Håndkle og blad
Rocky Road Pavlova
(4444)

Rocky Road Pavlova

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Alle blir glade av søt sjokolade, myke marshmallows og sprø mandler – derfor har kaken fått navn etter vanskelige tider. For å gjøre marengsen ekstra spennende kan du vende noen marshmallows inn i den også.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

12
6 stkromtempererte eggehviter
2 tshvitvinseddik
4 dlsukker
2 tsmaizena
1 tsvaniljesukker
2 dlmini-marshmallows

Fyll

3 dlTINE Kremfløte
1 pakkePiano Vaniljekrem

Topping

2 dlmini-marshmallows
2 dlhakket melkesjokolade
1 dlhakkede mandler
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir.
  • Marengsbunn

    1. Pisk eggehviter til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper.
    2. Når massen er blank, smidig og fast vender du forsiktig inn mini-marshmallows. Ha marengsmassen ut på bakepapiret og form den til en rund bunn på 26 cm.
      Blått hjerte
      Tips!

      For perfekt størrelse: Tegn gjerne opp en sirkel på 26 cm på baksiden av bakepapiret for.

    3. Senk temperaturen i stekeovnen til 100 °C og sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek bunnen i 65-70 minutter.
    4. Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av.
  • Ved servering

    1. Stivpisk fløte og bland forsiktig inn kald vaniljekrem.
      Blått hjerte
      Tips!

      Det er viktig at fløten og vaniljekremen er kald, slik at kremen holder seg stiv.

    2. Legg bunnen på et serveringsfat og fordel kremen utover. Topp med mini-marshmallows, grovhakket sjokolade og hakkede mandler. Server med en gang.
Blått hjerte
Tips!

Det er viktig at det ikke kommer eggeplomme i eggehviten når man skal lage stiv marengs. Skill ett og ett egg i en kopp og ha eggehvitene over i bakebollen fortløpende. Da slipper du å kaste alle eggehvitene om du skulle være så uheldig å få litt eggeplomme i den siste hviten.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat