Karamellpudding

Karamellpudding

Kommentarer 141
  • Middels
  • 135 min
Hjemmelaget karamellpudding er en populær dessert, særlig til jul og nyttårsaften. Denne oppskriften passer til ca. 4 personer. Husk at puddingen trenger å stå kjølig minst et døgn før servering.

Antall stykker

Ingredienser

Utstyr

Du trenger en brødform à 1 1/2 liter og en langpanne

Karamell til glasering av formen

100 g sukker
1 ss vann

Karamellpudding

2 dl TINE Kremfløte
50 g sukker
4 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
1 stk vaniljestang
4 stk egg

Pynt

1 ½ dl TINE Kremfløte

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C.
      Tips!

      Bruk over- og undervarme for best resultat.

  1. Karamell til glasering av formen

    1. Smelt sukker og vann i en kjele på svak varme. Ikke rør i sukkeret før det har smeltet. Øk deretter varmen til middels varme og rør rundt til det smeltede sukkeret får en mørkebrun farge. Hell blandingen i brødformen.
  2. Karamellpudding

    1. Kok opp fløte, sukker og melk sammen med delt vaniljestang. Avkjøl blandingen.
    2. Rør forsiktig inn lett sammenvispede egg. Sil blandingen samtidig som du heller den i formen. Sett langpannen i forvarmet ovn på nederste rille, og hell på kokende vann til pannen er 3/4 full.
    3. Sett brødformen i langpannen og skru ned varmen til 125 °C. La puddingen stå til den har stivnet, ca. 2 timer. Den skal kjennes fast når du trykker lett på den med en vætet skje. Avkjøles minst til neste dag.
  3. Pynt

    1. Hvelv puddingen på et fat med kant (for at ikke karamellsausen skal renne ut). Pynt med vispet krem eller server kremen ved siden av.
Kommentar

Kommentarer

  • Karolina

    21 dager siden
    Er litt sent ute ned nyttårsdesserten. Hvis puddingen er ferdigstekt til 11.00 og setter i kjøleskap kl.12. Tror du den kan serveres kl. 19?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      21 dager siden
      Det som kan bli litt vanskelig er å få den ut av formen uten at den faller sammen. Så ville lagd puddingen i en form du kan servere den i. Slik at du unngår ødelagt dessert rett før den skal serveres :)

      Kommenter  (1)


  • Mona

    21 dager siden
    Visst jeg har laget dobbel porsjon, hvor lenge skal den steke da?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      21 dager siden
      Hei Mona,

      Anbefaler å fordele røren på to former om du har laget dobbel porsjon. Da trenger de ikke steke lenger og du trenger ikke å ha kjempe mye vann i vannbadet for å dekke en form. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • Odrun

    1 måneder siden
    Hvor lenge holder puddingen seg ?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 måneder siden
      Hei Odrun,

      Den holder seg fint i kjøleskapet i 2-3 dager om den er godt plastret :)

      Kommenter  (0)


  • Caroline

    2 måneder siden
    Kan man lage denne med laktosefri melk/fløte?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 måneder siden
      Det kan du, Caroline :)

      Kommenter  (4)


  • Sigmund

    4 måneder siden
    Hvor lang tid skal det ta før vaniljestangen smelter helt

    Kommenter  (2)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      4 måneder siden
      Hei Sigmund,

      vaniljestangen smelter ikke. Du snitter den i 2 og skraper ut frøene og har dette oppi. Du kan også ha oppi hele stangen for å tilføre smak :) Denne skal siles ut før du går videre til steking.

      Kommenter  (0)


  • Sigmund

    5 måneder siden
    I videoen skal man ha vann i langpannen. Men hvor mye er det?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      5 måneder siden
      Hei Sigmund,

      Det skal være nok vann til å fylle langpanna ganske godt da puddingen stekes i vannbad :)

      Kommenter  (2)


  • Unni Løkke

    1 år siden
    Jeg har lagd karamellpudding mange ganger, men jeg koker ikke opp melk/fløte. Synes min blir veldig god og bra. Hvorfor skal man koke opp melk/fløte?

    Kommenter  (0)

    • Sindre , Kundekonsulent

      12 måneder siden
      Her finnes det ulike oppskrifter. Vi anbefaler å koke opp blandingen for å trekke ut den gode smaken fra vaniljestangen.

      Kommenter  (1)


  • Katrine

    1 år siden
    Har nå prøvd to ganger med vann og sukker, men ender opp med klompete guffe hver gang. Alle gode ting er tre, denne gangen uten vann!

    Kommenter  (1)

    • Aina

      1 år siden
      Ikke rør i det:-)

      Kommenter  (0)

    • Margrete , Kundekonsulent

      1 år siden
      Hei, Katrine! Det stemmer som Aina sier - ikke rør i sukkeret før det har smeltet. Øk deretter varmen til middels og rør rundt til det smeltede sukkeret får en mørkebrun farge. Lykke til, og takk for innspillet til Aina :)

      Kommenter  (0)


  • Michelle

    1 år siden
    Hei, jeg skjønner ikke hvorfor det skal blandes vann sammen med sukkeret til glaseringen? Når jeg prøvde dette bare klumpet det seg og gikk ikke i det hele tatt, jeg endte opp med å smelte sukker uten vann til glasering av formen.

    Kommenter  (2)

    • Hege , Kundekonsulent

      1 år siden
      Hei, Michelle! Det går også an å lage glaseringen med bare sukker, men husk på å ikke rør i sukkeret før det har smeltet!

      Kommenter  (0)


  • Karoline

    1 år siden
    Nå har min pudding stått i ovnen i nesten tre timer, jeg tror rett og slett ikke den er ferdig. Når jeg tester med spiseskjeen så kan det kjennes ferdig ut, men når jeg tar formen ut og vipper litt på den så ser det ut som om det er helt flytende under skorpen. Har nå lagt et bakepapir over så den ikke skal bli for brun. Har jeg gjort noe feil?

    Kommenter  (2)

    • Kine

      1 år siden
      Ta skje testen og avkjøl. Den stivner i kjøleskapet

      Kommenter  (2)

    • May

      1 år siden
      Hvordan gikk det? Står her og erfarer det samme.

      Kommenter  (0)

    • May

      1 år siden
      Er redd denne oppskrifta har for lite egg til at den stivner?

      Kommenter  (0)

    • Margrete , Kundekonsulent

      1 år siden
      Hei, Karoline! Det er litt vanskelig å svare på dette uten å vite din fremgangsmåte, men den vil stivne mer når den avkjøles. Oppskriften er testet, og antallet egg og steketid stemmer dersom man ikke lager en større blanding selvsagt. Lykke til videre! :)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat