Pavlova-rull

Pavlova-rull

34
  • Enkel
  • 50 min
  • 12 min
Pavlova-rull med jordbær og lime er en enkel og festlig måte å servere pavlova på. Rull den sammen med krem og bær og topp med frisk pynt og limesirup!

Ingredienser

6 stk eggehviter
2 ts hvitvinseddik
4 dl finkornet sukker
2 ts maizena
1 ts vaniljesukker
½ ts matchapulver (kan sløyfes)

Limesirup

2 dl ferskpresset limesaft
2 dl sukker

Fyll og topping

3 dl TINE Kremfløte
400 g jordbær
6 stk kirsebær- blomster (kan sløyfes)

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 170 °C. Kle et stekebrett med bakepapir. Bland limesaft og sukker i en kjele og kok ned til halv mengde, avkjøl i kjøleskap.
    2. Pisk eggehviter til mykt skum med en elektrisk visp. Sørg for at utstyret er helt rent for ellers blir ikke eggehviten stiv. Tilsett eddik mens du pisker.
    3. Bland sukker, maizena og vaniljesukker, og tilsett det gradvis mens vispen går. Pisk til en blank, smidig og fast masse.
    4. Bruk en slikkepott og smør marengs jevnt utover bakepapiret. Sikt over matchapulver.
    5. Stek i ovnen i ca. 12 minutter. Avkjøl til lunken, snu over på et annet stykke bakepapir og dra det øverste bakepapiret forsiktig av.
    6. Pisk kremfløte til stiv krem og del jordbær i skiver. Fordel pisket krem på bunnen, men la det være igjen noe til topping. La 5 cm på den ene enden være uten krem. Fordel mesteparten av jordbærene utover, rull sammen og legg over på serveringsfat med skjøten ned.
    7. Pynt toppen med pisket krem, jordbær, kirsebærblomster eller andre spiselige blomster og limesirup. Server med en gang.
      Tips!
      Dryss gjerne over hakkede nøtter eller pynt med din favorittfrukt eller -bær.

Kommentarer

  • Janne

    3 måneder siden
    Hei! Hva er matcha pulver og hvor kjøpes det?

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      3 måneder siden
      Hei Janne!

      Matcha pulver er en type grønn te som er med i oppskriften kun for smak og syns skyld. Dette kan sløyfes om du ikke har det i hus. :) Om du vil så kan dette kjøpes i asiatiske butikker.

       (0)


  • Hildegunn

    3 måneder siden
    Vil den ikke bli veldig bløt ? Vanligvis stekes jo bunnen en time. 😆

     (3)

    • Sissel

      3 måneder siden
      Den skal vel være tynnere enn en vanlig bund😁

       (0)

    • Hanne

      3 måneder siden
      Den skal være myk for at den skal kunne rulles. Smaker kjempegodt!

       (0)


  • Bodil

    3 måneder siden
    Hei! Hvor stor form skal en smøre utover denne deigen? Str i cm x cm, slik at den ikke blir for tynn eller tykk!

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      3 måneder siden
      Hei Bodil!

      Her er det nok brukt en form i str. ca 30*40 cm. Men dette skal vi sjekke opp og få oppdatert oppskriften! :)

       (0)


  • Studenten

    3 måneder siden
    Kan bunnen lages dagen i forveien?

     (9)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      3 måneder siden
      Du kan fint lage bunnen dagen i forveien :)

       (1)


  • Jane

    3 måneder siden
    Kan denne lages i kveld og serveres i morgen? Eller blir den da for bløt?

     (13)

    • Wenche

      3 måneder siden
      det lurer jeg også på?

       (5)

    • Anita

      3 måneder siden
      D går helt å lage dagen før

       (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      3 måneder siden
      Hei Jane,

      Du kan fint lage den kvelden før og spise den dagen etter, men den tåler ikke for mange dager i kjøleskap da den kan bli veldig bløt :)

       (0)


  • Eva

    3 måneder siden
    Den kan lages i dag og nytes i morgen?

     (5)

    • Anita

      3 måneder siden
      Jepp

       (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      3 måneder siden
      Det kan den, Eva :)

       (0)


  • Linda

    3 måneder siden
    Hei.
    Er det veldig viktig å bruke finkornet sukker, eller kan vanlig sukker brukes også ?

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      3 måneder siden
      Hei Linda!

      Det går helt fint å bruke vanlig sukker! :)

       (0)

    • Meg

      3 måneder siden
      Finkornet sukker kan en lage selv med å blende sukker i en fondprosessor/blender

       (1)


  • Middy

    3 måneder siden
    Denne er svært god med blåbær i. Ordentlige blåbær.

     (1)

    • Anita

      3 måneder siden
      Eg hadde bringebær og jordbær og jordbær veldigt godt

       (0)


  • Thomas

    3 måneder siden
    Hvorfor blir ikke sirupen min grønn?

     (7)

    • Veronica

      3 måneder siden
      Hvor og hvordan skal line sirupen brukes?

      Veronica

       (3)

      • Annicken , Kokk og kundekonsulent

        3 måneder siden
        Lime sirupen bruker du over som pynt på slutten, Veronica :)

        Lykke til!

         (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      3 måneder siden
      Hei Thomas,

      For å få grønn farge på limesirupen så kan du ha med det grønne skallet under kokingen og sile det vekk etterpå :)

       (3)

      • Anne

        2 måneder siden
        Det burde stått i oppskrifta. Har laget sirup slik det står, den ble brun og det ser jo ikke så delikat ut.

         (0)

        • Annicken , Kokk og kundekonsulent

          2 måneder siden
          Det høres ikke bra ut, Anne,

          Hadde du med mye av det hvite bak på skallet eller brant den seg i bunn?

           (0)


  • Uzma

    3 måneder siden
    Hvor mye eddik skal man ha i?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      3 måneder siden
      Hei Uzma,

      2 ts med eddik skal i røren :)

       (0)

      • Vegard

        3 måneder siden
        Hvilken funksjon har eddiken? Er det for at "marengsdeigen" ikke skal bli helt stiv?

         (0)

        • Marit , Kokk og Kundekonsulent

          3 måneder siden
          Eddiken er for at pavlovaen skal bli litt seig og myk inni. :)

           (0)

          • Vegard

            3 måneder siden
            Flott :-) Da har jeg forstått det korrekt. Takk for rask tilbakemelding.. Den skal prøves i morgen....

             (2)

            • Ann

              3 måneder siden
              Kan man lage bunnen dag 1 og ha fyll og pynt dagen etterpå?

               (0)

              • Marit , Kokk og Kundekonsulent

                3 måneder siden
                Det går helt fint å lage bunnen dagen før! :)

                 (0)


Det er mye kjærlighet i god mat