Fargerik pavlova i lag

Fargerik pavlova i lag

5
32
Middels90 min
Denne pavlovakaken er en fest! Med marengs-lag i forskjellige farger, er det enkelt å lage en morsom kake fylt med krem og bær. 

Ingredienser

Antall porsjoner

 • 6 stk
  eggehviter
 • 2 ts
  hvitvinseddik
 • 4 dl
  finkornet sukker
 • 2 ts
  potetmel
 • 1 ts
  vaniljesukker
 • ¼ ts
  diverse konditorfarge (Bruk geléfarger, f.eks. rød, grønn og blå)

Til servering

 • 3 dl
  TINE® Kremfløte . For laktosefri oppskrift, velg TINE® Laktosefri Kremfløte
 • 5 dl
  friske bær F.eks. blåbær, bjørnebær, solbærsyltetøy (lag 1), mango, ananas, physalis (lag 2), bringebær, jordbær, granateple (lag 3)

Slik gjør du det

 1. 1

  Sett ovnen på 100 °C. Kle to stekebrett med bakepapir. Tegn gjerne opp tre sirkler, ca. 20 cm i diameter, som du kan bruke som mal.

 2. 2

  Pisk eggehviter til mykt skum med en elektrisk visp. Sørg for at utstyret er helt rent for ellers blir ikke eggehviten stiv. Tilsett eddik mens du pisker.

 3. 3

  Bland sukker, potetmel og vaniljesukker, og tilsett det gradvis mens vispen går. Pisk til en blank, smidig og fast masse. Fordel marengsen i tre boller og farg i forskjellige farger.

  Tips

  Når du skal farge marengs er det viktig å bruke konsentrerte konditorfarger fordi du ikke kan tilsette så mye flytende væske. Da faller marengsen sammen. Geléfarger som kan kjøpes i bakeutstyrsbutikker fungerer aller best. 

 4. 4

  Bruk en slikkepott og form hver del til en rund bunn på stekebrettet slik at du har tre stykker. Stek begge brettene i ovnen i ca. 75-80 minutter. Bytt plass på brettene halvveis i steketiden. Avkjøl på rist og fjern bakepapiret forsiktig.

  Tips

  Pavlovaen kan stekes lengre. Jo lengre den stekes jo sprøere blir den. Når pavlovaen slipper bakepapiret er den ferdig. 

 5. 5

  Pisk kremfløte til stiv krem. Del frukt og bær i mindre biter. Legg en bunn på et serveringsfat og fordel pisket krem, frukt og bær utover. Legg den neste bunnen på, topp med mere krem, frukt og bær og avslutt med den siste bunnen, pisket krem, frukt og bær. Server med en gang.

  Tips

  I stedet for kremfløte og vaniljekrem, kan du benytte vår ferdige Piano® Pavlovakrem, som kun skal piskes i 5 minutter. NB: Kremen bør være kjøleskapskald før pisking.

Tips

For en ekstra overdådig pavlova kan du også legge på litt syltetøy mellom lagene, men da blir hele kaken litt skjørere og ustabil.

Del denne oppskriften: