Håndkle og blad
Fylte konfektbiter
(4242)

Fylte konfektbiter

  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Små konfektbiter fylt med sjokoladeganache med appelsin, sitronkrem og bringebærfromasj. Oppskriften ble laget av Helga Strand Skånland i forbindelse med en konkurranse av TINE og KK.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Konfektformer
400 gsjokolade av god kvalitet

Sjokoladeganache med appelsin (fyll):

2 ½ dlTINE Kremfløte
260 gsjokolade
2 stkappelsiner

Sitronkrem:

50 gTINE Meierismør, romtemperert
½ dlTINE Kremfløte
4 ½ dlmelis
4 dråpersitroner

Bringebærganache:

4 dlvann
1 pakkebringebærgelé
3 dlTINE Kremfløte
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Finn frem konfektformer.
    2. Lag det fyllet du ønsker. Fremgangsmåtene finner du under.
    3. Smelt sjokolade i vannbad. Ha litt sjokolade i hver form. Vend på formene, slik at sjokoladen dekker bunn og oppover kantene. Sett formen i fryseren, slik at sjokoladen blir blank og stiv. Legg en liten klump med fyll i hver form og fyll på med sjokolade.
      Blått hjerte
      Tips!

      Du kan fylle konfektbitene med det du ønsker. Hva med å prøve en variant med syltetøy?

    1. Varm opp fløte til kokepunktet. Ta den bort fra varmen og ha i sjokolade. Riv skall fra appelsin. Tilsett appelsinskall og rør godt. La ganachen bli stiv i kjøleskapet, ca. 2 timer før bruk.
    1. Rør smør og fløte sammen. Tilsett melis og sitron. Rør sammen til du får en smidig røre.
    1. Kok opp vann og bland med gelépulver. Avkjøl til halvstivt i kjøleskapet. Visp kremfløte og bland med geléen. La det hele hvile i kjøleskapet i noen timer.
kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat