Sjokoladefondant

Sjokoladefondant

258
  • Middels
  • 45 min
Den perfekte sjokoladefondanten er så herlig rå i midten at sjokoladen renner litt ut når du setter skjeen i den. Det er derfor viktig at du er nøye med steketemperatur og steketid. Får du til det, er det lite som smaker bedre. Nydelig!

Ingredienser

Utstyr

Posjonsformer
100 g mørk sjokolade
100 g TINE Meierismør
4 stk egg
1 dl sukker
1 dl hvetemel

Tilbehør:

5 dl friske bær
3 dl TINE Kremfløte

Slik gjør du det

    1. Til denne oppskriften på sjokoladefondant, trenger du porsjonsformer. Forvarm stekeovnen til 220 °C.
    2. Del sjokolade i biter. Smelt smør og bland med sjokoladen. La stå 2-3 minutter til sjokoladen har smeltet. Rør smør og sjokolade lett sammen.
    3. Visp deretter egg og sukker lett og tilsett sjokoladeblandingen. Pisk kraftig til en jevn røre. Sikt over melet og rør det forsiktig inn.
    4. Smør formene og fyll dem ¾ fulle. Sett dem på bakeplaten og stek ca. 8 - 10 minutter, nederst i ovnen.
      Tips!

      Steketiden kan variere i forhold til type ovn og størrelse på porsjonsformene, så test gjerne med én først.

    5. La gjerne de deilige sjokoladefondantene få avkjøle seg i formene et minutt før du hvelver dem forsiktig ut på tallerken.
    6. Pynt med friske bær og server med pisket krem. Dryss gjerne litt melis over. Når du setter skjeen inn skal myk, herlig sjokolade flyte ut og skaper garantert smil om munnen hos alle gjestene.
Tips!

Du kan gjøre sjokoladefondantene ferdig til steking i god tid før servering. Så kan du for eksempel sette dem i en forvarmet stekeovn mens hovedretten spises. Vi har blitt tipset om at du til og med også kan fryse ned ferdig røre i porsjoner, men husk da å tine dem helt opp før du skal steke dem, slik at du lettere har kontroll med stekeresultatet!

Kommentarer

  • Ani

    21 dager siden
    Kan jeg bruke melkesjokolade isteden for

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      19 dager siden
      Hei ani!

      Det er mulig, men den er søtere enn mørk sjokolade, så jeg hadde redusert sukkermengden. :)

       (0)


  • ig

    30 dager siden
    kan man bytte ut sjokolade med kakao?

     (0)


  • No komentar

    1 måneder siden
    Hei jeg skal få mange på besøk
    Noen tåler ikke gluten hva gjør jeg ?

     (1)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      1 måneder siden
      Hei,

      Det går å bytte ut hvetemelet med glutenfritt mel her. Det er også greit å sjekke hvilken sjokolade du bruker, da det kan være spor av gluten i noen merker.

      Go bakst! :)

       (2)


  • J og J

    2 måneder siden
    Hei Jeg å vennen min skal ha kokkekamp på skolen er dette for risikabelt å ta eller ikke?

     (1)

    • Hans

      2 måneder siden
      Neida, fondant er null problem, bare pass på å ta de ut av ovnen med en gang de er ferdig så blir det bra :)

       (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 måneder siden
      Hei J og J,

      Fondant passer fint til kokkekamp :)

      Masse lykke til!

       (1)

    • A person

      1 måneder siden
      Nei bare prøvestek en først

       (1)


  • Håkon

    2 måneder siden
    Skal jeg sette ovnen på 200 grader hvis jeg kun har varmluft på ovnen?

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 måneder siden
      Hie Håkon,

      Her må du nesten prøve deg fram :) prøv på varmluft 180-200 grader å se hva som gir best resultat.

      Lykke til!

       (1)


  • Ane

    2 måneder siden
    Kan jeg bruke vanilje is som tilbehør i stedet for fløte😁




     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 måneder siden
      Klart du kan :)

      Kos deg!

       (0)


  • Geir

    4 måneder siden
    Hei er dette vanskelig og lage?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      4 måneder siden
      Hei Geir,

      denne er ikke vanskelig å lage så lenge du følger oppskriften og fremgangsmåten riktig :) Fortell gjerne hvordan det gikk. Lykke til og god bakst!

       (0)

    • rikke

      4 måneder siden
      nei

       (0)


  • Marianne

    4 måneder siden
    Kan man bruke kakaopulver istedenfor sjokolade ?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      4 måneder siden
      Hei Marianne,

      Anbefaler deg å bruke sjokolade i denne oppskriften for best smak :)

       (0)


  • Lavinia

    4 måneder siden
    Perfect. To bad cuz I can’t post a photo with it. Thanks Tine !

     (1)


  • Kathe-Mari

    6 måneder siden
    Jeg lurer også på om man kan bruke vanlige muffinsformer til dette?

     (4)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      6 måneder siden
      Det kan du, kathe-Mari :) Husk å ikke fyll de mer enn halvveis. Lykke til!

       (2)

    • Aase

      5 måneder siden
      Kan ein som har gluten allergi spise denne med å bytte ut melet med glutenfritt?

       (0)

      • Marit , Kokk og Kundekonsulent

        5 måneder siden
        Hei Aase!

        Det går fint å bytte ut med glutenfritt mel. Men sjekk gjerne hvilken sjokolade du bruker og, da det er noen kokesjokolademerker som inneholder spor av gluten. :)

         (0)


Det er mye kjærlighet i god mat