Sjokoladefudge

Sjokoladefudge

Kommentarer 49
  • Middels
  • 60 min
Fudge av grovhakket sjokolade, marshmallows og valnøtter. Lag og gi bort i gave, eller kos deg med fudgen selv. 1 porsjon gir ca. 45 biter.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Form på 20x20 cm dekket med bakepapir
1 ½ dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
6 dl melis
1 ¼ dl sukker
150 g TINE Meierismør
100 g mørk kokesjokolade , grovhakket
½ dl honning eller sirup
2 dl valnøtter eller andre nøtter
150 g marshmallows

Slik gjør du det

    1. Finn frem en form på 20x20 cm som du dekker med bakepapir.
    2. Varm melk forsiktig sammen med sukker og melis i en kjele. Rør med treskje til sukkeret har smeltet.
    3. Tilsett smør, sjokolade og honning eller sirup under omrøring. Kok opp under lokk og la det koke i 2 minutter. Løft av lokket og kok til massen er passe fast, men likevel myk. Det tar ca. 12 minutter.
    4. Sett kjelen i kaldt vannbad. Visp til massen er kremaktig og har lysnet litt. Hakk valnøtter og del marshmallows i små biter. Tilsett i blandingen. Hell i formen.
    5. Avkjøl blandingen litt. Marker firkanter i massen med en spiss, oljet kniv. Sett fudgen kjølig og skjær den i biter.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • :)

    3 år siden
    fudgen vil ikke stivne i kjøleskapet? fulgte oppskriften til punkt og prikke, men fremdeles er det bare en "røre" i formen

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei, Dersom du fulgte oppskriften til punkt og prikke, så er det veldig merkelig at den ikke ble stiv i kjøleskap. Kan det være at du ikke kokte massen lenge nok?

      Kommenter  (4)


  • Hilde

    3 år siden
    Anbefaler å kjøpe minimarshmallows, da det er veldig vanskelig å dele opp store (veldig klissete)!

    Kommenter  (5)


  • Jeanette

    3 år siden
    Hei! Ser at det er to forskjellige svar når det kommer til holdbarheten til disse.. En lenger ned på siden som skriver at de holder i flere måneder, i motsetning til svar nr. 2 som sier ca. 14 dager. Hvilke av disse stemmer?

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Jeanette, Det er cirka 14 dager som er riktig. Det kan være at det holder lengre enn dette om man oppbevarer de i en luftett beholder, men av erfaring så vet jeg at de blir spist opp før ;)

      Kommenter  (3)


  • Truls

    3 år siden
    Hei! Jeg så litt feil i oppskriften og kjørte på med 1,5 liter melk. Finnes det noen mulighet for at dette fortsatt kan bli til fudge?

    Kommenter  (3)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Truls, Det betyr at du har tidoblet melken i forhold til resten av råvarene, og da blir det ikke fudge, dessverre. Det blir mer en eksklusiv sjokolademelk :) Du må nok enten starte på nytt eller todoble de øvrige råvarene også. Lykke til!

      Kommenter  (1)

      • Truls

        3 år siden
        Hei! Ok, da setter jeg den i kjøleskapet til i morgen, fordi jeg har ikke 6 liter melis i skapet. Den ble litt for søt som kakao. Takk for hjelpen!

        Kommenter  (2)

        • Øyvind , stolt kokk og baker,

          3 år siden
          Hei igjen Truls, Godt du er fleksibel :) Bedre lykke neste gang!

          Kommenter  (0)


  • Karoline

    3 år siden
    Hvorfor svarer dere ikke på kommentarene? Lurer også på det med kaldt vannbad iogmed at en hadde dårlig erfaring med det. Greit å vite før jeg evt setter i gang :D God jul

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Karoline, Vi svarer på alle innkomne kommentarer, men det hender en gang i blant, at en kommentar faller igjennom blant de mange hundre som kommer inn i måneden. Det beklager jeg. Med kaldt vannbad så mener vi at du avkjøler "smeten" mens du pisker den luftig. Dette er for at fudgen skal få rett konsistens. Men det er viktig at det piskes hele tiden. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • Reidun

    5 år siden
    Kva meinest med "kaldt vannbad"? Sette kjelen i kaldt vannbad (og ikkje i nesten lunka), og plutseleg var fudgen heilt ødelagt.

    Kommenter  (40)


  • karianne

    5 år siden
    Lurer på hvor lenge denne kan oppbevares før den "går ut på dato"?

    Kommenter  (0)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Hei! Fudge har ikke så veldig lang holdbarhet. Rundt 14 dager, om de er oppbevart kjølig og i en lufttett beholder.

      Kommenter  (6)


  • Randi

    5 år siden
    Burde disse oppbevares i romtemp eller i kjøleskap? :)

    Kommenter  (0)

    • Kristine Mangerud, Webredaktør

      5 år siden
      Hei Randi. Sjokoladefudgen bør du oppbevare i kjøleskapet. God fornøyelse!

      Kommenter  (0)


  • Lise

    5 år siden
    Heisann! Denne tror jeg at jeg skal prøve meg på! For de av oss som har et sukkertermometer - hvor mange grader skal blandingen varmes opp til?

    Kommenter  (0)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Hei! Blandingen tas av varmen når sukkertermometeret er oppe på 120 grader.

      Kommenter  (0)


  • Julie

    5 år siden
    Hei! Går det an å lage denne uten nøtter?

    Kommenter  (0)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Det går fint å lage denne uten nøtter. Du kan enten droppe nøtter helt, eller erstatte de med for eksempel tørka tranebær, rosiner eller hakket sjokolade. Nam!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat