Karamellpudding

Karamellpudding

166
843
Middels135 min
Hjemmelaget karamellpudding er en populær dessert, særlig til jul og nyttårsaften. Denne oppskriften passer til ca. 4 personer. Husk at puddingen trenger å stå kjølig minst et døgn før servering.

Ingredienser

Antall stykker

Karamell til glasering av formen

  • 100 g
    sukker
  • 1 ss
    vann

Karamellpudding

Pynt

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 200 °C.

    Tips

    Bruk over- og undervarme for best resultat.

Karamell til glasering av formen

  1. 2

    Smelt sukker og vann i en kjele på svak varme. Ikke rør i sukkeret før det har smeltet. Øk deretter varmen til middels varme og rør rundt til det smeltede sukkeret får en mørkebrun farge. Hell blandingen i brødformen.

Karamellpudding

  1. 3

    Kok opp fløte, sukker og melk sammen med delt vaniljestang. Avkjøl blandingen.

  2. 4

    Rør forsiktig inn lett sammenvispede egg. Sil blandingen samtidig som du heller den i formen. Sett langpannen i forvarmet ovn på nederste rille, og hell på kokende vann til pannen er 3/4 full.

  3. 5

    Sett brødformen i langpannen og skru ned varmen til 125 °C. La puddingen stå til den har stivnet, ca. 2 timer. Den skal kjennes fast når du trykker lett på den med en vætet skje. Avkjøles minst til neste dag.

Pynt

  1. 6

    Hvelv puddingen på et fat med kant (for at ikke karamellsausen skal renne ut). Pynt med vispet krem eller server kremen ved siden av.

Del denne oppskriften: