Håndkle og blad
Multe panna cotta
(162162)

Vanilje panna cotta med multer

 • Utførelse

  Enkel
 • Tid

En uimotståelig kombinasjon av den fløtebaserte desserten panna cotta og frisk smak av multer. Husk å beregne god tid for panna cottaen til å stivne.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

Multesyltetøy

1 plategelatin
2 dlgodt syltetøy av multer
1 stksitron

Panna Cotta

4 platergelatin
1 stkvaniljestang
3 dlTINE Kremfløte
2 dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
1 dlsukker

Pynt

1 dlgrovknuste småkaker
8 stkmynteblader
4 ssfriske multer eller andre friske bær
BladBlad

Slik gjør du det

  1. Denne desserten trenger å stå kaldt i noen timer for å stivne før den kan serveres. Beregn dette derfor inn i planleggingen av måltidet.
 • Multesyltetøy

  1. Legg gelatinplate i kaldt vann i ca. 5 - 7 minutter. I mellomtiden varmer du halvparten av syltetøyet med sitronsaft og skallet av sitronen til blandingen når kokepunktet.
  2. Smelt gelatinplate i syltetøyet. La det hele avkjøles litt før du fordeler syltetøyet i glass (la det være igjen litt syltetøy til pynt). La det stivne godt i kjøleskap (ca. 1 - 2 timer) før du heller over panna cotta-blandingen.
 • Panna Cotta

  1. Legg gelatinplater til panna cottaen i kaldt vann i ca. 5 - 7 minutter. Del vaniljestang i to på langs. Skrap ut frøene i en kjele sammen med stengene. Hell i fløte, melk og sukker. Kok opp, dra kjelen til siden og rør i gelatinplatene. La det avkjøles.
  2. Fordel panna cotta i glassene med det stivnede syltetøyet. La alt stivne i minst 2 timer.
 • Pynt

  1. Fordel resten av syltetøyet ved servering og strø over kakesmuler, mynte og gjerne noen friske bær hvis du har noen for hånden.
   Blått hjerte
   Tips!

   I julekosen er det fint å servere puddingen sammen med noen hjemmelagde julekaker, i tillegg til de knuste som er strødd oppå.

Blått hjerte
Tips!

Her kan du selvfølgelig bruke andre bær enn multer dersom du ønsker det.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat