Panna cotta med fantastiske julefrukter

Panna Cotta med vinterfrukter

Kommentarer 6
  • Enkel
  • 160 min
Lekker festpyntet pannacotta med sesongens frukter og vidunderlig lake. En himmelsk avslutning på et fantastisk måltid, for eksempel på nyttårsaften.

Antall porsjoner

Ingredienser

Utstyr

Porsjonsformer (ca. 1/2 dl)

Panna Cotta

1 stk gelatinplate
3 dl TINE Kremfløte
¾ dl sukker
½ stk vaniljestang

Lake

1 dl rødvin
½ dl sukker
1 stk kanelstang
½ stk vaniljestang
1 stk stjerneanis

Frukt

4 stk svisker
4 stk tørkede aprikoser

Slik gjør du det

    1. Legg gelatinplate i kaldt vann i ca. 7 minutter. Bland sammen fløte og sukker i en kjele. Snitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Legg det i fløten. La blandingen koke opp under omrøring. Ta kjelen av platen.
    2. Tilsett gelatinplate og rør til den har smeltet. Sett kjelen i kaldt vann til fløten er avkjølt. Rør om av og til.
    3. Ta opp vaniljestangen og fordel fløten i porsjonsformer som rommer drøyt ½ dl. Dekk til og sett formene i kjøleskapet i minst 2 timer.
  1. Lake

    1. Bland vin, sukker, kanelstang, snittet vaniljestang og stjerneanis i en liten kjele. Rør til sukkeret har smeltet og gi blandingen et oppkok.
  2. Frukt

    1. Hakk svisker og aprikoser og legg i den varme vinlaken. La frukten trekke minst 1 time, men gjerne lenger.
    2. Rett før du skal servere desserten, legger du frukt og lake over den deilige pannacottaen.
Tips!

Server gjerne med hjemmelagde julekaker. 

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Mia

    4 år siden
    Hvordan er det bytte ut disse fruktene med bær, feks bjørnebær? Noen som har prøvd?

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Mia, Bytt gjerne ut med bjørnebær - det er veldig godt :)

      Kommenter  (0)


  • Ann

    4 år siden
    Denne var god. Kan rødvinen erstattes med et alkoholfritt og barnevennlig alternativ? Hva da i så fall?

    Kommenter  (0)

    • Oda Smeby Christensen, Matfaglig rådgiver

      4 år siden
      Takk for hyggelig tilbakemelding! Jeg vil foreslår saft eller gløggblanding. Da kan du kutte ut sukker. Ønsker deg en god førjuls!

      Kommenter  (0)


  • Kjersti

    5 år siden
    Veldig god lake. Men panna cottaen stivner ikke. Er det ikke veldig lite gelatin?

    Kommenter  (0)

    • Siv Ragnhild

      5 år siden
      Jeg brukte 6 plater gelantin til litt mer enn dobbel oppskrift (ca 9 dl) veske... Forholdt meg litt mer til gelantin produsentens anbefalinger som var 6 plater pr. halvliter veske. Min har stivna etter halvannen time. Laken er fantastisk!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat