Sjokolademousse
Prøv denne oppskriften på en enkel og luftig sjokolademousse, og du blir ikke skuffet. Rett og slett uimotståelig.

Ingredienser
Slik gjør du
- 1
Kok opp litt vann i en kjele, ta kjelen av varmen og sett en varmebestandig bolle over kjelen. Del opp sjokoladen i biter og ha bitene oppi bollen. Rør til sjokoladen er smeltet. Ta bollen av vannbadet. Det er viktig at sjokoladen ikke er varmere enn 60 °C når eggeplommer skal tilsettes i neste trinn.
- 2
Skill eggene. Rør inn en eggeplomme om gangen i den smeltede sjokoladen. Pass på at sjokoladen er avkjølt nok før du tilsetter eggeplommene.
- 3
Pisk fløte og vaniljesukker til krem. Bland kremen med sjokoladen.
Tips
Smak eventuelt til kremen med litt kaffelikør for de voksne.
- 4
Visp eggehviter stive og bland inn til slutt. Fordel moussen i porsjonsglass og la stå i kjøleskapet i 1-2 timer før servering.
Tips
Husk at sjokolademousse må stå minst 1 time i kjøleskapet før servering. Lag dem gjerne dagen før servering.



