
Sjokoladekake i randform
Enkel•90 min min
Her har du oppskriften på en nydelig sjokoladekake stekt i randform. Den er enkel å lage, og tar seg godt ut på kakebordet. Pynt sjokoladekaken med det du måtte ønske, for eksempel finhakket sjokolade eller kakestrøssel. Oppskriften holder til ca 10 biter.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
200 g
-
100 gmørk sjokolade
-
2 stkegg
-
1.3 dlsukker
-
2 dlhvetemel
-
2 tsbakepulver
-
2 tsvaniljesukker
-
1 ss
Glasur
-
2 sskaffepulver
-
1 ssvann
-
50 g
-
100 gmørk sjokolade
Pynt
-
3 ssfinhakket sjokolade eller kakestrøssel
Slik gjør du det
-
1
Til denne sjokoladekaken trenger du en randform som rommer 1 1/2 liter. Sett stekeovnen på 175 °C.
-
2
La smør og sjokolade smelte over vannbad, eller i en kjele ved lav temperatur. Rør forsiktig.
-
3
Pisk egg og sukker til en lett og luftig eggedosis. Bland i den smeltede sjokoladeblandingen. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker og rør i blandingen, litt om gangen.
-
4
Smelt smøret. Pensle randformen med smør. Fordel røren i formen, og stek kaken i nedre del av ovnen i ca 40 minutter. Avkjøl kaken i ca 20 minutter.
-
5
Sett på en kjele med vannet og kok opp. Løs opp pulverkaffen i det kokende vannet. Ha i smør og sjokolade, og smelt ved svak varme. Fordel blandingen over kaken, og dryss over finhakket sjokolade eller kakestrøssel.