Smash-pavlova

(209)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

  • Steketid

Søtt og salt er en klassisk kombinasjon – det skal godt gjøres å spise bare en Smash! Sammen med herlig karamellsaus, friske blåbær og myk vaniljekrem har du en fulltreffer på festen, for barn i alle aldre.

Antall porsjoner

12

Ingredienser

KARAMELLSAUS

1 dlvann
1 ½ dlsukker
1 ssTINE Meierismør
1 dlTINE Kremfløte

MARENGSBUNN

6 stkromtempererte eggehviter
2 tshvitvinseddik
4 dlsukker
2 tsmaizena
1 tsvaniljesukker
50 gSmash

FYLL

3 dlTINE Kremfløte
1 pakkePiano Vaniljekrem

TOPPING

150 gSmash
125 gblåbær

Slik gjør du det

  • KARAMELLSAUS

    1. Koke forsiktig vann og sukker i en gryte uten omrøring til det er gyllenbrunt og karamellisert. Ta gryten av varmen og rør inn smør og fløte. Avkjøl i kjøleskapet.

      Tips:

      Karamellsausen holder seg fint noen uker i kjøleskap. Bruk den til iskrem, kaker og vafler.

  • MARENGSBUNN

    1. Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir.
    2. Stivpisk eggehvite til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper.
    3. Knus Smash-sjokolade fint. Når marengsen er blank, smidig og fast rører du i knust Smash! Ha marengsmassen på bakepapiret og form til en rund bunn på ca. 26 cm.

      Tips:

      For perfekt størrelse: Tegn gjerne opp en sirkel på 26 cm på baksiden av bakepapiret for.

    4. Senk temperaturen i stekeovnen til 100 °C og sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek bunnen i 65-70 minutter.
    5. Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. Avkjøl på rist. Ta bakepapiret forsiktig av.
  • VED SERVERING

    1. Stivpisk kremfløte og bland forsiktig inn i kald vaniljekrem.
    2. Knus halvparten av Smash-sjokoladen. Legg marengsbunnen på et serveringsfat og fordel vaniljekrem utover. Topp med knuste Smash, hele Smash og blåbær, og hell over generøst med karamellsaus. Server med en gang.

Tips:

Det er viktig å bruke rent utstyr når du stivpisker marengs. Skyld både bolle og visp godt for fettrester vil hindre eggehvitene i å stivne.

Kommentarer

  Legg til kommentar