Pavlova-krans

Pavlova-krans

7
21
Middels90 min
Denne fargerike pavlovakransen er en show-stopper! Fylt med krem og bær blir dette festens midtpunkt.

Ingredienser

Antall porsjoner

 • 6 stk
  eggehviter
 • 2 ts
  hvitvinseddik
 • 4 dl
  finkornet sukker
 • 2 ts
  potetmel
 • 1 ts
  vaniljesukker
 • ⅛ ts
  diverse konditorfarge gjerne geléfarger

Til servering

Slik gjør du det

 1. 1

  Sett ovnen på 100 °C. Kle et stekebrett med bakepapir. Tegn gjerne opp en sirkel, ca. 23 cm i diameter, som du kan bruke som mal.

 2. 2

  Pisk eggehviter til mykt skum med en elektrisk visp. Sørg for at utstyret er helt rent for ellers blir ikke eggehviten stiv. Tilsett eddik mens du pisker.

 3. 3

  Bland sukker, potetmel og vaniljesukker, og tilsett det gradvis mens vispen går. Pisk til en blank, smidig og fast masse.

 4. 4

  Bruk en slikkepott og smør halvparten av marengsmassen innenfor sirkelen på bakepapiret slik at du får en rund bunn. Fordel resten av marengsen i fires skåler og farg hver del med ønsket geléfarge. Ha over i sprøyteposer med forskjellig sprøytetipp.

 5. 5

  Sprøyt ut små topper rundt kanten med alle fire fargene slik at du får en fargerik krans med hvit marengs i midten. Stek i ovnen i ca. 75-80 minutter. Avkjøl på rist, fjerne bakepapiret forsiktig og ha over på et serveringsfat.

  Tips

  Du kan også velge å farge all marengsen og sprøyte ut en krans med hull i midten.

 6. 6

  Pisk kremfløte til stiv krem og del jordbær i biter. Fordel pisket krem i midten av kransen og topp med bær.

Tips

Du får kjøpt et utvalg sprøytetipper som gir forskjellige mønster og former i bakeutstyrsbutikker eller på internett. Det er gøy med variasjon og de kan også brukes til smørkrem og andre glasurer på kaker og muffins. 

Del denne oppskriften: