Fylte konfektbiter

Fylte konfektbiter

22
 • Middels
 • 120 min
Små konfektbiter fylt med sjokoladeganache med appelsin, sitronkrem og bringebærfromasj. Oppskriften ble laget av Helga Strand Skånland i forbindelse med en konkurranse av TINE og KK.

Ingredienser

Utstyr

Konfektformer
400 g sjokolade av god kvalitet

Sjokoladeganache med appelsin (fyll):

2 ½ dl TINE Kremfløte
260 g sjokolade
2 stk appelsiner

Sitronkrem:

50 g TINE Meierismør , romtemperert
½ dl TINE Kremfløte
4 ½ dl melis
4 dråper sitroner

Bringebærganache:

4 dl vann
1 pakke bringebærgelé
3 dl TINE Kremfløte

Slik gjør du det

  1. Finn frem konfektformer.
  2. Lag det fyllet du ønsker. Fremgangsmåtene finner du under.
  3. Smelt sjokolade i vannbad. Ha litt sjokolade i hver form. Vend på formene, slik at sjokoladen dekker bunn og oppover kantene. Sett formen i fryseren, slik at sjokoladen blir blank og stiv. Legg en liten klump med fyll i hver form og fyll på med sjokolade.
   Tips!

   Du kan fylle konfektbitene med det du ønsker. Hva med å prøve en variant med syltetøy?

 1. Sjokoladeganache med appelsin:

  1. Varm opp fløte til kokepunktet. Ta den bort fra varmen og ha i sjokolade. Riv skall fra appelsin. Tilsett appelsinskall og rør godt. La ganachen bli stiv i kjøleskapet, ca. 2 timer før bruk.
 2. Sitronkrem:

  1. Rør smør og fløte sammen. Tilsett melis og sitron. Rør sammen til du får en smidig røre.
 3. Bringebærganache:

  1. Kok opp vann og bland med gelépulver. Avkjøl til halvstivt i kjøleskapet. Visp kremfløte og bland med geléen. La det hele hvile i kjøleskapet i noen timer.

Kommentarer

 • Nommi

  2 år siden
  Hei! Jeg vil gjerne forsøke meg på bringebærganachen, men forstår ikke helt.. "Visp kremfløte" - skal den bare vispes opp, eller skal den piskes stiv?

   (1)

  • Annicken , Kokk og kundekonsulent

   2 år siden
   Hei Nommi, Kremfløten skal bare vispes opp og ikke piskes stiv :) Lykke til og god bakst!

    (1)


 • Anne-lin Reiakvam

  4 år siden
  Hei, eg lagde den me bringebær gelé i går, men sliter med at eg ikke får støpt lokket for at ganachen smelter. Det er heller ikke for varm sjokolade eg legger på, har dere ett tips ? :-)

   (1)

  • Øyvind , stolt kokk og baker,

   4 år siden
   Hei Anne-Lin, Jeg er litt usikker på hva du mener? Bringebærganachen skal være kald når du har den i formen med sjokolade. Så stryker du bare sjokoladebunnen på etter det. Eller har jeg misforstått?

    (2)

   • Kathe

    2 år siden
    Bunnen smeltet når jeg tok den på. Ganache ble varmet når eg tok varm sjokolade på som skulle bli bunnen ??

     (1)

    • Margrete , Kundekonsulent

     2 år siden
     Hei igjen, Anne-Lin! Muligens var da sjokoladen du la over for varm. Sjokoladebunnen skal også være blank og stiv når du har oppi ganachen, ettersom den kommer fra fryseren :)

      (1)


 • kakemonsen

  6 år siden
  Jeg lurer på om oppskriften bør halveres om jeg bruker en form tilr praliner(på bildet med sikk-sakk mønster)? Formen er til 15stk og 10g per praline. Er det beregnet et fyll til alle konfektene, eller skal man del på det? Har nemlig tenkt å bare lage ganachen. Julehilsner fra gabi

   (1)

  • Oda Smeby Christensen

   6 år siden
   Du bør dele oppskriften i tre, om det er 15 biter du ønsker. Fyllene skal være beregnet til 400 gram sjokolade. Julehilsen tilbake :)

    (1)


 • lill Tove

  6 år siden
  Ser noen former i bakgrunnen på bildet, og synes det ser ut som sjokoladeformer. Stemmer dette? Og hvor får man kjøpt disse i så fall?

