Karamellpudding
Hjemmelaget karamellpudding er en populær dessert, særlig til jul og nyttårsaften. Denne oppskriften passer til ca. 4 personer. Husk at puddingen trenger å stå kjølig i minst et døgn før servering.
Middels•2 t 15 min•1 personer
Ingredienser
Karamell til glasering av formen
Karamellpudding
- 2 dl TINE® Kremfløte, . For laktosefri karamellpudding, velg TINE® Laktosefri Kremfløte
- 50 g sukker
- 4 dl TINE® Helmelk 3,5 % fett, . For laktosefri oppskrift, velg TINE® Laktosefri Helmelk 3,5 % fett
- 1 stykk vaniljestang
- 4 stykk egg
Pynt
- 1.5 dl TINE® Kremfløte, . For laktosefri oppskrift, velg TINE® Laktosefri Kremfløte
Slik gjør du
1
Sett stekeovnen på 200 °C.
TipsBruk over- og undervarme for best resultat.
Karamell til glasering av formen
1
Smelt sukker og vann i en kjele på svak varme. Ikke rør i sukkeret før det har smeltet. Øk deretter varmen til middels varme og rør rundt til det smeltede sukkeret får en mørkebrun farge. Hell blandingen i brødformen.
Karamellpudding
1
Kok opp fløte, sukker og melk sammen med delt vaniljestang. Avkjøl blandingen.
2
Rør forsiktig inn lett sammenvispede egg. Sil blandingen samtidig som du heller den i formen. Sett langpannen i forvarmet ovn på nederste rille, og hell på kokende vann til pannen er 3/4 full.
3
Sett brødformen i langpannen og skru ned varmen til 125 °C. La puddingen stå til den har stivnet, ca. 2 timer. Den skal kjennes fast når du trykker lett på den med en vætet skje. Avkjøles minst til neste dag.
Pynt
1
Hvelv puddingen på et fat med kant (for at ikke karamellsausen skal renne ut). Pynt med vispet krem eller server kremen ved siden av.