Enkel sjokolademousse

Enkel sjokolademousse

Kommentarer 38
  • Enkel
  • 30 min
Enkel og herlig sjokolademousse til dessert vil være et populært innslag og en fantastisk avslutning på et godt måltid. Lag sjokolademousse i èn bolle eller fordel i små porsjonsglass og pynt med friske bær eller revet sjokolade.

Antall porsjoner

Ingredienser

Utstyr

Stor skål eller posjonsglass
100 g mørk sjokolade
2 ss melis
¼ dl sterk kaffe
2 stk eggeplommer
2 dl TINE Kremfløte

Slik gjør du det

    1. For å lage sjokolademousse, starter du med å bryte sjokoladen i mindre biter og smelt den i en bolle over vannbad.
    2. Ta bollen ut av vannbadet og bland i melis, kaffe og eggeplommene. Det er viktig at du rører kraftig til du får en glatt og fin krem.
    3. Sett kremen til siden og avkjøl.
    4. Bland deretter i vispet kremfløte. Fordel sjokolademousse gjerne i porsjonsglass og pynt med firske bær.
Tips!

Server gjerne en syrlig fruktsalat til denne sjokolademoussen.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Hilde

    2 år siden
    Kan man lage denne dagen før servering?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Klart du kan, Hilde :) Husk å plastre den godt. God matlaging!

      Kommenter  (0)


  • Camilla

    3 år siden
    må den stå i kjøleskap før man spiser den, å hvor lenge ?

    Kommenter  (4)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Camilla, Det kan variere litt fra kjøleskap til kjøleskap, men min erfaring er at noen timer i kjøleskap holder. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • andrea

    3 år siden
    hvor mye koster alt dette til sammen

    Kommenter  (1)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Andrea, Det er vanskelig å si, siden de ulike butikkjedene har ulik pris på de ulike råvarene. Du må nesten bare stikke innom din nærbutikk å sjekke selv :)

      Kommenter  (2)


  • Anne Mari Svinsaas

    3 år siden
    Denne var enkel! Fort gjort og ingen problemer - jippi! Jeg piffet den opp med en anelse kanel og kardemomme, og jeg serverer vaniljesaus ved siden av når damene kommer i kveld - noen liker jo at det er litt søtt attåt. Det var forresten noe av det jeg likte med denne varianten; at den ikke var søt, men smakte skikkelig av 70 %-sjokoladen jeg brukte. Et ørliten bitter-touch er deilig, synes jeg.

    Kommenter  (11)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Anne Mari, Tusen takk for hyggelig tilbakemelding :)

      Kommenter  (2)

    • Frida

      3 år siden
      Hvordan mixet du inn Kardemommen og kanelen?

      Kommenter  (1)

      • Anne Mari

        3 år siden
        Jeg siktet inn litt i fløten før jeg pisket den.

        Kommenter  (2)

        • Øyvind , stolt kokk og baker,

          3 år siden
          Hei igjen Anne Mari, Hørtes kjempesmart ut. Takk for tipset :)

          Kommenter  (0)


  • hågen

    3 år siden
    Smaker det det samme hvis man ikke bruker kaffe?

    Kommenter  (22)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Hågen, Den vil ikke smake helt det samme, men den vil heller ikke smake vondt uten kaffe. Så du kan fint sløyfe den om du ønsker. Lykke til :)

      Kommenter  (1)


  • Irene

    4 år siden
    Hei, har hatt litt utfordringer med å lage sjokolademousse, Sjokoladen stivner når eggeplommene røres inn, romtempererte. Hva gjør jeg feil?

    Kommenter  (21)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Irene, Det hørtes merkelig ut. Dersom du tilsetter kaffen først i den smeltede sjokladen, deretter rører inn melisen og til slutt eggeplommene - så skal det veldig godt gjøres at sjokoladen stivner. Forsøk det neste gang og lykke til :)

      Kommenter  (8)


  • Jakob

    4 år siden
    Hei, dette her er en av de beste dessertene jeg vet om, gleder meg til å lage dette en dag *o* Yummy!

    Kommenter  (4)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Jakob, Vi er helt enige med deg i at sjokolademousse er fantastisk godt. Lykke til :)

      Kommenter  (1)


  • Esther

    4 år siden
    Hei! Må man lage denne i forveien? Eller kan man bare la den stå i kjøleskapet et 1-2(3) timer før servering?

    Kommenter  (1)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Esther, Det er sjokoladen i moussen som gjør at den stivner. Så fort moussen er blitt fire grader i kjøleskap, så er den spiseklar. Så dersom du bruker små former, så vil de være klar for servering etter noen timer :) Lykke til.

      Kommenter  (3)


  • sondre

    4 år siden
    må man bruke kaffe?

    Kommenter  (12)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Nei, det trenger du ikke, Sondre :)

      Kommenter  (2)


  • Kristoffer

    4 år siden
    Hei! Kan den lages ein dag i forveien til eit evt. besøk? Og vil den holda seg like bra visst den står i kjøleskapet i eit døgn?

    Kommenter  (70)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Kristoffer, Ja denne kan du fint lage dagen før servering. Husk å pakke den godt inn i plastfolie :)

      Kommenter  (5)

    • Alf Marius

      4 år siden
      kan du lage denne uken i forveien?

      Kommenter  (0)

      • Hilsen kokkene fra Melkerampa

        4 år siden
        Hel Kristoffer og Marius, Jeg vil anbefale å lage sjokolademoussen samme dag eller 2 dager før. En uke er litt lenge da den vil dette litt sammen og mulig skille seg. Lykke til:)

        Kommenter  (2)


Det er mye kjærlighet i god mat