OL-yoghurt panna cotta

Maple Panna Cotta

6
71
Enkel30 min
En drøm av en italiensk dessert som gjør deg øm om hjertet og mett i magen. Lønnesirupen gir oppskriften det lille ekstra.

Ingredienser

Antall porsjoner

Panna Cotta

Ved servering

  • 2 dl
    friske eller frosne bær
  • ½ dl
    hakkede valnøtter eller pistasjnøtter
  • 2 ss
    flytende honning eller lønnesirup
  • 8 stk
    melisseblader

Slik gjør du det

  1. 1

    Legg gelatin i bløt i kaldt vann i ca. 5 minutter.

  2. 2

    Kok opp melk ved middels varme, klem vannet av gelatinplater og smelt de i den varme melken. Rør slik at det løser seg helt opp.

  3. 3

    Avkjøl gelatinblandingen litt før du rører inn yoghurt og sirup. Fordel blandingen i fire glass og sett dem bort til kjøling i ca. fire timer frem til desserten har stivnet.

Ved servering

  1. 4

    Server Panna Cotta rett fra glasset eller hvelv på porsjonstallerken. Pynt med bær, hakkede nøtter, flytende honning eller lønnesirup og sitronmelisseblader.

Tips

Bruk sandkakeformer for å gi desserten en ekstra fin form og topp det hele med friske bær og et mynte- eller sitronmelisseblad.

Del denne oppskriften: