Haugesund-dessert (Dronning Maud fromasj)

Haugesund-dessert (Dronning Maud fromasj)

36
 • Enkel
 • 25 min
Uslåelige kombinasjonen av portvin, sjokolade og kremfløte ble til allerede i 1906. Det var året da Kong Haakon og hans dronning var på signingsferd i Norge. I Haugesund ventet en nykomponert dessert på kongeparet - og slik fikk altså denne herlige fromasjen sitt navn.

Ingredienser

Utstyr

Porsjonskåler
½ plate dronningsjokolade
3 stk gelatinplater
3 stk eggeplommer
4 ss sukker
3 dl TINE Kremfløte
½ dl portvin
½ dl kokende vann

Slik gjør du det

  1. Sett fram fem lekre glass eller skåler. Denne oppskriften krever at fromasjen får stivne i kjøleskapet en god stund før servering.
  2. La gelatinen ligge i bløt i kaldt vann ca. 10 minutter. Visp eggedosis av eggeplommer og sukker, visp fløten til lett krem. Klem vannet ut av gelatinen og rør den ut i ½ dl kokende vann og tilsett portvinen. Hell gelatinen i eggedosisen i en tynn stråle mens du rører. Vend så inn kremen forsiktig. Riv sjokoladen.
  3. Legg fromasj og sjokolade lagvis i en glassbolle eller porsjonsglass med sjololade på toppen. La desserten stivne i kjøleskapet før servering.
Tips

Mange lager denne desserten også med å føye til noen lag med deilig jordbærsyltetøy. Husk at Dronning Maud fromasjen trenger å stivne i kjøleskapet en stund før servering.

Kommentarer

 • Andrea

  10 måneder siden
  Prøvde meg på oppskriften og alt gikk helt fint til jeg skulle lage eggidosisen. Hadde allerede gjort to forsøk, før jeg fant ut at det ikke blir noen eggidosis av eggeplommer og sukker. Må ha hele egg og sukker for å lage eggisosis. Antar derfor at det står en feil i oppskriften?

   (3)

  • Marit , Kokk og Kundekonsulent

   10 måneder siden
   Hei Andrea!

   Det blir en type eggdosis, bare tykkere en om du skulle hatt med egghvitten. Det stemmer at det er kun plommen som skal brukes. :)

    (1)


Det er mye kjærlighet i god mat