Skip to main content

Sjokoladefudge på pinne

Enkel
40min

Seig og god sjokoladefugde på pinne. Lag fudge og gi bort i gave, eller kos deg med den selv. Oppskriften ble laget av Rune Gjertsen i forbindelse med en konkurranse av TINE og KK.

4.3
(40)
Next ImageSjokoladefudge på pinne

Ingredienser

Antall porsjoner

Fudge:

500 g
mørk sjokolade (50%)
5 stk
egg
0.5 kopp
sukker
20 stk
trepinne

Ganache:

200 g
mørk sjokolade i biter
50 g
glukose

Pynt:

300 g
karamelliserte nøtter

Fremgangsmåte

  1. Finn frem en form, 30x40cm, dekket med bakepapir og trepinner.

Fudge

  1. Sett stekeovnen på 120 °C.

  2. Smelt smør og ha i sjokolade. Rør jevnt til alt er smeltet. Visp egg og sukker til eggedosis. Bland eggedosis og sjokolade og hell det i formen.

  3. Stek fudgen i 20 minutter til kaken er stabil. Avkjøl og sett den i fryseren til den er frossen.

  4. Når den er frossen, tar du fudgen ut og hvelver den på et bakepapir. Skjær massen i like biter. Stikk en pinne i hver bit og oppbevar i kjøleskapet.

Ganache:

  1. Varm smør og glukose i en kjele. La det så vidt koke og rør godt. Tilsett sjokolade og rør jevnt til sjokoladen er godt blandet.

  2. Finn frem en stekerist. Stikk én og én fudgebit i den varme ganachen og sett på risten, slik at overflødig sjokolade får renne av. Vent et par minutter og dypp bitene i pynten eller dryss over pynt. Oppbevar bitene i kjøleskapet til servering.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Dypp gjerne sjokoladefudgen i strøssel, hakkede nøtter, hvit sjokolade eller kokos. Kun fantasien setter grenser!

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter