Rocky Road Pavlova

Rocky Road Pavlova

1
47
Enkel90 min
Alle blir glade av søt sjokolade, myke marshmallows og sprø mandler – derfor har kaken fått navn etter vanskelige tider. For å gjøre marengsen ekstra spennende kan du vende noen marshmallows inn i den også.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 6 stk
    romtempererte eggehviter
  • 2 ts
    hvitvinseddik
  • 4 dl
    sukker
  • 2 ts
    maizena
  • 1 ts
    vaniljesukker
  • 2 dl
    mini-marshmallows

Fyll

Topping

  • 2 dl
    mini-marshmallows
  • 2 dl
    hakket melkesjokolade
  • 1 dl
    hakkede mandler

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir.

Marengsbunn

  1. 2

    Pisk eggehviter til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper.

  2. 3

    Når massen er blank, smidig og fast vender du forsiktig inn mini-marshmallows. Ha marengsmassen ut på bakepapiret og form den til en rund bunn på 26 cm.

    Tips

    For perfekt størrelse: Tegn gjerne opp en sirkel på 26 cm på baksiden av bakepapiret for.

  3. 4

    Senk temperaturen i stekeovnen til 100 °C og sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek bunnen i 65-70 minutter.

  4. 5

    Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av.

Ved servering

  1. 6

    Stivpisk fløte og bland forsiktig inn kald vaniljekrem. Det er viktig at fløten og vaniljekremen er kald, slik at kremen holder seg stiv.

    Tips

    I stedet for kremfløte og vaniljekrem, kan du benytte vår ferdige Piano® Pavlovakrem, som kun skal piskes i 5 minutter. NB: Kremen bør være kjøleskapskald før pisking.

  2. 7

    Legg bunnen på et serveringsfat og fordel kremen utover. Topp med mini-marshmallows, grovhakket sjokolade og hakkede mandler. Server med en gang.

Tips

Det er viktig at det ikke kommer eggeplomme i eggehviten når man skal lage stiv marengs. Skill ett og ett egg i en kopp og ha eggehvitene over i bakebollen fortløpende. Da slipper du å kaste alle eggehvitene om du skulle være så uheldig å få litt eggeplomme i den siste hviten.

Del denne oppskriften: