Amerikansk sjokoladekake
Her er oppskrift på en type brownies - en mørk drøm av en amerikansk sjokoladekake. Akkurat passe søt, mye glasur og herlig myk og god, og det beste av alt: den er utrolig enkel å lage. Brownies smaker helt fortreffelig med en kule god vaniljeis eller pisket krem ved siden av.
Enkel•50 min•1 personer
Ingredienser
Sjokoladekake/brownies
- 225 g hvetemel
- 400 g sukker
- 1 ts natron
- 1 ts salt
- 1 ts bakepulver
- 1 dl vann
- 2 dl TINE® Kefir Økologisk
- 175 g TINE® Meierismør, (romtemperert, ikke smeltet)
- 2 stykk egg
- 2 ts vaniljesukker
- 2 dl kakao
Glasur
- 75 g TINE® Meierismør
- 6 ss kakao
- 250 g melis
- 2 ts vaniljesukker
- 5 ss sterk kaffe
Slik gjør du
1
Du trenger en langpanne, ca. 25x35 cm. Sett stekeovnen på 180 °C.
2
Bland alle de tørre ingrediensene til sjokoladekaken. Deretter tilsetter du inn Kefir, egg, vann og det romtempererte smøret, gjerne i terninger. Rør alt godt sammen til du får en jevn og fin røre.
3
Smør formen eller velg å dekke den med bakepapir. Hell i røren og stek kaken midt i ovnen, i ca. 35 minutter. Avkjøl den.
Glasur
1
Rør sammen ingrediensene til glasuren og fordel den jevnt over den deilige brownies-kaken. Du må også gjerne strø litt pynt på toppen.
Ved servering
1
Skjær kaken i passe biter og server brownies med pisket krem til.
TipsHvis du klarer det, la den stå over natten, den smaker enda bedre dagen derpå!