Skip to main content

Mandelknekk

Middels
25min

Hjemmelaget knekk, eller karamell, er alltid populært. 1 porsjon gir ca. 70 biter.

4.1
(25)
Next ImageMandelknekk

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

2 dl
sukker
2 dl
lys sirup
1 dl
skåldede mandler

Pynt:

1 dl
skåldede mandler

Fremgangsmåte

  1. Finn frem konfektformer eller små muffinsformer.

  2. Bland kremfløte, sukker og sirup i en tykkbunnet vid kjele. Kok kraftig uten lokk i 10-15 minutter.

  3. Ha en dråpe av knekkrøren i et glass kaldt vann. Vent en stund. Går det an å rulle en kule av den, er knekken ferdig.

  4. Hakk mandlene og vend dem inn i røren. Hell røren fra kjelen over i en liten mugge, og deretter i konfektformene.

  5. Pynt med mandelbiter på toppen av knekket.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Bruk de nøttene du selv ønsker, både i og over knekket.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter