Pavlova-kopper med vaniljekrem og fruktsalsa

(21)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

  • Steketid

Kopper/kurver/beger!? Porsjonspavlova i begerform kan fylles med all verdens herligheter. Prøv vaniljekrem og fruktsalsa av eple og røde bær for friskhet og festfølelse.

Antall porsjoner

12

Ingredienser

6 stkromtempererte eggehviter
2 tshvitvinseddik
4 dlsukker
2 tsmaizena
1 tsvaniljesukker

Fyll

3 dlTINE Kremfløte
1 pakkePiano Vaniljekrem

Fruktsalsa

1 stkeple
½ stklime
100 gjordbær
50 gbringebær
½ stkgranateple
1 tsflytende honning
 Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir.
  • MARENGSKOPPER

    1. Pisk eggehvite til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper.
    2. Når massen er blank, smidig og fast har du den over i en stor sprøytepose. Sprøyt ut små bunner, 8-10 cm i diameter, på et stekebrett med bakepapir. Lag høye kanter ved å sprøyte marengs lagvis i sirkel langs ytterkanten på hver bunn slik at du får små beger.

      Tips:

      Ikke bruk for stor tipp på sprøyteposen når du lager marengskoppene, slik at du får en tynn, fin kant.

    3. Senk temperaturen i stekeovnen til 100 °C og sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek marengsen i 40 minutter eller til de er helt stive.
    4. Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av. Slik kan marengsbunnen oppbevares i lang tid bare det er tørt.
  • Ved servering

    1. Del eple i små terninger og vend med limesaft. Grovhakk jordbær og bringebær og vend inn. Del granateple i båter og dunk ut kjernene ved å slå på skallet. Fjern de hvite hinnene og vend kjernene inn i resten av frukten sammen med honning.
    2. Stivpisk kald kremfløte rett før servering og bland forsiktig inn kald vaniljekrem. Gjør gjerne dette i en iskald bakebolle for da holder kremen seg bedre.
    3. Bruk en sprøytepose og fyll marengskurvene med vaniljekrem. Topp med en skje fruktsalsa og server straks.

Tips:

Det er viktig at det ikke kommer eggeplomme i eggehviten når man skal lage stiv marengs. Skill ett og ett egg i en kopp og ha eggehvitene over i bakebollen fortløpende. Da slipper du å kaste alle eggehvitene om du skulle være så uheldig å få litt eggeplomme i den siste hviten.

 Les kommentarer (0)

Kommentarer

  Legg til kommentar