Minipavlova

Minipavlova

41
  • Middels
  • 60 min
  • 30 min
Små pavlovakaker med pasjonsfrukt er en drøm av en kake med marengsbunn og vaniljekrem. Oppskriften gir 6-10 småkaker.

Ingredienser

Marengs:

6 stk eggehviter
2 ts hvitvinseddik
4 dl sukker
1 ts maizena

Fyll:

3 dl TINE Kremfløte
2 dl Piano® Original Vaniljekrem

Topping

4 stk pasjonsfruktpulp
150 g bringebær
100 g jordbær
50 g pistasjenøtter , usaltet

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 150 °C.
  1. Marengs:

    1. Visp eggehviter til hardt skum i en ren bolle og ha i eddik. Bland sukker og maisennamel og tilsett litt etter litt, mens du fortsatt visper.
    2. Når marengsen er blank og smidig fordeler du den med to skjeer på en stekeplate dekket med bakepapir. Lag runde kaker på ca. 8 cm i diameter. Stek marengs i 30-40 minutter på 150 °C. Avkjøl på rist.
      Tips

      Marengs holder seg lenge om den oppbevares tørt. Bak den gjerne 1-2 dager før gjestene kommer

  2. Fyll

    1. Del pasjonsfrukt og skrap ut frø og saft. Hakk nøttene og del opp bær. Stivpisk kremfløte og rør forsiktig inn kald vaniljekrem.
  3. Rett før servering

    1. Ha kremblanding på hver marengs og fordel pasjonsfukt, bringebær, jordbær og hakkede pistasjenøtter på hver pavlova.
Tips

Du kan også lage store kaker. Denne oppskriften holder til to større Pavlova-kaker. Tegn da opp to sirkler på ca. 22 cm på bakepapiret i stedet for mange små. Stek i ovnen på samme måte som minipavlovaene. Kaken skal være stiv utenpå og myk inni.

Kommentarer

  • Elisabeth

    6 måneder siden
    Hei, kan jeg steke to brett samtidig, hvis jeg bruker varmluft? Hvor i ovnen skal brettene stå da?

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      6 måneder siden
      Hei Elisabeth!

      Det kommer helt an på ovnen du har, tneker jeg. Har du en gammel ovn kan den steke litt ujavnt. Har du en nyere ovn så tenker jeg dette skal gå bra. Du kan jo plassere brettene lengst nederst i ovnen og eventuelt bytte plass på brettene etter en liten stund.

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat