Pavlova-bowl

Pavlova-bowl

8
7
Middels160 min
Bring pavlovaen til nye høyder ved å forme den til en rund bolle og fylle den med pisket krem, bjørnebær, fiken og solbærsyltetøy.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 6 stk
    eggehviter
  • 2 ts
    hvitvinseddik
  • 4 dl
    finkornet sukker
  • 2 ts
    potetmel
  • 1 ts
    vaniljesukker

Til servering

  • 3 dl
  • 125 g
    bjørnebær
  • 2 stk
    ferske fikener
  • 2 ss
    solbærsyltetøy

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 100 °C (over-og undervarme). Kle et stekebrett med bakepapir. Tegn gjerne opp en sirkel på baksiden av bakepapiret, ca. 20 cm i diameter, som du kan bruke som mal.

  2. 2

    Finn fram en helt ren bolle. Ha oppi eggehvitene, sukker og vaniljesukker, og pisk dette stivt.

  3. 3

    Tilsett eddik og vend inn med en slikkepott. Ha deretter i potetmel og vend inn. Rør rundt til blandingen er blank og smidig.

  4. 4

    Ha massen ut i en luftig klump i midten av sirkelen og bruk en slikkepott til å forme en rund bolle ved å dra sidene oppover.

  5. 5

    Sett marengsbunnen midt i ovnen på 100 °C og la stå i ca. 2,5 time. Steketiden avhenger av ovnstype, så følg med for å se om den bør tas ut før eller om den bør stå noe lenger. Bunnen skal bli sprø utenpå og litt seig inni. Sjekk gjerne midten av bunnen med en kniv.

    Tips

    Hvis du ønsker en helt sprø bunn, kan du sette den i stekeovn på 80 °C og la den stå i 7-8 timer. En helt sprø bunn kan oppbevares i 2-4 uker i en tett boks. En bunn som er litt seig inni bør brukes senest dagen etter. 

  6. 6

    Pisk kremfløte til stiv krem og del fiken i båter. Kakk et hull i toppen av marengsen og fyll med pisket krem.

    Tips

    Du trenger ikke ekstra sukker i kremen da marengsen er så søt i seg selv.

  7. 7

    Topp kremen med fiken, bjørnebær og solbærsyltetøy. Server med en gang.

Tips

Bruker du finkornet sukker, får du lettere en helt glatt marengs fordi sukkeret løser seg opp bedre.

Del denne oppskriften: