Sjokoladekake i randform

Sjokoladekake i randform

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 90 min
Her har du oppskriften på en nydelig sjokoladekake stekt i randform. Den er enkel å lage, og tar seg godt ut på kakebordet. Pynt sjokoladekaken med det du måtte ønske, for eksempel finhakket sjokolade eller kakestrøssel. Oppskriften holder til ca 10 biter.

Ingredienser

Antall porsjoner

200 g TINE Meierismør
100 g mørk sjokolade
2 stk egg
1.3 dl sukker
2 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1 ss TINE Meierismør

Glasur

2 ss kaffepulver
1 ss vann
50 g TINE Meierismør
100 g mørk sjokolade

Pynt

3 ss finhakket sjokolade eller kakestrøssel

Slik gjør du det

    1. Til denne sjokoladekaken trenger du en randform som rommer 1 1/2 liter. Sett stekeovnen på 175 °C.
    2. La smør og sjokolade smelte over vannbad, eller i en kjele ved lav temperatur. Rør forsiktig.
    3. Pisk egg og sukker til en lett og luftig eggedosis. Bland i den smeltede sjokoladeblandingen. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker og rør i blandingen, litt om gangen.
    4. Smelt smøret. Pensle randformen med smør. Fordel røren i formen, og stek kaken i nedre del av ovnen i ca 40 minutter. Avkjøl kaken i ca 20 minutter.
    5. Sett på en kjele med vannet og kok opp. Løs opp pulverkaffen i det kokende vannet. Ha i smør og sjokolade, og smelt ved svak varme. Fordel blandingen over kaken, og dryss over finhakket sjokolade eller kakestrøssel.
Tips!

#1: Du får best resultat hvis eggene er romtempererte.

#2: Kaken kan fryses.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat