Sjokoladekarameller

Sjokoladekarameller

Kommentarer 53
  • Middels
  • 90 min
Hjemmelaget karamell med god smak av sjokolade. Morsomt å lage, morsomt å få.

Antall porsjoner

Ingredienser

Utstyr

Bakepapir
60 g TINE Meierismør
3 dl TINE Kremfløte
1 ½ dl sirup
1 ¾ dl sukker
1 ss vaniljesukker
3 ss kakao

Slik gjør du det

    1. Bland smør, kremfløte, sirup, sukker, vaniljesukker og kakao i en vid kjele.
    2. La blandingen stå og småkoke uten lokk ved middels varme. Rør i massen av og til under kokingen. Den er ferdig når en dråpe som dryppes i kaldt vann kan rulles til en kule.
    3. Hell massen i en form på 20x20 cm, eller utover en stekeplate med bakepapir. Skjær i ruter når den er nesten kald.
Tips!

Pakk gjerne sjokoladekaramellene i cellofan. Det gjør dem ekstra spennende.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Sofie

    5 dager siden
    Kan man bruke bakekakao?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      5 dager siden
      Det kan du, Sofie :)

      Kommenter  (0)


  • Miriam

    12 måneder siden
    Hei!
    Skal det brukes kakaopulver ikke sant? Og ikke ferdig laget kakao?

    Kommenter  (3)

    • Margrete , Kundekonsulent

      12 måneder siden
      Hei Miriam! Det stemmer at det skal brukes kakaopulver og ikke ferdig laget kakao. Eventuelt kan du bruke kokesjokolade dersom du foretrekker det. Prøv da først med tre remser, og smak deg frem :) Lykke til!

      Kommenter  (1)


  • Sigrid Bjerkset Moen

    2 år siden
    Hei! Jeg lagde disse i kveld, men de vil ikke stivne. Prøver å skjere biter, men flyter liksom bare sammen igjen. Så ikke før etter at jeg jadde oppi fløten at det stod kremfløte og ikke matfløte. Så har det noe å si for stivheten at jeg brukte matfløte og ikke kremfløte? Må jeg kaste alt, eller kan det bli karameller på noen måte? Sigrid

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Sigrid, Du kan prøve å la de stå kaldt i kjøleskapet og se om det blir bedre, men jeg tror dessverre fettprosenten i matfløte er for lite og at den ikke egener seg så bra til dette bruket. Håper det løser seg og at sjokoladekaramellene blir bedre ved neste forsøk :) Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Karina Oline

    2 år siden
    Hei! Går det an å bruke ekte sjokolade istedenfor kakao? Isåfall hvordan mengde?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Karina Oline, Jeg har ikke testet det ut selv, men det burde ikke være noe problem. Forsøk med 3 remser med kokesjokolade først og smak deg frem :) Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Celina

    2 år siden
    Hei, det går an å bruke vanlig kokekakao sant?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Celina, Det går helt fint an å bruke vanlig kokeKakao :) God Bakst!

      Kommenter  (0)


  • Bente

    3 år siden
    Er det mulig å lage karameller uten fløte?

    Kommenter  (1)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Bente, Du kan droppe fløten men da blir sukkeret og sirupen til en mer knekk-lignende masse, og det smaker ofte ikke like godt. Alternativt kan du øke smørmengden, men da må du bruke usaltet smør. Lykke til :)

      Kommenter  (1)


  • Benedichte

    3 år siden
    Hva slags sirup bør man bruke? :)

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Benedichte, Det bestemmer du selv, men jeg anbefaler å bruke lys sirup. Den mørke sirupen kan gi en kraftigere smak på karamellene, som kanskje ikke alle liker like godt. Lykke til :)

      Kommenter  (1)


  • Kjersti

    3 år siden
    Kan karamellen lages med kaffesmak? Hvordan gjør man i så fall det?

    Kommenter  (10)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Kjersti, Da ville jeg erstattet 1/2 dl av fløten med sterk kaffe. Da vil du få sjokoladekarameller med mild kaffesmak. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • matilde

    4 år siden
    Hvor tykt lag skal disse lages i? Mine blir ganske tynne... Kan de nedkjøles i kjøleskap? Har litt mange nysgjerrige dyr her...vil helst ikke ha kattespor i karamellene!;)

    Kommenter  (22)

    • Oda Smeby Christensen, Matfaglig rådgiver

      4 år siden
      Vi skal endre i oppskriften. Stekeplate skal være en mindre form på 20 x 30 cm. De kan kjøles ned i kjøleskapet. Følg med på tempraturen slik at de er myke nok til skjæres i. Forstår at kattespor i karamellen ikke er ønskelig... ;)

      Kommenter  (1)


  • Gunhild.

    4 år siden
    Hvilken temperatur skal massen ha når den ferdig kokt? Jeg tenkte å bruke termometer.

    Kommenter  (1)

    • Carita

      4 år siden
      Jeg lagde disse i går og tok den av platen på 118 grader. Jeg synes de ble litt for myke for min smak, så ville latt de stå bare litt lengere neste gang :)

      Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Gunhild, En temperatur på ca. 120 °C er passe. Som Carita sier, kan du la de stå litt lengre om du ønsker en litt fastere konsistens.

      Kommenter  (2)


Det er mye kjærlighet i god mat