Rocky Road Pavlova

Rocky Road Pavlova

1
55
Enkel160 min
Alle blir glade av søt sjokolade, myke marshmallows og sprø mandler – derfor har kaken fått navn etter vanskelige tider. For å gjøre marengsen ekstra spennende kan du vende noen marshmallows inn i den også.

Ingredienser

Antall porsjoner

 • 6 stk
  romtempererte eggehviter
 • 2 ts
  hvitvinseddik
 • 4 dl
  sukker
 • 2 ts
  potetmel
 • 1 ts
  vaniljesukker
 • 2 dl
  mini-marshmallows

Fyll

Topping

 • 2 dl
  mini-marshmallows
 • 2 dl
  hakket melkesjokolade
 • 1 dl
  hakkede mandler

Slik gjør du det

 1. 1

  Sett stekeovnen på 100 °C (over- og undervarme) og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir.

Marengsbunn

 1. 2

  Finn fram en helt ren bolle. Ha oppi eggehvitene, sukker og vaniljesukker, og pisk dette stivt.

 2. 3

  Tilsett eddik og vend inn med en slikkepott. Ha deretter i potetmel og vend inn. Rør rundt til blandingen er blank og smidig. Vend forsiktig inn mini-marshmallows. Ha marengsmassen ut på bakepapiret og form den til en rund bunn på 26 cm.

  Tips

  For perfekt størrelse: Tegn gjerne opp en sirkel på 26 cm på baksiden av bakepapiret for.

 3. 4

  Sett marengsbunnen midt i ovnen på 100 °C og la stå i ca. 2,5 time. Steketiden avhenger av ovnstype, så følg med for å se om den bør tas ut før eller om den bør stå noe lenger. Bunnen skal bli sprø utenpå og litt seig inni. Sjekk gjerne midten av bunnen med en kniv.

  Tips

  Hvis du ønsker en helt sprø bunn, kan du sette den i stekeovn på 80 °C og la den stå i 7-8 timer. En helt sprø bunn kan oppbevares i 2-4 uker i en tett boks. En bunn som er litt seig inni bør brukes senest dagen etter. 

 4. 5

  Avkjøl marengsbunnen.

Ved servering

 1. 6

  Stivpisk fløte. Rør romtemperert vaniljekrem glatt og bland forsiktig inn kremen. Smak til med litt sitron hvis ønskelig.

  Tips

  I stedet for kremfløte og vaniljekrem, kan du benytte vår ferdige Piano® Pavlovakrem, som kun skal piskes i 5 minutter. NB: Kremen bør være kjøleskapskald før pisking.

 2. 7

  Legg bunnen på et serveringsfat og fordel kremen utover. Topp med mini-marshmallows, grovhakket sjokolade og hakkede mandler. Server med en gang.

Tips

Det er viktig at det ikke kommer eggeplomme i eggehviten når man skal lage stiv marengs. Skill ett og ett egg i en kopp og ha eggehvitene over i bakebollen fortløpende. Da slipper du å kaste alle eggehvitene om du skulle være så uheldig å få litt eggeplomme i den siste hviten.

Del denne oppskriften: