Sjokoladekake med plommer

Sjokoladekake med plommer

15
49
Enkel60 min
Sjokoladekake med plommer er nesten som en dessert å regne, myk, saftig og rik på smak. Server gjerne med vispet krem til. Oppskriften på denne kaken gir deg 12 biter.

Ingredienser

Antall porsjoner

Sjokoladekake

  • 500 g
    plommer eller hermetiske aprikoser
  • 100 g
    sukker
  • 2 ts
    kanel
  • 150 g
    mørk sjokolade
  • 125 g
  • 50 g
    sukker
  • 3 stk
    eggeplommer
  • 50 g
    eggehviter

Glasur

Slik gjør du det

  1. 1

    Til denne oppskriften på sjokoladekake med plommer trenger du en rund kakeform på ca 22 cm i diameter.

  2. 2

    Vask plommene og skjær dem i fire. Ta ut stenen. Bland dem med sukker og kanel og legg dem i ildfast form.

  3. 3

    Bak plommene i ovnen på 200 °C med over- og undervarme i ca 10 minutter og avkjøl dem.  Bruker du aprikoser siler du av laken og blander dem i deigen med 1 – 2 ts kanel.

  4. 4

    Smelt sjokolade i vannbad og rør i smøret. Tilsett sukker og eggeplommer, en av gangen.

  5. 5

    Visp eggehvitene stive og vend dem i deigen sammen med de bakte plommene eller aprikosene. Gjem gjerne noen til pynt.

  6. 6

    Fyll deigen i en godt smurt form og stek den nederst i ovnen på 175 °C i ca 30 minutter. Avkjøl på rist.

  7. 7

    Smelt sjokolade i vannbad og rør i smøret. Fordel glasuren over kaken. Server gjerne med vispet krem til.

Tips

Har du ikke ferske plommer, kan hermetiske aprikoser gjøre samme lykken.

Del denne oppskriften: