
Minipavlova
Middels•60 min30 min
Ingredienser
Antall stykker
Marengs:
-
6 stkeggehviter
-
2 tshvitvinseddik
-
4 dlsukker
-
1 tsmaizena
Fyll:
-
3 dl
-
2 dl
Topping
-
4 stkpasjonsfruktpulp
-
150 gbringebær
-
100 gjordbær
-
50 gpistasjenøtter , usaltet
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 150 °C.
Marengs:
-
2
Visp eggehviter til hardt skum i en ren bolle og ha i eddik. Bland sukker og maisennamel og tilsett litt etter litt, mens du fortsatt visper.
-
3
Når marengsen er blank og smidig fordeler du den med to skjeer på en stekeplate dekket med bakepapir. Lag runde kaker på ca. 8 cm i diameter. Stek marengs i 30-40 minutter på 150 °C. Avkjøl på rist.
Tips
Marengs holder seg lenge om den oppbevares tørt. Bak den gjerne 1-2 dager før gjestene kommer
Fyll
-
4
Del pasjonsfrukt og skrap ut frø og saft. Hakk nøttene og del opp bær. Stivpisk kremfløte og rør forsiktig inn kald vaniljekrem.
Tips
I stedet for kremfløte og vaniljekrem, kan du benytte vår ferdige Piano® Pavlovakrem, som kun skal piskes i 5 minutter. NB: Kremen bør være kjøleskapskald før pisking.
Rett før servering
-
5
Ha kremblanding på hver marengs og fordel pasjonsfukt, bringebær, jordbær og hakkede pistasjenøtter på hver pavlova.