Sjokolademousse

Sjokolademousse

Kommentarer 78
  • Enkel
  • 20 min
Prøv denne oppskriften på en enkel og luftig sjokolademousse, og du blir ikke skuffet. Rett og slett uimotståelig.

Ingredienser

Antall porsjoner

200 g kokesjokolade
4 stk egg
3 dl TINE Kremfløte
1 ts vaniljesukker

Slik gjør du det

    1. Sett en bolle over vannbad (en kjele med kokende vann) og smelt sjokoladen i vannbadet. Skill egg. Ta bollen ut av vannbadet og rør en eggeplomme om gangen inn i sjokoladen. Pass på at sjokoladen ikke er for varm når du rører inn eggeplommene.
      Tips!

      Det er viktig at sjokoladen ikke er varmere enn 60 °C. Er sjokoladen for varm koagulerer eggene.

    2. Pisk fløte og vaniljesukker til krem. Bland kremen med sjokoladen.
      Tips!

      Smak eventuelt til kremen med litt kaffelikør for de voksne.  

    3. Visp eggehviter stive og bland inn til slutt. Fordel moussen i porsjonsglass og la stå i kjøleskapet i 1-2 timer før servering.
Tips!

Husk at sjokolademousse må stå minst 1 time i kjøleskapet før servering. Lag dem gjerne dagen før servering.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Yvonne

    2 måneder siden
    Kan jeg bruke vanlig sjokolade istedenfor kokesjokolade?

    Kommenter  (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 måneder siden
      Klart du kan, Yvonne :) Lykke til!

      Kommenter  (1)

      • Lill Sofie Hansen Andersen Lilli Agnete Jarlestad Merete Fridtfof Kristiansen

        22 dager siden
        Tusen takk, gleder meg til å prøve!!!!!!!

        Kommenter  (1)


  • Hedda

    2 måneder siden
    Hei! Er det mulig å bytte ut kokesjokoladen med hvit kokesjokolade, og likevel få like bra resultat?

    Kommenter  (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 måneder siden
      Hei Hedda,

      Ja du kan fint bytte ut mørk med lys sjokolade, men husk at hvitsjokolade tåler dårligere varme og er søtere på smak :) Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Sebastian

    5 måneder siden
    Hvor mange dl med vann skal man ca bruke

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      5 måneder siden
      Hei Sebastian,

      Hvor mye vann du skal bruke kommer an på hvor stor kjele du bruker og bollen. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • Ragnar

    7 måneder siden
    Eg prøvde oppskrifta og resultatet vart overraskande bra. Hakka opp selskapssjokolade og blanda dette oppi med ein skvett konjakk. Vaniljesaus er obligatorisk til denne.

    Kva modifikasjonar må eg gjera for å få ein søtare, mindre bitter sjokolademousse som lettare kan etast som han er?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      7 måneder siden
      Hei Ragnar,

      Høres helt fantastisk ut :) For å få mindre bitter smak anbefales det å bruke en sjokolade som er mild på smak og mindre bitter. Lykke til!

      Kommenter  (1)

      • Ragnar

        7 måneder siden
        Takk! Fyrste gongen brukte eg 70% kokesjokolade. Då eg nå prøve oppskrifta for andre gong brukte eg dronningsjokolade istadenfor og hakka oppi 50g selskapssjokolade, og smaken vart perfekt!

        Kommenter  (1)

        • Kåre

          22 dager siden
          Så koselig

          Kommenter  (0)

        • Annicken , Kokk og kundekonsulent

          7 måneder siden
          Så flott å høre, Ragnar :) Kos deg!

          Kommenter  (1)


  • Sandra

    9 måneder siden
    Fantastisk godt blir det om du lager Florentiner (mandelflarn) og serverer til. Bruk gjerne ferdig oppskivet mandler. Det går veldig fort å lage. Du finner oppskrift på nettet flere steder

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      9 måneder siden
      Takk for at du deler dine tips, Sandra :) Høres fantastisk godt ut!

      Kommenter  (0)


  • Sofie

    1 år siden
    Nå har sjokolademoussen stått i kjøleskapet over natta, men den er fortsatt ikke blitt noe særlig fast. Har jeg gjort noe feil?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Sofie! Det er vanskelig for meg å vite hva som kan ha gått galt, men når du hadde i kremen, vendte du den forsiktig inn i blandingen? Hvis du rørte eller vendte for fort blir all luften borte og det blir helt flytende igjen. SÅ forsøk på nytt med sakte vending av kremen i røren :) Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Sissel

    2 år siden
    Denne var kjempegod. Likte denne bedre enn "enkel sjokolademousse". Pyntet med bringebær og mokkabønner. Enig med andre at porsjonene ikke stemmer. Lagde til 3 personer og det ble 5 porsjonsskåler. Men da har jeg jo til søndagsdesserten også.

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Sissel, Så bra ar det falt i smak :) Det høres veldig godt ut med friske bær og mokkabønner til! Bedre med for mye enn for lite, er det ikke det man sier ;) Ha en fortsatt fin dag!

      Kommenter  (3)


  • Emma

    2 år siden
    Hei kan du bruke 1 dl melk og 2 dl fløte til 4 porsjoner ?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Emma, Det skal gå bra men ville ikke brukt noe lettere melk enn 1,2% så den ikke sprekker. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • Linda løvås

    2 år siden
    Hei er det mulig å lage denne med kinder bueno?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Linda, Det er ikke å anbefale å lage denne da kinder bueno er mye kjeks og lite sjokolade, men du kan benytte en lysere sjokolade om du ønsker :) Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Cassandra

    2 år siden
    Hei veldig godt. Men veldig store porsjoner. 4 porsjoner av dette holder til 6-8 personer.

    Kommenter  (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Cassandra, Takk for en hyggelig tilbakemelding :)Det er bedre med for mye enn for lite, er du ikke enig? God høst!

      Kommenter  (14)


Det er mye kjærlighet i god mat