
Hjertepavlova
Middels•90 min60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
6 stkeggehviter
-
2 tshvitvinseddik
-
4 dlsukker (helst finkornet)
-
2 tsmaizena
-
1 tsvaniljesukker
Bringebærkrem
-
1 stkgelatinplate
-
3 dl
-
150 gfrosne bringebær
-
2 ssmelis
Pynt
-
6 stkmakroner
-
100 gbringebær
-
50 gmørk sjokolade
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 90 °C. Kle et stekebrett med bakepapir. Tegn gjerne opp et stort hjerte med blyant, ca. 25 cm høyt, som du kan bruke som mal.
-
2
Pisk eggehviter til mykt skum med en elektrisk visp. Sørg for at utstyret er helt rent for ellers blir ikke eggehviten stiv. Tilsett eddik mens du pisker.
-
3
Bland sukker, maizena og vaniljesukker, og tilsett det gradvis mens vispen går. Pisk til en blank, smidig og fast masse.
-
4
Ha massen ut på bakepapiret og form til et hjerte. Lag gjerne en grop i midten slik at du får litt høyere kanter langs utsiden slik at hjertet kan fylles med krem.
Tips
Det er viktig å ikke overarbeide marengsen, så jobb raskt og presist. Det gjør heller ikke noe om formen blir litt abstrakt for det smaker jo like godt uansett.
-
5
Stek i ovnen i ca. 1 time. Avkjøl på rist og fjern bakepapiret forsiktig og legg over på et serveringsfat.
-
6
Bløtlegg gelatin i kaldt vann, ca. 5 minutter. Varm opp halvparten av fløten til rett under kokepunktet. Klem vannet ut av gelatinen og rør ut i den varme fløten.
-
7
Ha frosne bringebær i en bolle, hell over resten av fløten og ha i melis. Start vispen og spe med den varme gelatinblandingen mens pisken går. Pisk til stiv krem. Sett kremen kaldt i minst 30 minutter til moussen har satt seg.
-
8
Fordel kremen utover hjertepavlovaen, pynt med friske bringebær og makroner og dryss over revet sjokolade. Server med en gang.