Oppskrift på panna cotta med fantastiske julefrukter
6

Panna Cotta med vinterfrukter

(47)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Lekker festpyntet pannacotta med sesongens frukter og vidunderlig lake. En himmelsk avslutning på et fantastisk måltid, for eksempel på nyttårsaften.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Porsjonsformer (ca. 1/2 dl)

Ingredienser

Panna Cotta

1 stkgelatinplate
3 dlTINE Kremfløte
¾ dlsukker
½ stkvaniljestenger

Lake

1 dlrødvin
½ dlsukker
1 stkkanelstang
½ stkvaniljestenger
1 stkstjerneanis

Frukt

4 stksvisker
4 stktørkede aprikoser

Slik gjør du det

  • Panna Cotta

    1. Legg gelatinplate i kaldt vann i ca. 7 minutter. Bland sammen fløte og sukker i en kjele. Snitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Legg det i fløten. La blandingen koke opp under omrøring. Ta kjelen av platen.
    2. Tilsett gelatinplate og rør til den har smeltet. Sett kjelen i kaldt vann til fløten er avkjølt. Rør om av og til.
    3. Ta opp vaniljestangen og fordel fløten i porsjonsformer som rommer drøyt ½ dl. Dekk til og sett formene i kjøleskapet i minst 2 timer.
  • Lake

    1. Bland vin, sukker, kanelstang, snittet vaniljestang og stjerneanis i en liten kjele. Rør til sukkeret har smeltet og gi blandingen et oppkok.
  • Frukt

    1. Hakk svisker og aprikoser og legg i den varme vinlaken. La frukten trekke minst 1 time, men gjerne lenger.
    2. Rett før du skal servere desserten, legger du frukt og lake over den deilige pannacottaen.

Tips:

Server gjerne med hjemmelagde julekaker. 

Kommentarer