Fransk sjokoladekake
Noen ganger er det lov å unne seg noe ekstra godt. Denne oppskriften på den ekslusive, franske sjokoladekaken gir deg akkurat det; noe ekstra godt. Saftig, samtidig tung og med en fantastisk smak av mørk sjokolade vil kaken være en herlig avslutning på et godt måltid.
Middels•45 min•8 personer
Ingredienser
- 120 g mørk sjokolade
- 150 g TINE® Meierismør
- 4 stykk egg
- 60 g hvetemel
- 150 g sukker
Sjokoladeglasur
- 100 g TINE® Meierismør
- 2 ss sterk kaffe
- 150 g melis
- 2 ss kakao
- 1.5 ts vaniljesukker
Slik gjør du
1
Sett stekeovnen på 200 °C.
Til denne oppskriften på fransk sjokoladekake trenger du en rund kakeform på ca 20 cm i diameter.
2
Smelt smøret sammen med sjokoladen i en kjele. Pisk sammen egg, mel og sukker i en bolle og tilsett sjokolade/smørblandingen under omrøring. Visp røren noen minutter med mikser.
3
Hell røren i en godt smurt form og stek kaken midt i ovnen i ca 30 minutter.
Hvis kaken er litt klissete i midten - er den akkurat slik den skal være! Avkjøl kaken i formen.
Sjokoladeglasur
1
Smelt smøret og la det avkjøles før du blander inn de øvrige ingrediensene. Smør et tykt lag deilig sjokoladekrem over kaken og dryss gjerne litt siktet melis på toppen.
2
Dryss gjerne over melis eller sølvkuler før servering.
TipsServer gjerne sjokoladekaken sammen med en god vaniljeis og lune bær.