Fylte konfektbiter

Fylte konfektbiter

22
  • Middels
  • 120 min
Små konfektbiter fylt med sjokoladeganache med appelsin, sitronkrem og bringebærfromasj. Oppskriften ble laget av Helga Strand Skånland i forbindelse med en konkurranse av TINE og KK.

Ingredienser

Utstyr

Konfektformer
400 g sjokolade av god kvalitet

Sjokoladeganache med appelsin (fyll):

2 ½ dl TINE Kremfløte
260 g sjokolade
2 stk appelsiner

Sitronkrem:

50 g TINE Meierismør , romtemperert
½ dl TINE Kremfløte
4 ½ dl melis
4 dråper sitroner

Bringebærganache:

4 dl vann
1 pakke bringebærgelé
3 dl TINE Kremfløte

Slik gjør du det

    1. Finn frem konfektformer.
    2. Lag det fyllet du ønsker. Fremgangsmåtene finner du under.
    3. Smelt sjokolade i vannbad. Ha litt sjokolade i hver form. Vend på formene, slik at sjokoladen dekker bunn og oppover kantene. Sett formen i fryseren, slik at sjokoladen blir blank og stiv. Legg en liten klump med fyll i hver form og fyll på med sjokolade.
      Tips

      Du kan fylle konfektbitene med det du ønsker. Hva med å prøve en variant med syltetøy?

  1. Sjokoladeganache med appelsin:

    1. Varm opp fløte til kokepunktet. Ta den bort fra varmen og ha i sjokolade. Riv skall fra appelsin. Tilsett appelsinskall og rør godt. La ganachen bli stiv i kjøleskapet, ca. 2 timer før bruk.
  2. Sitronkrem:

    1. Rør smør og fløte sammen. Tilsett melis og sitron. Rør sammen til du får en smidig røre.
  3. Bringebærganache:

    1. Kok opp vann og bland med gelépulver. Avkjøl til halvstivt i kjøleskapet. Visp kremfløte og bland med geléen. La det hele hvile i kjøleskapet i noen timer.

Kommentarer

  • Nommi

    2 år siden
    Hei! Jeg vil gjerne forsøke meg på bringebærganachen, men forstår ikke helt.. "Visp kremfløte" - skal den bare vispes opp, eller skal den piskes stiv?

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Nommi, Kremfløten skal bare vispes opp og ikke piskes stiv :) Lykke til og god bakst!

       (1)


Det er mye kjærlighet i god mat