Skip to main content

Riskrem på ekte vis

Enkel
15min

Hjemmelaget riskrem er for mange en herlig avslutning på julemiddagen. Det blir ikke jul før du har spist riskrem med rød saus til dessert.

3.9
(639)

Ingredienser

Antall porsjoner

Riskrem

1 ss
sukker
1 ts
vaniljesukker
3 dl
ferdigkokt risgrøt
2 stk
mandeldråpe (kan sløyfes)

Eller lag din egen rød saus

200 g
frosne jordbær
0.5 dl
vann
100 g
melis

Fremgangsmåte

  1. Visp fløte, sukker og vaniljesukker til luftig krem.

  2. Bland grøten forsiktig inn i kremen. Smak eventuelt til med et par mandeldråper.

Rød saus

  1. Kok opp jordbær, vann og melis. La det koke et par minutter, avkjøl og kjør i food processor eller med stavmikser til en glatt saus.

  2. Server desserten med hjemmelaget rød saus eller Piano Bringebærsaus til.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Bruk gjerne restene fra gårsdagens risengrynsgrøt til å lage riskrem.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter