Karamellpudding

(673)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Karamellpudding er en populær gjenganger på alle dessertbord med særlige aner til jul. Med denne oppskriften tilfredsstiller du også de best vante ganene. 1 pudding passer til ca. 4 personer. Husk at puddingen trenger å stå kjølig minst et døgn før servering. 1 porsjon er til cirka 10 porsjoner.

Antall stykker

1

Utstyr

Du trenger en brødform à 1 1/2 liter og en langpanne

Ingredienser

Til glasering av formen

100 gsukker

Karamellpudding

2 dlTINE Kremfløte
50 gsukker
4 dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
1 stkvaniljestang
4 stkegg

Pynt

1 ½ dlTINE Kremfløte

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C.

      Tips:

      Bruk over- og undervarme for best resultat.

  • Glasering

    1. Smelt sukker i en kjele på svak varme. Ikke rør i sukkeret før det har smeltet. Øk deretter varmen til middels varme og rør rundt til det smeltede sukkeret får en mørkebrun farge. Hell blandingen i brødformen.
  • Karamellpudding

    1. Kok opp fløte, sukker og melk sammen med delt vaniljestang. Avkjøl blandingen.
    2. Rør forsiktig inn lett sammenvispede egg. Sil blandingen samtidig som du heller den i formen. Sett langpannen i forvarmet ovn på nederste rille, og hell på kokende vann til pannen er 3/4 full.
    3. Sett brødformen i langpannen og skru ned varmen til 125 °C. La puddingen stå til den har stivnet, ca. 2 timer. Den skal kjennes fast når du trykker lett på den med en vætet skje. Avkjøles minst til neste dag.
  • Pynt

    1. Hvelv puddingen på et fat med kant (for at ikke karamellsausen skal renne ut). Pynt med vispet krem eller server kremen ved siden av.

Kommentarer