Amerikansk sjokoladekake

Amerikansk sjokoladekake

Kommentarer 77
  • Enkel
  • 50 min
Her er oppskrift på en type brownies - en mørk drøm av en amerikansk sjokoladekake. Akkurat passe søt, mye glasur og herlig myk og god, og det beste av alt: den er utrolig enkel å lage. Brownies smaker helt fortreffelig med en kule god vaniljeis eller pisket krem ved siden av.

Antall porsjoner

Ingredienser

Sjokoladekake/brownies

225 g hvetemel
400 g sukker
1 ts natron
1 ts salt
1 ts bakepulver
1 dl vann
2 dl TINE Skumma Kulturmjølk
175 g TINE Meierismør (romtemperert, ikke smeltet)
2 stk egg
2 ts vaniljesukker
2 dl kakao

Glasur

75 g TINE Meierismør
6 ss kakao
250 g melis
2 ts vaniljesukker
5 ss sterk kaffe

Tilbehør

3 dl TINE Kremfløte

Slik gjør du det

    1. Du trenger en langpanne, ca. 25x35 cm. Sett stekeovnen på 180 °C.
    2. Bland alle de tørre ingrediensene til sjokoladekaken. Deretter tilsetter du inn kulturmjølk, egg, vann og det romtempererte smøret, gjerne i terninger. Rør alt godt sammen til du får en jevn og fin røre.
    3. Smør formen eller velg å dekke den med bakepapir. Hell i røren og stek kaken midt i ovnen, i ca. 35 minutter. Avkjøl den.
  1. Glasur

    1. Rør sammen ingrediensene til glasuren og fordel den jevnt over den deilige brownies-kaken. Du må også gjerne strø litt pynt på toppen.
  2. Ved servering

    1. Skjær kaken i passe biter og server brownies med pisket krem til.
Tips!

Hvis du klarer det, la den stå over natten, den smaker enda bedre dagen derpå!



Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Martin

    2 år siden
    Kaken ble helt flat. Er sikker på at jeg brukte riktig mengde natron og bakepulver som står her. Har noen noen tips eller årsaker til at den ikke hevet seg?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Martin, Her kan det høres ut som du enten har brukt for stor langpanne eller har hatt for varmt smør, kan dette stemme? For varmt smør ødelegger bakepulveret og natronens egenskaper til å heve. Bedre lykke neste gang :) God bakst!

      Kommenter  (10)


  • Linnea

    2 år siden
    hvor mye er gram til dl? :)

    Kommenter  (13)


  • oda evensen

    2 år siden
    Hei, kan man droppe natron??

    Kommenter  (0)

    • Sissel

      2 år siden
      Du kan sløyfe natronen om du ikke kan bruke den, men den gjør jo kaken mere "luftig", så villet hatt den i om du/dere tåler den.

      Kommenter  (0)

      • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

        2 år siden
        Hei oda, Er enig med Sissel her, men du kan også bytte det ut med bakepulver om det er ett alternativ du kan bruke. Lykke til og god bakst!

        Kommenter  (0)


  • Trine

    3 år siden
    Hei! Kan denne kaken bakes dagen før den skal spises?

    Kommenter  (5)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Trine, Denne kaken kan du fint bake dagen før du skal servere den. Oppbevare den i kjøleskap og husk å pakk den godt inn, slik at den ikke tar smak fra noe av de andre tingene du har i kjøleskapet. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • Anita Kortgård

    3 år siden
    Kan jeg bruke lett-rømme istedet for kulturmelk?

    Kommenter  (3)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Anita, Det skal gå helt fint. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • Nina

    3 år siden
    Kan man droppe egg?

    Kommenter  (6)


  • Trude

    3 år siden
    Hei. Passer denne kaken til barne/ungdomsbursdag, eller er den for mørk og mektig på smak? Blir den for mektig om man ikke har krem eller is til, men bare vil spise kaken som den er, med glasur?

    Kommenter  (12)


  • Liggv

    3 år siden
    Kakkaaaaaaa varrrrrrrrrr kjempeeeeee gggggggooooooddddddddd!! 🍩🎂🍰🍫🍩🎂🍰🍫🍩🎂🍰🍫🍩🎂🍰🍫🍩🎂🍰🍫🍩🎂🍰🍫🍩🎂🍰🍫 Foresten har jeg kjøpt billett ti deg til Londons HARY POTTER MUSEUM

    Kommenter  (12)


  • Erik

    3 år siden
    Kan man bruke lett melk istendefor skumma kulturmjølk?

    Kommenter  (3)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Erik, Du kan fint bruke lettmelk. Men jeg vil fortsatt anbefale deg å bruke skummet kulturmelk fordi den er syrnet og dette er gunstig når man baker kaker, det gir blant annet saftigere sluttprodukt. Lykke til :)

      Kommenter  (7)


  • Malene

    3 år siden
    Skal smøret i glasuren smeltes først eller skal det være romtemperert?

    Kommenter  (5)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Malene, I denne oppskriften skal smøret smeltes før du blander sammen sjokoladeglasuren. Du kan blande den sammen med romtemperert smør også, men da får du en ganske tykk sjokoladekrem. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat