Pavlova med vannmelon

Pavlova med vannmelon

0
49
Middels160 min
Pavlova er så godt at du kan godt lage den i flere lag. En skive vannmelon mellom er både gøy og friskt! Topp med røde bær, nøtter og hvit sjokolade.

Ingredienser

Antall porsjoner

 • 6 stk
  romtempererte eggehviter
 • 2 ts
  hvitvinseddik
 • 4 dl
  sukker
 • 2 ts
  potetmel
 • 1 ts
  vaniljesukker

Fyll

Topping

 • 200 g
  jordbær
 • 50 g
  pistasjenøtter
 • 50 g
  hvit sjokolade

Slik gjør du det

 1. 1

  Sett stekeovnen på 100 °C (over-og undervarme) og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir. Sett to springformer på 18 cm i diameter uten bunn på et stekebrett dekket med bakepapir. Alternativt kan du tegne opp to sirkler på ca. 18 cm på bakepapiret.

Marengsbunn

 1. 2

  Finn fram en helt ren bolle. Ha oppi eggehvitene, sukker og vaniljesukker, og pisk dette stivt.

 2. 3

  Tilsett eddik og vend inn med en slikkepott. Ha deretter i potetmel og vend inn. Rør rundt til blandingen er blank og smidig.

 3. 4

  Fordel marengsmassen ut i formene og fjern formene, eller form marengsen til to runde bunner innenfor de opptegnede ringene. Du skal ha to jevne sirkler.

 4. 5

  Sett marengsbunnen midt i ovnen på 100 °C og la stå i ca. 2,5 time. Steketiden avhenger av ovnstype, så følg med for å se om den bør tas ut før eller om den bør stå noe lenger. Bunnen skal bli sprø utenpå og litt seig inni. Sjekk gjerne midten av bunnen med en kniv.

  Tips

  Hvis du ønsker en helt sprø bunn, kan du sette den i stekeovn på 80 °C og la den stå i 7-8 timer. En helt sprø bunn kan oppbevares i 2-4 uker i en tett boks. En bunn som er litt seig inni bør brukes senest dagen etter. 

 5. 6

  Avkjøl marengsbunnen.

Ved servering

 1. 7

  Bruk springformen som mal og skjær ut en skive av vannmelon på innsiden av skallet, 18 cm i diameter.

 2. 8

  Rett før servering vispes kremfløte stiv. Rør romtemperert vaniljekrem glatt og bland forsiktig inn kremen. Smak til med litt sitron hvis ønskelig.

  Tips

  I stedet for kremfløte og vaniljekrem, kan du benytte vår ferdige Piano® Pavlovakrem, som kun skal piskes i 5 minutter. NB: Kremen bør være kjøleskapskald før pisking.

 3. 9

  Del jordbær i halve eller kvarte, grovhakk pistasjnøtter og riv sjokolade.

 4. 10

  Rett før servering: Legg en bunn på et serveringsfat og fordel halvparten av vaniljekremen utover. Topp med vannmelonskive, legg på den andre pavlovabunnen og ha resten av kremen på toppen. Legg på jordbær, dryss over nøtter og riv over hvit sjokolade. Server straks.

Tips

Det er viktig å bruke rent utstyr når du stivpisker marengs. Skyld både bolle og visp godt for fettrester vil hindre eggehvitene i å stivne.

Del denne oppskriften: