
Pavlova med karamell
Dette er pavlovaen for karamell-elskere! Her er selve bunnen marmorert med karamellsaus og kaken er toppet med vaniljekrem, banan, salte peanøtter og mer karamell.

Ingredienser
Antall porsjoner
12
Ingredienser
TOPPING
Fremgangsmåte
- 1
Sett stekeovnen på 100 °C (over-og undervarme) og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir.
MARENGSBUNN
- 2
Finn fram en helt ren bolle. Ha oppi eggehvitene, sukker og vaniljesukker, og pisk dette stivt.
- 3
Tilsett eddik og vend inn med en slikkepott. Ha deretter i potetmel og vend inn. Rør rundt til blandingen er blank og smidig.
- 4
Bruk slikkepotten til å stryke marengsblandingen på et stekebrett med bakepapir. Du kan også bruke sprøytepose. Hell karamellsaus over og bruk en skje til å forsiktig spre sausen litt inn i marengsen så den blir lett marmorert.
Tips
Oppskrift på hjemmelaget karamellsaus finner du her. - 5
Sett marengsbunnen midt i ovnen på 100 °C og la stå i ca. 2,5 time. Steketiden avhenger av ovnstype, så følg med for å se om den bør tas ut før eller om den bør stå noe lenger. Bunnen skal bli sprø utenpå og litt seig inni. Sjekk gjerne midten av bunnen med en kniv.
Tips
Hvis du ønsker en helt sprø bunn, kan du sette den i stekeovn på 80 °C og la den stå i 7-8 timer. En helt sprø bunn kan oppbevares i 2-4 uker i en tett boks. En bunn som er litt seig inni bør brukes senest dagen etter.
- 6
Avkjøl marengsbunnen.
VED SERVERING
- 7
Rett før servering vispes fløten stiv med sukker. Rør romtemperert vaniljekrem glatt og bland forsiktig inn kremen.
Tips
I stedet for kremfløte og vaniljekrem, kan du benytte vår ferdige Piano® Pavlovakrem, som kun skal piskes i 5 minutter. NB: Kremen bør være kjøleskapskald før pisking. - 8
Legg marengsbunnen på et fat og fordel vaniljekrem utover. Del banan i skiver og grovhakk peanøtter. Fordel utover vaniljekremen og topp med karamellsaus.
Tips
Det er viktig at det ikke kommer eggegule i eggehviten når man skal lage stiv marengs. Skill ett og ett egg i en kopp og ha eggehvitene over i bakebollen fortløpende. Da slipper du å kaste alle eggehvitene om du skulle være så uheldig å få gule i den siste hviten.