Sjokoladefudge
Middels•60 min min
Fudge av grovhakket sjokolade, marshmallows og valnøtter. Lag og gi bort i gave, eller kos deg med fudgen selv. 1 porsjon gir ca. 45 biter.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 ½ dl
-
6 dlmelis
-
1 ¼ dlsukker
-
150 g
-
100 gmørk kokesjokolade , grovhakket
-
½ dlhonning eller sirup
-
2 dlvalnøtter eller andre nøtter
-
150 gmarshmallows
Slik gjør du det
-
1
Finn frem en form på 20x20 cm som du dekker med bakepapir.
-
2
Varm melk forsiktig sammen med sukker og melis i en kjele. Rør med treskje til sukkeret har smeltet.
-
3
Tilsett smør, sjokolade og honning eller sirup under omrøring. Kok opp under lokk og la det koke i 2 minutter. Løft av lokket og kok til massen er passe fast, men likevel myk. Det tar ca. 12 minutter.
-
4
Sett kjelen i kaldt vannbad. Visp til massen er kremaktig og har lysnet litt. Hakk valnøtter og del marshmallows i små biter. Tilsett i blandingen. Hell i formen.
-
5
Avkjøl blandingen litt. Marker firkanter i massen med en spiss, oljet kniv. Sett fudgen kjølig og skjær den i biter.