
Fransk sjokoladekake
Noen ganger er det lov å unne seg noe ekstra godt. Denne oppskriften på den ekslusive, franske sjokoladekaken gir deg akkurat det; noe ekstra godt. Saftig, samtidig tung og med en fantastisk smak av mørk sjokolade vil kaken være en herlig avslutning på et godt måltid.

Ingredienser
Antall porsjoner
8
Dryss:
Fremgangsmåte
- 1
Sett stekeovnen på 200 °C. Til denne oppskriften på fransk sjokoladekake trenger du en rund kakeform på ca 20 cm i diameter.
- 2
Smelt smøret sammen med sjokoladen i en kjele. Pisk sammen egg, mel og sukker i en bolle og tilsett sjokolade/smørblandingen under omrøring. Visp røren noen minutter med mikser.
- 3
Hell røren i en godt smurt form og stek kaken midt i ovnen i ca 30 minutter. Hvis kaken er litt klissete i midten - er den akkurat slik den skal være! Avkjøl kaken i formen.
Sjokoladeglasur
- 4
Smelt smøret og la det avkjøles før du blander inn de øvrige ingrediensene. Smør et tykt lag deilig sjokoladekrem over kaken og dryss gjerne litt siktet melis på toppen.
- 5
Dryss gjerne over melis eller sølvkuler før servering.
Tips
Server gjerne sjokoladekaken sammen med en god vaniljeis og lune bær.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



