Sjokoladekarameller

Sjokoladekarameller

56
  • Middels
  • 90 min
Hjemmelaget karamell med god smak av sjokolade. Morsomt å lage, morsomt å få.

Ingredienser

Utstyr

Bakepapir
60 g TINE Meierismør
3 dl TINE Kremfløte
1 ½ dl sirup
1 ¾ dl sukker
1 ss vaniljesukker
3 ss kakao

Slik gjør du det

    1. Bland smør, kremfløte, sirup, sukker, vaniljesukker og kakao i en vid kjele.
    2. La blandingen stå og småkoke uten lokk ved middels varme. Rør i massen av og til under kokingen. Den er ferdig når en dråpe som dryppes i kaldt vann kan rulles til en kule.
    3. Hell massen i en form på 20x20 cm, eller utover en stekeplate med bakepapir. Skjær i ruter når den er nesten kald.
Tips

Pakk gjerne sjokoladekaramellene i cellofan. Det gjør dem ekstra spennende.

Kommentarer

  • Caroline

    4 måneder siden
    Hvor lenge skal det koke? Er det snakk om minutter eller timer?

     (0)

    • Stine

      4 måneder siden
      Jeg har akkurat laget fløtekarameller (uten kakao), og da tok det kanskje 40-60 min. å koke før karamellen kan formes som kule (dråpetesten)

       (0)

      • Margrete , Kundekonsulent

        4 måneder siden
        Hei! Det stemmer slik Stine skriver - omtrent 40-60 minutter. Blandingen er ferdig når den består dråpetesten :) God bakst!

         (0)


Det er mye kjærlighet i god mat