Fargerik pavlova i lag

Fargerik pavlova i lag

5
32
Middels100 min
Denne pavlovakaken er en fest! Med marengs-lag i forskjellige farger, er det enkelt å lage en morsom kake fylt med krem og bær. 

Ingredienser

Antall porsjoner

 • 6 stk
  eggehviter
 • 2 ts
  hvitvinseddik
 • 4 dl
  finkornet sukker
 • 2 ts
  potetmel
 • 1 ts
  vaniljesukker
 • ¼ ts
  diverse konditorfarge (Bruk geléfarger, f.eks. rød, grønn og blå)

Til servering

 • 3 dl
  TINE® Kremfløte . For laktosefri oppskrift, velg TINE® Laktosefri Kremfløte
 • 5 dl
  friske bær F.eks. blåbær, bjørnebær, solbærsyltetøy (lag 1), mango, ananas, physalis (lag 2), bringebær, jordbær, granateple (lag 3)

Slik gjør du det

 1. 1

  Sett ovnen på 100 °C. Når du lager marengsbunn, bør du bruke over- og undervarme. Kle to stekebrett med bakepapir. Tegn gjerne opp tre sirkler, ca. 20 cm i diameter, som du kan bruke som mal.

 2. 2

  Finn fram en helt ren bolle. Ha oppi eggehvitene, sukker og vaniljesukker, og pisk dette stivt.

 3. 3

  Tilsett eddik og vend inn med en slikkepott. Ha deretter i potetmel og vend inn. Rør rundt til blandingen er blank og smidig.

  Tips

  Når du skal farge marengs er det viktig å bruke konsentrerte konditorfarger fordi du ikke kan tilsette så mye flytende væske. Da faller marengsen sammen. Geléfarger som kan kjøpes i bakeutstyrsbutikker fungerer aller best. 

 4. 4

  Fordel marengsen i tre boller og bland inn forskjellige farger.

 5. 5

  Bruk en slikkepott og form hver del til en rund bunn på stekebrettet slik at du har tre stykker. Stek begge brettene i ovnen i ca. 90 minutter. Bytt plass på brettene halvveis i steketiden. Steketiden avhenger av ovnstype, så følg med for å se om den bør tas ut før eller om den bør stå noe lenger. Bunnen skal bli sprø utenpå og litt seig inni. Sjekk gjerne midten av bunnen med en kniv. Avkjøl på rist og fjern bakepapiret forsiktig.

  Tips

  Hvis du ønsker en helt sprø bunn, kan du sette den i stekeovn på 80 °C og la den stå i 7-8 timer. En helt sprø bunn kan oppbevares i 2-4 uker i en tett boks. En bunn som er litt seig inni bør brukes senest dagen etter. 

 6. 6

  Avkjøl marengsbunnen.

 7. 7

  Pisk kremfløte til stiv krem. Del frukt og bær i mindre biter. Legg en bunn på et serveringsfat og fordel pisket krem, frukt og bær utover. Legg den neste bunnen på, topp med mer krem, frukt og bær og avslutt med den siste bunnen, pisket krem, frukt og bær. Server med en gang.

  Tips

  I stedet for kremfløte og vaniljekrem, kan du benytte vår ferdige Piano® Pavlovakrem, som kun skal piskes i 5 minutter. NB: Kremen bør være kjøleskapskald før pisking.

Tips

For en ekstra overdådig pavlova kan du også legge på litt syltetøy mellom lagene, men da blir hele kaken litt skjørere og ustabil.

Del denne oppskriften: