Mandelknekk
Hjemmelaget knekk, eller karamell, er alltid populært. 1 porsjon gir ca. 70 biter.
Middels•25 min•1 personer
Ingredienser
- 1 dl TINE® Kremfløte
- 2 dl sukker
- 2 dl lys sirup
- 1 dl skåldede mandler
Slik gjør du
1
Finn frem konfektformer eller små muffinsformer.
2
Bland kremfløte, sukker og sirup i en tykkbunnet vid kjele. Kok kraftig uten lokk i 10-15 minutter.
3
Ha en dråpe av knekkrøren i et glass kaldt vann. Vent en stund. Går det an å rulle en kule av den, er knekken ferdig.
4
Hakk mandlene og vend dem inn i røren. Hell røren fra kjelen over i en liten mugge, og deretter i konfektformene.
5
Pynt med mandelbiter på toppen av knekket.
TipsBruk de nøttene du selv ønsker, både i og over knekket.