Mandelknekk

Mandelknekk

8
18
Middels25 min
Hjemmelaget knekk, eller karamell, er alltid populært. 1 porsjon gir ca. 70 biter.

Ingredienser

Antall porsjoner

Pynt:

  • 1 dl
    skåldede mandler

Slik gjør du det

  1. 1

    Finn frem konfektformer eller små muffinsformer.

  2. 2

    Bland kremfløte, sukker og sirup i en tykkbunnet vid kjele. Kok kraftig uten lokk i 10-15 minutter.

  3. 3

    Ha en dråpe av knekkrøren i et glass kaldt vann. Vent en stund. Går det an å rulle en kule av den, er knekken ferdig.

  4. 4

    Hakk mandlene og vend dem inn i røren. Hell røren fra kjelen over i en liten mugge, og deretter i konfektformene.

  5. 5

    Pynt med mandelbiter på toppen av knekket.

Tips

Bruk de nøttene du selv ønsker, både i og over knekket.

Del denne oppskriften: