Sjokolademousse med vaniljekesam

Sjokolademousse med vaniljekesam

26
  • Enkel
  • 75 min
Kremet og deilig sjokolademousse som er magrere enn sine andre mousse-søstre takket være den gode vaniljekesamen. Det kan vi like!

Ingredienser

Utstyr

Porsjonskåler

Sjokolademousse

2 stk eggeplommer
3 ss sukker
1 ss sterk, kokende kaffe
1 plate mørk kokesjokolade
3 dl Kesam® Vanilje
1 ½ dl TINE Kremfløte

Pynt

1 dl høvlet eller grovrevet sjokolade , eller friske bær

Slik gjør du det

    1. Når du skal lage sjokolademousse, starter du med å vispe eggeplommene med sukker til det er porøst og luftig. Rør i kaffen.
    2. Bryt sjokoladen i biter og smelt den i en skål i vannbad eller i mikrobølgeovn. Rør sjokolade og kesam i blandingen.
    3. Visp fløten til en lett krem. Vend kremen forsiktig i blandingen.
    4. Fordel moussen i porsjonsskåler og la dem stå kjølig minst 1 time før servering.
    5. Pynt med høvlet sjokolade eller bær ved servering.
Tips

Kjempegodt å servere sammen med litt friske bær og nytraktet kaffe.

Kommentarer

  • Lotte Lise

    6 måneder siden
    Skal lage en porsjon til 8 stk, da står der 2 plater mørk kokesjokolade. Hvor mye vil det si? 2 hele kokesjokolade eller? Hadde satt pris på å få vite hvor mange gram heller!? 😊

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      6 måneder siden
      Hei Lotte Lise,

      Det vil si 2 hele plater kokesjokolade som utgjør 200 gram :)

      God matlaging!

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat