Pavlovarull
Enkel•50 min12 min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
6 stkeggehviter
-
2 tshvitvinseddik
-
4 dlfinkornet sukker
-
2 tspotetmel
-
1 tsvaniljesukker
-
½ tsmatchapulver (kan sløyfes)
Limesirup
-
2 dlferskpresset limesaft
-
2 dlsukker
Fyll og topping
-
3 dl
-
400 gjordbær
-
6 stkkirsebær- blomster (kan sløyfes)
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 170 °C. Kle et stekebrett med bakepapir. Bland limesaft og sukker i en kjele og kok ned til halv mengde, avkjøl i kjøleskap.
-
2
Finn fram en helt ren bolle. Ha oppi eggehvitene, sukker og vaniljesukker, og pisk dette stivt.
-
3
Tilsett eddik og vend inn med en slikkepott. Ha deretter i potetmel og vend inn. Rør rundt til blandingen er blank og smidig.
-
4
Bruk en slikkepott og smør marengs jevnt utover bakepapiret. Sikt over matchapulver.
-
5
Stek i ovnen i ca. 12 minutter. Avkjøl til lunken, snu over på et annet stykke bakepapir og dra det øverste bakepapiret forsiktig av. Steketiden avhenger av ovnstype, så følg med for å se om den bør tas ut før eller om den bør stå noe lenger.
-
6
Pisk kremfløte til stiv krem og del jordbær i skiver. Fordel pisket krem på bunnen, men la det være igjen noe til topping. La 5 cm på den ene enden være uten krem. Fordel mesteparten av jordbærene utover, rull sammen og legg over på serveringsfat med skjøten ned.
-
7
Pynt toppen med pisket krem, jordbær, kirsebærblomster eller andre spiselige blomster og limesirup. Server med en gang.
Tips
Dryss gjerne over hakkede nøtter eller pynt med din favorittfrukt eller -bær.