Brunost-Pavlova med bringebærkrem
Brunost i marengsbunnen gir en herlig karamellsmak som smaker deilig til syrlige bringebær. Gjenta smakskombinasjonen som pynt og du har en helt spesiell pavlova til en helt spesiell anledning.
Middels•2 t 40 min•12 personer
Ingredienser
- 6 stykk romtempererte eggehvite
- 2 ts hvitvinseddik
- 4 dl sukker
- 2 ts potetmel
- 1 ts vaniljesukker
- 50 g revet TINE® Gudbrandsdalsost
BRINGEBÆRKREM
- 3 dl TINE® Kremfløte
- 150 g bringebær, (ferske eller frosne)
- 1 pakke Piano® Original Vaniljekrem
TOPPING
- 100 g bringebær
- 1 dl revet TINE® Gudbrandsdalsost
Slik gjør du
1
Sett stekeovnen på 100 °C. Når du lager marengsbunn, bør du bruke over- og undervarme på stekeovnen.
MARENGSBUNN
1
Finn fram en helt ren bolle. Ha oppi eggehvitene, sukker og vaniljesukker, og pisk dette stivt.
2
Tilsett eddik og vend inn med en slikkepott. Ha deretter i potetmel og vend inn. Rør rundt til blandingen er blank og smidig.
TipsFor perfekt størrelse: Tegn gjerne opp en sirkel på 26 cm på baksiden av bakepapiret for.
3
Bruk slikkepotten til å stryke marengsblandingen på et stekebrett med bakepapir. Du kan også bruke sprøytepose.
TipsPavlovaen kan stekes lengre. Jo lengre den stekes jo sprøere blir den. Når pavlovaen slipper bakepapiret er den ferdig.
4
Sett marengsbunnen midt i ovnen på 100 °C og la stå i ca. 2,5 time. Steketiden avhenger av ovnstype, så følg med for å se om den bør tas ut før eller om den bør stå noe lenger. Bunnen skal bli sprø utenpå og litt seig inni. Sjekk gjerne midten av bunnen med en kniv.
TipsHvis du ønsker en helt sprø bunn, kan du sette den i stekeovn på 80 °C og la den stå i 7-8 timer. En helt sprø bunn kan oppbevares i 2-4 uker i en tett boks. En bunn som er litt seig inni bør brukes senest dagen etter.
5
VED SERVERING
1
Tin frosne bringebær og la renne godt av.
2
Pisk fløte nesten stiv og bland inn bær, pisk til helt stiv. Rør romtemperert vaniljekrem glatt og bland forsiktig inn kremen.
TipsI stedet for kremfløte og vaniljekrem, kan du benytte vår ferdige Piano® Pavlovakrem, som kun skal piskes i 5 minutter. NB: Kremen bør være kjøleskapskald før pisking.
3
Legg bunnen på et serveringsfat og fordel kremen utover. Topp med bringebær og revet brunost. Server med en gang.
TipsDet er viktig å bruke rent utstyr når du stivpisker marengs. Skyld både bolle og visp godt, fettrester vil hindre eggehvitene i å stivne.