Sjokolademousse

Sjokolademousse

106
  • Enkel
  • 20 min
Prøv denne oppskriften på en enkel og luftig sjokolademousse, og du blir ikke skuffet. Rett og slett uimotståelig.

Ingredienser

200 g kokesjokolade
4 stk egg
3 dl TINE Kremfløte
1 ts vaniljesukker

Slik gjør du det

    1. Sett en bolle over vannbad (en kjele med kokende vann) og smelt sjokoladen i vannbadet. Skill egg. Ta bollen ut av vannbadet og rør en eggeplomme om gangen inn i sjokoladen. Pass på at sjokoladen ikke er for varm når du rører inn eggeplommene.
      Tips

      Det er viktig at sjokoladen ikke er varmere enn 60 °C. Er sjokoladen for varm koagulerer eggene.

    2. Pisk fløte og vaniljesukker til krem. Bland kremen med sjokoladen.
      Tips

      Smak eventuelt til kremen med litt kaffelikør for de voksne.  

    3. Visp eggehviter stive og bland inn til slutt. Fordel moussen i porsjonsglass og la stå i kjøleskapet i 1-2 timer før servering.
Tips

Husk at sjokolademousse må stå minst 1 time i kjøleskapet før servering. Lag dem gjerne dagen før servering.

Kommentarer

  • Jannemor.

    1 måneder siden
    Hei. Kan sjokolademousse fryses ? Tenker å ha det på små ostekaker.

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      1 måneder siden
      Ferdig utspørytet sjokolademousse, kan fryses, men man kan ikke garantere for konsistensen når den tines. Tines sakte i kjøl. :)

       (0)

      • Gørill

        3 dager siden
        Jeg har god erfaring med å fryse sjokolademousse`.

         (0)


Det er mye kjærlighet i god mat