Sjokoladekake med plommer

Sjokoladekake med plommer

Kommentarer 13
  • Enkel
  • 60 min
Sjokoladekake med plommer er nesten som en dessert å regne, myk, saftig og rik på smak. Server gjerne med vispet krem til. Oppskriften på denne kaken gir deg 12 biter.

Ingredienser

Antall porsjoner

Sjokoladekake

500 g plommer eller hermetiske aprikoser
100 g sukker
2 ts kanel
150 g mørk sjokolade
125 g TINE Meierismør
50 g sukker
3 stk eggeplommer
50 g eggehviter

Glasur

75 g sjokolade
35 g TINE Meierismør

Slik gjør du det

    1. Til denne oppskriften på sjokoladekake med plommer trenger du en rund kakeform på ca 22 cm i diameter.
    2. Vask plommene og skjær dem i fire. Ta ut stenen. Bland dem med sukker og kanel og legg dem i ildfast form.
    3. Bak plommene i ovnen på 200 °C med over- og undervarme i ca 10 minutter og avkjøl dem.  Bruker du aprikoser siler du av laken og blander dem i deigen med 1 – 2 ts kanel.
    4. Smelt sjokolade i vannbad og rør i smøret. Tilsett sukker og eggeplommer, en av gangen.
    5. Visp eggehvitene stive og vend dem i deigen sammen med de bakte plommene eller aprikosene. Gjem gjerne noen til pynt.
    6. Fyll deigen i en godt smurt form og stek den nederst i ovnen på 175 °C i ca 30 minutter. Avkjøl på rist.
    7. Smelt sjokolade i vannbad og rør i smøret. Fordel glasuren over kaken. Server gjerne med vispet krem til.
Tips!

Har du ikke ferske plommer, kan hermetiske aprikoser gjøre samme lykken.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Pål Benny

    2 år siden
    Dette lignet mer på en uappetittlig kuruke av fett, sukker og fruktkjøtt. Jeg la til 75 minutter steketid (totaltid på 105 minutter) før den fikk en anstendig konsistens. Regner med plommetypen kan være avgjørende for et godt resultat. Noen plommer har mye høyere væskeinnhold enn andre, og ettersom plommesaften har lite å binde seg til i denne røra så blir det rått og ekkelt med kort steketid. Kunne likså godt servert røra flytende i et glass med sugerør som å steke den i kun 30 minutter. Og ja, jeg er fullt klar over at dette skal være en fuktig konfektkake, men tanken er vel likevel at den skal minne om en kake og ikke et infantilt kjøkkenprosjekt.

    Kommenter  (9)


  • Kristine Bergem

    2 år siden
    Går det an å bruke melange?

    Kommenter  (0)


  • Kristine Bergem

    2 år siden
    Hvor mange egg er egentlig 50 gram eggehvite?

    Kommenter  (3)


  • Åshild

    3 år siden
    Prøvde å lage men ble aldri kake, kun deig, uansett hvor lenge jeg stekte den.

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Åshild, Denne kaken er uten mel, så det er eggene som skal forklistre den. Det betyr at den er noe mer flytende etter steking. Avkjøl den på benken og sett den i kjøleskapet i noen timer, så har du en kjempegod konfektkake :)

      Kommenter  (0)


  • lisa

    3 år siden
    Har prøvd denne oppskriften, det ble ikke kake, skal være mel eller uten? etter 30 min baking var fortsatt flytende deigen, forstår ikke hva er feilen...

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Lisa, Denne kaken er uten mel og det er eggene som skal "forklistre" kaken. Stekeovnene rundt i de tusen hjem kan variere litt fra ovn til ovn, så dersom kaken fortsatt renner etter 30 minutter, så må du steke den litt til. Når kaken er ferdig skal du avkjøle den i kjøleskap før servering. Konsistensen på den ferdige kaken er bløtere, slik som en konfektkake. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • Eråk

    4 år siden
    Hvilken temperatur skal plommene bakes med? Og er det varmluft eller vanlig?

    Kommenter  (0)

    • Oda Smeby Christensen, Matfaglig rådgiver

      4 år siden
      Takk for tilbakemeldingen! Der har vi et lite "hull" i oppskriften. Bak plommene i på 200 grader i 10 min med vanlig over- og undervarme. Om du bruker varmluft, sett ovnen på 180 grader. God baking!

      Kommenter  (2)


  • An

    5 år siden
    Det står at det skal siktes i mel?

    Kommenter  (1)

    • Oda Smeby Christensen, Matfaglig rådgiver

      5 år siden
      Hei! Det må vi bare beklage. Denne kaken er uten mel, og det har sneket seg inn en ekstra setning i fremgangsmåten. Vi skal selvsagt få rettet i dette. Mvh Oda

      Kommenter  (0)


  • liv-torill

    5 år siden
    Dette blir som en brownie, det skal ikke være mel i kaka :-).

    Kommenter  (0)


  • Johanne Tvedten

    6 år siden
    Det står ikkej kor mykje mjøl eg skal ha i kaka! Nokon som veit?

    Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat