Multe panna cotta

Vanilje panna cotta med multer

Kommentarer 16
  • Enkel
  • 25 min
En uimotståelig kombinasjon av den fløtebaserte desserten panna cotta og frisk smak av multer. Husk å beregne god tid for panna cottaen til å stivne.

Ingredienser

Antall porsjoner

Multesyltetøy

1 plate gelatin
2 dl godt syltetøy av multer
1 stk sitron

Panna Cotta

4 plater gelatin
1 stk vaniljestang
3 dl TINE Kremfløte
2 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
1 dl sukker

Pynt

1 dl grovknuste småkaker
8 stk mynteblader
4 ss friske multer eller andre friske bær

Slik gjør du det

    1. Denne desserten trenger å stå kaldt i noen timer for å stivne før den kan serveres. Beregn dette derfor inn i planleggingen av måltidet.
  1. Multesyltetøy

    1. Legg gelatinplate i kaldt vann i ca. 5 - 7 minutter. I mellomtiden varmer du halvparten av syltetøyet med sitronsaft og skallet av sitronen til blandingen når kokepunktet.
    2. Smelt gelatinplate i syltetøyet. La det hele avkjøles litt før du fordeler syltetøyet i glass (la det være igjen litt syltetøy til pynt). La det stivne godt i kjøleskap (ca. 1 - 2 timer) før du heller over panna cotta-blandingen.
  2. Panna Cotta

    1. Legg gelatinplater til panna cottaen i kaldt vann i ca. 5 - 7 minutter. Del vaniljestang i to på langs. Skrap ut frøene i en kjele sammen med stengene. Hell i fløte, melk og sukker. Kok opp, dra kjelen til siden og rør i gelatinplatene. La det avkjøles.
    2. Fordel panna cotta i glassene med det stivnede syltetøyet. La alt stivne i minst 2 timer.
  3. Pynt

    1. Fordel resten av syltetøyet ved servering og strø over kakesmuler, mynte og gjerne noen friske bær hvis du har noen for hånden.
      Tips!

      I julekosen er det fint å servere puddingen sammen med noen hjemmelagde julekaker, i tillegg til de knuste som er strødd oppå.

Tips!

Her kan du selvfølgelig bruke andre bær enn multer dersom du ønsker det.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Mathilde

    2 år siden
    Bruker å lage denne på julaften, og med noen justeringer blir den veldig god! Jeg bytter ut sitronen med lime og bruker veldig mye mindre saft enn det som står i oppskriften. I tillegg bruker jeg mindre gelatin både i syltetøyet og i selve panna cottaen, så det blir mer fløyel enn gele. På toppen bruker jeg mandelflarn. Har blitt en juletradisjon med denne desserten:)

    Kommenter  (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Mathilde, takk for at du deler din måte å lage denne desserten på med oss :) Det høres veldig godt ut! Ha en fortsatt fin jul.

      Kommenter  (0)

    • ane

      8 måneder siden
      den ble god mååå lage den flere ganger elsket det nam nam nam nam nam nam nam nam

      Kommenter  (0)

      • Annicken , Kokk og kundekonsulent

        8 måneder siden
        Så bra, Ane :) Vanilje panna cotta med multer er kjempe godt! God matlaging videre!

        Kommenter  (0)


  • Britt Torill Nicolaisen

    2 år siden
    Går det an å bruke laktosefri fløte i stedet for vanlig fløte?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Britt Torill, Klart du kan :) God jul!

      Kommenter  (0)


  • Trine Gjersøe

    3 år siden
    Jeg har brukt oppskriften flere ganger med vellykket resultat. I stede for å bruke syltetøy har jeg passert bæra slik at steinene ikke blir mer (bruker bare bær som har vært fryst som jeg tilsetter litt sukker. Bruker ikke sitron). Jeg legger dette på toppen, ikke i bunnen. Den blir nesten litt geleaktig, og det gjør også noe med smaken (nesten som appelsin) Veldig godt med knuste pistasjnøtter og litt mynte til.

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Trine, Tusen takk for gode tips til hvordan gjøre desserten enda litt bedre :)

      Kommenter  (0)


  • Ann-Sofie Aaserud

    4 år siden
    God oppskrift men alt for mye med saft og skall av 1 sitron - halver minst.

    Kommenter  (6)

    • Oda Smeby Christensen, Matfaglig rådgiver

      4 år siden
      Takk for tilbakemeldingen! Vi skal teste oppskriften om igjen.

      Kommenter  (0)


  • Sandra

    6 år siden
    Jeg erstattet sitron med lime og vanlig sukker med rørsukker. Lime gir en ekstra kryddersmak som passer til multe, rørsukker gir en liten touche av karamell til pannakotta :-) Lekkert

    Kommenter  (3)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Høres helt nydelig ut, Sandra! Takk for gode tips til variasjon av denne gode panna cotta'en! :)

      Kommenter  (4)


  • Torje

    6 år siden
    Laget denne med en korv moste bringebær i stedet for multe, og bare en liten bit sitron. Fikk meget god tilbakemelding! En god og enkel oppskrift!

    Kommenter  (3)


  • Irena

    7 år siden
    Det er en katastrofe oppskrift og mishandling av multesyltetøy, for det smaket bare sitron og ikke noe annet, selv om jeg halverte sitronen. anbefales IKKE.

    Kommenter  (20)

    • Janne

      11 måneder siden
      Nydelig dessert....brukte litt mindre sukker i panne cotta ellers knallbra oppskrift ??

      Kommenter  (0)

      • vidar reinsaas

        9 måneder siden
        mykje bedre med Q-fløyte.

        Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat