Multe panna cotta

Vanilje panna cotta med multer

16
166
Enkel25 min
En uimotståelig kombinasjon av den fløtebaserte desserten panna cotta og frisk smak av multer. Husk å beregne god tid for panna cottaen til å stivne.

Ingredienser

Antall porsjoner

Multesyltetøy

  • 1 plate
    gelatin
  • 2 dl
    godt syltetøy av multer
  • 1 stk
    sitron

Panna Cotta

Pynt

  • 1 dl
    grovknuste småkaker
  • 8 stk
    mynteblader
  • 4 ss
    friske multer eller andre friske bær

Slik gjør du det

  1. 1

    Denne desserten trenger å stå kaldt i noen timer for å stivne før den kan serveres. Beregn dette derfor inn i planleggingen av måltidet.

Multesyltetøy

  1. 2

    Legg gelatinplate i kaldt vann i ca. 5 - 7 minutter. I mellomtiden varmer du halvparten av syltetøyet med sitronsaft og skallet av sitronen til blandingen når kokepunktet.

  2. 3

    Smelt gelatinplate i syltetøyet. La det hele avkjøles litt før du fordeler syltetøyet i glass (la det være igjen litt syltetøy til pynt). La det stivne godt i kjøleskap (ca. 1 - 2 timer) før du heller over panna cotta-blandingen.

Panna Cotta

  1. 4

    Legg gelatinplater til panna cottaen i kaldt vann i ca. 5 - 7 minutter. Del vaniljestang i to på langs. Skrap ut frøene i en kjele sammen med stengene. Hell i fløte, melk og sukker. Kok opp, dra kjelen til siden og rør i gelatinplatene. La det avkjøles.

  2. 5

    Fordel panna cotta i glassene med det stivnede syltetøyet. La alt stivne i minst 2 timer.

Pynt

  1. 6

    Fordel resten av syltetøyet ved servering og strø over kakesmuler, mynte og gjerne noen friske bær hvis du har noen for hånden.

    Tips

    I julekosen er det fint å servere puddingen sammen med noen hjemmelagde julekaker, i tillegg til de knuste som er strødd oppå.

Tips

Her kan du selvfølgelig bruke andre bær enn multer dersom du ønsker det.

Del denne oppskriften: