Skip to main content

Sjokoladekake med plommer

Enkel
1t

Sjokoladekake med plommer er nesten som en dessert å regne, myk, saftig og rik på smak. Server gjerne med vispet krem til. Oppskriften på denne kaken gir deg 12 biter.

3.6
(56)
Next ImageSjokoladekake med plommer

Ingredienser

Antall porsjoner

Sjokoladekake

500 g
plomme eller hermetiske aprikoser
100 g
sukker
2 ts
kanel
150 g
mørk sjokolade
50 g
sukker
3 stk
eggeplomme
50 g
eggehvite

Glasur

75 g
sjokolade

Fremgangsmåte

  1. Til denne oppskriften på sjokoladekake med plommer trenger du en rund kakeform på ca 22 cm i diameter.

  2. Vask plommene og skjær dem i fire. Ta ut stenen. Bland dem med sukker og kanel og legg dem i ildfast form.

  3. Bak plommene i ovnen på 200 °C med over- og undervarme i ca 10 minutter og avkjøl dem.  Bruker du aprikoser siler du av laken og blander dem i deigen med 1 – 2 ts kanel.

  4. Smelt sjokolade i vannbad og rør i smøret. Tilsett sukker og eggeplommer, en av gangen.

  5. Visp eggehvitene stive og vend dem i deigen sammen med de bakte plommene eller aprikosene. Gjem gjerne noen til pynt.

  6. Fyll deigen i en godt smurt form og stek den nederst i ovnen på 175 °C i ca 30 minutter. Avkjøl på rist.

  7. Smelt sjokolade i vannbad og rør i smøret. Fordel glasuren over kaken. Server gjerne med vispet krem til.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Har du ikke ferske plommer, kan hermetiske aprikoser gjøre samme lykken.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter