Oppskrift på Sjokoladekake i randform
0

Sjokoladekake i randform

(17)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Her har du oppskriften på en nydelig sjokoladekake stekt i randform. Den er enkel å lage, og tar seg godt ut på kakebordet. Pynt sjokoladekaken med det du måtte ønske, for eksempel finhakket sjokolade eller kakestrøssel. Oppskriften holder til ca 10 biter.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

1

Ingredienser

200 gTINE Meierismør
100 gmørk sjokolade
2 stkegg
1.3 dlsukker
2 dlhvetemel
2 tsbakepulver
2 tsvaniljesukker
1 ssTINE Meierismør

Glasur

2 sskaffepulver
1 ssvann
50 gTINE Meierismør
100 gmørk sjokolade

Pynt

3 ssfinhakket sjokolade eller kakestrøssel

Slik gjør du det

    1. Til denne sjokoladekaken trenger du en randform som rommer 1 1/2 liter. Sett stekeovnen på 175 °C.
    2. La smør og sjokolade smelte over vannbad, eller i en kjele ved lav temperatur. Rør forsiktig.
    3. Pisk egg og sukker til en lett og luftig eggedosis. Bland i den smeltede sjokoladeblandingen. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker og rør i blandingen, litt om gangen.
    4. Smelt smøret. Pensle randformen med smør. Fordel røren i formen, og stek kaken i nedre del av ovnen i ca 40 minutter. Avkjøl kaken i ca 20 minutter.
    5. Sett på en kjele med vannet og kok opp. Løs opp pulverkaffen i det kokende vannet. Ha i smør og sjokolade, og smelt ved svak varme. Fordel blandingen over kaken, og dryss over finhakket sjokolade eller kakestrøssel.

Tips:

#1: Du får best resultat hvis eggene er romtempererte.

#2: Kaken kan fryses.

Kommentarer