Sjokolademousse

Sjokolademousse

91
  • Enkel
  • 20 min
Prøv denne oppskriften på en enkel og luftig sjokolademousse, og du blir ikke skuffet. Rett og slett uimotståelig.

Ingredienser

200 g kokesjokolade
4 stk egg
3 dl TINE Kremfløte
1 ts vaniljesukker

Slik gjør du det

    1. Sett en bolle over vannbad (en kjele med kokende vann) og smelt sjokoladen i vannbadet. Skill egg. Ta bollen ut av vannbadet og rør en eggeplomme om gangen inn i sjokoladen. Pass på at sjokoladen ikke er for varm når du rører inn eggeplommene.
      Tips!

      Det er viktig at sjokoladen ikke er varmere enn 60 °C. Er sjokoladen for varm koagulerer eggene.

    2. Pisk fløte og vaniljesukker til krem. Bland kremen med sjokoladen.
      Tips!

      Smak eventuelt til kremen med litt kaffelikør for de voksne.  

    3. Visp eggehviter stive og bland inn til slutt. Fordel moussen i porsjonsglass og la stå i kjøleskapet i 1-2 timer før servering.
Tips!

Husk at sjokolademousse må stå minst 1 time i kjøleskapet før servering. Lag dem gjerne dagen før servering.

Kommentarer

  • Inger Anne

    10 dager siden
    Hvor lenge kan sjokolademoussen stå i kjøleskapet?

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      7 dager siden
      Hei Inger Anne,

      Sjokolademoussen kan stå i kjøleskapet i 2 dager godt plastret :) God matlaging!

       (1)


  • Arina

    14 dager siden
    Hei, jeg hadde den inne i 1,5 timer å allikevel når jeg tokk den ut var det litt rennende. Noe jeg kanskje gjør feil eller noe jeg kan gjøre for å forhindre dette, uten å ha den i kjøleskapet lengre? F.eks kan jeg ta den litt i fryseren eller piske den igjen før jeg setter det i kjøleskapet?

     (1)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      13 dager siden
      Hei Ariana!

      Her må man nok smøre seg med tålmodighet og la den stå i kjøleskapet til den er stiv. Lykke til! :)

       (1)


  • Kathrine Bue

    27 dager siden
    Hei
    Kan jeg bruke laktosefri krem fløte?

     (1)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      25 dager siden
      Hei Kathrine!

      Ja det går helt fint med laktosefri kremfløte! :)

       (1)


  • Rebekka

    1 måneder siden
    Hei! Jeg har prøvd meg på denne oppskriften to ganger, og hver gang blir sjokoladen bare en stor klump bare jeg tilsetter én eggeplomme. Bruker freia kokesjokolade 70%, og varmer den i vannbad med glassbolle, både bollen og sjokoladen har vært rund 37-39 grader, og eggeplommene romtemperert. Skjønner ikke helt hva jeg gjør feil...

     (2)

    • Anna

      1 måneder siden
      Detsamme skjedde meg første gangen. I dag gikk det bedre. Skaffet meg en «sukkertermometer» og passet på at sjokoladen ikke kom over 55 grader ( Leste jeg i kokebok av Sverre Sætre). Den holdt seg på ca 45. Tok den av varmen ganske tidlig og lot mye smelte på ettervarmen. Rørte av og til. Var veldig nøye med at eggeplommene ikke skulle være noe kaldere enn rommet. Ta eggene frem i GOD tid, gjerne kvelden hør hvis du lager moussen på morgenen. Rørte ut litt adgangen, forsiktig men nøye. Sjokoladen tjukkner men blir ikke grynete og umulig å bruke. Resultatet ble en veldig god dessert??. Lykke til!

       (1)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      1 måneder siden
      Hei Rebecca!

      Et tips når du skal blande inn eggeplommer i smeltet sjokolade, er å rør sammen eggplommene så det ikke "plumper" et og et egg i sjokoladen, og at sjokoladen skal være akkurat så varm at du kan røre dette med fingrene dine uten at det blir for varmt for deg. La sjokoladen hvile litt på benken før du begynner prosessen. Alle gode ting er tre, så prøv igjen! :)

       (1)


  • Sol

    2 måneder siden
    Det var veldig gåt ??????

     (1)

    • Margrete , Kundekonsulent

      1 måneder siden
      Hei, Sol! Så hyggelig å høre :)

       (1)


  • Adrin

    3 måneder siden
    Hei er det greit at det ikke blir så fint så på bilde

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      3 måneder siden
      Hei Adrin,

      Det er helt greit at det ikke blir som på bildet så lenge det smaker godt :)

       (1)


  • Yvonne

    6 måneder siden
    Kan jeg bruke vanlig sjokolade istedenfor kokesjokolade?

     (5)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      6 måneder siden
      Klart du kan, Yvonne :) Lykke til!

       (1)

      • Lill Sofie Hansen Andersen Lilli Agnete Jarlestad Merete Fridtfof Kristiansen

        5 måneder siden
        Tusen takk, gleder meg til å prøve!!!!!!!

         (1)


  • Hedda

    6 måneder siden
    Hei! Er det mulig å bytte ut kokesjokoladen med hvit kokesjokolade, og likevel få like bra resultat?

     (2)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      6 måneder siden
      Hei Hedda,

      Ja du kan fint bytte ut mørk med lys sjokolade, men husk at hvitsjokolade tåler dårligere varme og er søtere på smak :) Lykke til!

       (0)


  • Sebastian

    9 måneder siden
    Hvor mange dl med vann skal man ca bruke

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      9 måneder siden
      Hei Sebastian,

      Hvor mye vann du skal bruke kommer an på hvor stor kjele du bruker og bollen. Lykke til :)

       (0)


  • Ragnar

    11 måneder siden
    Eg prøvde oppskrifta og resultatet vart overraskande bra. Hakka opp selskapssjokolade og blanda dette oppi med ein skvett konjakk. Vaniljesaus er obligatorisk til denne.

    Kva modifikasjonar må eg gjera for å få ein søtare, mindre bitter sjokolademousse som lettare kan etast som han er?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      11 måneder siden
      Hei Ragnar,

      Høres helt fantastisk ut :) For å få mindre bitter smak anbefales det å bruke en sjokolade som er mild på smak og mindre bitter. Lykke til!

       (1)

      • Ragnar

        11 måneder siden
        Takk! Fyrste gongen brukte eg 70% kokesjokolade. Då eg nå prøve oppskrifta for andre gong brukte eg dronningsjokolade istadenfor og hakka oppi 50g selskapssjokolade, og smaken vart perfekt!

         (1)

        • Kåre

          5 måneder siden
          Så koselig

           (0)

        • Annicken , Kokk og kundekonsulent

          11 måneder siden
          Så flott å høre, Ragnar :) Kos deg!

           (1)


Det er mye kjærlighet i god mat