Mandelknekk
Middels•25 min min
Hjemmelaget knekk, eller karamell, er alltid populært. 1 porsjon gir ca. 70 biter.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 dl
-
2 dlsukker
-
2 dllys sirup
-
1 dlskåldede mandler
Pynt:
-
1 dlskåldede mandler
Slik gjør du det
-
1
Finn frem konfektformer eller små muffinsformer.
-
2
Bland kremfløte, sukker og sirup i en tykkbunnet vid kjele. Kok kraftig uten lokk i 10-15 minutter.
-
3
Ha en dråpe av knekkrøren i et glass kaldt vann. Vent en stund. Går det an å rulle en kule av den, er knekken ferdig.
-
4
Hakk mandlene og vend dem inn i røren. Hell røren fra kjelen over i en liten mugge, og deretter i konfektformene.
-
5
Pynt med mandelbiter på toppen av knekket.