Pavlova-muffins

Pavlova-muffins

2
 • Middels
 • 90 min
En morsom og sprø vri på de tradisjonelle cupcakesene. Her er muffins med bringebær toppet med krem, vaniljekrem og luftig marengs.

Ingredienser

3 stk romtempererte eggehviter
1 ts hvitvinseddik
2 dl sukker
1 ts maizena
½ ts vaniljesukker

MUFFINS

2 stk egg
2 ½ dl sukker
2 dl TINE Yoghurt Gresk Vanilje
4 dl hvetemel
1 ts bakepulver
100 g TINE Meierismør
40 stk bringebær

FYLL

1 ½ dl TINE Kremfløte
1 ss sukker
2 ½ dl Piano® Original Vaniljekrem

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir.
 1. MARENGSBUNN

  1. Når du skal lage marengs, starter du med å vispe eggehvite til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper. Når massen er blank, smidig og fast har du den på bakepapiret i små topper, ca. 8 stk.
   Tips

   Det er viktig at det ikke kommer eggegule i eggehviten når man skal lage stiv marengs. Skill ett og ett egg i en kopp og ha eggehvitene over i bakebollen fortløpende. Da slipper du å kaste alle eggehvitene om du skulle være så uheldig å få gule i den siste hviten.

  2. Senk temperaturen i stekeovnen til 100 °C og sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek marengsene i ca. 40-50 minutter.
  3. Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av. Slik kan marengsbunnen oppbevares i lang tid bare det er tørt.
 2. MUFFINS

  1. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. Pisk egg og sukker til eggedosis. Rør inn yoghurt, hvetemel, bakepulver og smeltet smør. Fordel bringebær i 8 store muffinsformer og fordel røren i.
  3. Stek muffinsene i ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.
 3. VED SERVERING

  1. Rett før servering vispes vaniljekrem luftig og fløte stiv med sukker. Legg en skje vaniljekrem og en skje stivpisket fløte på toppen av hver muffins. Topp med en marengs.
Tips

Muffinsene må være helt avkjølt før de toppes med pisket krem. Her er det nok også lurt å ha en serviett klar.

Kommentarer

 • Guro

  3 år siden
  Bør det ikke være natron i stedet for bakepulver pga yoghurten? Ble flate, men gode ??

   (0)

  • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

   3 år siden
   Hei Guro, Du kan fint bytte ut bakepulveret med natron, men det trenger ikke være årsaken at muffinsen ble flate. var alle ingredienser ved cirka lik temperatur, hadde eggene god dato, var smøret veldig varmt? alt dette kan spille inn på forskjellige måter for at muffinsene ikke hever seg som de skal. Håper du finne løsningen i svaret her og forsøker å lage disse en gang til :) Lykke til og gi oss gjerne en tilbakemelding om resultatet. God bakst!

    (0)


Det er mye kjærlighet i god mat