Minipavlova
Middels•100 min90 min
Ingredienser
Antall stykker
Marengs:
-
6 stkeggehviter
-
2 tshvitvinseddik
-
4 dlsukker
-
1 tspotetmel
Fyll:
-
3 dl
-
2 dl
Topping
-
4 stkpasjonsfruktpulp
-
150 gbringebær
-
100 gjordbær
-
50 gpistasjenøtter , usaltet
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 100 °C. Når du lager marengsbunn, bør du bruke over- og undervarme på stekeovnen.
Marengs:
-
2
Finn fram en helt ren bolle. Ha oppi eggehvitene, sukker og vaniljesukker, og pisk dette stivt.
-
3
Tilsett eddik og vend inn med en slikkepott. Ha deretter i potetmel og vend inn. Rør rundt til blandingen er blank og smidig. Fordel den med to skjeer på en stekeplate dekket med bakepapir. Lag runde kaker på ca. 8 cm i diameter. Stek marengs i ca. 90 minutter. Steketiden avhenger av ovnstype, så følg med for å se om den bør tas ut før eller om den bør stå noe lenger. Bunnen skal bli sprø utenpå og litt seig inni. Sjekk gjerne midten av bunnen med en kniv.
Tips
Hvis du ønsker en helt sprø bunn, kan du sette den i stekeovn på 80 °C og la den stå i 7-8 timer. En helt sprø bunn kan oppbevares i 2-4 uker i en tett boks. En bunn som er litt seig inni bør brukes senest dagen etter.
-
4
Avkjøl marengsbunnene.
Fyll
-
5
Del pasjonsfrukt og skrap ut frø og saft. Hakk nøttene og del opp bær. Stivpisk kremfløte. Rør romtemperert vaniljekrem glatt og bland forsiktig inn kremen.
Tips
I stedet for kremfløte og vaniljekrem, kan du benytte vår ferdige Piano® Pavlovakrem, som kun skal piskes i 5 minutter. NB: Kremen bør være kjøleskapskald før pisking.
Rett før servering
-
6
Ha kremblanding på hver marengs og fordel pasjonsfukt, bringebær, jordbær og hakkede pistasjenøtter på hver pavlova.