
Panna Cotta med vinterfrukter
Lekker festpyntet pannacotta med sesongens frukter og vidunderlig lake. En himmelsk avslutning på et fantastisk måltid, for eksempel på nyttårsaften.

Ingredienser
Antall porsjoner
Lake
Frukt
Fremgangsmåte
- 1
Legg gelatinplate i kaldt vann i ca. 7 minutter. Bland sammen fløte og sukker i en kjele. Snitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Legg det i fløten. La blandingen koke opp under omrøring. Ta kjelen av platen.
- 2
Tilsett gelatinplate og rør til den har smeltet. Sett kjelen i kaldt vann til fløten er avkjølt. Rør om av og til.
- 3
Ta opp vaniljestangen og fordel fløten i porsjonsformer som rommer drøyt ½ dl. Dekk til og sett formene i kjøleskapet i minst 2 timer.
Lake
- 4
Bland vin, sukker, kanelstang, snittet vaniljestang og stjerneanis i en liten kjele. Rør til sukkeret har smeltet og gi blandingen et oppkok.
Frukt
- 5
Hakk svisker og aprikoser og legg i den varme vinlaken. La frukten trekke minst 1 time, men gjerne lenger.
- 6
Rett før du skal servere desserten, legger du frukt og lake over den deilige pannacottaen.
Tips
Server gjerne med hjemmelagde julekaker.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



