Multe panna cotta

Vanilje panna cotta med multer

16
230
Enkel25 min
En uimotståelig kombinasjon av den fløtebaserte desserten panna cotta og frisk smak av multer. Husk å beregne god tid for panna cottaen til å stivne.

Ingredienser

Antall porsjoner

Multesyltetøy

 • 1 plate
  gelatin
 • 2 dl
  godt syltetøy av multer
 • 1 stk
  sitron

Panna Cotta

Pynt

 • 1 dl
  grovknuste småkaker
 • 8 stk
  mynteblader
 • 4 ss
  friske multer eller andre friske bær

Slik gjør du det

 1. 1

  Denne desserten trenger å stå kaldt i noen timer for å stivne før den kan serveres. Beregn dette derfor inn i planleggingen av måltidet.

Multesyltetøy

 1. 2

  Legg gelatinplate i kaldt vann i ca. 5 - 7 minutter. I mellomtiden varmer du halvparten av syltetøyet med sitronsaft og skallet av sitronen til blandingen når kokepunktet.

 2. 3

  Smelt gelatinplate i syltetøyet. La det hele avkjøles litt før du fordeler syltetøyet i glass (la det være igjen litt syltetøy til pynt). La det stivne godt i kjøleskap (ca. 1 - 2 timer) før du heller over panna cotta-blandingen.

Panna Cotta

 1. 4

  Legg gelatinplater til panna cottaen i kaldt vann i ca. 5 - 7 minutter. Del vaniljestang i to på langs. Skrap ut frøene i en kjele sammen med stengene. Hell i fløte, melk og sukker. Kok opp, dra kjelen til siden og rør i gelatinplatene. La det avkjøles.

 2. 5

  Fordel panna cotta i glassene med det stivnede syltetøyet. La alt stivne i minst 2 timer.

Pynt

 1. 6

  Fordel resten av syltetøyet ved servering og strø over kakesmuler, mynte og gjerne noen friske bær hvis du har noen for hånden.

  Tips

  I julekosen er det fint å servere puddingen sammen med noen hjemmelagde julekaker, i tillegg til de knuste som er strødd oppå.

Tips

Her kan du selvfølgelig bruke andre bær enn multer dersom du ønsker det.

Del denne oppskriften: