
Fransk sjokoladekake
Middels•45 min min
Noen ganger er det lov å unne seg noe ekstra godt. Denne oppskriften på den ekslusive, franske sjokoladekaken gir deg akkurat det; noe ekstra godt. Saftig, samtidig tung og med en fantastisk smak av mørk sjokolade vil kaken være en herlig avslutning på et godt måltid.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
120 gmørk sjokolade
-
150 g
-
4 stkegg
-
60 ghvetemel
-
150 gsukker
Sjokoladeglasur
-
100 g
-
2 sssterk kaffe
-
150 gmelis
-
2 sskakao
-
1 ½ tsvaniljesukker
Dryss:
-
3 ssmelis
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 200 °C. Til denne oppskriften på fransk sjokoladekake trenger du en rund kakeform på ca 20 cm i diameter.
-
2
Smelt smøret sammen med sjokoladen i en kjele. Pisk sammen egg, mel og sukker i en bolle og tilsett sjokolade/smørblandingen under omrøring. Visp røren noen minutter med mikser.
-
3
Hell røren i en godt smurt form og stek kaken midt i ovnen i ca 30 minutter. Hvis kaken er litt klissete i midten - er den akkurat slik den skal være! Avkjøl kaken i formen.
Sjokoladeglasur
-
4
Smelt smøret og la det avkjøles før du blander inn de øvrige ingrediensene. Smør et tykt lag deilig sjokoladekrem over kaken og dryss gjerne litt siktet melis på toppen.
-
5
Dryss gjerne over melis eller sølvkuler før servering.