Sjokolademousse med vaniljekesam

Sjokolademousse med vaniljekesam

Kommentarer 24
  • Enkel
  • 75 min
Kremet og deilig sjokolademousse som er magrere enn sine andre mousse-søstre takket være den gode vaniljekesamen. Det kan vi like!

Antall porsjoner

Ingredienser

Utstyr

Porsjonskåler

Sjokolademousse

2 stk eggeplommer
3 ss sukker
1 ss sterk, kokende kaffe
1 plate mørk kokesjokolade
3 dl Kesam® Vanilje
1 ½ dl TINE Kremfløte

Pynt

1 dl høvlet eller grovrevet sjokolade , eller friske bær

Slik gjør du det

    1. Når du skal lage sjokolademousse, starter du med å vispe eggeplommene med sukker til det er porøst og luftig. Rør i kaffen.
    2. Bryt sjokoladen i biter og smelt den i en skål i vannbad eller i mikrobølgeovn. Rør sjokolade og kesam i blandingen.
    3. Visp fløten til en lett krem. Vend kremen forsiktig i blandingen.
    4. Fordel moussen i porsjonsskåler og la dem stå kjølig minst 1 time før servering.
    5. Pynt med høvlet sjokolade eller bær ved servering.
Tips!

Kjempegodt å servere sammen med litt friske bær og nytraktet kaffe.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Hermy

    1 år siden
    Hei kan hende at jeg gjorde noen feil men min smakte bare kesam og stivnet ikke har du noen tips til neste gang????

    Kommenter  (0)


  • Hermy

    1 år siden
    Det funket dessverre ikke fordi den stivnet og den smakte bare kesamhar du. Noe tips til neste gang

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Hermy, Det er vanskelig og si hva som gikk galt her, Men brukte du nok sjokolade?

      Kommenter  (5)


  • Berit løken

    1 år siden
    Kan den lages dagen før?

    Kommenter  (2)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Klart den kan det, Berit :) Lykke til og god bakst!

      Kommenter  (1)


  • anja

    2 år siden
    Skal det vera stor eller liten "mørk" kokesjokolade? og om man kan bytte ut kaffe med kakao, skal det vera flytende kakao, eller berre kakaopulveret? :)

    Kommenter  (3)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Anja, Takk for at du gjorde meg oppmerksom på dette, det skal selvfølgelig stå 100 gram mørk kokesjokolade :) Jeg har oppdatert siden nå. God bakst!

      Kommenter  (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      PS: Du kan bytte ut kaffen med kakao(flytende), men det vil ikke bli like god smak :) Lykke til!

      Kommenter  (1)


  • Rutt Perly Magnussen

    3 år siden
    Kan mousse og formasjon fryses?

    Kommenter  (1)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Rutt, Det er ingen problem å fryse sjokolademousse. Lykke til :)

      Kommenter  (2)


  • Hallgrim

    4 år siden
    Veldig god. Ikkje bruk sjokolade med for mykje kakao, då klumpar den seg. Heilt klart ein favoritt for me som likar sjokolade og det syrlege. Let du den stå over natta samlar det seg væske i botn, så lag den heller om morgonen.

    Kommenter  (2)


  • Frida

    5 år siden
    Går det Ann å bruke kakao i stedet for kaffe?

    Kommenter  (0)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Hei Frida. Du kan fint bytte ut kaffe med kakao eller for eksempel sjokoladesaus. Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Pia

    5 år siden
    Stort sett veldig fornøyd med oppskriftene deres, men denne ble rett og slett bare sur og bitter, og jeg måtte endre ganske mye på den for å få den god. Til gjengjeld ble den veldig god da. I tillegg er det klin umulig å smelte sjokoladen i den lille mengden kaffe. Skuffa!

    Kommenter  (0)


  • HEI

    5 år siden
    Det kan hende jeg gjorde noe feil men denne Sjokolade moussen var ikke noe god i det hele tatt. Veldig skuffet. Har brukt penger på den også var hele misslykket. Dere burde endre fremgangsmåten for den var veldig vanskelig å fortså.

    Kommenter  (6)


  • Eileen

    5 år siden
    Skal eggeplommene vispes med sukkeret, eller røres inn til slutt? Det er gjerne eggehvitene som skal i på slutten?

    Kommenter  (16)


Det er mye kjærlighet i god mat