
Pavlova-bowl
Middels•100 min80 min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
6 stkeggehviter
-
2 tshvitvinseddik
-
4 dlfinkornet sukker
-
2 tsHOFF Potetmel
-
1 tsvaniljesukker
Til servering
-
3 dl
-
125 gbjørnebær
-
2 stkferske fikener
-
2 sssolbærsyltetøy
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 100 °C. Kle et stekebrett med bakepapir. Tegn gjerne opp en sirkel, ca. 20 cm i diameter, som du kan bruke som mal.
-
2
Pisk eggehviter til mykt skum med en elektrisk visp. Sørg for at utstyret er helt rent for ellers blir ikke eggehviten stiv. Tilsett eddik mens du pisker.
-
3
Bland sukker, potetmel og vaniljesukker, og tilsett det gradvis mens vispen går. Pisk til en blank, smidig og fast masse.
-
4
Ha massen ut i en luftig klump i midten av sirkelen og bruk en slikkepott til å forme en rund bolle ved å dra sidene oppover. Stek i ovnen i 75-80 minutter. Marengsen skal være sprø utenpå og myk inni.
Tips
Pavlovaen kan stekes lengre. Jo lengre den stekes jo sprøere blir den. Når pavlovaen slipper bakepapiret er den ferdig.
-
5
Avkjøl på rist. Fjern bakepapiret forsiktig og legg over på et serveringsfat.
-
6
Pisk kremfløte til stiv krem og del fiken i båter. Kakk et hull i toppen av marengsen og fyll med pisket krem.
Tips
Du trenger ikke ekstra sukker i kremen da marengsen er så søt i seg selv.
-
7
Topp kremen med fiken, bjørnebær og solbærsyltetøy. Server med en gang.