Pavlova med vannmelon

Pavlova med vannmelon

0
48
Middels100 min
Pavlova er så godt at du kan godt lage den i flere lag. En skive vannmelon mellom er både gøy og friskt! Topp med røde bær, nøtter og hvit sjokolade.

Ingredienser

Antall porsjoner

 • 6 stk
  romtempererte eggehviter
 • 2 ts
  hvitvinseddik
 • 4 dl
  sukker
 • 2 ts
  potetmel
 • 1 ts
  vaniljesukker

Fyll

Topping

 • 200 g
  jordbær
 • 50 g
  pistasjenøtter
 • 50 g
  hvit sjokolade

Slik gjør du det

 1. 1

  Sett stekeovnen på 100 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir. Sett to springformer på 18 cm i diameter uten bunn på et stekebrett dekket med bakepapir. Tegn eventuelt opp to sirkler på ca. 18 cm på bakepapiret.

Marengsbunn

 1. 2

  Pisk eggehviter til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, potetmel og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper. Massen skal være blank, smidig og fast.

 2. 3

  Fordel marengsmassen ut i formene og fjern formene, eller form marengsen til to runde bunner innenfor de opptegnede ringene. Du skal ha to jevne sirkler.

 3. 4

  Sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek bunnen i 75-80 minutter.

  Tips

  Pavlovaen kan stekes lengre. Jo lengre den stekes jo sprøere blir den. Når pavlovaen slipper bakepapiret er den ferdig. 

 4. 5

  Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av. Slik kan marengsbunnen oppbevares i lang tid bare det er tørt.

Ved servering

 1. 6

  Bruk springformen som mal og skjær ut en skive av vannmelon på innsiden av skallet, 18 cm i diameter.

 2. 7

  Rett før servering vispes kremfløte stiv og foldes forsiktig inn med kald vaniljekrem. Det er viktig at fløten og vaniljekremen er kald, slik at kremen ikke blir rennende.

  Tips

  I stedet for kremfløte og vaniljekrem, kan du benytte vår ferdige Piano® Pavlovakrem, som kun skal piskes i 5 minutter. NB: Kremen bør være kjøleskapskald før pisking.

 3. 8

  Del jordbær i halve eller kvarte, grovhakk pistasjnøtter og riv sjokolade.

 4. 9

  Rett før servering: Legg en bunn på et serveringsfat og fordel halvparten av vaniljekremen utover. Topp med vannmelonskive, legg på den andre pavlovabunnen og ha resten av kremen på toppen. Legg på jordbær, dryss over nøtter og riv over hvit sjokolade. Server straks.

Tips

Det er viktig å bruke rent utstyr når du stivpisker marengs. Skyld både bolle og visp godt for fettrester vil hindre eggehvitene i å stivne.

Del denne oppskriften: