Maple Panna Cotta
Enkel•30 min min
En drøm av en italiensk dessert som gjør deg øm om hjertet og mett i magen. Lønnesirupen gir oppskriften det lille ekstra.
Ingredienser
Antall porsjoner
Panna Cotta
-
3 platergelatin
-
1 dl
-
5 dl
-
2 sslønnesirup eller annen god flytende sirup
Ved servering
-
2 dlfriske eller frosne bær
-
½ dlhakkede valnøtter eller pistasjnøtter
-
2 ssflytende honning eller lønnesirup
-
8 stkmelisseblader
Slik gjør du det
-
1
Legg gelatin i bløt i kaldt vann i ca. 5 minutter.
-
2
Kok opp melk ved middels varme, klem vannet av gelatinplater og smelt de i den varme melken. Rør slik at det løser seg helt opp.
-
3
Avkjøl gelatinblandingen litt før du rører inn yoghurt og sirup. Fordel blandingen i fire glass og sett dem bort til kjøling i ca. fire timer frem til desserten har stivnet.
Ved servering
-
4
Server Panna Cotta rett fra glasset eller hvelv på porsjonstallerken. Pynt med bær, hakkede nøtter, flytende honning eller lønnesirup og sitronmelisseblader.