
Sjokoladefudge på pinne
Seig og god sjokoladefugde på pinne. Lag fudge og gi bort i gave, eller kos deg med den selv. Oppskriften ble laget av Rune Gjertsen i forbindelse med en konkurranse av TINE og KK.

Ingredienser
Antall porsjoner
Pynt:
Fremgangsmåte
- 1
Finn frem en form, 30x40cm, dekket med bakepapir og trepinner.
Fudge
- 2
Sett stekeovnen på 120 °C.
- 3
Smelt smør og ha i sjokolade. Rør jevnt til alt er smeltet. Visp egg og sukker til eggedosis. Bland eggedosis og sjokolade og hell det i formen.
- 4
Stek fudgen i 20 minutter til kaken er stabil. Avkjøl og sett den i fryseren til den er frossen.
- 5
Når den er frossen, tar du fudgen ut og hvelver den på et bakepapir. Skjær massen i like biter. Stikk en pinne i hver bit og oppbevar i kjøleskapet.
Ganache:
- 6
Varm smør og glukose i en kjele. La det så vidt koke og rør godt. Tilsett sjokolade og rør jevnt til sjokoladen er godt blandet.
- 7
Finn frem en stekerist. Stikk én og én fudgebit i den varme ganachen og sett på risten, slik at overflødig sjokolade får renne av. Vent et par minutter og dypp bitene i pynten eller dryss over pynt. Oppbevar bitene i kjøleskapet til servering.
Tips
Dypp gjerne sjokoladefudgen i strøssel, hakkede nøtter, hvit sjokolade eller kokos. Kun fantasien setter grenser!
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



