Gløggtiramisu
Hva med en julevri på den klassiske versjonen av tiramisu? Her har vi laget en versjon med frisk gløgg i stedet for kaffe, en perfekt dessert til jul.
Enkel•40 min•4 personer
Ingredienser
- 2 stykk gelatinplate
- 2 dl Sunniva® Presset Eple og Appelsin med kanel og kardemomme
- 2 stykk kanelstang
- 6 stykk hel kardemommefrø
- 2 stykk eggeplomme
- 3 ss sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 3 dl TINE® Crème Fraîche Original
- 200 g TINE Kremost Original Naturell
- 10 stykk pepperkake
- 12 stykk savoiardikjeks (ladyfingers)
- 50 g sjokolade, , revet
Slik gjør du
1
Bløtlegg gelatin i kaldt vann i minimum 5 minutter. Kok opp juice med kanelstang og kardemomme og la det avkjøle.
2
Pisk crème fraîche og kremost hver for seg luftig. Klem ut vannet av gelatinen og smelt den på lav varme i en kjele. Pisk eggeplommer luftig og vend sammen med crème fraîche og kremost mens du tilsetter gelatinen.
3
Kjør pepperkaker til smuler i en mikser eller morter. Fordel 1/3 av kremblandingen i bunn. Dypp kjeksen i juice og la den trekke i ca. 5 sekunder og vend i pepperkakesmuler og fordel utover i en 20x20 cm form slik at den dekkes. Gjenta prosessen og avslutt med et lag med kremblandingen på toppen.
4
Topp tiramisuen med revet sjokolade og pepperkakesmuler.
TipsTiramisu er utmerket å lage dagen før den skal serveres.