Håndkle og blad
Sjokolademousse
(479479)

Sjokolademousse

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Prøv denne oppskriften på en enkel og luftig sjokolademousse, og du blir ikke skuffet. Rett og slett uimotståelig.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

200 gkokesjokolade
4 stkegg
3 dlTINE Kremfløte
1 tsvaniljesukker
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Sett en bolle over vannbad (en kjele med kokende vann) og smelt sjokoladen i vannbadet. Skill egg. Ta bollen ut av vannbadet og rør en eggeplomme om gangen inn i sjokoladen. Pass på at sjokoladen ikke er for varm når du rører inn eggeplommene.
      Blått hjerte
      Tips!

      Det er viktig at sjokoladen ikke er varmere enn 60 °C. Er sjokoladen for varm koagulerer eggene.

    2. Pisk fløte og vaniljesukker til krem. Bland kremen med sjokoladen.
      Blått hjerte
      Tips!

      Smak eventuelt til kremen med litt kaffelikør for de voksne.  

    3. Visp eggehviter stive og bland inn til slutt. Fordel moussen i porsjonsglass og la stå i kjøleskapet i 1-2 timer før servering.
Blått hjerte
Tips!

Husk at sjokolademousse må stå minst 1 time i kjøleskapet før servering. Lag dem gjerne dagen før servering.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat