Pavlova-brett
Middels•100 min80 min
Ingredienser
Antall stykker
-
3 stkromtempererte eggehviter
-
1 tshvitvinseddik
-
2 dlsukker
-
1 tspotetmel
-
½ tsvaniljesukker
-
1 kurvjordbær
-
1 stkmango
-
2 stkpasjonsfrukter
-
100 gmelkesjokolade
-
100 gmørk sjokolade
-
3 dl
-
1 pakke
-
1 dlsalt karamellsaus
-
1 pakkeoreokjeks
-
2 dlSmash®
-
1 dlkokosflak
-
2 dlkaramellisert popcorn
-
1 kurvblåbær
-
1 kurvbringebær
-
50 gcashewnøtter
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 100 °C og finn fram et par stekeplater dekket med bakepapir
-
2
Lag først mini-pavlovaene. Start med å vispe eggehviter, vaniljesukker og sukker stivt i en helt ren bolle.
-
3
Tilsett eddik og vend inn med en slikkepott. Ha deretter i potetmel og vend inn. Rør rundt til blandingen er blank og smidig.
-
4
Ha blandingen over i en sprøytepose og sprøyt ut små marengstopper på et stekebrett med bakepapir. Bruk en teskje og lag små groper i hver marengsbunn.
-
5
Sett inn stekeplatene nederst i ovnen. Bytt gjerne om på dem etter halve steketiden har gått. Stek i ca. 90 minutter. Steketiden avhenger av ovnstype, så følg med for å se om den bør tas ut før eller om den bør stå noe lenger. Bunnen skal bli sprø utenpå og litt seig inni. Sjekk gjerne midten av bunnen med en kniv.
Tips
Pavlovaen kan stekes lengre. Jo lengre den stekes jo sprøere blir den. Helt sprø marengs kan oppbevares i 2-4 uker i en tett boks. Marengs som er litt seig inni bør brukes senest dagen etter.
-
6
Skyll og del jordbær i skiver. Skrell mango og skjær i pene skiver. Del pasjonsfruk i to. Knekk opp sjokolade i biter
-
7
Pisk kremfløte og rør sammen med vaniljekremen. Ha i en pen skål og sett midt på brettet du skal bruke.
Tips
For å få en lettere variant kan du bytte ut TINE® Kremfløte med TINE® Kesam Vanilje!
-
8
Nå skal du fylle opp rundt skålen. Legg minipavlovaene i en pen rekke over brettet. Fyll deretter på med mango i pen vifteform langs med marengsene og jordbær i en "bane" på den andre siden. Legg hver topping for seg. Karamellsaus, oreokjeks, Smash®, kokosflak, popcorn, blåbær, bringebær og nøtter. Start med de største tingene og fyll opp med de mindre etter hvert.
-
9
Sett brettet på bordet! Nå kan gjestene dine forsyne seg fra denne fine «buffeten».