Skip to main content

Pavlovarull

Enkel
50min

Vil du prøve en annerledes pavlovavariant? Pavlovarull med jordbær og lime er en enkel og festlig måte å servere pavlova på. Rull den sammen med krem og bær og topp med frisk pynt og limesirup!

4.1
(45)

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

6 stk
eggehvite
2 ts
hvitvinseddik
4 dl
finkornet sukker
2 ts
potetmel
1 ts
vaniljesukker
0.5 ts
matchapulver (kan sløyfes)

Limesirup

2 dl
ferskpresset limesaft
2 dl
sukker

Fyll og topping

400 g
jordbær
6 stk
kirsebær- blomst (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 170 °C. Kle et stekebrett med bakepapir. Bland limesaft og sukker i en kjele og kok ned til halv mengde, avkjøl i kjøleskap.

  2. Finn fram en helt ren bolle. Ha oppi eggehvitene, sukker og vaniljesukker, og pisk dette stivt.

  3. Tilsett eddik og vend inn med en slikkepott. Ha deretter i potetmel og vend inn. Rør rundt til blandingen er blank og smidig.

  4. Bruk en slikkepott og smør marengs jevnt utover bakepapiret. Sikt over matchapulver.

  5. Stek i ovnen i ca. 12 minutter. Avkjøl til lunken, snu over på et annet stykke bakepapir og dra det øverste bakepapiret forsiktig av. Steketiden avhenger av ovnstype, så følg med for å se om den bør tas ut før eller om den bør stå noe lenger.

  6. Pisk kremfløte til stiv krem og del jordbær i skiver. Fordel pisket krem på bunnen, men la det være igjen noe til topping. La 5 cm på den ene enden være uten krem. Fordel mesteparten av jordbærene utover, rull sammen og legg over på serveringsfat med skjøten ned.

  7. Pynt toppen med pisket krem, jordbær, kirsebærblomster eller andre spiselige blomster og limesirup. Server med en gang.

    Tips

    Dryss gjerne over hakkede nøtter eller pynt med din favorittfrukt eller -bær.
Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter