Sjokoladefudge

(64)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Fudge av grovhakket sjokolade, marshmallows og valnøtter. Lag og gi bort i gave, eller kos deg med fudgen selv. 1 porsjon gir ca. 45 biter.

Antall porsjoner

Utstyr

Form på 20x20 cm dekket med bakepapir

Ingredienser

1 ½ dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
6 dlmelis
1 ¼ dlsukker
150 gTINE Meierismør
100 gmørk kokesjokolade, grovhakket
½ dlhonning eller sirup
2 dlvalnøtter eller andre nøtter
150 gmarshmallows

Slik gjør du det

    1. Finn frem en form på 20x20 cm som du dekker med bakepapir.
    2. Varm melk forsiktig sammen med sukker og melis i en kjele. Rør med treskje til sukkeret har smeltet.
    3. Tilsett smør, sjokolade og honning eller sirup under omrøring. Kok opp under lokk og la det koke i 2 minutter. Løft av lokket og kok til massen er passe fast, men likevel myk. Det tar ca. 12 minutter.
    4. Sett kjelen i kaldt vannbad. Visp til massen er kremaktig og har lysnet litt. Hakk valnøtter og del marshmallows i små biter. Tilsett i blandingen. Hell i formen.
    5. Avkjøl blandingen litt. Marker firkanter i massen med en spiss, oljet kniv. Sett fudgen kjølig og skjær den i biter.

Kommentarer

  Legg til kommentar