Sjokolademousse

Sjokolademousse

94
  • Enkel
  • 20 min
Prøv denne oppskriften på en enkel og luftig sjokolademousse, og du blir ikke skuffet. Rett og slett uimotståelig.

Ingredienser

200 g kokesjokolade
4 stk egg
3 dl TINE Kremfløte
1 ts vaniljesukker

Slik gjør du det

    1. Sett en bolle over vannbad (en kjele med kokende vann) og smelt sjokoladen i vannbadet. Skill egg. Ta bollen ut av vannbadet og rør en eggeplomme om gangen inn i sjokoladen. Pass på at sjokoladen ikke er for varm når du rører inn eggeplommene.
      Tips!

      Det er viktig at sjokoladen ikke er varmere enn 60 °C. Er sjokoladen for varm koagulerer eggene.

    2. Pisk fløte og vaniljesukker til krem. Bland kremen med sjokoladen.
      Tips!

      Smak eventuelt til kremen med litt kaffelikør for de voksne.  

    3. Visp eggehviter stive og bland inn til slutt. Fordel moussen i porsjonsglass og la stå i kjøleskapet i 1-2 timer før servering.
Tips!

Husk at sjokolademousse må stå minst 1 time i kjøleskapet før servering. Lag dem gjerne dagen før servering.

Kommentarer

  • Farah

    24 dager siden
    Kan jeg erstatte kokesjokolade med kakao

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      22 dager siden
      Hei Farah,

      Anbefaler deg å bruke kokesjokolade for smakens skyld :)

      Lykke til og god bakst!

       (0)


  • Simen Iversen vangen????????????

    1 måneder siden
    Det ser såååå godt uuuuut!!!🤤😋🙀👅👩🏼‍🍳🥮🍧

     (1)


  • Inger Anne

    2 måneder siden
    Hvor lenge kan sjokolademoussen stå i kjøleskapet?

     (3)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 måneder siden
      Hei Inger Anne,

      Sjokolademoussen kan stå i kjøleskapet i 2 dager godt plastret :) God matlaging!

       (1)


  • Arina

    3 måneder siden
    Hei, jeg hadde den inne i 1,5 timer å allikevel når jeg tokk den ut var det litt rennende. Noe jeg kanskje gjør feil eller noe jeg kan gjøre for å forhindre dette, uten å ha den i kjøleskapet lengre? F.eks kan jeg ta den litt i fryseren eller piske den igjen før jeg setter det i kjøleskapet?

     (1)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      3 måneder siden
      Hei Ariana!

      Her må man nok smøre seg med tålmodighet og la den stå i kjøleskapet til den er stiv. Lykke til! :)

       (1)


  • Kathrine Bue

    3 måneder siden
    Hei
    Kan jeg bruke laktosefri krem fløte?

     (1)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      3 måneder siden
      Hei Kathrine!

      Ja det går helt fint med laktosefri kremfløte! :)

       (1)


  • Rebekka

    4 måneder siden
    Hei! Jeg har prøvd meg på denne oppskriften to ganger, og hver gang blir sjokoladen bare en stor klump bare jeg tilsetter én eggeplomme. Bruker freia kokesjokolade 70%, og varmer den i vannbad med glassbolle, både bollen og sjokoladen har vært rund 37-39 grader, og eggeplommene romtemperert. Skjønner ikke helt hva jeg gjør feil...

     (2)

    • Anna

      3 måneder siden
      Detsamme skjedde meg første gangen. I dag gikk det bedre. Skaffet meg en «sukkertermometer» og passet på at sjokoladen ikke kom over 55 grader ( Leste jeg i kokebok av Sverre Sætre). Den holdt seg på ca 45. Tok den av varmen ganske tidlig og lot mye smelte på ettervarmen. Rørte av og til. Var veldig nøye med at eggeplommene ikke skulle være noe kaldere enn rommet. Ta eggene frem i GOD tid, gjerne kvelden hør hvis du lager moussen på morgenen. Rørte ut litt adgangen, forsiktig men nøye. Sjokoladen tjukkner men blir ikke grynete og umulig å bruke. Resultatet ble en veldig god dessert??. Lykke til!

       (1)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      3 måneder siden
      Hei Rebecca!

      Et tips når du skal blande inn eggeplommer i smeltet sjokolade, er å rør sammen eggplommene så det ikke "plumper" et og et egg i sjokoladen, og at sjokoladen skal være akkurat så varm at du kan røre dette med fingrene dine uten at det blir for varmt for deg. La sjokoladen hvile litt på benken før du begynner prosessen. Alle gode ting er tre, så prøv igjen! :)

       (1)


  • Sol

    4 måneder siden
    Det var veldig gåt ??????

     (1)

    • Margrete , Kundekonsulent

      3 måneder siden
      Hei, Sol! Så hyggelig å høre :)

       (1)


  • Adrin

    5 måneder siden
    Hei er det greit at det ikke blir så fint så på bilde

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      5 måneder siden
      Hei Adrin,

      Det er helt greit at det ikke blir som på bildet så lenge det smaker godt :)

       (1)


  • Yvonne

    8 måneder siden
    Kan jeg bruke vanlig sjokolade istedenfor kokesjokolade?

     (5)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      8 måneder siden
      Klart du kan, Yvonne :) Lykke til!

       (1)

      • Lill Sofie Hansen Andersen Lilli Agnete Jarlestad Merete Fridtfof Kristiansen

        7 måneder siden
        Tusen takk, gleder meg til å prøve!!!!!!!

         (1)


  • Hedda

    8 måneder siden
    Hei! Er det mulig å bytte ut kokesjokoladen med hvit kokesjokolade, og likevel få like bra resultat?

     (2)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      8 måneder siden
      Hei Hedda,

      Ja du kan fint bytte ut mørk med lys sjokolade, men husk at hvitsjokolade tåler dårligere varme og er søtere på smak :) Lykke til!

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat