Pavlova festkake

Pavlova

548
  • Middels
  • 90 min
  • 75 min
Himmelsk god festkake med marengsbunn, vaniljekremfyll og ferske bær.

Ingredienser

Marengsbunn

6 stk romtempererte eggehviter
2 ts hvitvinseddik
4 dl sukker
2 ts maizena
1 ts vaniljesukker

Fyll til Pavlova

3 dl TINE Kremfløte
5 dl Piano® Original Vaniljekrem (1 pk)
2 ss sukker
3 ss sitronsaft (kan sløyfes)

Pynt til Pavlova

300 g bær f. eks. jordbær eller bringebær og blåbær
2 ss revet kokesjokolade , gjerne hvit

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir. Tegn opp en sirkel på ca. 26 cm midt på bakepapiret.
  1. Marengsbunn

    1. Når du skal lage bunnen til Pavlova, starter du med å vispe eggehviter til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper. Når massen er blank, smidig og fast har du den på bakepapiret og form den til en rund bunn innenfor ringen
    2. Senk temperaturen i stekeovnen til 100 °C og sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek bunnen i ca. 75-80 minutter.
    3. Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av. Slik kan marengsbunnen oppbevares i lang tid bare det er tørt.
  2. Ved servering

    1. Rett før servering vispes fløten stiv med sukker og blandes forsiktig inn i vaniljekrem. Smak til med litt sitron hvis ønskelig.
      Tips!

      Det er viktig at vaniljekremen er kald, før den blandes med stivpisket krem.

    2. Ha på rikelig med ferske bær. Dryss over litt høvlet hvit sjokolade og pynt gjerne med noen blader sitronmelisse eller mynte.
Tips!

Varier kremen på Pavlova etter ditt eget ønske. I denne oppskriften bruker vi blanding av vanilje- og vanlig krem, men du må gjerne bruke kun vispet krem, gjerne smakt til med litt sitronskall og saft, eller en blanding av vispet krem og ferdig romkrem.

Kommentarer

  • Marit

    16 dager siden
    Her står det "Ha i eddik mens du visper", mens andre oppskrifter sier at det er viktig at eddik kun vendes helt forsiktig inn i marengsen (etter at eggehvitene er vispet med sukker til stiv marengs). Kommentar på hvorfor denne oppskriften anbefaler å ha i eddik mens eggehvitene vispes? Erfaringer med dette?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      13 dager siden
      Hei Marit,

      I denne oppskriften kan du ha i eddik når du visper marngsen. Det er ingen grunn til at det ikke kan gjøres da marengsen ikke skiller seg på grunn av dette.

       (0)

      • Marit

        10 dager siden
        Men hvorfor går det i _denne_ oppskriften, og ikke de andre?

         (0)

        • Annicken , Kokk og kundekonsulent

          8 dager siden
          Det skal gå fint i alle oppskrifter :)

           (0)


  • Hanne

    20 dager siden
    Hei. Blir det noe forskjell i steketiden om man feks former den som en stor S istedet for en rund kake?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      18 dager siden
      Hei Hanne,

      Nei det utgjør ikke stor forskjell i steketiden.

      Bare pass på at kantene ikke får for mye farge :)

       (0)


  • Møyfrid

    1 måneder siden
    Av og til opplever jeg at det skilles ut en slags sukkerlake fra kaka når den er stekt. Hva gjør jeg feil? Synes selv at jeg følger oppskriften nøye og kaka virker passe stekt.

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      29 dager siden
      Hei Møyfrid!

      Litt vanskelig å si akkurat hvorfor sukkeret skiller seg ut. Kan være at det er for høy varme eventuelt da det kan være forskjell fra ny og gammel ovn.

      Er du sikker på at dette er sukkerlake og ikke eggehvite?

       (0)


  • SP

    1 måneder siden
    Fantastisk ♡

     (0)


  • Elisabeth

    1 måneder siden
    Kan man bruke kalde eggehviter? Eller må de være romtempererte?

