Sjokoladefudge

Sjokoladefudge

49
  • Middels
  • 60 min
Fudge av grovhakket sjokolade, marshmallows og valnøtter. Lag og gi bort i gave, eller kos deg med fudgen selv. 1 porsjon gir ca. 45 biter.

Ingredienser

Utstyr

Form på 20x20 cm dekket med bakepapir
1 ½ dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
6 dl melis
1 ¼ dl sukker
150 g TINE Meierismør
100 g mørk kokesjokolade , grovhakket
½ dl honning eller sirup
2 dl valnøtter eller andre nøtter
150 g marshmallows

Slik gjør du det

    1. Finn frem en form på 20x20 cm som du dekker med bakepapir.
    2. Varm melk forsiktig sammen med sukker og melis i en kjele. Rør med treskje til sukkeret har smeltet.
    3. Tilsett smør, sjokolade og honning eller sirup under omrøring. Kok opp under lokk og la det koke i 2 minutter. Løft av lokket og kok til massen er passe fast, men likevel myk. Det tar ca. 12 minutter.
    4. Sett kjelen i kaldt vannbad. Visp til massen er kremaktig og har lysnet litt. Hakk valnøtter og del marshmallows i små biter. Tilsett i blandingen. Hell i formen.
    5. Avkjøl blandingen litt. Marker firkanter i massen med en spiss, oljet kniv. Sett fudgen kjølig og skjær den i biter.

Kommentarer

  • :)

    4 år siden
    fudgen vil ikke stivne i kjøleskapet? fulgte oppskriften til punkt og prikke, men fremdeles er det bare en "røre" i formen

     (1)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      4 år siden
      Hei, Dersom du fulgte oppskriften til punkt og prikke, så er det veldig merkelig at den ikke ble stiv i kjøleskap. Kan det være at du ikke kokte massen lenge nok?

       (1)


Det er mye kjærlighet i god mat