Sjokolademousse

Sjokolademousse

99
  • Enkel
  • 20 min
Prøv denne oppskriften på en enkel og luftig sjokolademousse, og du blir ikke skuffet. Rett og slett uimotståelig.

Ingredienser

200 g kokesjokolade
4 stk egg
3 dl TINE Kremfløte
1 ts vaniljesukker

Slik gjør du det

    1. Sett en bolle over vannbad (en kjele med kokende vann) og smelt sjokoladen i vannbadet. Skill egg. Ta bollen ut av vannbadet og rør en eggeplomme om gangen inn i sjokoladen. Pass på at sjokoladen ikke er for varm når du rører inn eggeplommene.
      Tips

      Det er viktig at sjokoladen ikke er varmere enn 60 °C. Er sjokoladen for varm koagulerer eggene.

    2. Pisk fløte og vaniljesukker til krem. Bland kremen med sjokoladen.
      Tips

      Smak eventuelt til kremen med litt kaffelikør for de voksne.  

    3. Visp eggehviter stive og bland inn til slutt. Fordel moussen i porsjonsglass og la stå i kjøleskapet i 1-2 timer før servering.
Tips

Husk at sjokolademousse må stå minst 1 time i kjøleskapet før servering. Lag dem gjerne dagen før servering.

Kommentarer

  • MissOtta

    2 måneder siden
    For mektig og ikke søtt i det hele tatt. Fulgte oppskriften fra punkt til prikke. Alt for mange posjoner. Anbefales ikke!!🥴

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      2 måneder siden
      Det var leit at det ikke falt i smak, Miss Otta!

      Da sjokolademousse er basert på fløte og sjokolade, kan det fort bli litt mektig ja. Den passer best etter en lett fiskemiddag for eksempel. :)

       (0)

      • Alva

        8 dager siden
        NAMM det vil jeg prøve. 😍😍😍sjokolade😍😍😍

         (0)


Det er mye kjærlighet i god mat