Håndkle og blad
Panna cotta med fantastiske julefrukter
(5353)

Panna Cotta med vinterfrukter

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Lekker festpyntet pannacotta med sesongens frukter og vidunderlig lake. En himmelsk avslutning på et fantastisk måltid, for eksempel på nyttårsaften.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Porsjonsformer (ca. 1/2 dl)

Panna Cotta

1 stkgelatinplate
3 dlTINE Kremfløte
¾ dlsukker
½ stkvaniljestang

Lake

1 dlrødvin
½ dlsukker
1 stkkanelstang
½ stkvaniljestang
1 stkstjerneanis

Frukt

4 stksvisker
4 stktørkede aprikoser
BladBlad

Slik gjør du det

  • Panna Cotta

    1. Legg gelatinplate i kaldt vann i ca. 7 minutter. Bland sammen fløte og sukker i en kjele. Snitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Legg det i fløten. La blandingen koke opp under omrøring. Ta kjelen av platen.
    2. Tilsett gelatinplate og rør til den har smeltet. Sett kjelen i kaldt vann til fløten er avkjølt. Rør om av og til.
    3. Ta opp vaniljestangen og fordel fløten i porsjonsformer som rommer drøyt ½ dl. Dekk til og sett formene i kjøleskapet i minst 2 timer.
  • Lake

    1. Bland vin, sukker, kanelstang, snittet vaniljestang og stjerneanis i en liten kjele. Rør til sukkeret har smeltet og gi blandingen et oppkok.
  • Frukt

    1. Hakk svisker og aprikoser og legg i den varme vinlaken. La frukten trekke minst 1 time, men gjerne lenger.
    2. Rett før du skal servere desserten, legger du frukt og lake over den deilige pannacottaen.
Blått hjerte
Tips!

Server gjerne med hjemmelagde julekaker. 

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat