
Sjokoladekake i randform
Her har du oppskriften på en nydelig sjokoladekake stekt i randform. Den er enkel å lage, og tar seg godt ut på kakebordet. Pynt sjokoladekaken med det du måtte ønske, for eksempel finhakket sjokolade eller kakestrøssel. Oppskriften holder til ca 10 biter.

Ingredienser
Antall porsjoner
1
Ingredienser
Pynt
Fremgangsmåte
- 1
Til denne sjokoladekaken trenger du en randform som rommer 1 1/2 liter. Sett stekeovnen på 175 °C.
- 2
La smør og sjokolade smelte over vannbad, eller i en kjele ved lav temperatur. Rør forsiktig.
- 3
Pisk egg og sukker til en lett og luftig eggedosis. Bland i den smeltede sjokoladeblandingen. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker og rør i blandingen, litt om gangen.
- 4
Smelt smøret. Pensle randformen med smør. Fordel røren i formen, og stek kaken i nedre del av ovnen i ca 40 minutter. Avkjøl kaken i ca 20 minutter.
- 5
Sett på en kjele med vannet og kok opp. Løs opp pulverkaffen i det kokende vannet. Ha i smør og sjokolade, og smelt ved svak varme. Fordel blandingen over kaken, og dryss over finhakket sjokolade eller kakestrøssel.
Tips
#1: Du får best resultat hvis eggene er romtempererte.
#2: Kaken kan fryses.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



