Karamellpudding

Karamellpudding

164
 • Middels
 • 135 min
Hjemmelaget karamellpudding er en populær dessert, særlig til jul og nyttårsaften. Denne oppskriften passer til ca. 4 personer. Husk at puddingen trenger å stå kjølig minst et døgn før servering.

Ingredienser

Utstyr

Du trenger en brødform à 1 1/2 liter og en langpanne

Karamell til glasering av formen

100 g sukker
1 ss vann

Karamellpudding

2 dl TINE Kremfløte
50 g sukker
4 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
1 stk vaniljestang
4 stk egg

Pynt

1 ½ dl TINE Kremfløte

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 200 °C.
   Tips

   Bruk over- og undervarme for best resultat.

 1. Karamell til glasering av formen

  1. Smelt sukker og vann i en kjele på svak varme. Ikke rør i sukkeret før det har smeltet. Øk deretter varmen til middels varme og rør rundt til det smeltede sukkeret får en mørkebrun farge. Hell blandingen i brødformen.
 2. Karamellpudding

  1. Kok opp fløte, sukker og melk sammen med delt vaniljestang. Avkjøl blandingen.
  2. Rør forsiktig inn lett sammenvispede egg. Sil blandingen samtidig som du heller den i formen. Sett langpannen i forvarmet ovn på nederste rille, og hell på kokende vann til pannen er 3/4 full.
  3. Sett brødformen i langpannen og skru ned varmen til 125 °C. La puddingen stå til den har stivnet, ca. 2 timer. Den skal kjennes fast når du trykker lett på den med en vætet skje. Avkjøles minst til neste dag.
 3. Pynt

  1. Hvelv puddingen på et fat med kant (for at ikke karamellsausen skal renne ut). Pynt med vispet krem eller server kremen ved siden av.

Kommentarer

 • Peter

  3 måneder siden
  Hallo, jeg synes sangen var veldig fengende så jeg prøvde å Shazame den, men fikk ingen resultater. Hva er det den heter og hvor kan jeg få tak i den?

   (0)


Det er mye kjærlighet i god mat