Skip to main content

Fylte konfektbiter

Middels
2t

Små konfektbiter fylt med sjokoladeganache med appelsin, sitronkrem og bringebærfromasj. Oppskriften ble laget av Helga Strand Skånland i forbindelse med en konkurranse av TINE og KK.

3.5
(60)
Next ImageFylte konfektbiter

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

400 g
sjokolade av god kvalitet

Sjokoladeganache med appelsin (fyll):

260 g
sjokolade
2 stk
appelsin

Sitronkrem:

50 g
TINE® Meierismør, romtemperert
4.5 dl
melis
4 dråper
sitron

Bringebærganache:

4 dl
vann
1 pakke
bringebærgelé

Fremgangsmåte

  1. Finn frem konfektformer.

  2. Lag det fyllet du ønsker. Fremgangsmåtene finner du under.

  3. Smelt sjokolade i vannbad. Ha litt sjokolade i hver form. Vend på formene, slik at sjokoladen dekker bunn og oppover kantene. Sett formen i fryseren, slik at sjokoladen blir blank og stiv. Legg en liten klump med fyll i hver form og fyll på med sjokolade.

    Tips

    Du kan fylle konfektbitene med det du ønsker. Hva med å prøve en variant med syltetøy?

Sjokoladeganache med appelsin:

  1. Varm opp fløte til kokepunktet. Ta den bort fra varmen og ha i sjokolade. Riv skall fra appelsin. Tilsett appelsinskall og rør godt. La ganachen bli stiv i kjøleskapet, ca. 2 timer før bruk.

Sitronkrem:

  1. Rør smør og fløte sammen. Tilsett melis og sitron. Rør sammen til du får en smidig røre.

Bringebærganache:

  1. Kok opp vann og bland med gelépulver. Avkjøl til halvstivt i kjøleskapet. Visp kremfløte og bland med geléen. La det hele hvile i kjøleskapet i noen timer.

Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter