
Amerikansk sjokoladekake
Enkel•50 min min
Her er oppskrift på en type brownies - en mørk drøm av en amerikansk sjokoladekake. Akkurat passe søt, mye glasur og herlig myk og god, og det beste av alt: den er utrolig enkel å lage. Brownies smaker helt fortreffelig med en kule god vaniljeis eller pisket krem ved siden av.
Ingredienser
Antall porsjoner
Sjokoladekake/brownies
-
225 ghvetemel
-
400 gsukker
-
1 tsnatron
-
1 tssalt
-
1 tsbakepulver
-
1 dlvann
-
2 dl
-
175 gTINE® Meierismør (romtemperert, ikke smeltet)
-
2 stkegg
-
2 tsvaniljesukker
-
2 dlkakao
Glasur
-
75 g
-
6 sskakao
-
250 gmelis
-
2 tsvaniljesukker
-
5 sssterk kaffe
Tilbehør
-
3 dl
Slik gjør du det
-
1
Du trenger en langpanne, ca. 25x35 cm. Sett stekeovnen på 180 °C.
-
2
Bland alle de tørre ingrediensene til sjokoladekaken. Deretter tilsetter du inn Kefir, egg, vann og det romtempererte smøret, gjerne i terninger. Rør alt godt sammen til du får en jevn og fin røre.
-
3
Smør formen eller velg å dekke den med bakepapir. Hell i røren og stek kaken midt i ovnen, i ca. 35 minutter. Avkjøl den.
Glasur
-
4
Rør sammen ingrediensene til glasuren og fordel den jevnt over den deilige brownies-kaken. Du må også gjerne strø litt pynt på toppen.
Ved servering
-
5
Skjær kaken i passe biter og server brownies med pisket krem til.