OL-yoghurt panna cotta

Maple Panna Cotta

Kommentarer 6
  • Enkel
  • 30 min
En drøm av en italiensk dessert som gjør deg øm om hjertet og mett i magen. Lønnesirupen gir oppskriften det lille ekstra.

Ingredienser

Antall porsjoner

Panna Cotta

3 plater gelatin
1 dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
5 dl TINE Yoghurt Vanilje
2 ss lønnesirup eller annen god flytende sirup

Ved servering

2 dl friske eller frosne bær
½ dl hakkede valnøtter eller pistasjnøtter
2 ss flytende honning eller lønnesirup
8 stk melisseblader

Slik gjør du det

    1. Legg gelatin i bløt i kaldt vann i ca. 5 minutter.
    2. Kok opp melk ved middels varme, klem vannet av gelatinplater og smelt de i den varme melken. Rør slik at det løser seg helt opp.
    3. Avkjøl gelatinblandingen litt før du rører inn yoghurt og sirup. Fordel blandingen i fire glass og sett dem bort til kjøling i ca. fire timer frem til desserten har stivnet.
  1. Ved servering

    1. Server Panna Cotta rett fra glasset eller hvelv på porsjonstallerken. Pynt med bær, hakkede nøtter, flytende honning eller lønnesirup og sitronmelisseblader.
Tips!

Bruk sandkakeformer for å gi desserten en ekstra fin form og topp det hele med friske bær og et mynte- eller sitronmelisseblad.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Dina

    2 år siden
    Kan man søte denne med andre ting enn sirup, som f.eks vaniljesukker?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Dina, Klart du kan bytte ut sirupen med en annen smak, men da blir det ikke en Maple Panna Cotta. Hva med å prøve ut denne oppskriften: http://www.tine.no/oppskrifter/desserter/puddinger-og-gele/panna-cotta-med-jordb%C3%A6rratatouille Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Elfi

    3 år siden
    Kan man bruke vanlig sirup?

    Kommenter  (1)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Elfi, Du kan fint bruke vanlig lys sirup i Panna Cotta'en. Lykke til :)

      Kommenter  (1)


  • Mette

    5 år siden
    det står at det skal være fløte i overskriften, men er det ikke i oppskriften!!

    Kommenter  (5)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Hei Mette, Takk for at du gjorde oss oppmerksom på dette. Denne oppskriften er uten fløte, og feilen er rettet opp :)

      Kommenter  (3)


Det er mye kjærlighet i god mat