Mandelknekk

Mandelknekk

Kommentarer 8
  • Middels
  • 25 min
Hjemmelaget knekk, eller karamell, er alltid populært. 1 porsjon gir ca. 70 biter.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Konfektformer eller små muffinsformer
1 dl TINE Kremfløte
2 dl sukker
2 dl lys sirup
1 dl skåldede mandler

Pynt:

1 dl skåldede mandler

Slik gjør du det

    1. Finn frem konfektformer eller små muffinsformer.
    2. Bland kremfløte, sukker og sirup i en tykkbunnet vid kjele. Kok kraftig uten lokk i 10-15 minutter.
    3. Ha en dråpe av knekkrøren i et glass kaldt vann. Vent en stund. Går det an å rulle en kule av den, er knekken ferdig.
    4. Hakk mandlene og vend dem inn i røren. Hell røren fra kjelen over i en liten mugge, og deretter i konfektformene.
    5. Pynt med mandelbiter på toppen av knekket.
Tips!

Bruk de nøttene du selv ønsker, både i og over knekket.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • per håkon

    7 år siden
    Vet dere hva forskjellen på å koke for lenge og for kort er ? Forrige gang ble min myke, sånn at jekslene kunne lett dras ut, mens denne gangen er de så harde at det er fare for at tenner knekker.. hvis man da ikke suger på dem :) Likt dem egentlig best første gang.. Man kan bruke små silikonformer å ha dem i.. funka i hvertfall på de knall harde.

    Kommenter  (1)


  • Kristin

    7 år siden
    Hvor lenge holder karamellene seg? Og må de oppbevares kjølig?

    Kommenter  (3)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      7 år siden
      Hei. Mandelknekken er selvfølgelig aller best fersk. Det beste er om du oppbevarer dem kjølig. Vanskelig å si noe konkret på holdbarhet, men jeg vil tippe to-tre uker - hvis du greier å la være å spise dem innen denne tiden!

      Kommenter  (0)

      • Marie

        3 år siden
        Hei, Er det mulig å fryse mandelknekken? Eller vil det bli dårlig resultat når de tiner igjen? Om det går ann å fryse, hva er beste metode?

        Kommenter  (0)


  • Johanne

    7 år siden
    kjempe gode! men..det er ikke lurt å bruke muffinsformer, som er laget av papir, eller har papir inni! papiret fester seg veldig godt til karamellen! umulig å fjerne...

    Kommenter  (0)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      7 år siden
      Et veldig godt innspill der, Johanne! Det er langt bedre å bruke konfektformer i aluminium e.l. så slipper man å slite med irriterende papir som setter seg fast. Takk for tipset!

      Kommenter  (0)

      • Silje

        7 år siden
        Hva om man ikke finner slike konfektformer i aluminium, hva bruker man da...?

        Kommenter  (0)

        • Silje

          7 år siden
          Jeg har nå forsøkt å pakke mine i plastfolie, får vi se hvordan det går... De ble foresten veldig gode! Men de ble klissete å ta på...ble også myke, hadde forestilt meg at de ble hardere siden oppskriften heter mandelknekk? Skulle jeg kokt lenger, eller er denne karamellen myk/ seig og tygge?

          Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat