Pavlova-krans
Middels•160 min150 min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
6 stkeggehviter
-
2 tshvitvinseddik
-
4 dlfinkornet sukker
-
2 tspotetmel
-
1 tsvaniljesukker
-
⅛ tsdiverse konditorfarge gjerne geléfarger
Til servering
-
3 dl
-
3 dlfriske bær f.eks. jordbær, bringebær og granateple
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 100 °C (over- og undervarme). Kle et stekebrett med bakepapir. Tegn gjerne opp en sirkel på baksiden av bakepapiret, ca. 23 cm i diameter, som du kan bruke som mal.
-
2
Tilsett eddik og vend inn med en slikkepott. Ha deretter i potetmel og vend inn. Rør rundt til blandingen er blank og smidig.
-
3
Bruk en slikkepott og smør halvparten av marengsmassen innenfor sirkelen på bakepapiret slik at du får en rund bunn. Fordel resten av marengsen i fires skåler og farg hver del med ønsket geléfarge. Ha over i sprøyteposer med forskjellig sprøytetipp.
-
4
Sprøyt ut små topper rundt kanten med alle fire fargene slik at du får en fargerik krans med hvit marengs i midten. Stek i ovnen i ca. 2-2,5 timer. Steketiden avhenger av ovnstype, så følg med for å se om den bør tas ut før eller om den bør stå noe lenger. Bunnen skal bli sprø utenpå og litt seig inni. Sjekk gjerne midten av bunnen med en kniv.
Tips
Hvis du ønsker en helt sprø bunn, kan du sette den i stekeovn på 80 °C og la den stå i 7-8 timer. En helt sprø bunn kan oppbevares i 2-4 uker i en tett boks. En bunn som er litt seig inni bør brukes senest dagen etter.
-
5
Avkjøl marengsbunnen. Fjern bakepapiret forsiktig og ha over på et serveringsfat.
-
6
Pisk kremfløte til stiv krem og del jordbær i biter. Fordel pisket krem i midten av kransen og topp med bær.