Skip to main content

Gløggtiramisu

Enkel
40min

Hva med en julevri på den klassiske versjonen av tiramisu? Her har vi laget en versjon med frisk gløgg i stedet for kaffe, en perfekt dessert til jul.

3.8
(78)
Next ImageGløggtiramisu

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

2 stk
gelatinplate
2 stk
kanelstang
6 stk
hel kardemommefrø
2 stk
eggeplomme
3 ss
sukker
1 ts
vaniljesukker
200 g
TINE Kremost Original Naturell
10 stk
pepperkake
12 stk
savoiardikjeks (ladyfingers)
50 g
sjokolade, revet

Fremgangsmåte

  1. Bløtlegg gelatin i kaldt vann i minimum 5 minutter. Kok opp juice med kanelstang og kardemomme og la det avkjøle.

  2. Pisk crème fraîche og kremost hver for seg luftig. Klem ut vannet av gelatinen og smelt den på lav varme i en kjele. Pisk eggeplommer luftig og vend sammen med crème fraîche og kremost mens du tilsetter gelatinen.

  3. Kjør pepperkaker til smuler i en mikser eller morter. Fordel 1/3 av kremblandingen i bunn. Dypp kjeksen i juice og la den trekke i ca. 5 sekunder og vend i pepperkakesmuler og fordel utover i en 20x20 cm form slik at den dekkes. Gjenta prosessen og avslutt med et lag med kremblandingen på toppen.

  4. Topp tiramisuen med revet sjokolade og pepperkakesmuler.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Tiramisu er utmerket å lage dagen før den skal serveres.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter