Håndkle og blad
Amerikansk sjokoladekake
(285285)

Amerikansk sjokoladekake

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Her er oppskrift på en type brownies - en mørk drøm av en amerikansk sjokoladekake. Akkurat passe søt, mye glasur og herlig myk og god, og det beste av alt: den er utrolig enkel å lage. Brownies smaker helt fortreffelig med en kule god vaniljeis eller pisket krem ved siden av.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

Sjokoladekake/brownies

225 ghvetemel
400 gsukker
1 tsnatron
1 tssalt
1 tsbakepulver
1 dlvann
2 dlTINE Skumma Kulturmjølk
175 gTINE Meierismør (romtemperert, ikke smeltet)
2 stkegg
2 tsvaniljesukker
2 dlkakao

Glasur

75 gTINE Meierismør
6 sskakao
250 gmelis
2 tsvaniljesukker
5 sssterk kaffe

Tilbehør

3 dlTINE Kremfløte
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Du trenger en langpanne, ca. 25x35 cm. Sett stekeovnen på 180 °C.
    2. Bland alle de tørre ingrediensene til sjokoladekaken. Deretter tilsetter du inn kulturmjølk, egg, vann og det romtempererte smøret, gjerne i terninger. Rør alt godt sammen til du får en jevn og fin røre.
    3. Smør formen eller velg å dekke den med bakepapir. Hell i røren og stek kaken midt i ovnen, i ca. 35 minutter. Avkjøl den.
  • Glasur

    1. Rør sammen ingrediensene til glasuren og fordel den jevnt over den deilige brownies-kaken. Du må også gjerne strø litt pynt på toppen.
  • Ved servering

    1. Skjær kaken i passe biter og server brownies med pisket krem til.
Blått hjerte
Tips!

Hvis du klarer det, la den stå over natten, den smaker enda bedre dagen derpå!



kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat