
Pavlova-krans med appelsin
Middels•90 min80 min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
6 stkeggehviter
-
2 tshvitvinseddik
-
4 dlfinkornet sukker
-
2 tsHOFF Potetmel
-
1 tsvaniljesukker
Til servering
-
3 dlfriskpresset appelsinjuice
-
1 dlsukker
-
3 dl
-
2 stkblodappelsiner
-
10 stkphysalis
-
2 sshakkede pistasjenøtter
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 100 °C. Kle et stekebrett med bakepapir. Tegn gjerne opp en sirkel, ca. 28 cm i diameter, som du kan bruke som mal.
-
2
Pisk eggehviter til mykt skum med en elektrisk visp. Sørg for at utstyret er helt rent for ellers blir ikke eggehviten stiv. Tilsett eddik mens du pisker.
-
3
Bland sukker, potetmel og vaniljesukker, og tilsett det gradvis mens vispen går. Pisk til en blank, smidig og fast masse.
-
4
Bruk en stor serveringsskje og lag små hauger i en runding langs den opptegnede sirkelen på stekebrettet. Stek i ovnen i ca. 75-80 minutter. Avkjøl på rist og fjern bakepapiret forsiktig.
Tips
Pavlovaen kan stekes lengre. Jo lengre den stekes jo sprøere blir den. Når pavlovaen slipper bakepapiret er den ferdig.
-
5
Sil appelsinjuice og kok opp med sukker. La redusere til ca. 1 dl. Avkjøl i kjøleskap.
-
6
Pisk kremfløte til stiv krem. Skjær skallet av appelsinene og del i skiver. Del noen pysalis i skiver eller la de være hele.
-
7
Fordel pisket krem i dotter på toppen av kransen og dander appelsinskiver og pysalis over. Dryss over hakkede nøtter og topp med appelsinsirup. Server med en gang.