Hvit sjokolademousse med kardemomme

Hvit sjokolademousse med kardemomme

Kommentarer 7
  • Middels
  • 300 min
Imponer gjestene dine med luftig og herlig, hjemmelaget hvit sjokolademousse med et lett dryss av revet hvit sjokolade. Mmmm...

Antall porsjoner

Ingredienser

Utstyr

Porsjonsformer
1 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
1 ts malt kardemomme
200 g hvit sjokolade
3 dl TINE Kremfløte
3 stk eggehviter

Dryss

4 ss hvit sjokolade

Slik gjør du det

    1. Varm melk og kardemomme til kokepunktet. Ta kjelen av varmen. Hakk sjokoladen og løs den opp i den varme melken. Rør godt.
    2. Visp fløten til krem. Visp eggehvitene stive.
    3. Bland alt forsiktig sammen med en slikkepott for å bevare luftigheten. Fordel den hjemmelagde moussen i porsjonsskåler eller en stor dessertbolle. Sett den kjølig i 3-4 timer til moussen har satt seg.
    4. Dryss over litt revet sjokolade, gjerne hvit.
Tips!

Friske bær er også nydelig å servere til denne deilige sjokolademoussen.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Line

    3 år siden
    Dette så godt ut! jeg har ikke en mikser for å mikse krem med, kan man bruke den ferdige kremen (kremtoppen) fra tine?

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Line, Kremtoppen vår er best å bruke når du trenger krem til servering, slik som på varm sjokolade eller fruktsalat. Dersom du skal pynte en kake eller lage desserter, som skal stå noen timer/dager, så bør du piske fløte til krem selv, for best resultat. Du kan fint piske krem for hånd med en visp, det tar bare litt lengre tid og krever litt muskelkraft :) Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Elisabeth

    3 år siden
    kan denne mossen også like godt lages dagen før?

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Elisabeth, Det er ingen problem å lage denne dagen før. Men husk på dekke de til med plastfolie, slik at de ikke tar smak fra andre råvarer i kjøleskapet ditt. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • Roy

    3 år siden
    Når det står i denne oppskriften at man skal bruke 4 ss med hvit sjokolade til dryss er det i tillegg til de 200g med hvit sjokolade som de står i oppskriften?

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Roy, Den hvite sjokoladen til dryss er ikke av de 200 gram med sjokolade som skal i selve sjokolademoussen. De kommer utenom :)

      Kommenter  (1)


  • Abel

    7 år siden
    En stor overraskelse. Denne gjorde susen. Gjestene skrøt den opp i skyene.

    Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat