Karamellpudding

Karamellpudding

Kommentarer 133
  • Middels
  • 135 min
Karamellpudding er en populær gjenganger på alle dessertbord med særlige aner til jul. Med denne oppskriften tilfredsstiller du også de best vante ganene. 1 pudding passer til ca. 4 personer. Husk at puddingen trenger å stå kjølig minst et døgn før servering.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Du trenger en brødform à 1 1/2 liter og en langpanne

Karamell til glasering av formen

100 g sukker
1 ss vann

Karamellpudding

2 dl TINE Kremfløte
50 g sukker
4 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
1 stk vaniljestang
4 stk egg

Pynt

1 ½ dl TINE Kremfløte

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C.
      Tips!

      Bruk over- og undervarme for best resultat.

  1. Karamell til glasering av formen

    1. Smelt sukker og vann i en kjele på svak varme. Ikke rør i sukkeret før det har smeltet. Øk deretter varmen til middels varme og rør rundt til det smeltede sukkeret får en mørkebrun farge. Hell blandingen i brødformen.
  2. Karamellpudding

    1. Kok opp fløte, sukker og melk sammen med delt vaniljestang. Avkjøl blandingen.
    2. Rør forsiktig inn lett sammenvispede egg. Sil blandingen samtidig som du heller den i formen. Sett langpannen i forvarmet ovn på nederste rille, og hell på kokende vann til pannen er 3/4 full.
    3. Sett brødformen i langpannen og skru ned varmen til 125 °C. La puddingen stå til den har stivnet, ca. 2 timer. Den skal kjennes fast når du trykker lett på den med en vætet skje. Avkjøles minst til neste dag.
  3. Pynt

    1. Hvelv puddingen på et fat med kant (for at ikke karamellsausen skal renne ut). Pynt med vispet krem eller server kremen ved siden av.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Sigmund

    2 måneder siden
    Hvor lang tid skal det ta før vaniljestangen smelter helt

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 måneder siden
      Hei Sigmund,

      vaniljestangen smelter ikke. Du snitter den i 2 og skraper ut frøene og har dette oppi. Du kan også ha oppi hele stangen for å tilføre smak :) Denne skal siles ut før du går videre til steking.

      Kommenter  (0)


  • Sigmund

    3 måneder siden
    I videoen skal man ha vann i langpannen. Men hvor mye er det?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      3 måneder siden
      Hei Sigmund,

      Det skal være nok vann til å fylle langpanna ganske godt da puddingen stekes i vannbad :)

      Kommenter  (0)


  • Unni Løkke

    10 måneder siden
    Jeg har lagd karamellpudding mange ganger, men jeg koker ikke opp melk/fløte. Synes min blir veldig god og bra. Hvorfor skal man koke opp melk/fløte?

    Kommenter  (0)

    • Sindre , Kundekonsulent

      10 måneder siden
      Her finnes det ulike oppskrifter. Vi anbefaler å koke opp blandingen for å trekke ut den gode smaken fra vaniljestangen.

      Kommenter  (0)


  • Katrine

    11 måneder siden
    Har nå prøvd to ganger med vann og sukker, men ender opp med klompete guffe hver gang. Alle gode ting er tre, denne gangen uten vann!

    Kommenter  (0)

    • Aina

      11 måneder siden
      Ikke rør i det:-)

      Kommenter  (0)

    • Margrete , Kundekonsulent

      11 måneder siden
      Hei, Katrine! Det stemmer som Aina sier - ikke rør i sukkeret før det har smeltet. Øk deretter varmen til middels og rør rundt til det smeltede sukkeret får en mørkebrun farge. Lykke til, og takk for innspillet til Aina :)

      Kommenter  (0)


  • Michelle

    11 måneder siden
    Hei, jeg skjønner ikke hvorfor det skal blandes vann sammen med sukkeret til glaseringen? Når jeg prøvde dette bare klumpet det seg og gikk ikke i det hele tatt, jeg endte opp med å smelte sukker uten vann til glasering av formen.

    Kommenter  (0)

    • Hege , Kundekonsulent

      11 måneder siden
      Hei, Michelle! Det går også an å lage glaseringen med bare sukker, men husk på å ikke rør i sukkeret før det har smeltet!

      Kommenter  (0)


  • Karoline

    11 måneder siden
    Nå har min pudding stått i ovnen i nesten tre timer, jeg tror rett og slett ikke den er ferdig. Når jeg tester med spiseskjeen så kan det kjennes ferdig ut, men når jeg tar formen ut og vipper litt på den så ser det ut som om det er helt flytende under skorpen. Har nå lagt et bakepapir over så den ikke skal bli for brun. Har jeg gjort noe feil?

    Kommenter  (2)

    • Kine

      11 måneder siden
      Ta skje testen og avkjøl. Den stivner i kjøleskapet

      Kommenter  (0)

    • May

      11 måneder siden
      Hvordan gikk det? Står her og erfarer det samme.

      Kommenter  (0)

    • May

      11 måneder siden
      Er redd denne oppskrifta har for lite egg til at den stivner?

      Kommenter  (0)

    • Margrete , Kundekonsulent

      11 måneder siden
      Hei, Karoline! Det er litt vanskelig å svare på dette uten å vite din fremgangsmåte, men den vil stivne mer når den avkjøles. Oppskriften er testet, og antallet egg og steketid stemmer dersom man ikke lager en større blanding selvsagt. Lykke til videre! :)

      Kommenter  (0)


  • Ingrid

    11 måneder siden
    Jeg har antagelig laget for mye karamell i forhold til forma jeg har brukt. Det ble ganske tykt lag, har blitt helt hardt, men sprekker ikke opp slik jeg mener det alltid gjorde tidligere en stund etter at karamellen ble fyllt i forma. Gjør dette noe, f.eks tar det lengre tid for puddingen å bli ferdig. Eller andre komplikasjoner.

    Kommenter  (0)

    • Margrete , Kundekonsulent

      11 måneder siden
      Hei Ingrid,



      dersom du har brukt en mindre form enn den i oppskriften så vil den nok trenge litt lenger tid i stekeovnen og i kjøleskapet.

      Kommenter  (0)


  • Arlett

    11 måneder siden
    Går det ann å lage denne med annen type søtning enn sukker (type for diabetikere eller de som går på lavkarbo)? Evt hvilken søtning anbefales?

    Kommenter  (0)

    • Margrete , Kundekonsulent

      11 måneder siden
      Hei, Arlett! Sukker kan ersattes med for eksempel Stevia. Stevia er mye søtere på smak enn sukker, så vi anbefaler at du smaker deg frem underveis :)

      Kommenter  (5)


  • Grethe

    12 måneder siden
    Det var lite egg i denne oppskrifra synes jeg. Selv bruker jeg 10-15 egg til en liter med melk og fløte blanding.

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      12 måneder siden
      Hei Grethe,

      Takk for innspillet. Vi har testet ut oppskriften og i denne oppskriften holder det med 4 egg :) God bakst videre!

      Kommenter  (15)

    • Solveig

      11 måneder siden
      Har du en god gammel oppskrift på karamellpudding?

      Kommenter  (0)

      • Margrete , Kundekonsulent

        11 måneder siden
        Vi er litt usikker på hva du mener, Solveig? Det finnes sikker mange ulike - nye og gamle - varianter av karamellpudding :)

        Kommenter  (0)


  • Camilla

    12 måneder siden
    Hei går det like fint og bruke laktosefri kremfløte og laktosefri hel melk ? Må man ta noen andre forhånds regler da , eller blir det akkurat det samme ?

    Kommenter  (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      12 måneder siden
      Hei Camilla,

      Det eneste som er forskjellen på melken er at melkesukkeret er spaltet på Laktosefri. Så følg oppskriften som normalt :)God bakst!

      Kommenter  (4)


Det er mye kjærlighet i god mat