Pavlova-bowl

Pavlova-bowl

8
  • Middels
  • 100 min
  • 90 min
Bring pavlovaen til nye høyder ved å forme den til en rund bolle og fylle den med pisket krem, bjørnebær, fiken og solbærsyltetøy.

Ingredienser

6 stk eggehviter
2 ts hvitvinseddik
4 dl finkornet sukker
2 ts maizena
1 ts vaniljesukker

Til servering

3 dl TINE Kremfløte
125 g bjørnebær
2 stk ferske fikener
2 ss solbærsyltetøy

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 90 °C. Kle et stekebrett med bakepapir. Tegn gjerne opp en sirkel, ca. 20 cm i diameter, som du kan bruke som mal.
    2. Pisk eggehviter til mykt skum med en elektrisk visp. Sørg for at utstyret er helt rent for ellers blir ikke eggehviten stiv. Tilsett eddik mens du pisker.
    3. Bland sukker, maizena og vaniljesukker, og tilsett det gradvis mens vispen går. Pisk til en blank, smidig og fast masse.
    4. Ha massen ut i en luftig klump i midten av sirkelen og bruk en slikkepott til å forme en rund bolle ved å dra sidene oppover. Stek i ovnen i 1,5-2 timer. Marengsen skal være sprø utenpå og myk inni.
    5. Avkjøl på rist. Fjern bakepapiret forsiktig og legg over på et serveringsfat.
    6. Pisk kremfløte til stiv krem og del fiken i båter. Kakk et hull i toppen av marengsen og fyll med pisket krem.
      Tips!
      Du trenger ikke ekstra sukker i kremen da marengsen er så søt i seg selv.
    7. Topp kremen med fiken, bjørnebær og solbærsyltetøy. Server med en gang.
Tips!
Bruker du finkornet sukker, får du lettere en helt glatt marengs fordi sukkeret løser seg opp bedre.

Kommentarer

  • Bente

    3 måneder siden
    På filmen står det at marengs bowl skal stekes en time, i oppskriften opp mot to timer. Hva er korrekt?

     (2)

    • Tove

      3 måneder siden
      90 min er 1,5t men er vel litt forskjell på ovnene.. holdt å steke 90min her..

       (1)

      • Bente

        3 måneder siden
        Det står 60 min og 90 gr. Jeg prøver med 90 på begge😊

         (0)

      • Hilde

        3 måneder siden
        Noen har blingsa på 90grader og 90 minutter 😅

         (1)


  • May

    3 måneder siden
    Hva menes med finsukker? Er ikke vanlig sukker i pose fra butikken fint nok?
    Eller menes det melis?

     (0)

    • Maria

      3 måneder siden
      Finnes finkornet sukker i butikken

       (0)


  • Renate

    3 måneder siden
    Kan denne marengs- bowl også lages noen dager i forveien? Slik som andre marengs bunner...

     (0)

    • Lena Straume

      3 måneder siden
      Du kan lage den flere dager i forveie :) bare oppbevar den tørt.

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat