Fransk sjokoladekake

(180)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Noen ganger er det lov å unne seg noe ekstra godt. Denne oppskriften på den ekslusive, franske sjokoladekaken gir deg akkurat det; noe ekstra godt. Saftig, samtidig tung og med en fantastisk smak av mørk sjokolade vil kaken være en herlig avslutning på et godt måltid.

Antall porsjoner

8

Ingredienser

120 gmørk sjokolade
150 gTINE Meierismør
4 stkegg
60 ghvetemel
150 gsukker

Sjokoladeglasur

100 gTINE Meierismør
2 sssterk kaffe
150 gmelis
2 sskakao
1 ½ tsvaniljesukker

Dryss:

3 ssmelis

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C. Til denne oppskriften på fransk sjokoladekake trenger du en rund kakeform på ca 20 cm i diameter.
    2. Smelt smøret sammen med sjokoladen i en kjele. Pisk sammen egg, mel og sukker i en bolle og tilsett sjokolade/smørblandingen under omrøring. Visp røren noen minutter med mikser.
    3. Hell røren i en godt smurt form og stek kaken midt i ovnen i ca 30 minutter. Hvis kaken er litt klissete i midten - er den akkurat slik den skal være! Avkjøl kaken i formen.
  • Sjokoladeglasur

    1. Smelt smøret og la det avkjøles før du blander inn de øvrige ingrediensene. Smør et tykt lag deilig sjokoladekrem over kaken og dryss gjerne litt siktet melis på toppen.
    2. Dryss gjerne over melis eller sølvkuler før servering.

Tips:

Server gjerne sjokoladekaken sammen med en god vaniljeis og lune bær.

Kommentarer

  Legg til kommentar