
Pavlova-krans
Middels•90 min80 min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
6 stkeggehviter
-
2 tshvitvinseddik
-
4 dlfinkornet sukker
-
2 tsHOFF Potetmel
-
1 tsvaniljesukker
-
⅛ tsdiverse konditorfarge gjerne geléfarger
Til servering
-
3 dl
-
3 dlfriske bær f.eks. jordbær, bringebær og granateple
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 100 °C. Kle et stekebrett med bakepapir. Tegn gjerne opp en sirkel, ca. 23 cm i diameter, som du kan bruke som mal.
-
2
Pisk eggehviter til mykt skum med en elektrisk visp. Sørg for at utstyret er helt rent for ellers blir ikke eggehviten stiv. Tilsett eddik mens du pisker.
-
3
Bland sukker, potetmel og vaniljesukker, og tilsett det gradvis mens vispen går. Pisk til en blank, smidig og fast masse.
-
4
Bruk en slikkepott og smør halvparten av marengsmassen innenfor sirkelen på bakepapiret slik at du får en rund bunn. Fordel resten av marengsen i fires skåler og farg hver del med ønsket geléfarge. Ha over i sprøyteposer med forskjellig sprøytetipp.
-
5
Sprøyt ut små topper rundt kanten med alle fire fargene slik at du får en fargerik krans med hvit marengs i midten. Stek i ovnen i ca. 75-80 minutter. Avkjøl på rist, fjerne bakepapiret forsiktig og ha over på et serveringsfat.
Tips
Du kan også velge å farge all marengsen og sprøyte ut en krans med hull i midten.
-
6
Pisk kremfløte til stiv krem og del jordbær i biter. Fordel pisket krem i midten av kransen og topp med bær.