Panna cotta med fantastiske julefrukter

Panna Cotta med vinterfrukter

6
  • Enkel
  • 160 min
Lekker festpyntet pannacotta med sesongens frukter og vidunderlig lake. En himmelsk avslutning på et fantastisk måltid, for eksempel på nyttårsaften.

Ingredienser

Utstyr

Porsjonsformer (ca. 1/2 dl)

Panna Cotta

1 stk gelatinplate
3 dl TINE Kremfløte
¾ dl sukker
½ stk vaniljestang

Lake

1 dl rødvin
½ dl sukker
1 stk kanelstang
½ stk vaniljestang
1 stk stjerneanis

Frukt

4 stk svisker
4 stk tørkede aprikoser

Slik gjør du det

    1. Legg gelatinplate i kaldt vann i ca. 7 minutter. Bland sammen fløte og sukker i en kjele. Snitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Legg det i fløten. La blandingen koke opp under omrøring. Ta kjelen av platen.
    2. Tilsett gelatinplate og rør til den har smeltet. Sett kjelen i kaldt vann til fløten er avkjølt. Rør om av og til.
    3. Ta opp vaniljestangen og fordel fløten i porsjonsformer som rommer drøyt ½ dl. Dekk til og sett formene i kjøleskapet i minst 2 timer.
  1. Lake

    1. Bland vin, sukker, kanelstang, snittet vaniljestang og stjerneanis i en liten kjele. Rør til sukkeret har smeltet og gi blandingen et oppkok.
  2. Frukt

    1. Hakk svisker og aprikoser og legg i den varme vinlaken. La frukten trekke minst 1 time, men gjerne lenger.
    2. Rett før du skal servere desserten, legger du frukt og lake over den deilige pannacottaen.
Tips!

Server gjerne med hjemmelagde julekaker. 

Kommentarer

  • Mia

    5 år siden
    Hvordan er det bytte ut disse fruktene med bær, feks bjørnebær? Noen som har prøvd?

     (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Hei Mia, Bytt gjerne ut med bjørnebær - det er veldig godt :)

       (0)


  • Ann

    5 år siden
    Denne var god. Kan rødvinen erstattes med et alkoholfritt og barnevennlig alternativ? Hva da i så fall?

     (0)

    • Oda Smeby Christensen, Matfaglig rådgiver

      5 år siden
      Takk for hyggelig tilbakemelding! Jeg vil foreslår saft eller gløggblanding. Da kan du kutte ut sukker. Ønsker deg en god førjuls!

       (0)


  • Kjersti

    5 år siden
    Veldig god lake. Men panna cottaen stivner ikke. Er det ikke veldig lite gelatin?

     (0)

    • Siv Ragnhild

      5 år siden
      Jeg brukte 6 plater gelantin til litt mer enn dobbel oppskrift (ca 9 dl) veske... Forholdt meg litt mer til gelantin produsentens anbefalinger som var 6 plater pr. halvliter veske. Min har stivna etter halvannen time. Laken er fantastisk!

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat