Smash-pavlova

Pavlova med Smash®

28
542
Middels160 min
Søtt og salt er en klassisk kombinasjon – det skal godt gjøres å spise bare en Smash®! Sammen med herlig karamellsaus, friske blåbær og myk vaniljekrem har du en fulltreffer på festen, for barn i alle aldre.

Ingredienser

Antall porsjoner

KARAMELLSAUS

MARENGSBUNN

 • 6 stk
  romtempererte eggehviter
 • 2 ts
  hvitvinseddik
 • 4 dl
  sukker
 • 2 ts
  potetmel
 • 1 ts
  vaniljesukker
 • 50 g
  Smash®

FYLL

TOPPING

 • 150 g
  Smash®
 • 125 g
  blåbær

Slik gjør du det

 1. 1

  Koke forsiktig vann og sukker i en gryte uten omrøring til det er gyllenbrunt og karamellisert. Ta gryten av varmen og rør inn smør og fløte. Avkjøl i kjøleskapet.

  Tips

  Karamellsausen holder seg fint noen uker i kjøleskap. Bruk den til iskrem, kaker og vafler.

MARENGSBUNN

 1. 2

  Sett stekeovnen på 100 °C (over-og undervarme) og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir.

 2. 3

  Finn fram en helt ren bolle. Ha oppi eggehvitene, sukker og vaniljesukker, og pisk dette stivt.

 3. 4

  Tilsett eddik og vend inn med en slikkepott. Ha deretter i potetmel og vend inn. Rør rundt til blandingen er blank og smidig.

 4. 5

  Knus Smash® fint. Når marengsen er blank, smidig og fast rører du i knust Smash! Ha marengsmassen på bakepapiret og form til en rund bunn på ca. 26 cm.

  Tips

  For perfekt størrelse: Tegn gjerne opp en sirkel på 26 cm på baksiden av bakepapiret for.

 5. 6

  Sett marengsbunnen inn i ovnen på 100 °C og la stå i ca. 2,5 time. Steketiden avhenger av ovnstype, så følg med for å se om den bør tas ut før eller om den bør stå noe lenger. Bunnen skal bli sprø utenpå og litt seig inni. Sjekk gjerne midten av bunnen med en kniv.

  Tips

  Hvis du ønsker en helt sprø bunn, kan du sette den i stekeovn på 80 °C og la den stå i 7-8 timer. En helt sprø bunn kan oppbevares i 2-4 uker i en tett boks. En bunn som er litt seig inni bør brukes senest dagen etter. 

 6. 7

  Avkjøl marengsbunnen.

VED SERVERING

 1. 8

  Stivpisk kremfløten. Rør romtemperert vaniljekrem glatt og bland forsiktig inn kremen.

  Tips

  I stedet for kremfløte og vaniljekrem, kan du benytte vår ferdige Piano® Pavlovakrem, som kun skal piskes i 5 minutter. NB: Kremen bør være kjøleskapskald før pisking.

 2. 9

  Knus halvparten av Smash®-sjokoladen. Legg marengsbunnen på et serveringsfat og fordel vaniljekrem utover. Topp med knuste Smash®, hele Smash® og blåbær, og hell over generøst med karamellsaus. Server med en gang.

Tips

Det er viktig å bruke rent utstyr når du stivpisker marengs. Skyld både bolle og visp godt for fettrester vil hindre eggehvitene i å stivne.

Del denne oppskriften: