
Sjokolademousse med vaniljekesam
Enkel•75 min min
Kremet og deilig sjokolademousse som er magrere enn sine andre mousse-søstre takket være den gode vaniljekesamen. Det kan vi like!
Ingredienser
Antall porsjoner
Sjokolademousse
-
2 stkeggeplommer
-
3 sssukker
-
1 sssterk, kokende kaffe
-
1 platemørk kokesjokolade
-
3 dl
-
1 ½ dl
Pynt
-
1 dlhøvlet eller grovrevet sjokolade , eller friske bær
Slik gjør du det
-
1
Når du skal lage sjokolademousse, starter du med å vispe eggeplommene med sukker til det er porøst og luftig. Rør i kaffen.
-
2
Bryt sjokoladen i biter og smelt den i en skål i vannbad eller i mikrobølgeovn. Rør sjokolade og kesam i blandingen.
-
3
Visp fløten til en lett krem. Vend kremen forsiktig i blandingen.
-
4
Fordel moussen i porsjonsskåler og la dem stå kjølig minst 1 time før servering.
-
5
Pynt med høvlet sjokolade eller bær ved servering.