
Pavlova med Smash®
Middels•90 min80 min
Ingredienser
Antall porsjoner
KARAMELLSAUS
-
1 dlvann
-
1 ½ dlsukker
-
1 ss
-
1 dl
MARENGSBUNN
-
6 stkromtempererte eggehviter
-
2 tshvitvinseddik
-
4 dlsukker
-
2 tsHOFF Potetmel
-
1 tsvaniljesukker
-
50 gSmash®
FYLL
-
3 dl
-
1 pakke
TOPPING
-
150 gSmash®
-
125 gblåbær
Slik gjør du det
-
1
Koke forsiktig vann og sukker i en gryte uten omrøring til det er gyllenbrunt og karamellisert. Ta gryten av varmen og rør inn smør og fløte. Avkjøl i kjøleskapet.
Tips
Karamellsausen holder seg fint noen uker i kjøleskap. Bruk den til iskrem, kaker og vafler.
MARENGSBUNN
-
2
Sett stekeovnen på 100 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir.
-
3
Stivpisk eggehvite til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, potetmel og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper.
-
4
Knus Smash® fint. Når marengsen er blank, smidig og fast rører du i knust Smash! Ha marengsmassen på bakepapiret og form til en rund bunn på ca. 26 cm.
Tips
For perfekt størrelse: Tegn gjerne opp en sirkel på 26 cm på baksiden av bakepapiret for.
-
5
Sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek bunnen i 75-80 minutter.
Tips
Pavlovaen kan stekes lengre. Jo lengre den stekes jo sprøere blir den. Når pavlovaen slipper bakepapiret er den ferdig.
-
6
Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. Avkjøl på rist. Ta bakepapiret forsiktig av.
VED SERVERING
-
7
Stivpisk kremfløte og bland forsiktig inn i kald vaniljekrem.
Tips
I stedet for kremfløte og vaniljekrem, kan du benytte vår ferdige Piano® Pavlovakrem, som kun skal piskes i 5 minutter. NB: Kremen bør være kjøleskapskald før pisking.
-
8
Knus halvparten av Smash®-sjokoladen. Legg marengsbunnen på et serveringsfat og fordel vaniljekrem utover. Topp med knuste Smash®, hele Smash® og blåbær, og hell over generøst med karamellsaus. Server med en gang.