Marmorert pavlova
Pavlova kan lages i alle størrelser og varianter. Disse er marmorert med sjokolade og jordbær, og serveres i porsjoner som kan deles i to eller fire.
Middels•1 t 40 min•12 personer
Ingredienser
- 6 stykk romtempererte eggehvite
- 2 ts hvitvinseddik
- 4 dl sukker
- 2 ts potetmel
- 1 ts vaniljesukker
JORDBÆRSMAK
- 2 ss jordbærsyltetøy, uten bær, ev. jordbærsaus
- 0.5 ts rød konditorfarge
SJOKOLADESMAK
- 1 dl kakao
- 3 ss ferdig sjokoladesaus
Fyll
- 3 dl TINE® Kremfløte
- 2 ss sukker
- 5 dl Piano® Original Vaniljekrem
Topping
- 300 g jordbær
- 6 ss revet mørk sjokolade
Slik gjør du
1
Sett stekeovnen på 100 °C (over- og undervarme) og finn fram to stekeplater dekket med bakepapir. Tegn opp seks sirkler på ca. 14 cm på bakepapiret, tre på hver plate.
MARENGSBUNN
1
Finn fram en helt ren bolle. Ha oppi eggehvitene, sukker og vaniljesukker, og pisk dette stivt.
2
Tilsett eddik og vend inn med en slikkepott. Ha deretter i potetmel og vend inn. Rør rundt til blandingen er blank og smidig.
3
Fordel halve røren i tre av sirklene. Vend resten av marengsen med kakao og fordel i de tre siste sirklene.
4
Bland jordbærsyltetøyet med rød konditorfarge og drypp over de tre hvite marengsbunnene. Bruk en skje og rør syltetøyet forsiktig inn så de blir marmorerte. Gjør det samme med sjokoladesausen på sjokolademarengsen.
5
Sett inn stekeplaten med jordbærmarengs nederst og sjokolademarengs over i ovnen. Stek bunnen i ca. 90 minutter, bytt plass på stekebrettene etter halve steketiden.
TipsHvis du ønsker en helt sprø bunn, kan du sette den i stekeovn på 80 °C og la den stå i 7-8 timer. En helt sprø bunn kan oppbevares i 2-4 uker i en tett boks. En bunn som er litt seig inni bør brukes senest dagen etter.
6
Avkjøl marengsbunnen. Ta bakepapiret forsiktig av.
VED SERVERING
1
Rett før servering vispes vaniljekremen luftig og fløten stiv med sukker. Fordel vaniljekremen på jordbærbunnene og fløtekremen på sjokoladebunnene.
2
Pynt med friske jordbær og revet sjokolade.
TipsPavlovaene kan dekoreres med alle typer bær og frukt, dessertsauser og andre ting som iskrem, spiselige blomster og kakepynt.
TipsTil marmorering kan du bruke ferdigkjøpt sjokolade- eller jordbærsaus. Det er viktig at du ikke blander i for mye saus for da kollapser pavlovaen. Du kan også marmorere pavlova med konditorfarger. Da er det best å vende dem inn forsiktig med en slikkepott før de settes på brettet.