Fylte konfektbiter
Små konfektbiter fylt med sjokoladeganache med appelsin, sitronkrem og bringebærfromasj. Oppskriften ble laget av Helga Strand Skånland i forbindelse med en konkurranse av TINE og KK.
Middels•2 t•1 personer
Ingredienser
- 400 g sjokolade, av god kvalitet
Sjokoladeganache med appelsin (fyll):
- 2.5 dl TINE® Kremfløte
- 260 g sjokolade
- 2 stykk appelsin
Sitronkrem:
- 50 g TINE® Meierismør, , romtemperert
- 0.5 dl TINE® Kremfløte
- 4.5 dl melis
- 4 dråpe sitron
Bringebærganache:
- 4 dl vann
- 1 pakke bringebærgelé
- 3 dl TINE® Kremfløte
Slik gjør du
1
2
Lag det fyllet du ønsker. Fremgangsmåtene finner du under.
3
Smelt sjokolade i vannbad. Ha litt sjokolade i hver form. Vend på formene, slik at sjokoladen dekker bunn og oppover kantene. Sett formen i fryseren, slik at sjokoladen blir blank og stiv. Legg en liten klump med fyll i hver form og fyll på med sjokolade.
TipsDu kan fylle konfektbitene med det du ønsker. Hva med å prøve en variant med syltetøy?
Sjokoladeganache med appelsin:
1
Varm opp fløte til kokepunktet. Ta den bort fra varmen og ha i sjokolade. Riv skall fra appelsin. Tilsett appelsinskall og rør godt. La ganachen bli stiv i kjøleskapet, ca. 2 timer før bruk.
Sitronkrem:
1
Rør smør og fløte sammen. Tilsett melis og sitron. Rør sammen til du får en smidig røre.
Bringebærganache:
1
Kok opp vann og bland med gelépulver. Avkjøl til halvstivt i kjøleskapet. Visp kremfløte og bland med geléen. La det hele hvile i kjøleskapet i noen timer.