
Pavlova med vannmelon
Middels•90 min55 min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
6 stkromtempererte eggehviter
-
2 tshvitvinseddik
-
4 dlsukker
-
2 tsmaizena
-
1 tsvaniljesukker
Fyll
-
3 dl
-
1 pakke
-
1 skivevannmelon
Topping
-
200 gjordbær
-
50 gpistasjenøtter
-
50 ghvit sjokolade
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir. Sett to springformer på 18 cm i diameter uten bunn på et stekebrett dekket med bakepapir. Tegn eventuelt opp to sirkler på ca. 18 cm på bakepapiret.
Marengsbunn
-
2
Pisk eggehviter til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper. Massen skal være blank, smidig og fast.
-
3
Fordel marengsmassen ut i formene og fjern formene, eller form marengsen til to runde bunner innenfor de opptegnede ringene. Du skal ha to jevne sirkler.
-
4
Senk temperaturen i stekeovnen til 100 °C og sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek bunnen i 55-60 minutter.
-
5
Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av. Slik kan marengsbunnen oppbevares i lang tid bare det er tørt.
Ved servering
-
6
Bruk springformen som mal og skjær ut en skive av vannmelon på innsiden av skallet, 18 cm i diameter.
-
7
Rett før servering vispes kremfløte stiv og foldes forsiktig inn med kald vaniljekrem. Det er viktig at fløten og vaniljekremen er kald, slik at kremen ikke blir rennende.
Tips
I stedet for kremfløte og vaniljekrem, kan du benytte vår ferdige Piano® Pavlovakrem, som kun skal piskes i 5 minutter. NB: Kremen bør være kjøleskapskald før pisking.
-
8
Del jordbær i halve eller kvarte, grovhakk pistasjnøtter og riv sjokolade.
-
9
Rett før servering: Legg en bunn på et serveringsfat og fordel halvparten av vaniljekremen utover. Topp med vannmelonskive, legg på den andre pavlovabunnen og ha resten av kremen på toppen. Legg på jordbær, dryss over nøtter og riv over hvit sjokolade. Server straks.