Pavlova med karamell
Middels•160 min150 min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
6 stkromtempererte egg
-
2 tshvitvinseddik
-
4 dlsukker
-
2 tspotetmel
-
1 tsvaniljesukker
-
1 dlsalt karamellsaus
FYLL
-
3 dl
-
2 sssukker
-
5 dl
TOPPING
-
2 stkbananer
-
1 dlsalte peanøtter
-
1 dlsalt karamellsaus
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 100 °C (over-og undervarme) og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir.
MARENGSBUNN
-
2
Finn fram en helt ren bolle. Ha oppi eggehvitene, sukker og vaniljesukker, og pisk dette stivt.
-
3
Tilsett eddik og vend inn med en slikkepott. Ha deretter i potetmel og vend inn. Rør rundt til blandingen er blank og smidig.
-
4
Bruk slikkepotten til å stryke marengsblandingen på et stekebrett med bakepapir. Du kan også bruke sprøytepose. Hell karamellsaus over og bruk en skje til å forsiktig spre sausen litt inn i marengsen så den blir lett marmorert.
Tips
Oppskrift på hjemmelaget karamellsaus finner du her.
-
5
Sett marengsbunnen midt i ovnen på 100 °C og la stå i ca. 2,5 time. Steketiden avhenger av ovnstype, så følg med for å se om den bør tas ut før eller om den bør stå noe lenger. Bunnen skal bli sprø utenpå og litt seig inni. Sjekk gjerne midten av bunnen med en kniv.
Tips
Hvis du ønsker en helt sprø bunn, kan du sette den i stekeovn på 80 °C og la den stå i 7-8 timer. En helt sprø bunn kan oppbevares i 2-4 uker i en tett boks. En bunn som er litt seig inni bør brukes senest dagen etter.
-
6
Avkjøl marengsbunnen.
VED SERVERING
-
7
Rett før servering vispes fløten stiv med sukker. Rør romtemperert vaniljekrem glatt og bland forsiktig inn kremen.
Tips
I stedet for kremfløte og vaniljekrem, kan du benytte vår ferdige Piano® Pavlovakrem, som kun skal piskes i 5 minutter. NB: Kremen bør være kjøleskapskald før pisking.
-
8
Legg marengsbunnen på et fat og fordel vaniljekrem utover. Del banan i skiver og grovhakk peanøtter. Fordel utover vaniljekremen og topp med karamellsaus.