Mandelknekk

Mandelknekk

8
  • Middels
  • 25 min
Hjemmelaget knekk, eller karamell, er alltid populært. 1 porsjon gir ca. 70 biter.

Ingredienser

Utstyr

Konfektformer eller små muffinsformer
1 dl TINE Kremfløte
2 dl sukker
2 dl lys sirup
1 dl skåldede mandler

Pynt:

1 dl skåldede mandler

Slik gjør du det

    1. Finn frem konfektformer eller små muffinsformer.
    2. Bland kremfløte, sukker og sirup i en tykkbunnet vid kjele. Kok kraftig uten lokk i 10-15 minutter.
    3. Ha en dråpe av knekkrøren i et glass kaldt vann. Vent en stund. Går det an å rulle en kule av den, er knekken ferdig.
    4. Hakk mandlene og vend dem inn i røren. Hell røren fra kjelen over i en liten mugge, og deretter i konfektformene.
    5. Pynt med mandelbiter på toppen av knekket.
Tips

Bruk de nøttene du selv ønsker, både i og over knekket.

Kommentarer

  • per håkon

    8 år siden
    Vet dere hva forskjellen på å koke for lenge og for kort er ? Forrige gang ble min myke, sånn at jekslene kunne lett dras ut, mens denne gangen er de så harde at det er fare for at tenner knekker.. hvis man da ikke suger på dem :) Likt dem egentlig best første gang.. Man kan bruke små silikonformer å ha dem i.. funka i hvertfall på de knall harde.

     (1)


Det er mye kjærlighet i god mat