     (4)

    • Oda

      1 måneder siden
      Jeg bruker alltid rett fra kjøleskapet, aldri noe problem 😊

       (0)

    • Camilla

      1 måneder siden
      Det er ikke krise om eggene er litt kjølige, men best resultat får du med tempererte egg.

       (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 måneder siden
      Du kan fint bruke kalde eggehviter, Elisabeth :)

      Lykke til!

       (0)


  • Wenche

    1 måneder siden
    Kan jeg bruke Tine pavlova krem slik den er uten kremfløte?

     (3)

    • Camilla

      1 måneder siden
      Det kan du fint gjøre!

       (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 måneder siden
      Hei Wenche,

      Pavlovakremen er ferdig og trenger kun å piskes opp :)

       (1)

    • Mia

      9 dager siden
      Du kan jo det men det smaker mye bedre med pisket fløte sammen.

       (0)


  • Fa

    1 måneder siden
    Kan man lage den ferdig og sette i kjøleskapet til imorgen?

     (0)

    • Gerd

      1 måneder siden
      Eg ville ha oppbevart marengsbotnen på kjøkkenbenken i romtemperatur/tørt. I kjøleskapet blir det litt for fuktig så marengsen kan bli litt "klissete".... Det skjedde i alle fall meg ein gong.... Ta på krem rett før servering!

       (2)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 måneder siden
      Hei Fa,

      Anbefaler å gjøre som Gerd sier. Lag bunnen når du vil og oppbevar den på kjøkkenbenken og sett sammen kaken rett før servering :)

      Lykke til!

       (0)

      • Kathrine

        15 dager siden
        Skal den da pakkes inn i noe mens den står på kjøkkenbenken? Eller blir den myk da?

         (0)

        • Annicken , Kokk og kundekonsulent

          13 dager siden
          Hei Kathrine,

          Den skal ikke pakkes inn i noe, men du kan ha den på en rist med ett kjøkkenhåndkle over.

          Lykke til :)

           (0)


  • Stine

    1 måneder siden
    Kan man bruke vanlig blank eddik, eller må det være en hvitvinseddik, evt hva blir forskjellen i resultat?

     (0)

    • Fff

      1 måneder siden
      Ja

       (0)

    • Fa

      1 måneder siden
      Laget ferdig min med vanlig eddik, vet ikke om det er noe forskjell, smaker iallfall bra

       (0)

      • Stine

        1 måneder siden
        Tusen takk for svar 😊

         (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 måneder siden
      Du kan bruke vanlig blank eddik, Stine :)

      Blir bare litt forskjell i smak.

       (0)

    • Anne

      3 dager siden
      Bringebær-eddik blir supergodt!

       (0)


  • Linda

    1 måneder siden
    Kan man blande pisket krem med hapå?

     (0)

    • Fa

      1 måneder siden
      Ja

       (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 måneder siden
      Hei linda,

      Du kan blande krem og HaPå om du ønsker det :)

       (0)


  • Kim Stian

    1 måneder siden
    Jeg har brukt denne oppskriften flere ganger, og resultatet blir ganske bra. Eneste ulempen er at med 6 vanlige egg, så blir det altfor mye eggedosis til å lage en rundt kake. 26 cm sirkel ville blitt ca. 10 cm høy eggedosis før steking. Anbefaler å redusere oppskriften, eller å bruke alt i en langpanne.

     (0)

    • Marit

      1 måneder siden
      Bruk eggeplommene til å lage crème pâtissière. Kan brukes som vaniljefyll på marengsbunnen hvis du blander med pisket krem.

       (0)

      • Marit

        1 måneder siden
        Eller hvis du mente at det blir for mye marengs til kun én kake, kan du lage kaken bare så stor du ønsker og lage posjonspavlovaer av resten. Eller to mindre kaker.

         (0)


Det er mye kjærlighet i god mat