Fargerik pavlova i lag

Fargerik pavlova i lag

3
  • Middels
  • 90 min
  • 80 min
Denne pavlovakaken er en fest! Med marengs-lag i forskjellige farger, er det enkelt å lage en morsom kake fylt med krem og bær.

Ingredienser

6 stk eggehviter
2 ts hvitvinseddik
4 dl finkornet sukker
2 ts maizena
1 ts vaniljesukker
¼ ts diverse konditorfarge (Bruk geléfarger, f.eks. rød, grønn og blå)

Til servering

3 dl TINE Kremfløte
5 dl friske bær F.eks. blåbær, bjørnebær, solbærsyltetøy (lag 1), mango, ananas, physalis (lag 2), bringebær, jordbær, granateple (lag 3)

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 90 °C. Kle to stekebrett med bakepapir. Tegn gjerne opp tre sirkler, ca. 20 cm i diameter, som du kan bruke som mal.
    2. Pisk eggehviter til mykt skum med en elektrisk visp. Sørg for at utstyret er helt rent for ellers blir ikke eggehviten stiv. Tilsett eddik mens du pisker.
    3. Bland sukker, maizena og vaniljesukker, og tilsett det gradvis mens vispen går. Pisk til en blank, smidig og fast masse. Fordel marengsen i tre boller og farg i forskjellige farger.
      Tips!
      Når du skal farge marengs er det viktig å bruke konsentrerte konditorfarger fordi du ikke kan tilsette så mye flytende væske. Da faller marengsen sammen. Geléfarger som kan kjøpes i bakeutstyrsbutikker fungerer aller best. 
    4. Bruk en slikkepott og form hver del til en rund bunn på stekebrettet slik at du har tre stykker. Stek begge brettene i ovnen i ca. 1,5 time. Bytt plass på brettene halvveis i steketiden. Avkjøl på rist og fjern bakepapiret forsiktig.
    5. Pisk kremfløte til stiv krem. Del frukt og bær i mindre biter. Legg en bunn på et serveringsfat og fordel pisket krem, frukt og bær utover. Legg den neste bunnen på, topp med mere krem, frukt og bær og avslutt med den siste bunnen, pisket krem, frukt og bær. Server med en gang.
      Tips!
      For en ekstra overdådig pavlova kan du også legge på litt syltetøy mellom lagene, men da blir hele kaken litt skjørere og ustabil.

Kommentarer

  • Berit

    20 dager siden
    Hei:) kan jeg steike de dagen før selv om jeg bruker farge i de?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      19 dager siden
      Det kan du, Berit :)

       (0)

      • Berit

        19 dager siden
        Tusen takk:)

         (0)


Det er mye kjærlighet i god mat