Sjokoladefondant

Sjokoladefondant

Kommentarer 218
  • Middels
  • 45 min
Den perfekte sjokoladefondanten er så herlig rå i midten at sjokoladen renner litt ut når du setter skjeen i den. Det er derfor viktig at du er nøye med steketemperatur og steketid. Får du til det, er det lite som smaker bedre. Nydelig!

Antall porsjoner

Ingredienser

Utstyr

Posjonsformer
100 g mørk sjokolade
100 g TINE Meierismør
4 stk egg
1 dl sukker
1 dl hvetemel

Tilbehør:

5 dl friske bær
3 dl TINE Kremfløte

Slik gjør du det

    1. Til denne oppskriften på sjokoladefondant, trenger du porsjonsformer. Forvarm stekeovnen til 220 °C.
    2. Del sjokolade i biter. Smelt smør og bland med sjokoladen. La stå 2-3 minutter til sjokoladen har smeltet. Rør smør og sjokolade lett sammen.
    3. Visp deretter egg og sukker lett og tilsett sjokoladeblandingen. Pisk kraftig til en jevn røre. Sikt over melet og rør det forsiktig inn.
    4. Smør formene og fyll dem ¾ fulle. Sett dem på bakeplaten og stek ca. 8 - 10 minutter, nederst i ovnen.
      Tips!

      Steketiden kan variere i forhold til type ovn og størrelse på porsjonsformene, så test gjerne med én først.

    5. La gjerne de deilige sjokoladefondantene få avkjøle seg i formene et minutt før du hvelver dem forsiktig ut på tallerken.
    6. Pynt med friske bær og server med pisket krem. Dryss gjerne litt melis over. Når du setter skjeen inn skal myk, herlig sjokolade flyte ut og skaper garantert smil om munnen hos alle gjestene.
Tips!

Du kan gjøre sjokoladefondantene ferdig til steking i god tid før servering. Så kan du for eksempel sette dem i en forvarmet stekeovn mens hovedretten spises. Vi har blitt tipset om at du til og med også kan fryse ned ferdig røre i porsjoner, men husk da å tine dem helt opp før du skal steke dem, slik at du lettere har kontroll med stekeresultatet!

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • 166254

    27 dager siden
    unnskyld vi bare tulla de var kjmpe god å hhade

    Kommenter  (0)


  • 166254

    27 dager siden
    unnskyld vi bare tulla de var kjmpe god å hhade

    Kommenter  (0)


  • Alex

    1 måneder siden
    Er det mulig og bytte mørk sjokolade med kakao?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 måneder siden
      Hei Alex,

      Det kan du, men det blir litt forandring i smaken :)

      Kommenter  (0)


  • Martinsundal

    1 måneder siden
    Smakløs, skulle vært mer sjokolade

    Kommenter  (0)

    • Anne-Brit

      1 måneder siden
      Jeg er ikke så glad i sjokolade så fungerte bra for meg.

      Kommenter  (0)

      • martinsundal

        1 måneder siden
        Lol hvorfor spiser du sjokoladefondant hvis du ikke er så glad i sjokolade?

        Kommenter  (0)


  • Martin Sundal

    1 måneder siden
    Smakløs fondant, skulle vært mer sjokolade.

    Kommenter  (2)

    • Håvard Bjørkedal Gjelsvik

      1 måneder siden
      Det var vel litt å ta i. Men enig at det skulle vært mer sjokolade.

      Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 måneder siden
      Takk for tilbakemeldingen, Martin :) Om du ønsker mer smak kan du bruke en mørkere sjokolade neste gang. God bakst!

      Kommenter  (2)


  • Lars

    3 måneder siden
    Denne smakte godt :)

    Kommenter  (0)

    • Henrik Gifstad

      1 måneder siden
      Helt enig Lars, den var sykt god :)

      Kommenter  (0)


  • Elisabeth

    6 måneder siden
    Dette så godt ut!

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      6 måneder siden
      Det er veldig godt! Anbefaler deg å teste den ut :) God bakst, Elisabeth!

      Kommenter  (1)


  • Anne

    6 måneder siden
    Hei! Kan jeg bytte mørk sjokolade med hvit kokesjokolade?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      6 måneder siden
      Hei Anne,

      Hvit sjokolade smaker ganske annerledes enn mørk og er en del søtere, men det er ingenting i veien for at du kan bruke hvit sjokolade om du ønsker det :) God bakst!

      Kommenter  (0)


  • Oliver

    6 måneder siden
    Må man bruke så mange egg?

    Kommenter  (1)

    • Margrete , Kundekonsulent

      6 måneder siden
      Hei! Ja, vi anbefaler å bruke 4 egg til denne oppskriften :) God bakst!

      Kommenter  (2)


  • Emily

    8 måneder siden
    Jeg og venninene mine skal lage det der på kokkekampen (:

    Kommenter  (3)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      8 måneder siden
      Så gøy! Masse lykke til, Emly :)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat