Sjokoladekake med plommer
Enkel•60 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Sjokoladekake
-
500 gplommer eller hermetiske aprikoser
-
100 gsukker
-
2 tskanel
-
150 gmørk sjokolade
-
125 g
-
50 gsukker
-
3 stkeggeplommer
-
50 geggehviter
Glasur
-
75 gsjokolade
-
35 g
Slik gjør du det
-
1
Til denne oppskriften på sjokoladekake med plommer trenger du en rund kakeform på ca 22 cm i diameter.
-
2
Vask plommene og skjær dem i fire. Ta ut stenen. Bland dem med sukker og kanel og legg dem i ildfast form.
-
3
Bak plommene i ovnen på 200 °C med over- og undervarme i ca 10 minutter og avkjøl dem. Bruker du aprikoser siler du av laken og blander dem i deigen med 1 – 2 ts kanel.
-
4
Smelt sjokolade i vannbad og rør i smøret. Tilsett sukker og eggeplommer, en av gangen.
-
5
Visp eggehvitene stive og vend dem i deigen sammen med de bakte plommene eller aprikosene. Gjem gjerne noen til pynt.
-
6
Fyll deigen i en godt smurt form og stek den nederst i ovnen på 175 °C i ca 30 minutter. Avkjøl på rist.
-
7
Smelt sjokolade i vannbad og rør i smøret. Fordel glasuren over kaken. Server gjerne med vispet krem til.