1. Du trenger en langpanne, ca. 25x35 cm. Sett stekeovnen på 180 °C.
    2. Bland alle de tørre ingrediensene til sjokoladekaken. Deretter tilsetter du inn kulturmjølk, egg, vann og det romtempererte smøret, gjerne i terninger. Rør alt godt sammen til du får en jevn og fin røre.
    3. Smør formen eller velg å dekke den med bakepapir. Hell i røren og stek kaken midt i ovnen, i ca. 35 minutter. Avkjøl den.
  1. Glasur

    1. Rør sammen ingrediensene til glasuren og fordel den jevnt over den deilige brownies-kaken. Du må også gjerne strø litt pynt på toppen.
  2. Ved servering

    1. Skjær kaken i passe biter og server brownies med pisket krem til.
Tips

Hvis du klarer det, la den stå over natten, den smaker enda bedre dagen derpå!



Kommentarer

  • Martin

    3 år siden
    Kaken ble helt flat. Er sikker på at jeg brukte riktig mengde natron og bakepulver som står her. Har noen noen tips eller årsaker til at den ikke hevet seg?

     (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      3 år siden
      Hei Martin, Her kan det høres ut som du enten har brukt for stor langpanne eller har hatt for varmt smør, kan dette stemme? For varmt smør ødelegger bakepulveret og natronens egenskaper til å heve. Bedre lykke neste gang :) God bakst!

       (10)


Det er mye kjærlighet i god mat