
Vanilje panna cotta med multer
Enkel•25 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Multesyltetøy
-
1 plategelatin
-
2 dlgodt syltetøy av multer
-
1 stksitron
Panna Cotta
-
4 platergelatin
-
1 stkvaniljestang
-
3 dl
-
2 dl
-
1 dlsukker
Pynt
-
1 dlgrovknuste småkaker
-
8 stkmynteblader
-
4 ssfriske multer eller andre friske bær
Slik gjør du det
-
1
Denne desserten trenger å stå kaldt i noen timer for å stivne før den kan serveres. Beregn dette derfor inn i planleggingen av måltidet.
Multesyltetøy
-
2
Legg gelatinplate i kaldt vann i ca. 5 - 7 minutter. I mellomtiden varmer du halvparten av syltetøyet med sitronsaft og skallet av sitronen til blandingen når kokepunktet.
-
3
Smelt gelatinplate i syltetøyet. La det hele avkjøles litt før du fordeler syltetøyet i glass (la det være igjen litt syltetøy til pynt). La det stivne godt i kjøleskap (ca. 1 - 2 timer) før du heller over panna cotta-blandingen.
Panna Cotta
-
4
Legg gelatinplater til panna cottaen i kaldt vann i ca. 5 - 7 minutter. Del vaniljestang i to på langs. Skrap ut frøene i en kjele sammen med stengene. Hell i fløte, melk og sukker. Kok opp, dra kjelen til siden og rør i gelatinplatene. La det avkjøles.
-
5
Fordel panna cotta i glassene med det stivnede syltetøyet. La alt stivne i minst 2 timer.
Pynt
-
6
Fordel resten av syltetøyet ved servering og strø over kakesmuler, mynte og gjerne noen friske bær hvis du har noen for hånden.
Tips
I julekosen er det fint å servere puddingen sammen med noen hjemmelagde julekaker, i tillegg til de knuste som er strødd oppå.