
Karamellpudding
Hjemmelaget karamellpudding er en populær dessert, særlig til jul og nyttårsaften. Denne oppskriften passer til ca. 4 personer. Husk at puddingen trenger å stå kjølig i minst et døgn før servering.
Ingredienser
Antall porsjoner
1
Karamell til glasering av formen
Karamellpudding
Pynt
Fremgangsmåte
- 1
Sett stekeovnen på 200 °C.
Tips
Bruk over- og undervarme for best resultat.
Karamell til glasering av formen
- 2
Smelt sukker og vann i en kjele på svak varme. Ikke rør i sukkeret før det har smeltet. Øk deretter varmen til middels varme og rør rundt til det smeltede sukkeret får en mørkebrun farge. Hell blandingen i brødformen.
Karamellpudding
- 3
Kok opp fløte, sukker og melk sammen med delt vaniljestang. Avkjøl blandingen.
- 4
Rør forsiktig inn lett sammenvispede egg. Sil blandingen samtidig som du heller den i formen. Sett langpannen i forvarmet ovn på nederste rille, og hell på kokende vann til pannen er 3/4 full.
- 5
Sett brødformen i langpannen og skru ned varmen til 125 °C. La puddingen stå til den har stivnet, ca. 2 timer. Den skal kjennes fast når du trykker lett på den med en vætet skje. Avkjøles minst til neste dag.
Pynt
- 6
Hvelv puddingen på et fat med kant (for at ikke karamellsausen skal renne ut). Pynt med vispet krem eller server kremen ved siden av.