Skip to main content

Haugesund-dessert (Dronning Maud fromasj)

Enkel
25min

Uslåelige kombinasjonen av portvin, sjokolade og kremfløte ble til allerede i 1906. Det var året da Kong Haakon og hans dronning var på signingsferd i Norge. I Haugesund ventet en nykomponert dessert på kongeparet - og slik fikk altså denne herlige fromasjen sitt navn.

4.1
(338)
Next ImageHaugesund-dessert (Dronning Maud fromasj)

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

0.5 plate
dronningsjokolade
3 stk
gelatinplate
3 stk
eggeplomme
4 ss
sukker
0.5 dl
portvin
0.5 dl
kokende vann

Fremgangsmåte

  1. Sett fram fem lekre glass eller skåler. Denne oppskriften krever at fromasjen får stivne i kjøleskapet en god stund før servering.

  2. La gelatinen ligge i bløt i kaldt vann ca. 10 minutter. Visp eggedosis av eggeplommer og sukker, visp fløten til lett krem. Klem vannet ut av gelatinen og rør den ut i ½ dl kokende vann og tilsett portvinen. Hell gelatinen i eggedosisen i en tynn stråle mens du rører. Vend så inn kremen forsiktig. Riv sjokoladen.

  3. Legg fromasj og sjokolade lagvis i en glassbolle eller porsjonsglass med sjololade på toppen. La desserten stivne i kjøleskapet før servering.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Mange lager denne desserten også med å føye til noen lag med deilig jordbærsyltetøy. Husk at Dronning Maud fromasjen trenger å stivne i kjøleskapet en stund før servering.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter