Smakfulle kokoshjerter i pastellfarger

Kokoshjerter i pastell

Kommentarer 15
  • Enkel
  • 10 min
Smakfulle kokoshjerter i pastellfarger. Oppskriften ble laget av Sissel Myrbakken Sæther i forbindelse med en konkurranse av TINE og KK. Kokoshjertene må stå kaldt i ca. 5 timer før de kan serveres.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Små, hjerteformede kakeformer
1 ½ dl TINE Kremfløte
4 dl melis
5 dl kokosmasse
4 dråper konditorfarge i tre ulike farger

Slik gjør du det

    1. Finn frem små, hjerteformede kakeformer.
    2. Bland kremfløte og melis. Ha i kokos og bland alt til en fast masse.
    3. Fordel massen i tre ulike skåler og tilsett konditorfarge. Bland godt.
    4. Fordel fyllet i formene, og sett kaldt til det har samlet seg. Dette tar ca. 5 timer.
    5. Ta hjertene ut av formene. Legg dem på en seng av kokos.
Tips!

Hvis du ønsker, kan du smelte 250 gram mørk sjokolade og dyppe hjertene i.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Tonje

    6 år siden
    Disse må SKRAPES ut av formen, og går på ingen måte å pakke inn i cellofan....de er jo helt myke- etter ett døgn i kjøleskapet......det er vel ikke meningen?? Noen tips? Hva kan jeg ha gjort feil på en så enkel ting?

    Kommenter  (2)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Hei Tonje. Hmm...ikke så lett å si hvorfor du måtte skrape kokoshjertene ut - sånn skal det jo ikke være! Kan det være at du er blitt brukt litt for mye melis eller kokos i, eller for lite fløte? Beklager at jeg ikke kan gi deg et mer konkret svar enn dette! Håper du finner noe annet her blant våre over tusen oppskrifter du lykkes bedre med. God adventstid!

      Kommenter  (1)

    • Noora

      6 år siden
      Pisket du fløten før du blandet ingrediensene sammen eller blandet du i vanlig upisket fløte? Synes oppskriften er litt misvisende om kremfløten skal piskes eller ikke. Jeg pisket fløten, blandet i melis og kokos og det formet seg til en fast masse som jeg trykket ut i silikonformer og de var helt enkle å få ut dagen etter. Er ikke så mye annet som kan gå galt her bortsett fra det.

      Kommenter  (12)


  • kristine

    6 år siden
    noen som vet hvor lang holdbarhets dato det er på disse??

    Kommenter  (4)


  • Noora

    6 år siden
    Har nettopp laget dem og satt dem i kjøleskapet for å stivne. Det ble noen lekre farger! For de som lurer på så blir det ca. 20 hjerter av denne oppskriften. Gleder meg til å dyppe dem i hvit sjokolade og så er dte bare å nyte!

    Kommenter  (3)


  • Grete

    6 år siden
    Kan de holde seg så lenge når det er brukt fersk fløte? Trodde fløten kanskje måtte kokes for ikke å bli dårlig? Fint hvis det er feil, for da er de jo veldig lettvinte å lage!

    Kommenter  (0)


  • anne-marie

    6 år siden
    Hvor lenge kan disse ligge før man skal gi de bort? Disse blir perfekte julegave i år:-)

    Kommenter  (0)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Hei Anne-Marie. Disse kokoshjertene kan ligge lenge før de blir dårlige, så du kan fint lage dem i god tid før jul! :) Koselig å gi bort spiselige julgaver!

      Kommenter  (1)


  • vivian

    7 år siden
    Kan man bruke silikonformer? Kan kokoshjertene ligge ute i romtemperatur eller må det ligge i kjøleskapet?

    Kommenter  (1)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      7 år siden
      Hei Vivian! Ja, du må godt bruke silikonformer når du skal lagre disse lekre kokoshjertene. Ettersom de inneholder kremfløte, er det nok det aller beste at du oppbevarer dem i kjøleskapet. Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Dorothea

    7 år siden
    Hvor mange dl er 250g melis og 180g kokosmasse? Gleder meg til å smake :p

    Kommenter  (0)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      7 år siden
      Hei Dorothea. Det går 60 g melis pr dl, så det vil si i overkant av 4 dl i 250 g. Når det gjelder kokosmassen er jeg litt mer usikker, men tipper du trenger ca 3 dl for å dekke 180 g. Prøv deg fram så den blir passe fast. Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Kristin

    7 år siden
    de ser veldig gode ut, men hvor mange blir det av en porsjon?

    Kommenter  (0)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      7 år siden
      Hei Kristin. Alle oppskrifter du finner på våre sider har vårt matfaglige vidunder Mette laget - bortsett fra faktisk akkurat disse kokoshjertene som var et bidrag fra en konkurranse vi hadde sammen med KK. Jeg har heller ikke selv rukket å lage dem, og vet derfor ikke hvor mange man får ca per porsjon. Beklager det, Kristin. Men hvis du lager dem, setter jeg stor pris på hvis du kunne dele informasjonen om antall med oss andre her på denne oppskriftssiden. God jul og lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Dilan

    7 år siden
    Denne oppskriften må jeg bare prøve. Disse små søte hjertene ser veldig delikate og gode ut. Og ikke minst fargerike.Mmmmmmmmmmmmmm.....Gleder meg til å smake på de ;-)

    Kommenter  (2)


Det er mye kjærlighet i god mat