Pavlova board

Pavlova-brett

0
101
Middels100 min
Pavlovabrett, pavlova-tapas eller pavlova board - uansett navn er det her du kan bygge din egen favorittpavlova i miniatyr. Alle får lage sin egen minipavlova med sin favoritt-topping! Oppskriften gir ca. 24 mini-pavlovaer, avhengig av hvor store du lager marengsene.

Ingredienser

Antall stykker

  • 3 stk
    romtempererte eggehviter
  • 1 ts
    hvitvinseddik
  • 2 dl
    sukker
  • 1 ts
    HOFF Potetmel
  • ½ ts
    vaniljesukker
  • 1 kurv
    jordbær
  • 1 stk
    mango
  • 2 stk
    pasjonsfrukter
  • 100 g
    melkesjokolade
  • 100 g
    mørk sjokolade
  • 3 dl
  • 1 pakke
  • 1 dl
    salt karamellsaus
  • 1 pakke
    oreokjeks
  • 2 dl
    Smash®
  • 1 dl
    kokosflak
  • 2 dl
    karamellisert popcorn
  • 1 kurv
    blåbær
  • 1 kurv
    bringebær
  • 50 g
    cashewnøtter

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 100 °C og finn fram et par stekeplater dekket med bakepapir

  2. 2

    Lag først mini-pavlovaene. Start med å vispe eggehviter til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper.

  3. 3

    Bland sukker, potetmel og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper.

  4. 4

    Når massen er blank, smidig og fast har du den over i en sprøytepose og sprøyter ut små marengstopper på et stekebrett med bakepapir. Bruk en teskje og lag små groper i hver marengsbunn.

  5. 5

    Sett inn stekeplatene nederst i ovnen. Bytt gjerne om på dem etter halve steketiden har gått. Stek i ca. 75-80 minutter. Marengsen er nå sprø på yttersiden og litt myk inni. Avkjøl på rist. Ta bakepapiret forsiktig av. Slik kan marengsbunnene oppbevares i lang tid så lenge det er tørt.

    Tips

    Pavlovaen kan stekes lengre. Jo lengre den stekes jo sprøere blir den. Når pavlovaen slipper bakepapiret er den ferdig. 

  6. 6

    Skyll og del jordbær i skiver. Skrell mango og skjær i pene skiver. Del pasjonsfruk i to. Knekk opp sjokolade i biter

  7. 7

    Pisk kremfløte og rør sammen med vaniljekremen. Ha i en pen skål og sett midt på brettet du skal bruke.

    Tips

    For å få en lettere variant kan du bytte ut TINE® Kremfløte med TINE® Kesam Vanilje!

  8. 8

    Nå skal du fylle opp rundt skålen. Legg minipavlovaene i en pen rekke over brettet. Fyll deretter på med mango i pen vifteform langs med marengsene og jordbær i en "bane" på den andre siden. Legg hver topping for seg. Karamellsaus, oreokjeks, Smash®, kokosflak, popcorn, blåbær, bringebær og nøtter. Start med de største tingene og fyll opp med de mindre etter hvert.

  9. 9

    Sett brettet på bordet! Nå kan gjestene dine forsyne seg fra denne fine «buffeten».

Tips

Du kan putte nesten hva som helst på en pavlova. Sett sammen din egen favoritt med godteri, kjeks, frukt og bær. Alt er lov!

Del denne oppskriften: