Sjokoladekake med plommer
Sjokoladekake med plommer er nesten som en dessert å regne, myk, saftig og rik på smak. Server gjerne med vispet krem til. Oppskriften på denne kaken gir deg 12 biter.
Enkel•1 t•1 personer
Ingredienser
Sjokoladekake
- 500 g plomme, eller hermetiske aprikoser
- 100 g sukker
- 2 ts kanel
- 150 g mørk sjokolade
- 125 g TINE® Meierismør
- 50 g sukker
- 3 stykk eggeplomme
- 50 g eggehvite
Glasur
- 75 g sjokolade
- 35 g TINE® Meierismør
Slik gjør du
1
Til denne oppskriften på sjokoladekake med plommer trenger du en rund kakeform på ca 22 cm i diameter.
2
Vask plommene og skjær dem i fire. Ta ut stenen. Bland dem med sukker og kanel og legg dem i ildfast form.
3
Bak plommene i ovnen på 200 °C med over- og undervarme i ca 10 minutter og avkjøl dem.
Bruker du aprikoser siler du av laken og blander dem i deigen med 1 – 2 ts kanel.
4
Smelt sjokolade i vannbad og rør i smøret. Tilsett sukker og eggeplommer, en av gangen.
5
Visp eggehvitene stive og vend dem i deigen sammen med de bakte plommene eller aprikosene. Gjem gjerne noen til pynt.
6
Fyll deigen i en godt smurt form og stek den nederst i ovnen på 175 °C i ca 30 minutter. Avkjøl på rist.
7
Smelt sjokolade i vannbad og rør i smøret. Fordel glasuren over kaken. Server gjerne med vispet krem til.
TipsHar du ikke ferske plommer, kan hermetiske aprikoser gjøre samme lykken.