Sjokoladefondant

Sjokoladefondant

231
  • Middels
  • 45 min
Den perfekte sjokoladefondanten er så herlig rå i midten at sjokoladen renner litt ut når du setter skjeen i den. Det er derfor viktig at du er nøye med steketemperatur og steketid. Får du til det, er det lite som smaker bedre. Nydelig!

Ingredienser

Utstyr

Posjonsformer
100 g mørk sjokolade
100 g TINE Meierismør
4 stk egg
1 dl sukker
1 dl hvetemel

Tilbehør:

5 dl friske bær
3 dl TINE Kremfløte

Slik gjør du det

    1. Til denne oppskriften på sjokoladefondant, trenger du porsjonsformer. Forvarm stekeovnen til 220 °C.
    2. Del sjokolade i biter. Smelt smør og bland med sjokoladen. La stå 2-3 minutter til sjokoladen har smeltet. Rør smør og sjokolade lett sammen.
    3. Visp deretter egg og sukker lett og tilsett sjokoladeblandingen. Pisk kraftig til en jevn røre. Sikt over melet og rør det forsiktig inn.
    4. Smør formene og fyll dem ¾ fulle. Sett dem på bakeplaten og stek ca. 8 - 10 minutter, nederst i ovnen.
      Tips!

      Steketiden kan variere i forhold til type ovn og størrelse på porsjonsformene, så test gjerne med én først.

    5. La gjerne de deilige sjokoladefondantene få avkjøle seg i formene et minutt før du hvelver dem forsiktig ut på tallerken.
    6. Pynt med friske bær og server med pisket krem. Dryss gjerne litt melis over. Når du setter skjeen inn skal myk, herlig sjokolade flyte ut og skaper garantert smil om munnen hos alle gjestene.
Tips!

Du kan gjøre sjokoladefondantene ferdig til steking i god tid før servering. Så kan du for eksempel sette dem i en forvarmet stekeovn mens hovedretten spises. Vi har blitt tipset om at du til og med også kan fryse ned ferdig røre i porsjoner, men husk da å tine dem helt opp før du skal steke dem, slik at du lettere har kontroll med stekeresultatet!

Kommentarer

  • Chloe

    9 dager siden
    Hei, hvor store burde formene være? Jeg har sånn creme brulee form. Kan man bruke det? Og hvordan får man den ut av formen uten at den blir ødelagt?

     (1)

    • Christine

      4 dager siden
      Hei! Jeg har laget disse i lang tid, og bruker bare creme brulee former ?? Pleier å smøre formene med smør, og man kan i tillegg drysse litt kakaopulver i de før man heller oppi røren! Det setter også veldig god smak ??

       (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 dager siden
      Hei Chloe,

      Du kan bruke de formene, men da blir fondanten veldig stor. Tenkt heller muffins størrelse på formen og får å få den hel ut av formen er det viktig at formen er godt smurt og at du tar å skjærer en kniv langs kanten og vipper fondanten forsiktig ut :) Lykke til!

       (0)


  • Meg

    21 dager siden
    Må man bruke meierismør?

     (2)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      10 dager siden
      Hei!

      For å få den beste smaken anbefaler vi meierismør. Men i mangel på smør, går det nok fint å bruke margarin. :)

       (0)


  • Emil

    1 måneder siden
    Hva kan man bruke i stede for mørksjokolade?

     (3)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 måneder siden
      Du kan bruke melkesjokolade, Emil :)

      Ellers så kan du bruke den sjokoladen du ønsker, men jo lysere sjokoladen er jo mer må du passe på sukkeret slik at den ikke blir for søt.

      Lykke til!

       (1)


  • Marianne

    2 måneder siden
    Fulgte oppskriften til punkt og prikke og de ble helt nydelige!

     (0)


  • Nyttårsgjest

    2 måneder siden
    Takk for kjempe fin oppskrift! Denne skal gjentas, ble suksess i kveld til nyttårs desserten! Jeg hadde den på 205 grader i 8-9 minutter og de ble helt fantastiske! Hadde i en rad ekstra (brukte 50% mørk sjokolade) og de ble perfekte! Naaaammm.

     (0)


  • Celine

    2 måneder siden
    Hva menes med «pisk egg og sukker lett» ? Er det snakk piske til det blir lett, altså typ eggedosis, eller piske lett sammen, altså piske det forsiktig/litt sammen ?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 måneder siden
      Hei Celine,

      Piskes lett sammen til en eggedosis :) Lykke til!

       (0)


  • MaritJ

    2 måneder siden
    Hei! Har en sønn med eggeallergi, hva kan man ha i i stedet for egg i denne?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 måneder siden
      Hei Marit,

      Du kan bruke en erstatter som heter NoEggs :)

       (0)


  • 166254

    3 måneder siden
    unnskyld vi bare tulla de var kjmpe god å hhade

     (0)


  • 166254

    3 måneder siden
    unnskyld vi bare tulla de var kjmpe god å hhade

     (0)


  • Alex

    3 måneder siden
    Er det mulig og bytte mørk sjokolade med kakao?

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      3 måneder siden
      Hei Alex,

      Det kan du, men det blir litt forandring i smaken :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat