
Marmorert pavlova
Middels•90 min80 min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
6 stkromtempererte eggehviter
-
2 tshvitvinseddik
-
4 dlsukker
-
2 tsHOFF Potetmel
-
1 tsvaniljesukker
JORDBÆRSMAK
-
2 ssjordbærsyltetøy uten bær, ev. jordbærsaus
-
½ tsrød konditorfarge
SJOKOLADESMAK
-
1 dlkakao
-
3 ssferdig sjokoladesaus
Fyll
-
3 dl
-
2 sssukker
-
5 dl
Topping
-
300 gjordbær
-
6 ssrevet mørk sjokolade
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 100 °C og finn fram to stekeplater dekket med bakepapir. Tegn opp seks sirkler på ca. 14 cm på bakepapiret, tre på hver plate.
MARENGSBUNN
-
2
Når du skal lage bunnen til Pavlova, starter du med å vispe eggehviter til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, potetmel og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper.
-
3
Når massen er blank, smidig og fast fordeler du halve røren i tre av sirklene. Vend resten av marengsen med kakao og fordel i de tre siste sirklene.
-
4
Bland jordbærsyltetøyet med rød konditorfarge og drypp over de tre hvite marengsbunnene. Bruk en skje og rør syltetøyet forsiktig inn så de blir marmorerte. Gjør det samme med sjokoladesausen på sjokolademarengsen.
-
5
Sett inn stekeplaten med jordbærmarengs nederst og sjokolademarengs over i ovnen. Stek bunnen i ca. 75-80 minutter, bytt plass på stekebrettene etter halve steketiden.
Tips
Pavlovaen kan stekes lengre. Jo lengre den stekes jo sprøere blir den. Når pavlovaen slipper bakepapiret er den ferdig.
-
6
Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av. Slik kan marengsbunnen oppbevares i lang tid bare det er tørt.
VED SERVERING
-
7
Rett før servering vispes vaniljekremen luftig og fløten stiv med sukker. Fordel vaniljekremen på jordbærbunnene og fløtekremen på sjokoladebunnene.
-
8
Pynt med friske jordbær og revet sjokolade.
Tips
Pavlovaene kan dekoreres med alle typer bær og frukt, dessertsauser og andre ting som iskrem, spiselige blomster og kakepynt.