Sjokoladekake i randform
Her har du oppskriften på en nydelig sjokoladekake stekt i randform. Den er enkel å lage, og tar seg godt ut på kakebordet. Pynt sjokoladekaken med det du måtte ønske, for eksempel finhakket sjokolade eller kakestrøssel. Oppskriften holder til ca 10 biter.
Enkel•1 t 30 min•1 personer
Ingredienser
- 200 g TINE® Meierismør
- 100 g mørk sjokolade
- 2 stykk egg
- 1.3 dl sukker
- 2 dl hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 2 ts vaniljesukker
- 1 ss TINE® Meierismør
Glasur
- 2 ss kaffepulver
- 1 ss vann
- 50 g TINE® Meierismør
- 100 g mørk sjokolade
Pynt
- 3 ss finhakket sjokolade, eller kakestrøssel
Slik gjør du
1
Til denne sjokoladekaken trenger du en randform som rommer 1 1/2 liter. Sett stekeovnen på 175 °C.
2
La smør og sjokolade smelte over vannbad, eller i en kjele ved lav temperatur. Rør forsiktig.
3
Pisk egg og sukker til en lett og luftig eggedosis. Bland i den smeltede sjokoladeblandingen. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker og rør i blandingen, litt om gangen.
4
Smelt smøret. Pensle randformen med smør. Fordel røren i formen, og stek kaken i nedre del av ovnen i ca 40 minutter. Avkjøl kaken i ca 20 minutter.
5
Sett på en kjele med vannet og kok opp. Løs opp pulverkaffen i det kokende vannet. Ha i smør og sjokolade, og smelt ved svak varme. Fordel blandingen over kaken, og dryss over finhakket sjokolade eller kakestrøssel.
Tips#1: Du får best resultat hvis eggene er romtempererte.#2: Kaken kan fryses.