
Sjokolademousse med vaniljekesam
- Enkel
- 75 min
Kremet og deilig sjokolademousse som er magrere enn sine andre mousse-søstre takket være den gode vaniljekesamen. Det kan vi like!

Ingredienser
Utstyr
Porsjonskåler
Sjokolademousse
2 stk | eggeplommer |
3 ss | sukker |
1 ss | sterk, kokende kaffe |
1 plate | mørk kokesjokolade |
3 dl | Kesam® Vanilje |
1 ½ dl | TINE Kremfløte |
Pynt
1 dl | høvlet eller grovrevet sjokolade , eller friske bær |


Slik gjør du det
-
-
Når du skal lage sjokolademousse, starter du med å vispe eggeplommene med sukker til det er porøst og luftig. Rør i kaffen.
-
Bryt sjokoladen i biter og smelt den i en skål i vannbad eller i mikrobølgeovn. Rør sjokolade og kesam i blandingen.
-
Visp fløten til en lett krem. Vend kremen forsiktig i blandingen.
-
Fordel moussen i porsjonsskåler og la dem stå kjølig minst 1 time før servering.
-
Pynt med høvlet sjokolade eller bær ved servering.
-

Tips!
Kjempegodt å servere sammen med litt friske bær og nytraktet kaffe.
Produkter i oppskriften



La deg inspirere



Populært akkurat nå



Kommentarer
Hermy
(0)
Hermy
(0)
Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent
(5)
Berit løken
(2)
Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent
(1)
anja
(3)
Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent
(1)
Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent
(1)
Rutt Perly Magnussen
(1)
Øyvind , stolt kokk og baker,
(2)
Hallgrim
(2)
Frida
(0)
Oda Smeby Christensen
(0)
Pia
(0)
HEI
(6)
Eileen
(16)