Pavlova festkake

Pavlova festkake

Kommentarer 463
  • Middels
  • 90 min
  • 75 min
Himmelsk god festkake med marengsbunn, vaniljekremfyll og ferske bær.

Antall porsjoner

Ingredienser

Marengsbunn

6 stk romtempererte eggehviter
2 ts hvitvinseddik
4 dl sukker
2 ts maizena
1 ts vaniljesukker

Fyll til Pavlova

3 dl TINE Kremfløte
5 dl Piano® Original Vaniljekrem (1 pk)
2 ss sukker
3 ss sitronsaft (kan sløyfes)

Pynt til Pavlova

300 g bær f. eks. jordbær eller bringebær og blåbær
2 ss revet kokesjokolade , gjerne hvit

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir. Tegn opp en sirkel på ca. 26 cm midt på bakepapiret.
  1. Marengsbunn

    1. Når du skal lage bunnen til Pavlova, starter du med å vispe eggehviter til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper. Når massen er blank, smidig og fast har du den på bakepapiret og form den til en rund bunn innenfor ringen
    2. Senk temperaturen i stekeovnen til 100 °C og sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek bunnen i ca. 75-80 minutter.
    3. Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av. Slik kan marengsbunnen oppbevares i lang tid bare det er tørt.
  2. Ved servering

    1. Rett før servering vispes fløten stiv med sukker og blandes forsiktig inn i vaniljekrem. Smak til med litt sitron hvis ønskelig.
      Tips!

      Det er viktig at vaniljekremen er kald, før den blandes med stivpisket krem.

    2. Ha på rikelig med ferske bær. Dryss over litt høvlet hvit sjokolade og pynt gjerne med noen blader sitronmelisse eller mynte.
Tips!

Varier kremen på Pavlova etter ditt eget ønske. I denne oppskriften bruker vi blanding av vanilje- og vanlig krem, men du må gjerne bruke kun vispet krem, gjerne smakt til med litt sitronskall og saft, eller en blanding av vispet krem og ferdig romkrem.

Kommentar

Kommentarer

  • Linda

    8 dager siden
    Laget kaken i går til foreningsdamer! Var litt skeptisk pga mange negative omtaler! Plusset på steketiden med 20 min og avkjølte kaken i ovnen med døren på gløtt! Hadde på kremen og bærene et par timer før besøket og gikk helt fint. Kjempegod kake, myk og god inni og IKKE rå som mange skriver. Fulgte oppskriften til punkt og prikke! Anbefales!!!!

    Kommenter  (0)


  • Aud

    8 dager siden
    Har stekt denne mange ganger, etter steketiden tar jeg den ikke ut av ovnen. Slår av varmen setter en smal rørespade i døren og lar den stå i ovnen til alt er kaldt. Bare gode ord om denne kaken.

    Kommenter  (0)


  • Ingrid

    2 måneder siden
    Har brukt denne oppskriften i flere år nå, og den blir perfekt hver gang! Får alltid skryt for bunnen når jeg serverer pavlova. Tusen takk for en kjempeoppskrift!!

    Kommenter  (0)


  • Tina

    3 måneder siden
    For en "kakebunn" til pavlova tok det 4,5t på 100grader. Uten varmluft. Helt greit! Ble knall go ?? "toppene" tok 2t (lite seig inni) bare å ha tolmodighet, men ble førsteklasses pavlova ????

    Kommenter  (0)


  • Cathrine

    3 måneder siden
    Min var på langt nær ferdig etter gitt tid i oppskriften-stekte min nesten 40 min lenger,men fortsatt halvferdig inni. Ble en merkelig marengsbunn dette.

    Kommenter  (1)


  • Jeanette

    4 måneder siden
    Fulgte oppskriften fra A til Å og den ble som mange skriver rå inni, anbefaler å forsøke en annen oppskrift.

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      4 måneder siden
      Så leit å høre at du ikke ble fornøyd, Jeanette :/ Pavlova skal være litt seig i midten, lot du den avkjøle litt for å se om den stivnet?

      Kommenter  (0)


  • Frk.Tunheim

    5 måneder siden
    Jeg stekte kaken etter oppskriften, men den er fortsatt rå inni. Nå er pavlovaen kald (den ble stekt i går kveld). Er det noe jeg kan gjøre for å redde den, eller må jeg lage ny? På forhånd takk!

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      5 måneder siden
      Hei Frk. Tunheim,

      Pavlova skal være litt myk i midten, men om du føler den er understekt kan det hende den ble tatt for tidlig ut av ovnen.

      Om du ønsker å steke den lenger nå kan den bli veldig tørr og brent i kantene, men du kan forsøke å ha den på lav varme å sjekke jevnlig til du får ønsket konsistens. Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Maria

    7 måneder siden
    Endelig en pavlova-oppskrift som funket! Bunnen ble sprø og hvit utenpå, og myk og deilig inni. Fikk masse ros for kaken, og skal lage den igjen til dåp i helgen.

    Kommenter  (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      7 måneder siden
      Så hyggelig å høre at du fikk masse skryt og at kaken ble vellykket :) God bakst videre!

      Kommenter  (0)


  • Øystein

    8 måneder siden
    Lagde denne kaka i dag, og fulgte oppskriften. Kaka ble rå på innsiden. Veldig synd.

    Kommenter  (1)

    • Margrete , Kundekonsulent

      8 måneder siden
      Hei, Øystein! Takk for tilbakemeldingen. Så synd at den ble rå på innsiden. Det er litt vanskelig å vite hva som kan ha gått galt, og oppskriften er nøye testet. Lot du den avkjøle på rist?

      Kommenter  (0)


  • Lena

    8 måneder siden
    Forsøkt denne oppskrifta 2 ganger men den blir ikke stiv eller seig inni, bare rå. Til tross for at jeg forlenget steketida med 30 min og lot den avkjøles i ovnen med åpen dør. Ritz- og walnøttkake smaker nokså likt og er mye lettere å få til!

    Kommenter  (3)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      8 måneder siden
      Det er leit å høre at kaken ikke ble som du ønsket, Lena :/ Tar med innspillet ditt videre :) Fortsatt god bakst!

      Kommenter  (0)

    • Reidun

      15 dager siden
      Denne kaken skal da vere bløt inni, den er da ikke tørr tvers gjennom.

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat