Fransk sjokoladekake

Fransk sjokoladekake

Kommentarer 25
  • Middels
  • 45 min
Noen ganger er det lov å unne seg noe ekstra godt. Denne oppskriften på den ekslusive, franske sjokoladekaken gir deg akkurat det; noe ekstra godt. Saftig, samtidig tung og med en fantastisk smak av mørk sjokolade vil kaken være en herlig avslutning på et godt måltid.

Antall porsjoner

Ingredienser

120 g mørk sjokolade
150 g TINE Meierismør
4 stk egg
60 g hvetemel
150 g sukker

Sjokoladeglasur

100 g TINE Meierismør
2 ss sterk kaffe
150 g melis
2 ss kakao
1 ½ ts vaniljesukker

Dryss:

3 ss melis

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C. Til denne oppskriften på fransk sjokoladekake trenger du en rund kakeform på ca 20 cm i diameter.
    2. Smelt smøret sammen med sjokoladen i en kjele. Pisk sammen egg, mel og sukker i en bolle og tilsett sjokolade/smørblandingen under omrøring. Visp røren noen minutter med mikser.
    3. Hell røren i en godt smurt form og stek kaken midt i ovnen i ca 30 minutter. Hvis kaken er litt klissete i midten - er den akkurat slik den skal være! Avkjøl kaken i formen.
  1. Sjokoladeglasur

    1. Smelt smøret og la det avkjøles før du blander inn de øvrige ingrediensene. Smør et tykt lag deilig sjokoladekrem over kaken og dryss gjerne litt siktet melis på toppen.
    2. Dryss gjerne over melis eller sølvkuler før servering.
Tips!

Server gjerne sjokoladekaken sammen med en god vaniljeis og lune bær.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Lise

    26 dager siden
    Ble for høy temperatur på for lang tid til meg, så kaken ble brent

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      23 dager siden
      Hei Lise,

      Så leit å se at kaken ble brent. Hvor lenge hadde du kaken i ovnen?

      Kanskje du kan prøve å steke den på 180 grader og i 30-40 minutter neste gang :)

      Kommenter  (0)


  • Monica

    2 år siden
    Kan man dele denne på midten i to lag og smøre på et lag solbær syltetøy, eller er kaken så tung at den vil gå i flere biter?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Monica, Det er sjangser for at kaken vil sprekke og dele seg. Anbefaler deg og bruke en brødsag om du skal forsøke :) Lykke til og gi oss gjerne en tilbakemelding på hvordan resultatet ble. God bakst!

      Kommenter  (0)


  • Johanne

    2 år siden
    Er det mulig å ha fryste bringebær i deigen?

    Kommenter  (0)


  • Anette

    4 år siden
    Hei! Jeg bruker ikke egg (er vegansk), kan jeg da ha i bakepulver som hevemiddel? Bruker no-egg som erstatter for eggene.

    Kommenter  (0)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Anette, Jeg kjenner ikke til "no-egg" men dersom de ikke erstatter egenskapene til egg, så må du bruke en ts med bakepulver i kaken. Lykke til :)

      Kommenter  (1)


  • Isabella

    4 år siden
    Hei! Går det ann å bytte ut bakekako med vanlig kakao? Håper svarte kommer raskt;)

    Kommenter  (11)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Isabella, Det går helt fint å bruke vanlig kakao :)

      Kommenter  (0)


  • Silje Nautnes-Tangseth

    5 år siden
    Ikke bakepulver av noe slag?? For når jeg vet det,er ukens kake i full sving for,denne ser GOD ut

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Hei Silje, I denne sjokoladekaken bruker vi ikke bakepulver, her vil eggene fungere som hevemiddel. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • Robert

    5 år siden
    heihei. Kanskje dette virker som et dumt spørsmål men det står i glasuren at det skal være 2 ss sterk kaffe. er dette kaffepulver eller ferdigkokt kaffe?

    Kommenter  (0)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Hei Robert Takk for godt spørsmål! Det skal være 2 ss ferdig svart kaffe. Vi skal legge det til i ingrediensene. Det er det nok flere som lurer på.

      Kommenter  (0)


  • Caroline

    5 år siden
    Går det an å bytte ut Ekte smør med bremykt?

    Kommenter  (0)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Hei Caroline. Det skal fungere fint å bytte ut TINE smør med Bremykt. God baking!

      Kommenter  (0)


  • Eva

    5 år siden
    Hei Kan kaken fryses?

    Kommenter  (0)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Hei! Kaken kan fryses. :) Anbefaler at du tiner den i kjøleskapet over et døgn.

      Kommenter  (1)


  • Erika Anine

    5 år siden
    Hei! Når du skriver kakao, mener du da ferdig laget kakao, eller kakao pulver. Venlig hilsen

    Kommenter  (0)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Hei! Det er kakaopulver, som i mørk bakekakao. Vi skal få det inn i ingrediensene. Takk for tilbakemeldingen. :)

      Kommenter  (2)


Det er mye kjærlighet i god mat