   (1)

  • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

   6 år siden
   Hei Lill Tove. Ja, det stemmer. Former til konfektbiter er gjerne i silikon-, teflon- eller metallbelegg og er ofte "brett" med små former som egner seg til konfekt. Slike får du gjerne kjøpt på www.cacas.no, Jernia, Traktøren eller lignende butikker. Ha en fortsatt fin dag!

    (1)


 • kaja

  6 år siden
  Hei! Det står at man skal bruke appelsin. Betyr det saften av to appelsiner?

   (1)

  • Oda Smeby Christensen

   6 år siden
   Jeg ville ha smakt meg frem. Rundt 8 ss appelsinsaft og revet skall av en liten appelsin vil jeg mene er riktig.

    (1)


 • Tina

  7 år siden
  Skal fløten til sitronkremen varmes opp?

   (1)

  • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

   7 år siden
   Hei Tina! Nei, dette skal ikke varmes, men bare røres sammen til en smørkrem. Smøret bør være romtemperert, da er det lettere å blande. Lykke til!

    (1)


 • Lillian

  7 år siden
  Er det virkelig meningen med bare 4 dråper sitron? Det høres jo veldig lite ut,,, Utrolig at det blir noe sitronsmak av det... Gleder meg til å prøve!

   (1)

  • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

   7 år siden
   Hei Lillian. Denne oppskriften var et av bidragene til en konkurranse vi holdt sammen med magasinet KK og er innsendt av Helga Strand Skånland fra Nesodden. Mengden sitron stemmer overens med den oppskriften hun bidro med og gir nydelige konfektbiter. God helg - og lykke til!

    (0)


 • Madeleine

  7 år siden
  Hvor mange konfekter rekker fyllet til? Og hvor lang holdbarhet har konfektene ca?

   (0)

  • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

   7 år siden
   Hei Madeleine. Det er litt vanskelig å si noe på hvor mange konfekter du får av denne oppskriften ettersom størrelsen avhenger av formene du bruker. Dersom de lekre bitene oppbevares kjølig, vil jeg tro de har et par ukers holdbarhet. Lykke til!

    (0)


 • Turid

  7 år siden
  Hei! Vil gjerne prøve denne oppskriften men har aldri laget konfekt før. Lurer på hva slags former som er best å bruke? Og er det en sjokoladetype som er å foretrekke? Skal bringebærfromasjen stå i kjøleskap noen timer før den fylles i forma eller er det alle de ferdige konfektbitene som skal stå i kjøleskapet? Skal det oppbevares kaldt? Skal de tilbake i fryserern når man har lagt i fyll og fylt igjen med sjokolade slik at det stivner? Kunne man fylt ut oppskriften med litt med informasjon...? Ser veldig godt ut, gleder meg til å prøve! Vennlig hilsen Turid

   (0)

  • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

   7 år siden
   Hei Turid. Jeg har forhørt meg litt med Mette, vårt matfaglige orakel og seniorrådgiver på tine.no. Former til konfektbiter er gjerne i silikon-, teflon- eller metallbelegg og er ofte "brett" med små former som egner seg til konfekt. Slike får du gjerne kjøpt på www.cacas.no, Jernia, Traktøren eller lignende butikker. Konfekten oppbevares kaldt, gjerne i fryser. Det er best å bruker mørk sjokolade, gjerne minst 70 %. Lykke til!

    (2)

   • Nils

    2 år siden
    Her får dere skikkelige former.
    http://www.pralin.no/nettbutikk

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

     2 år siden
     Takk for at du deler dine tips med oss, Nils :) God førjul til deg!

      (1)


Det er mye kjærlighet i god mat