Minipavlova

Minipavlova

42
291
Middels60 min
Små pavlovakaker med pasjonsfrukt er en drøm av en kake med marengsbunn og vaniljekrem. Oppskriften gir 6-10 småkaker.

Ingredienser

Antall stykker

Marengs:

  • 6 stk
    eggehviter
  • 2 ts
    hvitvinseddik
  • 4 dl
    sukker
  • 1 ts
    maizena

Fyll:

Topping

  • 4 stk
    pasjonsfruktpulp
  • 150 g
    bringebær
  • 100 g
    jordbær
  • 50 g
    pistasjenøtter , usaltet

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 150 °C.

Marengs:

  1. 2

    Visp eggehviter til hardt skum i en ren bolle og ha i eddik. Bland sukker og maisennamel og tilsett litt etter litt, mens du fortsatt visper.

  2. 3

    Når marengsen er blank og smidig fordeler du den med to skjeer på en stekeplate dekket med bakepapir. Lag runde kaker på ca. 8 cm i diameter. Stek marengs i 30-40 minutter på 150 °C. Avkjøl på rist.

    Tips

    Marengs holder seg lenge om den oppbevares tørt. Bak den gjerne 1-2 dager før gjestene kommer

Fyll

  1. 4

    Del pasjonsfrukt og skrap ut frø og saft. Hakk nøttene og del opp bær. Stivpisk kremfløte og rør forsiktig inn kald vaniljekrem.

    Tips

    I stedet for kremfløte og vaniljekrem, kan du benytte vår ferdige Piano® Pavlovakrem, som kun skal piskes i 5 minutter. NB: Kremen bør være kjøleskapskald før pisking.

Rett før servering

  1. 5

    Ha kremblanding på hver marengs og fordel pasjonsfukt, bringebær, jordbær og hakkede pistasjenøtter på hver pavlova.

Tips

Du kan også lage store kaker. Denne oppskriften holder til to større Pavlova-kaker. Tegn da opp to sirkler på ca. 22 cm på bakepapiret i stedet for mange små. Stek i ovnen på samme måte som minipavlovaene. Kaken skal være stiv utenpå og myk inni.

Del denne oppskriften: