Pavlova-kopper med vaniljekrem og fruktsalsa

Pavlova-kopper med vaniljekrem og fruktsalsa

0
60
Middels100 min
Porsjonspavlova i begerform kan fylles med all verdens herligheter. Prøv vaniljekrem og fruktsalsa av eple og røde bær for friskhet og festfølelse.

Ingredienser

Antall porsjoner

 • 6 stk
  romtempererte eggehviter
 • 2 ts
  hvitvinseddik
 • 4 dl
  sukker
 • 2 ts
  potetmel
 • 1 ts
  vaniljesukker

Fyll

Fruktsalsa

 • 1 stk
  eple
 • ½ stk
  lime
 • 100 g
  jordbær
 • 50 g
  bringebær
 • ½ stk
  granateple
 • 1 ts
  flytende honning

Slik gjør du det

 1. 1

  Sett stekeovnen på 100 °C. Når du lager marengsbunn, bør du bruke over- og undervarme på stekeovnen.

MARENGSKOPPER

 1. 2

  Finn fram en helt ren bolle. Ha oppi eggehvitene, sukker og vaniljesukker, og pisk dette stivt.

 2. 3

  Tilsett eddik og vend inn med en slikkepott. Ha deretter i potetmel og vend inn. Rør rundt til blandingen er blank og smidig.

 3. 4

  Ha blandingen over i en stor sprøytepose. Sprøyt ut små bunner, 8-10 cm i diameter, på et stekebrett med bakepapir. Lag høye kanter ved å sprøyte marengs lagvis i sirkel langs ytterkanten på hver bunn slik at du får små beger.

  Tips

  Ikke bruk for stor tipp på sprøyteposen når du lager marengskoppene, slik at du får en tynn, fin kant.

 4. 5

  Sett inn stekeplaten midt i ovnen. Stek marengsen i ca. 90 minutter eller til de er helt stive. Steketiden avhenger av ovnstype, så følg med for å se om den bør tas ut før eller om den bør stå noe lenger. Bunnen skal bli sprø utenpå og litt seig inni. Sjekk gjerne midten av bunnen med en kniv.

  Tips

  Hvis du ønsker en helt sprø bunn, kan du sette den i stekeovn på 80 °C og la den stå i 7-8 timer. En helt sprø bunn kan oppbevares i 2-4 uker i en tett boks. En bunn som er litt seig inni bør brukes senest dagen etter. 

 5. 6

  Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av.

Ved servering

 1. 7

  Del eple i små terninger og vend med limesaft. Grovhakk jordbær og bringebær og vend inn. Del granateple i båter og dunk ut kjernene ved å slå på skallet. Fjern de hvite hinnene og vend kjernene inn i resten av frukten sammen med honning.

 2. 8

  Rett før servering vispes fløten stiv med sukker. Rør romtemperert vaniljekrem glatt og bland forsiktig inn kremen. Smak til med litt sitron hvis ønskelig.

  Tips

  I stedet for kremfløte og vaniljekrem, kan du benytte vår ferdige Piano® Pavlovakrem, som kun skal piskes i 5 minutter. NB: Kremen bør være kjøleskapskald før pisking.

 3. 9

  Bruk en sprøytepose og fyll marengskurvene med kremen. Topp med en skje fruktsalsa og server straks.

Tips

Det er viktig at det ikke kommer eggeplomme i eggehviten når man skal lage stiv marengs. Skill ett og ett egg i en kopp og ha eggehvitene over i bakebollen fortløpende. Da slipper du å kaste alle eggehvitene om du skulle være så uheldig å få litt eggeplomme i den siste hviten.

Del denne oppskriften: