Pavlovarull
Vil du prøve en annerledes pavlovavariant? Pavlovarull med jordbær og lime er en enkel og festlig måte å servere pavlova på. Rull den sammen med krem og bær og topp med frisk pynt og limesirup!
Enkel•50 min•8 personer
Ingredienser
- 6 stykk eggehvite
- 2 ts hvitvinseddik
- 4 dl finkornet sukker
- 2 ts potetmel
- 1 ts vaniljesukker
- 0.5 ts matchapulver, (kan sløyfes)
Limesirup
- 2 dl ferskpresset limesaft
- 2 dl sukker
Fyll og topping
- 3 dl TINE® Kremfløte
- 400 g jordbær
- 6 stykk kirsebær- blomst, (kan sløyfes)
Slik gjør du
1
Sett ovnen på 170 °C. Kle et stekebrett med bakepapir. Bland limesaft og sukker i en kjele og kok ned til halv mengde, avkjøl i kjøleskap.
2
Finn fram en helt ren bolle. Ha oppi eggehvitene, sukker og vaniljesukker, og pisk dette stivt.
3
Tilsett eddik og vend inn med en slikkepott. Ha deretter i potetmel og vend inn. Rør rundt til blandingen er blank og smidig.
4
Bruk en slikkepott og smør marengs jevnt utover bakepapiret. Sikt over matchapulver.
5
Stek i ovnen i ca. 12 minutter. Avkjøl til lunken, snu over på et annet stykke bakepapir og dra det øverste bakepapiret forsiktig av. Steketiden avhenger av ovnstype, så følg med for å se om den bør tas ut før eller om den bør stå noe lenger.
6
Pisk kremfløte til stiv krem og del jordbær i skiver. Fordel pisket krem på bunnen, men la det være igjen noe til topping. La 5 cm på den ene enden være uten krem. Fordel mesteparten av jordbærene utover, rull sammen og legg over på serveringsfat med skjøten ned.
7
Pynt toppen med pisket krem, jordbær, kirsebærblomster eller andre spiselige blomster og limesirup. Server med en gang.
TipsDryss gjerne over hakkede nøtter eller pynt med din favorittfrukt eller -bær.