Pavlova-krans med appelsin

Pavlova-krans med appelsin

0
6
Middels90 min
En lekker måte og servere pavlova på! Appelsin, og spesielt rød appelsin i sesong, gir en god kombinasjon av søtt, surt og bittert i møte med marengs.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 6 stk
    eggehviter
  • 2 ts
    hvitvinseddik
  • 4 dl
    finkornet sukker
  • 2 ts
    potetmel
  • 1 ts
    vaniljesukker

Til servering

  • 3 dl
    friskpresset appelsinjuice
  • 1 dl
    sukker
  • 3 dl
  • 2 stk
    blodappelsiner
  • 10 stk
    physalis
  • 2 ss
    hakkede pistasjenøtter

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 100 °C. Kle et stekebrett med bakepapir. Tegn gjerne opp en sirkel, ca. 28 cm i diameter, som du kan bruke som mal.

  2. 2

    Pisk eggehviter til mykt skum med en elektrisk visp. Sørg for at utstyret er helt rent for ellers blir ikke eggehviten stiv. Tilsett eddik mens du pisker.

  3. 3

    Bland sukker, potetmel og vaniljesukker, og tilsett det gradvis mens vispen går. Pisk til en blank, smidig og fast masse.

  4. 4

    Bruk en stor serveringsskje og lag små hauger i en runding langs den opptegnede sirkelen på stekebrettet. Stek i ovnen i ca. 75-80 minutter. Avkjøl på rist og fjern bakepapiret forsiktig.

    Tips

    Pavlovaen kan stekes lengre. Jo lengre den stekes jo sprøere blir den. Når pavlovaen slipper bakepapiret er den ferdig. 

  5. 5

    Sil appelsinjuice og kok opp med sukker. La redusere til ca. 1 dl. Avkjøl i kjøleskap.

  6. 6

    Pisk kremfløte til stiv krem. Skjær skallet av appelsinene og del i skiver. Del noen pysalis i skiver eller la de være hele.

  7. 7

    Fordel pisket krem i dotter på toppen av kransen og dander appelsinskiver og pysalis over. Dryss over hakkede nøtter og topp med appelsinsirup. Server med en gang.

Tips

Du kan toppe kransen med dine favorittbær. Velg gjerne bær i forskjellige farger, men det kan også være fint med bær i kun én fargenyanse, f.eks. jordbær, bringebær og granateple.

Del denne oppskriften: