Pavlova-krans

Pavlova-krans

5
10
Middels90 min
Denne fargerike pavlovakransen er en show-stopper! Fylt med krem og bær blir dette festens midtpunkt.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 6 stk
    eggehviter
  • 2 ts
    hvitvinseddik
  • 4 dl
    finkornet sukker
  • 2 ts
    maizena
  • 1 ts
    vaniljesukker
  • ⅛ ts
    diverse konditorfarge gjerne geléfarger

Til servering

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 90 °C. Kle et stekebrett med bakepapir. Tegn gjerne opp en sirkel, ca. 23 cm i diameter, som du kan bruke som mal.

  2. 2

    Pisk eggehviter til mykt skum med en elektrisk visp. Sørg for at utstyret er helt rent for ellers blir ikke eggehviten stiv. Tilsett eddik mens du pisker.

  3. 3

    Bland sukker, maizena og vaniljesukker, og tilsett det gradvis mens vispen går. Pisk til en blank, smidig og fast masse.

  4. 4

    Bruk en slikkepott og smør halvparten av marengsmassen innenfor sirkelen på bakepapiret slik at du får en rund bunn. Fordel resten av marengsen i fires skåler og farg hver del med ønsket geléfarge. Ha over i sprøyteposer med forskjellig sprøytetipp.

  5. 5

    Sprøyt ut små topper rundt kanten med alle fire fargene slik at du får en fargerik krans med hvit marengs i midten. Stek i ovnen i ca. 1,5 time. Avkjøl på rist, fjerne bakepapiret forsiktig og ha over på et serveringsfat.

    Tips

    Du kan også velge å farge all marengsen og sprøyte ut en krans med hull i midten.

  6. 6

    Pisk kremfløte til stiv krem og del jordbær i biter. Fordel pisket krem i midten av kransen og topp med bær.

Tips

Du får kjøpt et utvalg sprøytetipper som gir forskjellige mønster og former i bakeutstyrsbutikker eller på internett. Det er gøy med variasjon og de kan også brukes til smørkrem og andre glasurer på kaker og muffins. 

Del denne oppskriften: