
Fylte konfektbiter
Middels•120 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
400 gsjokolade av god kvalitet
Sjokoladeganache med appelsin (fyll):
-
2 ½ dl
-
260 gsjokolade
-
2 stkappelsiner
Sitronkrem:
-
50 gTINE® Meierismør , romtemperert
-
½ dl
-
4 ½ dlmelis
-
4 dråpersitroner
Bringebærganache:
-
4 dlvann
-
1 pakkebringebærgelé
-
3 dl
Slik gjør du det
-
1
Finn frem konfektformer.
-
2
Lag det fyllet du ønsker. Fremgangsmåtene finner du under.
-
3
Smelt sjokolade i vannbad. Ha litt sjokolade i hver form. Vend på formene, slik at sjokoladen dekker bunn og oppover kantene. Sett formen i fryseren, slik at sjokoladen blir blank og stiv. Legg en liten klump med fyll i hver form og fyll på med sjokolade.
Tips
Du kan fylle konfektbitene med det du ønsker. Hva med å prøve en variant med syltetøy?
Sjokoladeganache med appelsin:
-
4
Varm opp fløte til kokepunktet. Ta den bort fra varmen og ha i sjokolade. Riv skall fra appelsin. Tilsett appelsinskall og rør godt. La ganachen bli stiv i kjøleskapet, ca. 2 timer før bruk.
Sitronkrem:
-
5
Rør smør og fløte sammen. Tilsett melis og sitron. Rør sammen til du får en smidig røre.
Bringebærganache:
-
6
Kok opp vann og bland med gelépulver. Avkjøl til halvstivt i kjøleskapet. Visp kremfløte og bland med geléen. La det hele hvile i kjøleskapet i noen timer.