
Gløggtiramisu
Hva med en julevri på den klassiske versjonen av tiramisu? Her har vi laget en versjon med frisk gløgg i stedet for kaffe, en perfekt dessert til jul.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Bløtlegg gelatin i kaldt vann i minimum 5 minutter. Kok opp juice med kanelstang og kardemomme og la det avkjøle.
- 2
Pisk crème fraîche og kremost hver for seg luftig. Klem ut vannet av gelatinen og smelt den på lav varme i en kjele. Pisk eggeplommer luftig og vend sammen med crème fraîche og kremost mens du tilsetter gelatinen.
- 3
Kjør pepperkaker til smuler i en mikser eller morter. Fordel 1/3 av kremblandingen i bunn. Dypp kjeksen i juice og la den trekke i ca. 5 sekunder og vend i pepperkakesmuler og fordel utover i en 20x20 cm form slik at den dekkes. Gjenta prosessen og avslutt med et lag med kremblandingen på toppen.
- 4
Topp tiramisuen med revet sjokolade og pepperkakesmuler.
Tips