Marmorert pavlova
Middels•100 min90 min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
6 stkromtempererte eggehviter
-
2 tshvitvinseddik
-
4 dlsukker
-
2 tspotetmel
-
1 tsvaniljesukker
JORDBÆRSMAK
-
2 ssjordbærsyltetøy uten bær, ev. jordbærsaus
-
½ tsrød konditorfarge
SJOKOLADESMAK
-
1 dlkakao
-
3 ssferdig sjokoladesaus
Fyll
-
3 dl
-
2 sssukker
-
5 dl
Topping
-
300 gjordbær
-
6 ssrevet mørk sjokolade
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 100 °C (over- og undervarme) og finn fram to stekeplater dekket med bakepapir. Tegn opp seks sirkler på ca. 14 cm på bakepapiret, tre på hver plate.
MARENGSBUNN
-
2
Finn fram en helt ren bolle. Ha oppi eggehvitene, sukker og vaniljesukker, og pisk dette stivt.
-
3
Tilsett eddik og vend inn med en slikkepott. Ha deretter i potetmel og vend inn. Rør rundt til blandingen er blank og smidig.
-
4
Fordel halve røren i tre av sirklene. Vend resten av marengsen med kakao og fordel i de tre siste sirklene.
-
5
Bland jordbærsyltetøyet med rød konditorfarge og drypp over de tre hvite marengsbunnene. Bruk en skje og rør syltetøyet forsiktig inn så de blir marmorerte. Gjør det samme med sjokoladesausen på sjokolademarengsen.
-
6
Sett inn stekeplaten med jordbærmarengs nederst og sjokolademarengs over i ovnen. Stek bunnen i ca. 90 minutter, bytt plass på stekebrettene etter halve steketiden.
Tips
Hvis du ønsker en helt sprø bunn, kan du sette den i stekeovn på 80 °C og la den stå i 7-8 timer. En helt sprø bunn kan oppbevares i 2-4 uker i en tett boks. En bunn som er litt seig inni bør brukes senest dagen etter.
-
7
Avkjøl marengsbunnen. Ta bakepapiret forsiktig av.
VED SERVERING
-
8
Rett før servering vispes vaniljekremen luftig og fløten stiv med sukker. Fordel vaniljekremen på jordbærbunnene og fløtekremen på sjokoladebunnene.
-
9
Pynt med friske jordbær og revet sjokolade.
Tips
Pavlovaene kan dekoreres med alle typer bær og frukt, dessertsauser og andre ting som iskrem, spiselige blomster og kakepynt.