Håndkle og blad
Smash-pavlova
(429429)

Smash-pavlova

  • Utførelse

    Middels
  • Tid

  • Steketid

Søtt og salt er en klassisk kombinasjon – det skal godt gjøres å spise bare en Smash! Sammen med herlig karamellsaus, friske blåbær og myk vaniljekrem har du en fulltreffer på festen, for barn i alle aldre.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

12

KARAMELLSAUS

1 dlvann
1 ½ dlsukker
1 ssTINE Meierismør
1 dlTINE Kremfløte

MARENGSBUNN

6 stkromtempererte eggehviter
2 tshvitvinseddik
4 dlsukker
2 tsmaizena
1 tsvaniljesukker
50 gSmash

FYLL

3 dlTINE Kremfløte
1 pakkePiano Vaniljekrem

TOPPING

150 gSmash
125 gblåbær
BladBlad

Slik gjør du det

  • KARAMELLSAUS

    1. Koke forsiktig vann og sukker i en gryte uten omrøring til det er gyllenbrunt og karamellisert. Ta gryten av varmen og rør inn smør og fløte. Avkjøl i kjøleskapet.
      Blått hjerte
      Tips!

      Karamellsausen holder seg fint noen uker i kjøleskap. Bruk den til iskrem, kaker og vafler.

  • MARENGSBUNN

    1. Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir.
    2. Stivpisk eggehvite til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper.
    3. Knus Smash-sjokolade fint. Når marengsen er blank, smidig og fast rører du i knust Smash! Ha marengsmassen på bakepapiret og form til en rund bunn på ca. 26 cm.
      Blått hjerte
      Tips!

      For perfekt størrelse: Tegn gjerne opp en sirkel på 26 cm på baksiden av bakepapiret for.

    4. Senk temperaturen i stekeovnen til 100 °C og sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek bunnen i 65-70 minutter.
    5. Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. Avkjøl på rist. Ta bakepapiret forsiktig av.
  • VED SERVERING

    1. Stivpisk kremfløte og bland forsiktig inn i kald vaniljekrem.
    2. Knus halvparten av Smash-sjokoladen. Legg marengsbunnen på et serveringsfat og fordel vaniljekrem utover. Topp med knuste Smash, hele Smash og blåbær, og hell over generøst med karamellsaus. Server med en gang.
Blått hjerte
Tips!

Det er viktig å bruke rent utstyr når du stivpisker marengs. Skyld både bolle og visp godt for fettrester vil hindre eggehvitene i å stivne.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat