Skip to main content

Sjokolademousse med appelsin

Enkel
15min

Hvem kan vel motstå hjemmelaget sjokolademousse? Med appelsin smaker moussen ekstra godt.

3.9
(275)
Next ImageSjokolademousse med appelsin

Ingredienser

Antall porsjoner

Sjokolademousse

150 g
kokesjokolade
2 stk
egg
1 ts
vaniljesukker
4 ss
finrevet appelsinskall

Pynt

2 ss
revet sjokolade

Fremgangsmåte

  1. Ha sjokolade i en bolle og sett over et vannbad.(en kjele med kokende vann) og smelt sjokoladen. Skill eggeplommer fra eggehvitene. Rør inn eggeplommer, vaniljesukker og appelsinskall i den smeltede sjokoladen. Ta bollen ut av vannbadet og visp kraftig mens sjokoladen avkjøles i 1-2 minutter.

  2. Visp kremfløte til luftig krem og bland den med sjokoladekremen. Visp eggehviter stive og bland forsiktig inn i sjokolademoussen.

Pynt

  1. Fordel moussen i porsjonsglass og la den stå i kjøleskapet i minst 1 - 2 timer før servering. Pynt med revet mørk sjokolade.

    Tips

    Pynt gjerne med revet appelsinskall.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

For å få en vakker sjokoladesløyfe på toppen, kan du bruke potetskreller, ostehøvel eller rivjern på en plate med kald sjokolade. 

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter