Smash-pavlova

Pavlova med Smash®

26
  • Middels
  • 90 min
  • 65 min
Søtt og salt er en klassisk kombinasjon – det skal godt gjøres å spise bare en Smash®! Sammen med herlig karamellsaus, friske blåbær og myk vaniljekrem har du en fulltreffer på festen, for barn i alle aldre.

Ingredienser

KARAMELLSAUS

1 dl vann
1 ½ dl sukker
1 ss TINE Meierismør
1 dl TINE Kremfløte

MARENGSBUNN

6 stk romtempererte eggehviter
2 ts hvitvinseddik
4 dl sukker
2 ts maizena
1 ts vaniljesukker
50 g Smash®

FYLL

3 dl TINE Kremfløte
1 pakke Piano® Original Vaniljekrem

TOPPING

150 g Smash®
125 g blåbær

Slik gjør du det

    1. Koke forsiktig vann og sukker i en gryte uten omrøring til det er gyllenbrunt og karamellisert. Ta gryten av varmen og rør inn smør og fløte. Avkjøl i kjøleskapet.
      Tips
      Karamellsausen holder seg fint noen uker i kjøleskap. Bruk den til iskrem, kaker og vafler.
  1. MARENGSBUNN

    1. Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir.
    2. Stivpisk eggehvite til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper.
    3. Knus Smash® fint. Når marengsen er blank, smidig og fast rører du i knust Smash! Ha marengsmassen på bakepapiret og form til en rund bunn på ca. 26 cm.
      Tips
      For perfekt størrelse: Tegn gjerne opp en sirkel på 26 cm på baksiden av bakepapiret for.
    4. Senk temperaturen i stekeovnen til 100 °C og sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek bunnen i 65-70 minutter.
    5. Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. Avkjøl på rist. Ta bakepapiret forsiktig av.
  2. VED SERVERING

    1. Stivpisk kremfløte og bland forsiktig inn i kald vaniljekrem.
    2. Knus halvparten av Smash®-sjokoladen. Legg marengsbunnen på et serveringsfat og fordel vaniljekrem utover. Topp med knuste Smash®, hele Smash® og blåbær, og hell over generøst med karamellsaus. Server med en gang.
Tips

Det er viktig å bruke rent utstyr når du stivpisker marengs. Skyld både bolle og visp godt for fettrester vil hindre eggehvitene i å stivne.

Kommentarer

  • Kent

    2 dager siden
    Hei, funket veldig fint å lage denne, smakte knalldigg:)
    Eneste jeg vil påpeke er at den ble veldig søt. Går det kanskje an å redusere sukkerinnholdet i marengsen? Eller påvirker dette marengsen?

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      4 timer siden
      Dette blir nok ganske søtt, ja! Du kan prøve å redusere det litt, men ikke for mye! Da kan det gå uttover konsistensen, ja! :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat