Skip to main content
TINE Kjøkken Logo
Del

Marmorert pavlova

Middels
1t 40min

Pavlova kan lages i alle størrelser og varianter. Disse er marmorert med sjokolade og jordbær, og serveres i porsjoner som kan deles i to eller fire.

4
(21)
Marmorert pavlova

Ingredienser

6 stk
romtempererte eggehvite
2 ts
hvitvinseddik
4 dl
sukker
2 ts
potetmel
1 ts
vaniljesukker

Jordbærsmak

2 ss
jordbærsyltetøy uten bær, ev. jordbærsaus
½ ts
rød konditorfarge

Sjokoladesmak

1 dl
kakao
3 ss
ferdig sjokoladesaus

Topping

300 g
jordbær
6 ss
revet mørk sjokolade

Slik gjør du

MARENGSBUNN

  1. Tips

    Hvis du ønsker en helt sprø bunn, kan du sette den i stekeovn på 80 °C og la den stå i 7-8 timer. En helt sprø bunn kan oppbevares i 2-4 uker i en tett boks. En bunn som er litt seig inni bør brukes senest dagen etter. 

VED SERVERING

  1. Tips

    Pavlovaene kan dekoreres med alle typer bær og frukt, dessertsauser og andre ting som iskrem, spiselige blomster og kakepynt.

Tips

Til marmorering kan du bruke ferdigkjøpt sjokolade- eller jordbærsaus. Det er viktig at du ikke blander i for mye saus for da kollapser pavlovaen. Du kan også marmorere pavlova med konditorfarger. Da er det best å vende dem inn forsiktig med en slikkepott før de settes på brettet.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter