Sjokolademousse

Sjokolademousse

127
747
Enkel20 min
Prøv denne oppskriften på en enkel og luftig sjokolademousse, og du blir ikke skuffet. Rett og slett uimotståelig.

Ingredienser

Antall porsjoner

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett en bolle over vannbad (en kjele med kokende vann) og smelt sjokoladen i vannbadet. Skill egg. Ta bollen ut av vannbadet og rør en eggeplomme om gangen inn i sjokoladen. Pass på at sjokoladen ikke er for varm når du rører inn eggeplommene.

    Tips

    Det er viktig at sjokoladen ikke er varmere enn 60 °C. Er sjokoladen for varm koagulerer eggene.

  2. 2

    Pisk fløte og vaniljesukker til krem. Bland kremen med sjokoladen.

    Tips

    Smak eventuelt til kremen med litt kaffelikør for de voksne.  

  3. 3

    Visp eggehviter stive og bland inn til slutt. Fordel moussen i porsjonsglass og la stå i kjøleskapet i 1-2 timer før servering.

Tips

Husk at sjokolademousse må stå minst 1 time i kjøleskapet før servering. Lag dem gjerne dagen før servering.

Del denne oppskriften: