Smash-pavlova

Smash-pavlova

Kommentarer 12
  • Middels
  • 90 min
  • 65 min
Søtt og salt er en klassisk kombinasjon – det skal godt gjøres å spise bare en Smash! Sammen med herlig karamellsaus, friske blåbær og myk vaniljekrem har du en fulltreffer på festen, for barn i alle aldre.

Ingredienser

Antall porsjoner

KARAMELLSAUS

1 dl vann
1 ½ dl sukker
1 ss TINE Meierismør
1 dl TINE Kremfløte

MARENGSBUNN

6 stk romtempererte eggehviter
2 ts hvitvinseddik
4 dl sukker
2 ts maizena
1 ts vaniljesukker
50 g Smash

FYLL

3 dl TINE Kremfløte
1 pakke Piano Vaniljekrem

TOPPING

150 g Smash
125 g blåbær

Slik gjør du det

    1. Koke forsiktig vann og sukker i en gryte uten omrøring til det er gyllenbrunt og karamellisert. Ta gryten av varmen og rør inn smør og fløte. Avkjøl i kjøleskapet.
      Tips!

      Karamellsausen holder seg fint noen uker i kjøleskap. Bruk den til iskrem, kaker og vafler.

  1. MARENGSBUNN

    1. Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir.
    2. Stivpisk eggehvite til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper.
    3. Knus Smash-sjokolade fint. Når marengsen er blank, smidig og fast rører du i knust Smash! Ha marengsmassen på bakepapiret og form til en rund bunn på ca. 26 cm.
      Tips!

      For perfekt størrelse: Tegn gjerne opp en sirkel på 26 cm på baksiden av bakepapiret for.

    4. Senk temperaturen i stekeovnen til 100 °C og sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek bunnen i 65-70 minutter.
    5. Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. Avkjøl på rist. Ta bakepapiret forsiktig av.
  2. VED SERVERING

    1. Stivpisk kremfløte og bland forsiktig inn i kald vaniljekrem.
    2. Knus halvparten av Smash-sjokoladen. Legg marengsbunnen på et serveringsfat og fordel vaniljekrem utover. Topp med knuste Smash, hele Smash og blåbær, og hell over generøst med karamellsaus. Server med en gang.
Tips!

Det er viktig å bruke rent utstyr når du stivpisker marengs. Skyld både bolle og visp godt for fettrester vil hindre eggehvitene i å stivne.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Siri

    6 måneder siden
    Kan marengsbunnen lages noen dager i forveien?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      6 måneder siden
      Hei Siri,

      Du kan lage bunnen 1-2 dager i forveien :) oppbevar den på en rist på benken med ett rent og tørt klede over. God bakst!

      Kommenter  (0)


  • Monika

    6 måneder siden
    Hei! Jeg gikk på en skikkelig smell med bunnen, som i utgangspunktet var luftig og fin helt til jeg rørte inn smashen. Etter det ble den helt rennende og slapp. Feilen var nok at jeg blandet inn smashen med kjøkkenmaskinen og ikke for hånd? Hva er grunnen til at dette ble så katastrofalt for marengsen (kanskje det burde presiseres i oppskriften at smashen burde røres inn for hånd)?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      6 måneder siden
      En marengs skal vendes forsiktig inn i røren ellers mister den all luften sin og alt blir tyntflytende. Så kjøkkenmaskinen var nok årsaken her, Monika. Vend inn med en slikkepott neste gang :) God bakst videre!

      Kommenter  (0)


  • Mya

    6 måneder siden
    Her ble kaken rå inni etter å stekt i 70 min på over -undervarme. Falt mye sammen når den skulle lirkes over på rist. Får lage en ny i morgen tidlig da:) Og stele litt lengre.

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      6 måneder siden
      Så leit å høre at den ikke ble som den skulle i første omgang. Håper andre forsøk ble fantastisk!

      Kommenter  (0)


  • Eli-Anne

    6 måneder siden
    Det står at karamellsaus skal koke uten omrøring- kan det være riktig? Vår saus ble ikke karamellisert- måtte lage ny. Denne gang med omrøring- da gikk det bra??

    Kommenter  (0)

    • Håvard

      6 måneder siden
      Enig, det ble helt koko uten omrøring.

      Kommenter  (0)

      • Annicken , Kokk og kundekonsulent

        6 måneder siden
        Hei Eli- Anne og Håvard. Jeg er på saken og undersøker oppskriften, men i mellomtiden kan jeg anbefale dere å røre og ha maks middels varme på. Lykke til :)

        Kommenter  (3)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      6 måneder siden
      Hei igjen! Vi har undersøkt oppskriften og testlaget den. Vi vil komme med endringer i oppskriften i løpet av kort tid :)

      Kommenter  (0)

      • Synne

        3 måneder siden
        Hei
        Jeg laget akkurat karamellsaus, jegvrørte ikke. Lot den koke på middels varme, tok en liten stund, men karamellsausen ble perfekt.

        Kommenter  (0)

        • Annicken , Kokk og kundekonsulent

          3 måneder siden
          Så hyggelig å høre, Synne :) Håper det smaker!

          Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat