Rocky Road Pavlova
Enkel•160 min150 min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
6 stkromtempererte eggehviter
-
2 tshvitvinseddik
-
4 dlsukker
-
2 tspotetmel
-
1 tsvaniljesukker
-
2 dlmini-marshmallows
Fyll
-
3 dl
-
1 pakke
Topping
-
2 dlmini-marshmallows
-
2 dlhakket melkesjokolade
-
1 dlhakkede mandler
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 100 °C (over- og undervarme) og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir.
Marengsbunn
-
2
Finn fram en helt ren bolle. Ha oppi eggehvitene, sukker og vaniljesukker, og pisk dette stivt.
-
3
Tilsett eddik og vend inn med en slikkepott. Ha deretter i potetmel og vend inn. Rør rundt til blandingen er blank og smidig. Vend forsiktig inn mini-marshmallows. Ha marengsmassen ut på bakepapiret og form den til en rund bunn på 26 cm.
Tips
For perfekt størrelse: Tegn gjerne opp en sirkel på 26 cm på baksiden av bakepapiret for.
-
4
Sett marengsbunnen midt i ovnen på 100 °C og la stå i ca. 2,5 time. Steketiden avhenger av ovnstype, så følg med for å se om den bør tas ut før eller om den bør stå noe lenger. Bunnen skal bli sprø utenpå og litt seig inni. Sjekk gjerne midten av bunnen med en kniv.
Tips
Hvis du ønsker en helt sprø bunn, kan du sette den i stekeovn på 80 °C og la den stå i 7-8 timer. En helt sprø bunn kan oppbevares i 2-4 uker i en tett boks. En bunn som er litt seig inni bør brukes senest dagen etter.
-
5
Avkjøl marengsbunnen.
Ved servering
-
6
Stivpisk fløte. Rør romtemperert vaniljekrem glatt og bland forsiktig inn kremen. Smak til med litt sitron hvis ønskelig.
Tips
I stedet for kremfløte og vaniljekrem, kan du benytte vår ferdige Piano® Pavlovakrem, som kun skal piskes i 5 minutter. NB: Kremen bør være kjøleskapskald før pisking.
-
7
Legg bunnen på et serveringsfat og fordel kremen utover. Topp med mini-marshmallows, grovhakket sjokolade og hakkede mandler. Server med en gang.