Panna Cotta med vinterfrukter
Enkel•160 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Panna Cotta
-
1 stkgelatinplate
-
3 dl
-
¾ dlsukker
-
½ stkvaniljestang
Lake
-
1 dlrødvin
-
½ dlsukker
-
1 stkkanelstang
-
½ stkvaniljestang
-
1 stkstjerneanis
Frukt
-
4 stksvisker
-
4 stktørkede aprikoser
Slik gjør du det
-
1
Legg gelatinplate i kaldt vann i ca. 7 minutter. Bland sammen fløte og sukker i en kjele. Snitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Legg det i fløten. La blandingen koke opp under omrøring. Ta kjelen av platen.
-
2
Tilsett gelatinplate og rør til den har smeltet. Sett kjelen i kaldt vann til fløten er avkjølt. Rør om av og til.
-
3
Ta opp vaniljestangen og fordel fløten i porsjonsformer som rommer drøyt ½ dl. Dekk til og sett formene i kjøleskapet i minst 2 timer.
Lake
-
4
Bland vin, sukker, kanelstang, snittet vaniljestang og stjerneanis i en liten kjele. Rør til sukkeret har smeltet og gi blandingen et oppkok.
Frukt
-
5
Hakk svisker og aprikoser og legg i den varme vinlaken. La frukten trekke minst 1 time, men gjerne lenger.
-
6
Rett før du skal servere desserten, legger du frukt og lake over den deilige pannacottaen.