Rocky Road Pavlova

(37)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Alle blir glade av søt sjokolade, myke marshmallows og sprø mandler – derfor har kaken fått navn etter vanskelige tider. For å gjøre marengsen ekstra spennende kan du vende noen marshmallows inn i den også.

Antall porsjoner

12

Ingredienser

6 stkromtempererte eggehviter
2 tshvitvinseddik
4 dlsukker
2 tsmaizena
1 tsvaniljesukker
2 dlmini-marshmallows

Fyll

3 dlTINE Kremfløte
1 pakkePiano Vaniljekrem

Topping

2 dlmini-marshmallows
2 dlhakket melkesjokolade
1 dlhakkede mandler

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir.
  • Marengsbunn

    1. Pisk eggehviter til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper.
    2. Når massen er blank, smidig og fast vender du forsiktig inn mini-marshmallows. Ha marengsmassen ut på bakepapiret og form den til en rund bunn på 26 cm.

      Tips:

      For perfekt størrelse: Tegn gjerne opp en sirkel på 26 cm på baksiden av bakepapiret for.

    3. Senk temperaturen i stekeovnen til 100 °C og sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek bunnen i 65-70 minutter.
    4. Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av.
  • Ved servering

    1. Stivpisk fløte og bland forsiktig inn kald vaniljekrem.

      Tips:

      Det er viktig at fløten og vaniljekremen er kald, slik at kremen holder seg stiv.

    2. Legg bunnen på et serveringsfat og fordel kremen utover. Topp med mini-marshmallows, grovhakket sjokolade og hakkede mandler. Server med en gang.

Tips:

Det er viktig at det ikke kommer eggeplomme i eggehviten når man skal lage stiv marengs. Skill ett og ett egg i en kopp og ha eggehvitene over i bakebollen fortløpende. Da slipper du å kaste alle eggehvitene om du skulle være så uheldig å få litt eggeplomme i den siste hviten.

Kommentarer

  Legg til kommentar