
Sjokolademousse
Prøv denne oppskriften på en enkel og luftig sjokolademousse, og du blir ikke skuffet. Rett og slett uimotståelig.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Sett en bolle over vannbad (en kjele med kokende vann) og smelt sjokoladen i vannbadet. Skill egg. Ta bollen ut av vannbadet og rør en eggeplomme om gangen inn i sjokoladen. Pass på at sjokoladen ikke er for varm når du rører inn eggeplommene.
Tips
Det er viktig at sjokoladen ikke er varmere enn 60 °C. Er sjokoladen for varm koagulerer eggene.
- 2
Pisk fløte og vaniljesukker til krem. Bland kremen med sjokoladen.
Tips
Smak eventuelt til kremen med litt kaffelikør for de voksne.
- 3
Visp eggehviter stive og bland inn til slutt. Fordel moussen i porsjonsglass og la stå i kjøleskapet i 1-2 timer før servering.
Tips
Husk at sjokolademousse må stå minst 1 time i kjøleskapet før servering. Lag dem gjerne dagen før servering.