
Rocky Road Pavlova
Enkel•90 min80 min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
6 stkromtempererte eggehviter
-
2 tshvitvinseddik
-
4 dlsukker
-
2 tsHOFF Potetmel
-
1 tsvaniljesukker
-
2 dlmini-marshmallows
Fyll
-
3 dl
-
1 pakke
Topping
-
2 dlmini-marshmallows
-
2 dlhakket melkesjokolade
-
1 dlhakkede mandler
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 100 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir.
Marengsbunn
-
2
Pisk eggehviter til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, potetmel og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper.
-
3
Når massen er blank, smidig og fast vender du forsiktig inn mini-marshmallows. Ha marengsmassen ut på bakepapiret og form den til en rund bunn på 26 cm.
Tips
For perfekt størrelse: Tegn gjerne opp en sirkel på 26 cm på baksiden av bakepapiret for.
-
4
Sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek bunnen i 75-80 minutter.
Tips
Pavlovaen kan stekes lengre. Jo lengre den stekes jo sprøere blir den. Når pavlovaen slipper bakepapiret er den ferdig.
-
5
Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av.
Ved servering
-
6
Stivpisk fløte og bland forsiktig inn kald vaniljekrem. Det er viktig at fløten og vaniljekremen er kald, slik at kremen holder seg stiv.
Tips
I stedet for kremfløte og vaniljekrem, kan du benytte vår ferdige Piano® Pavlovakrem, som kun skal piskes i 5 minutter. NB: Kremen bør være kjøleskapskald før pisking.
-
7
Legg bunnen på et serveringsfat og fordel kremen utover. Topp med mini-marshmallows, grovhakket sjokolade og hakkede mandler. Server med en gang.