Smash-pavlova

Pavlova med Smash®

26
474
Middels90 min
Søtt og salt er en klassisk kombinasjon – det skal godt gjøres å spise bare en Smash®! Sammen med herlig karamellsaus, friske blåbær og myk vaniljekrem har du en fulltreffer på festen, for barn i alle aldre.

Ingredienser

Antall porsjoner

KARAMELLSAUS

MARENGSBUNN

  • 6 stk
    romtempererte eggehviter
  • 2 ts
    hvitvinseddik
  • 4 dl
    sukker
  • 2 ts
    maizena
  • 1 ts
    vaniljesukker
  • 50 g
    Smash®

FYLL

TOPPING

  • 150 g
    Smash®
  • 125 g
    blåbær

Slik gjør du det

  1. 1

    Koke forsiktig vann og sukker i en gryte uten omrøring til det er gyllenbrunt og karamellisert. Ta gryten av varmen og rør inn smør og fløte. Avkjøl i kjøleskapet.

    Tips

    Karamellsausen holder seg fint noen uker i kjøleskap. Bruk den til iskrem, kaker og vafler.

MARENGSBUNN

  1. 2

    Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir.

  2. 3

    Stivpisk eggehvite til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper.

  3. 4

    Knus Smash® fint. Når marengsen er blank, smidig og fast rører du i knust Smash! Ha marengsmassen på bakepapiret og form til en rund bunn på ca. 26 cm.

    Tips

    For perfekt størrelse: Tegn gjerne opp en sirkel på 26 cm på baksiden av bakepapiret for.

  4. 5

    Senk temperaturen i stekeovnen til 100 °C og sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek bunnen i 65-70 minutter.

  5. 6

    Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. Avkjøl på rist. Ta bakepapiret forsiktig av.

VED SERVERING

  1. 7

    Stivpisk kremfløte og bland forsiktig inn i kald vaniljekrem.

    Tips

    I stedet for kremfløte og vaniljekrem, kan du benytte vår ferdige Piano® Pavlovakrem, som kun skal piskes i 5 minutter. NB: Kremen bør være kjøleskapskald før pisking.

  2. 8

    Knus halvparten av Smash®-sjokoladen. Legg marengsbunnen på et serveringsfat og fordel vaniljekrem utover. Topp med knuste Smash®, hele Smash® og blåbær, og hell over generøst med karamellsaus. Server med en gang.

Tips

Det er viktig å bruke rent utstyr når du stivpisker marengs. Skyld både bolle og visp godt for fettrester vil hindre eggehvitene i å stivne.

Del denne oppskriften: