Sjokolademousse

Sjokolademousse

110
  • Enkel
  • 20 min
Prøv denne oppskriften på en enkel og luftig sjokolademousse, og du blir ikke skuffet. Rett og slett uimotståelig.

Ingredienser

200 g kokesjokolade
4 stk egg
3 dl TINE Kremfløte
1 ts vaniljesukker

Slik gjør du det

    1. Sett en bolle over vannbad (en kjele med kokende vann) og smelt sjokoladen i vannbadet. Skill egg. Ta bollen ut av vannbadet og rør en eggeplomme om gangen inn i sjokoladen. Pass på at sjokoladen ikke er for varm når du rører inn eggeplommene.
      Tips

      Det er viktig at sjokoladen ikke er varmere enn 60 °C. Er sjokoladen for varm koagulerer eggene.

    2. Pisk fløte og vaniljesukker til krem. Bland kremen med sjokoladen.
      Tips

      Smak eventuelt til kremen med litt kaffelikør for de voksne.  

    3. Visp eggehviter stive og bland inn til slutt. Fordel moussen i porsjonsglass og la stå i kjøleskapet i 1-2 timer før servering.
Tips

Husk at sjokolademousse må stå minst 1 time i kjøleskapet før servering. Lag dem gjerne dagen før servering.

Kommentarer

  • Malin

    2 måneder siden
    Hei :) Jeg har laget denne oppskrifen flere ganger nå og synnes den er kjempe god <3 Har bare gjort noen små endringer for å gjøre den lavkarbo vennlig. Jeg har desverre hatt et problem med at moussen skiller seg i løpet av kvelden. Det danner seg en veske i bunnen av bollen. Noen andre som har hatt et lignende problem? moussen smaker fortsatt godt, så jeg har bare pleid å sile vekk "vannet"

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      2 måneder siden
      Hei Malin!

      Det kommer halt ann på endringe du har gjort her, men om du bytter ut fløte med noe annet, så kan det jo hende at resultatet vil bli noe andreledes.

       (0)

      • Malin

        2 måneder siden
        Eneste endringene jeg har gjort er å bytte ut vanlig kokesjokolade med en sukkerfri lavkarbo vennlig sjokolade pluss litt kakaopulver. Så tilsetter jeg litt ekstra kunstig søtning til fløten før jeg pisker den, og en halv vanniljestang.

         (1)

        • Marit , Kokk og Kundekonsulent

          2 måneder siden
          Det er dessverre litt vanskelig å vite eksakt hva som har hendt her. Muligens om moussen kan sleppe litt vedske om den står lenge i romtemperatur.

          Eventuelt kan søtningsmiddelet ha hatt en reaksjon med fløten eller de andre ingrediensene i moussen.

          Prøv gjerne igjen og se om det bedrer seg! :)

           (0)


Det er mye kjærlighet i god mat