Hvit sjokolademousse med kardemomme
Imponer gjestene dine med luftig og herlig, hjemmelaget hvit sjokolademousse med et lett dryss av revet hvit sjokolade. Mmmm...
Middels•5 t•6 personer
Ingredienser
- 1 dl TINE® Helmelk 3,5 % fett
- 1 ts malt kardemomme
- 200 g hvit sjokolade
- 3 dl TINE® Kremfløte
- 3 stykk eggehvite
Slik gjør du
1
Varm melk og kardemomme til kokepunktet. Ta kjelen av varmen. Hakk sjokoladen og løs den opp i den varme melken. Rør godt.
2
Visp fløten til krem. Visp eggehvitene stive.
3
Bland alt forsiktig sammen med en slikkepott for å bevare luftigheten. Fordel den hjemmelagde moussen i porsjonsskåler eller en stor dessertbolle. Sett den kjølig i 3-4 timer til moussen har satt seg.
4
Dryss over litt revet sjokolade, gjerne hvit.
TipsFriske bær er også nydelig å servere til denne deilige sjokolademoussen.