Pavlova-kopper med vaniljekrem og fruktsalsa

Pavlova-kopper med vaniljekrem og fruktsalsa

0
55
Middels90 min
Kopper/kurver/beger!? Porsjonspavlova i begerform kan fylles med all verdens herligheter. Prøv vaniljekrem og fruktsalsa av eple og røde bær for friskhet og festfølelse.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 6 stk
    romtempererte eggehviter
  • 2 ts
    hvitvinseddik
  • 4 dl
    sukker
  • 2 ts
    HOFF Potetmel
  • 1 ts
    vaniljesukker

Fyll

Fruktsalsa

  • 1 stk
    eple
  • ½ stk
    lime
  • 100 g
    jordbær
  • 50 g
    bringebær
  • ½ stk
    granateple
  • 1 ts
    flytende honning

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 100 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir.

MARENGSKOPPER

  1. 2

    Pisk eggehvite til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, potetmel og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper.

  2. 3

    Når massen er blank, smidig og fast har du den over i en stor sprøytepose. Sprøyt ut små bunner, 8-10 cm i diameter, på et stekebrett med bakepapir. Lag høye kanter ved å sprøyte marengs lagvis i sirkel langs ytterkanten på hver bunn slik at du får små beger.

    Tips

    Ikke bruk for stor tipp på sprøyteposen når du lager marengskoppene, slik at du får en tynn, fin kant.

  3. 4

    Sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek marengsen i ca. 75-80 minutter eller til de er helt stive.

    Tips

    Pavlovaen kan stekes lengre. Jo lengre den stekes jo sprøere blir den. Når pavlovaen slipper bakepapiret er den ferdig. 

  4. 5

    Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av. Slik kan marengsbunnen oppbevares i lang tid bare det er tørt.

Ved servering

  1. 6

    Del eple i små terninger og vend med limesaft. Grovhakk jordbær og bringebær og vend inn. Del granateple i båter og dunk ut kjernene ved å slå på skallet. Fjern de hvite hinnene og vend kjernene inn i resten av frukten sammen med honning.

  2. 7

    Stivpisk kald kremfløte rett før servering og bland forsiktig inn kald vaniljekrem. Gjør gjerne dette i en iskald bakebolle for da holder kremen seg bedre.

    Tips

    I stedet for kremfløte og vaniljekrem, kan du benytte vår ferdige Piano® Pavlovakrem, som kun skal piskes i 5 minutter. NB: Kremen bør være kjøleskapskald før pisking.

  3. 8

    Bruk en sprøytepose og fyll marengskurvene med vaniljekrem. Topp med en skje fruktsalsa og server straks.

Tips

Det er viktig at det ikke kommer eggeplomme i eggehviten når man skal lage stiv marengs. Skill ett og ett egg i en kopp og ha eggehvitene over i bakebollen fortløpende. Da slipper du å kaste alle eggehvitene om du skulle være så uheldig å få litt eggeplomme i den siste hviten.

Del denne oppskriften: