Pavlova-rull

Pavlova-rull

34
17
Enkel50 min
Pavlova-rull med jordbær og lime er en enkel og festlig måte å servere pavlova på. Rull den sammen med krem og bær og topp med frisk pynt og limesirup!

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 6 stk
    eggehviter
  • 2 ts
    hvitvinseddik
  • 4 dl
    finkornet sukker
  • 2 ts
    maizena
  • 1 ts
    vaniljesukker
  • ½ ts
    matchapulver (kan sløyfes)

Limesirup

  • 2 dl
    ferskpresset limesaft
  • 2 dl
    sukker

Fyll og topping

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 170 °C. Kle et stekebrett med bakepapir. Bland limesaft og sukker i en kjele og kok ned til halv mengde, avkjøl i kjøleskap.

  2. 2

    Pisk eggehviter til mykt skum med en elektrisk visp. Sørg for at utstyret er helt rent for ellers blir ikke eggehviten stiv. Tilsett eddik mens du pisker.

  3. 3

    Bland sukker, maizena og vaniljesukker, og tilsett det gradvis mens vispen går. Pisk til en blank, smidig og fast masse.

  4. 4

    Bruk en slikkepott og smør marengs jevnt utover bakepapiret. Sikt over matchapulver.

  5. 5

    Stek i ovnen i ca. 12 minutter. Avkjøl til lunken, snu over på et annet stykke bakepapir og dra det øverste bakepapiret forsiktig av.

  6. 6

    Pisk kremfløte til stiv krem og del jordbær i skiver. Fordel pisket krem på bunnen, men la det være igjen noe til topping. La 5 cm på den ene enden være uten krem. Fordel mesteparten av jordbærene utover, rull sammen og legg over på serveringsfat med skjøten ned.

  7. 7

    Pynt toppen med pisket krem, jordbær, kirsebærblomster eller andre spiselige blomster og limesirup. Server med en gang.

    Tips

    Dryss gjerne over hakkede nøtter eller pynt med din favorittfrukt eller -bær.

Del denne oppskriften: