Panna Cotta med vinterfrukter
Lekker festpyntet pannacotta med sesongens frukter og vidunderlig lake. En himmelsk avslutning på et fantastisk måltid, for eksempel på nyttårsaften.
Enkel•2 t 40 min•4 personer
Ingredienser
Panna Cotta
- 1 stykk gelatinplate
- 3 dl TINE® Kremfløte
- 0.75 dl sukker
- 0.5 stykk vaniljestang
Lake
- 1 dl rødvin
- 0.5 dl sukker
- 1 stykk kanelstang
- 0.5 stykk vaniljestang
- 1 stykk stjerneanis
Frukt
- 4 stykk sviske
- 4 stykk tørket aprikos
Slik gjør du
1
Legg gelatinplate i kaldt vann i ca. 7 minutter. Bland sammen fløte og sukker i en kjele. Snitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Legg det i fløten. La blandingen koke opp under omrøring. Ta kjelen av platen.
2
Tilsett gelatinplate og rør til den har smeltet. Sett kjelen i kaldt vann til fløten er avkjølt. Rør om av og til.
3
Ta opp vaniljestangen og fordel fløten i porsjonsformer som rommer drøyt ½ dl. Dekk til og sett formene i kjøleskapet i minst 2 timer.
Lake
1
Bland vin, sukker, kanelstang, snittet vaniljestang og stjerneanis i en liten kjele. Rør til sukkeret har smeltet og gi blandingen et oppkok.
Frukt
1
Hakk svisker og aprikoser og legg i den varme vinlaken. La frukten trekke minst 1 time, men gjerne lenger.
2
Rett før du skal servere desserten, legger du frukt og lake over den deilige pannacottaen.
TipsServer gjerne med hjemmelagde julekaker.