
Pavlova-muffins
Middels•100 min90 min
Ingredienser
Antall stykker
-
3 stkromtempererte eggehviter
-
1 tshvitvinseddik
-
2 dlsukker
-
1 tspotetmel
-
½ tsvaniljesukker
MUFFINS
-
2 stkegg
-
2 ½ dlsukker
-
2 dl
-
4 dlhvetemel
-
1 tsvaniljesukker
-
1 tsbakepulver
-
100 g
-
40 stkbringebær
FYLL
-
1 ½ dl
-
1 sssukker
-
2 ½ dl
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 100 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir.
MARENGSBUNN
-
2
Når du skal lage marengs, starter du med å vispe eggehvite til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, potetmel og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper. Når massen er blank, smidig og fast har du den på bakepapiret i små topper, ca. 8 stk.
Tips
Det er viktig at det ikke kommer eggegule i eggehviten når man skal lage stiv marengs. Skill ett og ett egg i en kopp og ha eggehvitene over i bakebollen fortløpende. Da slipper du å kaste alle eggehvitene om du skulle være så uheldig å få gule i den siste hviten.
-
3
Sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek marengsene i ca. 75-80 minutter.
Tips
Pavlovaen kan stekes lengre. Jo lengre den stekes jo sprøere blir den. Når pavlovaen slipper bakepapiret er den ferdig.
-
4
Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av. Slik kan marengsbunnen oppbevares i lang tid bare det er tørt.
MUFFINS
-
5
Sett stekeovnen på 200 °C.
-
6
Pisk egg og sukker til eggedosis. Rør inn yoghurt, hvetemel, vaniljesukker, bakepulver og smeltet smør. Fordel bringebær i 8 store muffinsformer og fordel røren i.
-
7
Stek muffinsene i ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.
VED SERVERING
-
8
Rett før servering vispes vaniljekrem luftig og fløte stiv med sukker. Legg en skje vaniljekrem og en skje stivpisket fløte på toppen av hver muffins. Topp med en marengs.