Pavlova-krans

Pavlova-krans

2
 • Middels
 • 90 min
 • 80 min
Denne fargerike pavlovakransen er en show-stopper! Fylt med krem og bær blir dette festens midtpunkt.

Ingredienser

6 stk eggehviter
2 ts hvitvinseddik
4 dl finkornet sukker
2 ts maizena
1 ts vaniljesukker
⅛ ts diverse konditorfarge gjerne geléfarger

Til servering

3 dl TINE Kremfløte
3 dl friske bær f.eks. jordbær, bringebær og granateple

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på 90 °C. Kle et stekebrett med bakepapir. Tegn gjerne opp en sirkel, ca. 23 cm i diameter, som du kan bruke som mal.
  2. Pisk eggehviter til mykt skum med en elektrisk visp. Sørg for at utstyret er helt rent for ellers blir ikke eggehviten stiv. Tilsett eddik mens du pisker.
  3. Bland sukker, maizena og vaniljesukker, og tilsett det gradvis mens vispen går. Pisk til en blank, smidig og fast masse.
  4. Bruk en slikkepott og smør halvparten av marengsmassen innenfor sirkelen på bakepapiret slik at du får en rund bunn. Fordel resten av marengsen i fires skåler og farg hver del med ønsket geléfarge. Ha over i sprøyteposer med forskjellig sprøytetipp.
  5. Sprøyt ut små topper rundt kanten med alle fire fargene slik at du får en fargerik krans med hvit marengs i midten. Stek i ovnen i ca. 1,5 time. Avkjøl på rist, fjerne bakepapiret forsiktig og ha over på et serveringsfat.
   Tips!
   Du kan også velge å farge all marengsen og sprøyte ut en krans med hull i midten.
  6. Pisk kremfløte til stiv krem og del jordbær i biter. Fordel pisket krem i midten av kransen og topp med bær.
Tips!
Du får kjøpt et utvalg sprøytetipper som gir forskjellige mønster og former i bakeutstyrsbutikker eller på internett. Det er gøy med variasjon og de kan også brukes til smørkrem og andre glasurer på kaker og muffins. 

Kommentarer

 • Uma elise

  6 måneder siden
  Kaken ser helt fantastisk ut ! Samme gjelder de andre pavlova kakene dere har lagt ut oppskrift på ✨ jeg kunne ønsket meg flere videoer på oppskriftene ; og da spesielt denne, for dette var et glansbilde uten like ! Håper dette kunne vært en idé, da jeg som sikkert mange andre liker å ty til oppskrifter (spesielt på ting man ikke har laget før). Da ville en rask video vært MIDT i blinken, om man skulle stusse over om man gjør det riktig når man leser oppskrift alene. PS! Elsker oppskriftene deres !

   (0)

  • Annicken , Kokk og kundekonsulent

   5 måneder siden
   Hei Uma,

   Takk for hyggelig tilbakemelding på siden vår og våres oppskrifter. Det r alltid hyggelig med skryt og se at dere er fornøyde.

   Vi tar med tilbakemelding din angående videosnutter videre i utviklingen av siden :)

    (1)


Det er mye kjærlighet i god mat