Multe panna cotta

Vanilje panna cotta med multer

16
 • Enkel
 • 25 min
En uimotståelig kombinasjon av den fløtebaserte desserten panna cotta og frisk smak av multer. Husk å beregne god tid for panna cottaen til å stivne.

Ingredienser

Multesyltetøy

1 plate gelatin
2 dl godt syltetøy av multer
1 stk sitron

Panna Cotta

4 plater gelatin
1 stk vaniljestang
3 dl TINE Kremfløte
2 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
1 dl sukker

Pynt

1 dl grovknuste småkaker
8 stk mynteblader
4 ss friske multer eller andre friske bær

Slik gjør du det

  1. Denne desserten trenger å stå kaldt i noen timer for å stivne før den kan serveres. Beregn dette derfor inn i planleggingen av måltidet.
 1. Multesyltetøy

  1. Legg gelatinplate i kaldt vann i ca. 5 - 7 minutter. I mellomtiden varmer du halvparten av syltetøyet med sitronsaft og skallet av sitronen til blandingen når kokepunktet.
  2. Smelt gelatinplate i syltetøyet. La det hele avkjøles litt før du fordeler syltetøyet i glass (la det være igjen litt syltetøy til pynt). La det stivne godt i kjøleskap (ca. 1 - 2 timer) før du heller over panna cotta-blandingen.
 2. Panna Cotta

  1. Legg gelatinplater til panna cottaen i kaldt vann i ca. 5 - 7 minutter. Del vaniljestang i to på langs. Skrap ut frøene i en kjele sammen med stengene. Hell i fløte, melk og sukker. Kok opp, dra kjelen til siden og rør i gelatinplatene. La det avkjøles.
  2. Fordel panna cotta i glassene med det stivnede syltetøyet. La alt stivne i minst 2 timer.
 3. Pynt

  1. Fordel resten av syltetøyet ved servering og strø over kakesmuler, mynte og gjerne noen friske bær hvis du har noen for hånden.
   Tips

   I julekosen er det fint å servere puddingen sammen med noen hjemmelagde julekaker, i tillegg til de knuste som er strødd oppå.

Tips

Her kan du selvfølgelig bruke andre bær enn multer dersom du ønsker det.

Kommentarer

 • Mathilde

  3 år siden
  Bruker å lage denne på julaften, og med noen justeringer blir den veldig god! Jeg bytter ut sitronen med lime og bruker veldig mye mindre saft enn det som står i oppskriften. I tillegg bruker jeg mindre gelatin både i syltetøyet og i selve panna cottaen, så det blir mer fløyel enn gele. På toppen bruker jeg mandelflarn. Har blitt en juletradisjon med denne desserten:)

   (2)

  • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

   3 år siden
   Hei Mathilde, takk for at du deler din måte å lage denne desserten på med oss :) Det høres veldig godt ut! Ha en fortsatt fin jul.

    (0)

  • ane

   2 år siden
   den ble god mååå lage den flere ganger elsket det nam nam nam nam nam nam nam nam

    (0)

   • Annicken , Kokk og kundekonsulent

    2 år siden
    Så bra, Ane :) Vanilje panna cotta med multer er kjempe godt! God matlaging videre!

     (0)


Det er mye kjærlighet i god mat