Sjokolademousse

Sjokolademousse

131
812
Enkel20 min
Prøv denne oppskriften på en enkel og luftig sjokolademousse, og du blir ikke skuffet. Rett og slett uimotståelig. Sjokolademoussen gjøres enkelt laktosefri ved å bytte til laktosefrie alternativer. TINE® har mange laktosefrie produkter med samme egenskaper som «vanlige» meieriprodukter – og som smaker akkurat like godt.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 200 g
    kokesjokolade . For laktosefri sjokolademousse, velg laktosefri/melkefri sjokolade
  • 4 stk
    egg
  • 3 dl
    TINE® Kremfløte . For laktosefri oppskrift, velg TINE® Laktosefri Kremfløte
  • 1 ts
    vaniljesukker

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett en bolle over vannbad (en kjele med kokende vann) og smelt sjokoladen i vannbadet. Skill egg. Ta bollen ut av vannbadet og rør en eggeplomme om gangen inn i sjokoladen. Pass på at sjokoladen ikke er for varm når du rører inn eggeplommene.

    Tips

    Det er viktig at sjokoladen ikke er varmere enn 60 °C. Er sjokoladen for varm koagulerer eggene.

  2. 2

    Pisk fløte og vaniljesukker til krem. Bland kremen med sjokoladen.

    Tips

    Smak eventuelt til kremen med litt kaffelikør for de voksne.  

  3. 3

    Visp eggehviter stive og bland inn til slutt. Fordel moussen i porsjonsglass og la stå i kjøleskapet i 1-2 timer før servering.

Tips

Husk at sjokolademousse må stå minst 1 time i kjøleskapet før servering. Lag dem gjerne dagen før servering.

Del denne oppskriften: