Sjokoladekake med plommer

Sjokoladekake med plommer

15
  • Enkel
  • 60 min
Sjokoladekake med plommer er nesten som en dessert å regne, myk, saftig og rik på smak. Server gjerne med vispet krem til. Oppskriften på denne kaken gir deg 12 biter.

Ingredienser

Sjokoladekake

500 g plommer eller hermetiske aprikoser
100 g sukker
2 ts kanel
150 g mørk sjokolade
125 g TINE Meierismør
50 g sukker
3 stk eggeplommer
50 g eggehviter

Glasur

75 g sjokolade
35 g TINE Meierismør

Slik gjør du det

    1. Til denne oppskriften på sjokoladekake med plommer trenger du en rund kakeform på ca 22 cm i diameter.
    2. Vask plommene og skjær dem i fire. Ta ut stenen. Bland dem med sukker og kanel og legg dem i ildfast form.
    3. Bak plommene i ovnen på 200 °C med over- og undervarme i ca 10 minutter og avkjøl dem.  Bruker du aprikoser siler du av laken og blander dem i deigen med 1 – 2 ts kanel.
    4. Smelt sjokolade i vannbad og rør i smøret. Tilsett sukker og eggeplommer, en av gangen.
    5. Visp eggehvitene stive og vend dem i deigen sammen med de bakte plommene eller aprikosene. Gjem gjerne noen til pynt.
    6. Fyll deigen i en godt smurt form og stek den nederst i ovnen på 175 °C i ca 30 minutter. Avkjøl på rist.
    7. Smelt sjokolade i vannbad og rør i smøret. Fordel glasuren over kaken. Server gjerne med vispet krem til.
Tips

Har du ikke ferske plommer, kan hermetiske aprikoser gjøre samme lykken.

Kommentarer

  • Anne

    5 måneder siden
    Nydelig dessertkake! Når den får avkjølt seg og får litt tid i kjøleskapet er konsistensen som konfekt. Veldig god smak av plommer og kanel. Jeg serverte den til dessert i juleselskap med is.

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      4 måneder siden
      Høres nydelig ut, Anne!

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat