Sjokoladekake med plommer

(34)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Sjokoladekake med plommer er nesten som en dessert å regne, myk, saftig og rik på smak. Server gjerne med vispet krem til. Oppskriften på denne kaken gir deg 12 biter.

Antall porsjoner

Ingredienser

Sjokoladekake

500 gplommer eller hermetiske aprikoser
100 gsukker
2 tskanel
150 gmørk sjokolade
125 gTINE Meierismør
50 gsukker
3 stkeggeplommer
50 geggehviter

Glasur

75 gsjokolade
35 gTINE Meierismør
 Les kommentarer (13) Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Til denne oppskriften på sjokoladekake med plommer trenger du en rund kakeform på ca 22 cm i diameter.
    2. Vask plommene og skjær dem i fire. Ta ut stenen. Bland dem med sukker og kanel og legg dem i ildfast form.
    3. Bak plommene i ovnen på 200 °C med over- og undervarme i ca 10 minutter og avkjøl dem.  Bruker du aprikoser siler du av laken og blander dem i deigen med 1 – 2 ts kanel.
    4. Smelt sjokolade i vannbad og rør i smøret. Tilsett sukker og eggeplommer, en av gangen.
    5. Visp eggehvitene stive og vend dem i deigen sammen med de bakte plommene eller aprikosene. Gjem gjerne noen til pynt.
    6. Fyll deigen i en godt smurt form og stek den nederst i ovnen på 175 °C i ca 30 minutter. Avkjøl på rist.
    7. Smelt sjokolade i vannbad og rør i smøret. Fordel glasuren over kaken. Server gjerne med vispet krem til.

Tips:

Har du ikke ferske plommer, kan hermetiske aprikoser gjøre samme lykken.

Kommentarer

  Legg til kommentar