Sjokoladekarameller

(143)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Hjemmelaget karamell med god smak av sjokolade. Morsomt å lage, morsomt å få.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

1

Utstyr

Bakepapir

Ingredienser

60 gTINE Meierismør
3 dlTINE Kremfløte
1 ½ dlsirup
1 ¾ dlsukker
1 ssvaniljesukker
3 sskakao

Slik gjør du det

    1. Bland smør, kremfløte, sirup, sukker, vaniljesukker og kakao i en vid kjele.
    2. La blandingen stå og småkoke uten lokk ved middels varme. Rør i massen av og til under kokingen. Den er ferdig når en dråpe som dryppes i kaldt vann kan rulles til en kule.
    3. Hell massen i en form på 20x20 cm, eller utover en stekeplate med bakepapir. Skjær i ruter når den er nesten kald.

Tips:

Pakk gjerne sjokoladekaramellene i cellofan. Det gjør dem ekstra spennende.

Kommentarer