Hjertepavlova

Hjertepavlova

4
50
Middels100 min
Vis din kjærlighet med en pavlova formet som et hjerte! Denne er fylt med syrlig bringebærkrem, friske bringebær, søte makroner og syndig sjokolade.

Ingredienser

Antall porsjoner

 • 6 stk
  eggehviter
 • 2 ts
  hvitvinseddik
 • 4 dl
  sukker (helst finkornet)
 • 2 ts
  potetmel
 • 1 ts
  vaniljesukker

Bringebærkrem

Pynt

 • 6 stk
  makroner
 • 100 g
  bringebær
 • 50 g
  mørk sjokolade

Slik gjør du det

 1. 1

  Sett ovnen på 100 °C. Kle et stekebrett med bakepapir. Tegn gjerne opp et stort hjerte med blyant, ca. 25 cm høyt, som du kan bruke som mal.

 2. 2

  Pisk eggehviter til mykt skum med en elektrisk visp. Sørg for at utstyret er helt rent for ellers blir ikke eggehviten stiv. Tilsett eddik mens du pisker.

 3. 3

  Bland sukker, potetmel og vaniljesukker, og tilsett det gradvis mens vispen går. Pisk til en blank, smidig og fast masse.

 4. 4

  Ha massen ut på bakepapiret og form til et hjerte. Lag gjerne en grop i midten slik at du får litt høyere kanter langs utsiden slik at hjertet kan fylles med krem.

  Tips

  Det er viktig å ikke overarbeide marengsen, så jobb raskt og presist. Det gjør heller ikke noe om formen blir litt abstrakt for det smaker jo like godt uansett.

 5. 5

  Stek i ovnen i ca. 75-80 minutter. Avkjøl på rist og fjern bakepapiret forsiktig og legg over på et serveringsfat.

  Tips

  Pavlovaen kan stekes lengre. Jo lengre den stekes jo sprøere blir den. Når pavlovaen slipper bakepapiret er den ferdig. 

 6. 6

  Bløtlegg gelatin i kaldt vann, ca. 5 minutter. Varm opp halvparten av fløten til rett under kokepunktet. Klem vannet ut av gelatinen og rør ut i den varme fløten.

 7. 7

  Ha frosne bringebær i en bolle, hell over resten av fløten og ha i melis. Start vispen og spe med den varme gelatinblandingen mens pisken går. Pisk til stiv krem. Sett kremen kaldt i minst 30 minutter til moussen har satt seg.

 8. 8

  Fordel kremen utover hjertepavlovaen, pynt med friske bringebær og makroner og dryss over revet sjokolade. Server med en gang.

Tips

Husk at alt utstyret må være helt rent når du pisker stiv marengs. Det hjelper også at eggehvitene er romtempererte. 

Del denne oppskriften: