Skip to main content
TINE Kjøkken Logo
Del

Pavlovatårn

Middels
1t 40min

Prøv en annerledes pavlovavariant. Dette pavlovatårnet imponerer både små og store og blir kakebordets midtpunkt!

3.8
(78)

porsjoner

12

6 stk
romtempererte eggehvite
2 ts
hvitvinseddik
4 dl
sukker
2 ts
potetmel
1 ts
vaniljesukker

Topping

8 ss
jordbærsaus
150 g
bringebær
150 g
jordbær
10 stk
sitronmelisseblad

Slik gjør du

  1. Tips

    Pavlovaen kan stekes lengre. Jo lengre den stekes jo sprøere blir den. En helt sprø bunn kan oppbevares i 2-4 uker i en tett boks. En bunn som er litt seig inni bør brukes senest dagen etter. 

VED SERVERING

  1. Tips

    I stedet for kremfløte og vaniljekrem, kan du benytte vår ferdige Piano® Pavlovakrem, som kun skal piskes i 5 minutter. NB: Kremen bør være kjøleskapskald før pisking.
  2. Tips

    Det beste er å lage to mindre tårn, men det går også an å lage et stort tårn. Ønsker du et mer stabilt tårn, kan du «feste» pavlova-klumpene sammen med litt hvit melisglasur eller fondant før kremen legges i mellom.

Tips

Det er viktig at det ikke kommer eggeplomme i eggehviten når man skal lage stiv marengs. Skill ett og ett egg i en kopp og ha eggehvitene over i bakebollen fortløpende. Da slipper du å kaste alle eggehvitene om du skulle være så uheldig å få litt eggeplomme i den siste hviten.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter