Sjokoladekake med plommer

Sjokoladekake med plommer

13
  • Enkel
  • 60 min
Sjokoladekake med plommer er nesten som en dessert å regne, myk, saftig og rik på smak. Server gjerne med vispet krem til. Oppskriften på denne kaken gir deg 12 biter.

Ingredienser

Sjokoladekake

500 g plommer eller hermetiske aprikoser
100 g sukker
2 ts kanel
150 g mørk sjokolade
125 g TINE Meierismør
50 g sukker
3 stk eggeplommer
50 g eggehviter

Glasur

75 g sjokolade
35 g TINE Meierismør

Slik gjør du det

    1. Til denne oppskriften på sjokoladekake med plommer trenger du en rund kakeform på ca 22 cm i diameter.
    2. Vask plommene og skjær dem i fire. Ta ut stenen. Bland dem med sukker og kanel og legg dem i ildfast form.
    3. Bak plommene i ovnen på 200 °C med over- og undervarme i ca 10 minutter og avkjøl dem.  Bruker du aprikoser siler du av laken og blander dem i deigen med 1 – 2 ts kanel.
    4. Smelt sjokolade i vannbad og rør i smøret. Tilsett sukker og eggeplommer, en av gangen.
    5. Visp eggehvitene stive og vend dem i deigen sammen med de bakte plommene eller aprikosene. Gjem gjerne noen til pynt.
    6. Fyll deigen i en godt smurt form og stek den nederst i ovnen på 175 °C i ca 30 minutter. Avkjøl på rist.
    7. Smelt sjokolade i vannbad og rør i smøret. Fordel glasuren over kaken. Server gjerne med vispet krem til.
Tips

Har du ikke ferske plommer, kan hermetiske aprikoser gjøre samme lykken.

Kommentarer

  • Pål Benny

    3 år siden
    Dette lignet mer på en uappetittlig kuruke av fett, sukker og fruktkjøtt. Jeg la til 75 minutter steketid (totaltid på 105 minutter) før den fikk en anstendig konsistens. Regner med plommetypen kan være avgjørende for et godt resultat. Noen plommer har mye høyere væskeinnhold enn andre, og ettersom plommesaften har lite å binde seg til i denne røra så blir det rått og ekkelt med kort steketid. Kunne likså godt servert røra flytende i et glass med sugerør som å steke den i kun 30 minutter. Og ja, jeg er fullt klar over at dette skal være en fuktig konfektkake, men tanken er vel likevel at den skal minne om en kake og ikke et infantilt kjøkkenprosjekt.

     (2)


Det er mye kjærlighet i god mat