
Pavlova-brett
Middels•100 min80 min
Ingredienser
Antall stykker
-
3 stkromtempererte eggehviter
-
1 tshvitvinseddik
-
2 dlsukker
-
1 tsHOFF Potetmel
-
½ tsvaniljesukker
-
1 kurvjordbær
-
1 stkmango
-
2 stkpasjonsfrukter
-
100 gmelkesjokolade
-
100 gmørk sjokolade
-
3 dl
-
1 pakke
-
1 dlsalt karamellsaus
-
1 pakkeoreokjeks
-
2 dlSmash®
-
1 dlkokosflak
-
2 dlkaramellisert popcorn
-
1 kurvblåbær
-
1 kurvbringebær
-
50 gcashewnøtter
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 100 °C og finn fram et par stekeplater dekket med bakepapir
-
2
Lag først mini-pavlovaene. Start med å vispe eggehviter til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper.
-
3
Bland sukker, potetmel og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper.
-
4
Når massen er blank, smidig og fast har du den over i en sprøytepose og sprøyter ut små marengstopper på et stekebrett med bakepapir. Bruk en teskje og lag små groper i hver marengsbunn.
-
5
Sett inn stekeplatene nederst i ovnen. Bytt gjerne om på dem etter halve steketiden har gått. Stek i ca. 75-80 minutter. Marengsen er nå sprø på yttersiden og litt myk inni. Avkjøl på rist. Ta bakepapiret forsiktig av. Slik kan marengsbunnene oppbevares i lang tid så lenge det er tørt.
Tips
Pavlovaen kan stekes lengre. Jo lengre den stekes jo sprøere blir den. Når pavlovaen slipper bakepapiret er den ferdig.
-
6
Skyll og del jordbær i skiver. Skrell mango og skjær i pene skiver. Del pasjonsfruk i to. Knekk opp sjokolade i biter
-
7
Pisk kremfløte og rør sammen med vaniljekremen. Ha i en pen skål og sett midt på brettet du skal bruke.
Tips
For å få en lettere variant kan du bytte ut TINE® Kremfløte med TINE® Kesam Vanilje!
-
8
Nå skal du fylle opp rundt skålen. Legg minipavlovaene i en pen rekke over brettet. Fyll deretter på med mango i pen vifteform langs med marengsene og jordbær i en "bane" på den andre siden. Legg hver topping for seg. Karamellsaus, oreokjeks, Smash®, kokosflak, popcorn, blåbær, bringebær og nøtter. Start med de største tingene og fyll opp med de mindre etter hvert.
-
9
Sett brettet på bordet! Nå kan gjestene dine forsyne seg fra denne fine «buffeten».