Skip to main content

Panna Cotta med vinterfrukter

Enkel
2t 40min

Lekker festpyntet pannacotta med sesongens frukter og vidunderlig lake. En himmelsk avslutning på et fantastisk måltid, for eksempel på nyttårsaften.

3.8
(62)
Next ImagePanna Cotta med vinterfrukter

Ingredienser

Antall porsjoner

Panna Cotta

1 stk
gelatinplate
0.75 dl
sukker
0.5 stk
vaniljestang

Lake

1 dl
rødvin
0.5 dl
sukker
1 stk
kanelstang
0.5 stk
vaniljestang
1 stk
stjerneanis

Frukt

4 stk
sviske
4 stk
tørket aprikos

Fremgangsmåte

  1. Legg gelatinplate i kaldt vann i ca. 7 minutter. Bland sammen fløte og sukker i en kjele. Snitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Legg det i fløten. La blandingen koke opp under omrøring. Ta kjelen av platen.

  2. Tilsett gelatinplate og rør til den har smeltet. Sett kjelen i kaldt vann til fløten er avkjølt. Rør om av og til.

  3. Ta opp vaniljestangen og fordel fløten i porsjonsformer som rommer drøyt ½ dl. Dekk til og sett formene i kjøleskapet i minst 2 timer.

Lake

  1. Bland vin, sukker, kanelstang, snittet vaniljestang og stjerneanis i en liten kjele. Rør til sukkeret har smeltet og gi blandingen et oppkok.

Frukt

  1. Hakk svisker og aprikoser og legg i den varme vinlaken. La frukten trekke minst 1 time, men gjerne lenger.

  2. Rett før du skal servere desserten, legger du frukt og lake over den deilige pannacottaen.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Server gjerne med hjemmelagde julekaker. 

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter