Minipavlova

Minipavlova

Kommentarer 39
  • Middels
  • 60 min
  • 30 min
Små pavlovakaker med pasjonsfrukt er en drøm av en kake med marengsbunn og vaniljekrem. Oppskriften gir 6-10 småkaker.

Ingredienser

Antall porsjoner

Marengs:

6 stk eggehviter
2 ts hvitvinseddik
4 dl sukker
1 ts maizena

Fyll:

3 dl TINE Kremfløte
2 dl Piano Vaniljekrem

Topping

4 stk pasjonsfrukter
150 g bringebær
100 g jordbær
50 g pistasjenøtter , usaltet

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 150 °C.
  1. Marengs:

    1. Visp eggehviter til hardt skum i en ren bolle og ha i eddik. Bland sukker og maisennamel og tilsett litt etter litt, mens du fortsatt visper.
    2. Når marengsen er blank og smidig fordeler du den med to skjeer på en stekeplate dekket med bakepapir. Lag runde kaker på ca. 8 cm i diameter. Stek marengs i 30-40 minutter på 150 °C. Avkjøl på rist.
      Tips!

      Marengs holder seg lenge om den oppbevares tørt. Bak den gjerne 1-2 dager før gjestene kommer

  2. Fyll

    1. Del pasjonsfrukt og skrap ut frø og saft. Hakk nøttene og del opp bær. Stivpisk kremfløte og rør forsiktig inn kald vaniljekrem.
  3. Rett før servering

    1. Ha kremblanding på hver marengs og fordel pasjonsfukt, bringebær, jordbær og hakkede pistasjenøtter på hver pavlova.
Tips!

Du kan også lage store kaker. Denne oppskriften holder til to større Pavlova-kaker. Tegn da opp to sirkler på ca. 22 cm på bakepapiret i stedet for mange små. Stek i ovnen på samme måte som minipavlovaene. Kaken skal være stiv utenpå og myk inni.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Christine

    6 måneder siden
    Hva skjedde? Fulgte oppskriften men massen ble som cottage cheese:(

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      6 måneder siden
      Uff, så leit Christine:/ Høres ut som røren skilte seg i to. Det er dessverre vanskelig for meg å si hva som gikk galt her. Kan det hende du hadde for mye hvitvinseddik i? Håper du forsøker igjen og at du lykkes :)

      Kommenter  (0)


  • kitty

    2 år siden
    Hei, funker denne oppskriften uten maizena? Blir den sprø utenpå og seig inni da? Mvh kitty

    Kommenter  (2)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Kitty! Det skulle gå bra å lage denne uten Maizena :) God bakst!

      Kommenter  (5)


  • Kristine

    3 år siden
    Hvor lenge kan marengsene oppbevares? Om de oppbevares tørt?

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Kristine, Du kan fint lage marengsene til pavlovaene i noen uker før du skal bruke de, MEN marengs må oppbevares et tørt sted slik at de ikke tar til seg fuktighet. Jeg pleier å oppbevare mine på en rist, på kjøkkenbenken, med et kjøkkenhåndkle over. Lykke til :)

      Kommenter  (7)


  • Christine s eriksen

    3 år siden
    Hei Første gang jeg bakte pavlova ble den helt fin, nå gang nrcto ble den seig, hvorfor?

    Kommenter  (4)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Christine, Her mistenker jeg at stekingen ble ulik fra første gangen til andre gangen. At den rett og slett ikke var ferdigstekt andre gangen. Bedre lykke neste gang :)

      Kommenter  (0)


  • Hanna

    3 år siden
    Hei, har dere et laktosefritt alternativ til vaniljekrem?

    Kommenter  (12)

    • Monika Rishaug

      2 år siden
      Hvis du lager hjemmelagd vaniljekrem kan jeg anbefale usøtet kokosmelk til å spe med. (Turkis pk på feks Rema)

      Kommenter  (1)


  • Maria

    3 år siden
    Hei! Jeg skal lage minipavlovaer til ett selskap. Vi er 13 stykker. Vil denne oppskriften holde til oss. Skal være andre kaker også, så jeg skal lage de små??

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig ansvarlig

      3 år siden
      Hei Maria, Om du lager dem litt mindre og tynnere enn avbildet i oppskriften, holder dette til 13 kaker :)

      Kommenter  (0)


  • Sigurd østrem

    3 år siden
    Hei, kan jeg bruke eple cider eddik?

    Kommenter  (0)

    • Joacim Skjellerud, Matfaglig digitalredaktør

      3 år siden
      Hei Sigurd, Du kan fint bruke eplesidereddik :-) Lykke til med bakingen!

      Kommenter  (0)


  • Mariele

    3 år siden
    Hei. Prøvde meg på denne oppskriften ikveld. Ble ikke så bra tror jeg.nde står i ovnen, men marengsen ble aldri så stiv som den skal.. Pisket i sikkert 15 min. Måtte ha i mer maizena og sukker. Men den ble ikke hard 😟 spent på resultatet.. I andre oppskrifter står det foreksempel at egge hvitene skal ha rom temp, og de inneholder vanlige sukker . Hmm

    Kommenter  (5)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      3 år siden
      Hei Mariele, Det var ikke bra. Du kan bruke både sukker og melis når du lager Pavlova, og det stemmer at eggene bør være romtemperete. Det som er viktig å huske på er at du pisker eggehvitene skikkelig stive før du tilsetter eddik, maizenna og melis. Dersom de ikke vil bli stive, så kan det være at eggene er blitt for gamle. Lykke til neste gang :)

      Kommenter  (2)

    • Laila Pedersen

      3 år siden
      Bittelitt salt i eggehviten hjelper på å få den stiv. Da mener jeg bare noen få saltkorn.

      Kommenter  (2)


  • Christina S

    4 år siden
    Hei, mine marenger så fantastisk fine (og store) ut i ovnen. Tok de ut etter 35-40 minutter, men så sank de sammen og sprakk opp ved avkjøling. Nå står de ytterliger en stund på lav varme og varmluft for å tørke. Jeg misstenker ovnen min for å være litt mindre varm enn hva den skal være – for det er det som skjedde, ikke sant? At de ikke var helt tørre inni. Obs, laget 11 stykker, så de var ikke altfor store.

    Kommenter  (10)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Christina, Slik som du beskriver det så var ikke Pavlovaene ferdigstekte. Det du kan gjøre for å unngå dette neste gang, er å senke temperaturen og øke steketiden. Alternativt så skrur du av ovnene, åpner døren litt og lar Pavlovaene stå inne i 30 minutter til på ettervarmen. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • Mona

    4 år siden
    Skal de stekes midt i eller nederst i ovnen?

    Kommenter  (9)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Mina, Disse steker du midt i ovnen, med varmluftsfunksjonen. Ha gjerne døren "litt på gløtt" slik at de tørker raskere under steking. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat