Pavlova-bowl

Pavlova-bowl

8
7
Middels100 min
Bring pavlovaen til nye høyder ved å forme den til en rund bolle og fylle den med pisket krem, bjørnebær, fiken og solbærsyltetøy.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 6 stk
    eggehviter
  • 2 ts
    hvitvinseddik
  • 4 dl
    finkornet sukker
  • 2 ts
    HOFF Potetmel
  • 1 ts
    vaniljesukker

Til servering

  • 3 dl
  • 125 g
    bjørnebær
  • 2 stk
    ferske fikener
  • 2 ss
    solbærsyltetøy

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 100 °C. Kle et stekebrett med bakepapir. Tegn gjerne opp en sirkel, ca. 20 cm i diameter, som du kan bruke som mal.

  2. 2

    Pisk eggehviter til mykt skum med en elektrisk visp. Sørg for at utstyret er helt rent for ellers blir ikke eggehviten stiv. Tilsett eddik mens du pisker.

  3. 3

    Bland sukker, potetmel og vaniljesukker, og tilsett det gradvis mens vispen går. Pisk til en blank, smidig og fast masse.

  4. 4

    Ha massen ut i en luftig klump i midten av sirkelen og bruk en slikkepott til å forme en rund bolle ved å dra sidene oppover. Stek i ovnen i 75-80 minutter. Marengsen skal være sprø utenpå og myk inni.

    Tips

    Pavlovaen kan stekes lengre. Jo lengre den stekes jo sprøere blir den. Når pavlovaen slipper bakepapiret er den ferdig. 

  5. 5

    Avkjøl på rist. Fjern bakepapiret forsiktig og legg over på et serveringsfat.

  6. 6

    Pisk kremfløte til stiv krem og del fiken i båter. Kakk et hull i toppen av marengsen og fyll med pisket krem.

    Tips

    Du trenger ikke ekstra sukker i kremen da marengsen er så søt i seg selv.

  7. 7

    Topp kremen med fiken, bjørnebær og solbærsyltetøy. Server med en gang.

Tips

Bruker du finkornet sukker, får du lettere en helt glatt marengs fordi sukkeret løser seg opp bedre.

Del denne oppskriften: