tablecloth-basil
Sjokolademousse
(446)

Sjokolademousse

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Prøv denne oppskriften på en enkel og luftig sjokolademousse, og du blir ikke skuffet. Rett og slett uimotståelig.

Tablecloth

Ingredienser

Antall porsjoner

200 gkokesjokolade
4 stkegg
3 dlTINE Kremfløte
1 tsvaniljesukker
Basil1Basil2

Slik gjør du det

    1. Sett en bolle over vannbad (en kjele med kokende vann) og smelt sjokoladen i vannbadet. Skill egg. Ta bollen ut av vannbadet og rør en eggeplomme om gangen inn i sjokoladen. Pass på at sjokoladen ikke er for varm når du rører inn eggeplommene.
      blue heart
      Tips!

      Det er viktig at sjokoladen ikke er varmere enn 60 °C. Er sjokoladen for varm koagulerer eggene.

    2. Pisk fløte og vaniljesukker til krem. Bland kremen med sjokoladen.
      blue heart
      Tips!

      Smak eventuelt til kremen med litt kaffelikør for de voksne.  

    3. Visp eggehviter stive og bland inn til slutt. Fordel moussen i porsjonsglass og la stå i kjøleskapet i 1-2 timer før servering.
blue heart
Tips!

Husk at sjokolademousse må stå minst 1 time i kjøleskapet før servering. Lag dem gjerne dagen før servering.

Comments

Kommentarer

Tableclothblue heartpayoff