placeholder image
0

Pavlova med vannmelon

(18)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

  • Steketid

Pavlova er så godt at du kan godt lage den i flere lag. En skive vannmelon mellom er både gøy og friskt! Topp med røde bær, nøtter og hvit sjokolade.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

12

Ingredienser

6 stkromtempererte eggehviter
2 tshvitvinseddik
4 dlsukker
2 tsmaizena
1 tsvaniljesukker

Fyll

3 dlTINE Kremfløte
1 pakkePiano Vaniljekrem
1 skivevannmelon

Topping

200 gjordbær
50 gpistasjenøtter
50 ghvit sjokolade

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir. Sett to springformer på 18 cm i diameter uten bunn på et stekebrett dekket med bakepapir. Tegn eventuelt opp to sirkler på ca. 18 cm på bakepapiret.
  • Marengsbunn

    1. Pisk eggehviter til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper. Massen skal være blank, smidig og fast.
    2. Fordel marengsmassen ut i formene og fjern formene, eller form marengsen til to runde bunner innenfor de opptegnede ringene. Du skal ha to jevne sirkler.
    3. Senk temperaturen i stekeovnen til 100 °C og sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek bunnen i 55-60 minutter.
    4. Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av. Slik kan marengsbunnen oppbevares i lang tid bare det er tørt.
  • Ved servering

    1. Bruk springformen som mal og skjær ut en skive av vannmelon på innsiden av skallet, 18 cm i diameter.
    2. Rett før servering vispes kremfløte stiv og foldes forsiktig inn med kald vaniljekrem.
    3. Del jordbær i halve eller kvarte, grovhakk pistasjnøtter og riv sjokolade.

      Tips:

      Det er viktig at fløten og vaniljekremen er kald, slik at kremen ikke blir rennende.

    4. Rett før servering: Legg en bunn på et serveringsfat og fordel halvparten av vaniljekremen utover. Topp med vannmelonskive, legg på den andre pavlovabunnen og ha resten av kremen på toppen. Legg på jordbær, dryss over nøtter og riv over hvit sjokolade. Server straks.

Tips:

Det er viktig å bruke rent utstyr når du stivpisker marengs. Skyld både bolle og visp godt for fettrester vil hindre eggehvitene i å stivne.

Kommentarer