Pavlova-rull

Pavlova-rull

34
 • Enkel
 • 50 min
 • 12 min
Pavlova-rull med jordbær og lime er en enkel og festlig måte å servere pavlova på. Rull den sammen med krem og bær og topp med frisk pynt og limesirup!

Ingredienser

6 stk eggehviter
2 ts hvitvinseddik
4 dl finkornet sukker
2 ts maizena
1 ts vaniljesukker
½ ts matchapulver (kan sløyfes)

Limesirup

2 dl ferskpresset limesaft
2 dl sukker

Fyll og topping

3 dl TINE Kremfløte
400 g jordbær
6 stk kirsebær- blomster (kan sløyfes)

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på 170 °C. Kle et stekebrett med bakepapir. Bland limesaft og sukker i en kjele og kok ned til halv mengde, avkjøl i kjøleskap.
  2. Pisk eggehviter til mykt skum med en elektrisk visp. Sørg for at utstyret er helt rent for ellers blir ikke eggehviten stiv. Tilsett eddik mens du pisker.
  3. Bland sukker, maizena og vaniljesukker, og tilsett det gradvis mens vispen går. Pisk til en blank, smidig og fast masse.
  4. Bruk en slikkepott og smør marengs jevnt utover bakepapiret. Sikt over matchapulver.
  5. Stek i ovnen i ca. 12 minutter. Avkjøl til lunken, snu over på et annet stykke bakepapir og dra det øverste bakepapiret forsiktig av.
  6. Pisk kremfløte til stiv krem og del jordbær i skiver. Fordel pisket krem på bunnen, men la det være igjen noe til topping. La 5 cm på den ene enden være uten krem. Fordel mesteparten av jordbærene utover, rull sammen og legg over på serveringsfat med skjøten ned.
  7. Pynt toppen med pisket krem, jordbær, kirsebærblomster eller andre spiselige blomster og limesirup. Server med en gang.
   Tips
   Dryss gjerne over hakkede nøtter eller pynt med din favorittfrukt eller -bær.

Kommentarer

 • Janne

  11 måneder siden
  Hei! Hva er matcha pulver og hvor kjøpes det?

   (0)

  • Marit , Kokk og Kundekonsulent

   11 måneder siden
   Hei Janne!

   Matcha pulver er en type grønn te som er med i oppskriften kun for smak og syns skyld. Dette kan sløyfes om du ikke har det i hus. :) Om du vil så kan dette kjøpes i asiatiske butikker.

    (0)


Det er mye kjærlighet i god mat