Sjokolademousse med appelsin
Enkel•15 min min
Hvem kan vel motstå hjemmelaget sjokolademousse? Med appelsin smaker moussen ekstra godt.
Ingredienser
Antall porsjoner
Sjokolademousse
-
150 gkokesjokolade
-
2 stkegg
-
1 tsvaniljesukker
-
4 ssfinrevet appelsinskall
-
3 dl
Pynt
-
2 ssrevet sjokolade
Slik gjør du det
-
1
Ha sjokolade i en bolle og sett over et vannbad.(en kjele med kokende vann) og smelt sjokoladen. Skill eggeplommer fra eggehvitene. Rør inn eggeplommer, vaniljesukker og appelsinskall i den smeltede sjokoladen. Ta bollen ut av vannbadet og visp kraftig mens sjokoladen avkjøles i 1-2 minutter.
-
2
Visp kremfløte til luftig krem og bland den med sjokoladekremen. Visp eggehviter stive og bland forsiktig inn i sjokolademoussen.
Pynt
-
3
Fordel moussen i porsjonsglass og la den stå i kjøleskapet i minst 1 - 2 timer før servering. Pynt med revet mørk sjokolade.
Tips
Pynt gjerne med revet appelsinskall.