Hjertepavlova

Hjertepavlova

4
50
Middels160 min
Vis din kjærlighet med en pavlova formet som et hjerte! Denne er fylt med syrlig bringebærkrem, friske bringebær, søte makroner og syndig sjokolade.

Ingredienser

Antall porsjoner

 • 6 stk
  eggehviter
 • 2 ts
  hvitvinseddik
 • 4 dl
  sukker (helst finkornet)
 • 2 ts
  potetmel
 • 1 ts
  vaniljesukker

Bringebærkrem

Pynt

 • 6 stk
  makroner
 • 100 g
  bringebær
 • 50 g
  mørk sjokolade

Slik gjør du det

 1. 1

  Sett ovnen på 100 °C. Når du lager marengsbunn, bør du bruke over- og undervarme på stekeovnen. Kle et stekebrett med bakepapir. Tegn gjerne opp et stort hjerte med blyant, ca. 25 cm høyt, som du kan bruke som mal.

 2. 2

  Finn fram en helt ren bolle. Ha oppi eggehvitene, sukker og vaniljesukker, og pisk dette stivt.

 3. 3

  Tilsett eddik og vend inn med en slikkepott. Ha deretter i potetmel og vend inn. Rør rundt til blandingen er blank og smidig.

 4. 4

  Ha massen ut på bakepapiret og form til et hjerte. Lag gjerne en grop i midten slik at du får litt høyere kanter langs utsiden slik at hjertet kan fylles med krem.

  Tips

  Det er viktig å ikke overarbeide marengsen, så jobb raskt og presist. Det gjør heller ikke noe om formen blir litt abstrakt for det smaker jo like godt uansett.

 5. 5

  Stek midt i ovnen i ca. 2,5 time. Steketiden avhenger av ovnstype, så følg med for å se om den bør tas ut før eller om den bør stå noe lenger. Bunnen skal bli sprø utenpå og litt seig inni. Sjekk gjerne midten av bunnen med en kniv. Avkjøl på rist og fjern bakepapiret forsiktig og legg over på et serveringsfat.

  Tips

  Hvis du ønsker en helt sprø bunn, kan du sette den i stekeovn på 80 °C og la den stå i 7-8 timer. En helt sprø bunn kan oppbevares i 2-4 uker i en tett boks. En bunn som er litt seig inni bør brukes senest dagen etter. 

 6. 6

  Bløtlegg gelatin i kaldt vann, ca. 5 minutter. Varm opp halvparten av fløten til rett under kokepunktet. Klem vannet ut av gelatinen og rør ut i den varme fløten.

 7. 7

  Ha frosne bringebær i en bolle, hell over resten av fløten og ha i melis. Start vispen og spe med den varme gelatinblandingen mens pisken går. Pisk til stiv krem. Sett kremen kaldt i minst 30 minutter til moussen har satt seg.

 8. 8

  Fordel kremen utover hjertepavlovaen, pynt med friske bringebær og makroner og dryss over revet sjokolade. Server med en gang.

Tips

Husk at alt utstyret må være helt rent når du pisker stiv marengs. Det hjelper også at eggehvitene er romtempererte. 

Del denne oppskriften: