Håndkle og blad
Pavlova med karamell
(216216)

Pavlova med karamell

 • Utførelse

  Middels
 • Tid

 • Steketid

Dette er pavlovaen for karamell-elskere! Her er selve bunnen marmorert med karamellsaus og kaken er toppet med vaniljekrem, banan, salte peanøtter og mer karamell

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

12
6 stkromtempererte egg
2 tshvitvinseddik
4 dlsukker
2 tsmaizena
1 tsvaniljesukker
1 dlsalt karamellsaus

FYLL

3 dlTINE Kremfløte
2 sssukker
5 dlPiano Vaniljekrem

TOPPING

2 stkbananer
1 dlsalte peanøtter
1 dlsalt karamellsaus
BladBlad

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir. Tegn opp en sirkel på ca. 26 cm midt på bakepapiret.
 • MARENGSBUNN

  1. Når du skal lage bunnen til Pavlova, starter du med å vispe eggehviter til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper.
  2. Når massen er blank, smidig og fast har du den på bakepapiret og form den til en rund bunn innenfor ringen. Hell karamellsaus over og bruk en skje til å forsiktig spre sausen litt inn i marengsen så den blir lett marmorert.
   Blått hjerte
   Tips!
  3. Senk temperaturen i stekeovnen til 100 °C og sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek bunnen i ca. 60-70 minutter.
  4. Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av. Slik kan marengsbunnen oppbevares i lang tid bare det er tørt.
 • VED SERVERING

  1. Rett før servering vispes fløten stiv med sukker og blandes forsiktig inn i vaniljekrem.
   Blått hjerte
   Tips!

   Det er viktig at vaniljekremen er kald, før den blandes med stivpisket krem.

  2. Legg pavlova-bunnen på et fat og fordel vaniljekrem utover. Del banan i skiver og grovhakk peanøtter. Fordel utover vaniljekremen og topp med karamellsaus.
Blått hjerte
Tips!

Det er viktig at det ikke kommer eggegule i eggehviten når man skal lage stiv marengs. Skill ett og ett egg i en kopp og ha eggehvitene over i bakebollen fortløpende. Da slipper du å kaste alle eggehvitene om du skulle være så uheldig å få gule i den siste hviten.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat