
Sjokolademousse med appelsin
Hvem kan vel motstå hjemmelaget sjokolademousse? Med appelsin smaker moussen ekstra godt.

Ingredienser
Antall porsjoner
Sjokolademousse
Pynt
Fremgangsmåte
- 1
Ha sjokolade i en bolle og sett over et vannbad.(en kjele med kokende vann) og smelt sjokoladen. Skill eggeplommer fra eggehvitene. Rør inn eggeplommer, vaniljesukker og appelsinskall i den smeltede sjokoladen. Ta bollen ut av vannbadet og visp kraftig mens sjokoladen avkjøles i 1-2 minutter.
- 2
Visp kremfløte til luftig krem og bland den med sjokoladekremen. Visp eggehviter stive og bland forsiktig inn i sjokolademoussen.
Pynt
- 3
Fordel moussen i porsjonsglass og la den stå i kjøleskapet i minst 1 - 2 timer før servering. Pynt med revet mørk sjokolade.
Tips
Pynt gjerne med revet appelsinskall.
Tips
For å få en vakker sjokoladesløyfe på toppen, kan du bruke potetskreller, ostehøvel eller rivjern på en plate med kald sjokolade.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



