Pavlova med karamell

Pavlova med karamell

8
244
Middels90 min
Dette er pavlovaen for karamell-elskere! Her er selve bunnen marmorert med karamellsaus og kaken er toppet med vaniljekrem, banan, salte peanøtter og mer karamell

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 6 stk
    romtempererte egg
  • 2 ts
    hvitvinseddik
  • 4 dl
    sukker
  • 2 ts
    HOFF Potetmel
  • 1 ts
    vaniljesukker
  • 1 dl
    salt karamellsaus

FYLL

TOPPING

  • 2 stk
    bananer
  • 1 dl
    salte peanøtter
  • 1 dl
    salt karamellsaus

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 100 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir. Tegn opp en sirkel på ca. 26 cm midt på bakepapiret.

MARENGSBUNN

  1. 2

    Når du skal lage bunnen til Pavlova, starter du med å vispe eggehviter til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, potetmel og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper.

  2. 3

    Når massen er blank, smidig og fast har du den på bakepapiret og form den til en rund bunn innenfor ringen. Hell karamellsaus over og bruk en skje til å forsiktig spre sausen litt inn i marengsen så den blir lett marmorert.

  3. 4

    Sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek bunnen i ca. 75-80 minutter.

    Tips

    Pavlovaen kan stekes lengre. Jo lengre den stekes jo sprøere blir den. Når pavlovaen slipper bakepapiret er den ferdig. 

  4. 5

    Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av. Slik kan marengsbunnen oppbevares i lang tid bare det er tørt.

VED SERVERING

  1. 6

    Rett før servering vispes fløten stiv med sukker og blandes forsiktig inn i vaniljekrem. Det er viktig at vaniljekremen er kald, før den blandes med stivpisket krem.

    Tips

    I stedet for kremfløte og vaniljekrem, kan du benytte vår ferdige Piano® Pavlovakrem, som kun skal piskes i 5 minutter. NB: Kremen bør være kjøleskapskald før pisking.

  2. 7

    Legg pavlova-bunnen på et fat og fordel vaniljekrem utover. Del banan i skiver og grovhakk peanøtter. Fordel utover vaniljekremen og topp med karamellsaus.

Tips

Det er viktig at det ikke kommer eggegule i eggehviten når man skal lage stiv marengs. Skill ett og ett egg i en kopp og ha eggehvitene over i bakebollen fortløpende. Da slipper du å kaste alle eggehvitene om du skulle være så uheldig å få gule i den siste hviten.

Del denne oppskriften: