Sjokolademousse med appelsin

Sjokolademousse med appelsin

43
  • Enkel
  • 15 min
Hvem kan vel motstå hjemmelaget sjokolademousse? Med appelsin smaker moussen ekstra godt.

Ingredienser

Sjokolademousse

150 g kokesjokolade
2 stk egg
1 ts vaniljesukker
4 ss finrevet appelsinskall
3 dl TINE Kremfløte

Pynt

2 ss revet sjokolade

Slik gjør du det

    1. Ha sjokolade i en bolle og sett over et vannbad.(en kjele med kokende vann) og smelt sjokoladen. Skill eggeplommer fra eggehvitene. Rør inn eggeplommer, vaniljesukker og appelsinskall i den smeltede sjokoladen. Ta bollen ut av vannbadet og visp kraftig mens sjokoladen avkjøles i 1-2 minutter.
    2. Visp kremfløte til luftig krem og bland den med sjokoladekremen. Visp eggehviter stive og bland forsiktig inn i sjokolademoussen.
  1. Pynt

    1. Fordel moussen i porsjonsglass og la den stå i kjøleskapet i minst 1 - 2 timer før servering. Pynt med revet mørk sjokolade.
      Tips

      Pynt gjerne med revet appelsinskall.

Tips

For å få en vakker sjokoladesløyfe på toppen, kan du bruke potetskreller, ostehøvel eller rivjern på en plate med kald sjokolade. 

Kommentarer

  • Jalla mc shalla

    1 år siden
    Er denne oppskriften god

     (2)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei,

      Smaken er forskjellig hos alle, så anbefaler deg å lage den å se om det blir din nye favoritt :) God matlaging!

       (1)


Det er mye kjærlighet i god mat