
Pavlova-krans med appelsin
En lekker måte og servere pavlova på! Appelsin, og spesielt rød appelsin i sesong, gir en god kombinasjon av søtt, surt og bittert i møte med marengs.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Til servering
Fremgangsmåte
- 1
Sett ovnen på 100 °C (over- og undervarme). Kle et stekebrett med bakepapir. Tegn gjerne opp en sirkel på baksiden av bakepapiret, ca. 28 cm i diameter, som du kan bruke som mal.
- 2
Finn fram en helt ren bolle. Ha oppi eggehvitene, sukker og vaniljesukker, og pisk dette stivt.
- 3
Tilsett eddik og vend inn med en slikkepott. Ha deretter i potetmel og vend inn. Rør rundt til blandingen er blank og smidig.
- 4
Bruk en stor serveringsskje og lag små hauger i en runding langs den opptegnede sirkelen på stekebrettet.
- 5
Sett marengsbunnen midt i ovnen på 100 °C og la stå i ca. 2,5 time. Steketiden avhenger av ovnstype, så følg med for å se om den bør tas ut før eller om den bør stå noe lenger. Bunnen skal bli sprø utenpå og litt seig inni. Sjekk gjerne midten av bunnen med en kniv.
Tips
Hvis du ønsker en helt sprø bunn, kan du sette den i stekeovn på 80 °C og la den stå i 7-8 timer. En helt sprø bunn kan oppbevares i 2-4 uker i en tett boks. En bunn som er litt seig inni bør brukes senest dagen etter.
- 6
Sil appelsinjuice og kok opp med sukker. La redusere til ca. 1 dl. Avkjøl i kjøleskap.
- 7
Pisk kremfløte til stiv krem. Skjær skallet av appelsinene og del i skiver. Del noen pysalis i skiver eller la de være hele.
- 8
Fordel pisket krem i dotter på toppen av kransen og dander appelsinskiver og pysalis over. Dryss over hakkede nøtter og topp med appelsinsirup. Server med en gang.
Tips