Sjokoladefondant

Sjokoladefondant

243
  • Middels
  • 45 min
Den perfekte sjokoladefondanten er så herlig rå i midten at sjokoladen renner litt ut når du setter skjeen i den. Det er derfor viktig at du er nøye med steketemperatur og steketid. Får du til det, er det lite som smaker bedre. Nydelig!

Ingredienser

Utstyr

Posjonsformer
100 g mørk sjokolade
100 g TINE Meierismør
4 stk egg
1 dl sukker
1 dl hvetemel

Tilbehør:

5 dl friske bær
3 dl TINE Kremfløte

Slik gjør du det

    1. Til denne oppskriften på sjokoladefondant, trenger du porsjonsformer. Forvarm stekeovnen til 220 °C.
    2. Del sjokolade i biter. Smelt smør og bland med sjokoladen. La stå 2-3 minutter til sjokoladen har smeltet. Rør smør og sjokolade lett sammen.
    3. Visp deretter egg og sukker lett og tilsett sjokoladeblandingen. Pisk kraftig til en jevn røre. Sikt over melet og rør det forsiktig inn.
    4. Smør formene og fyll dem ¾ fulle. Sett dem på bakeplaten og stek ca. 8 - 10 minutter, nederst i ovnen.
      Tips!

      Steketiden kan variere i forhold til type ovn og størrelse på porsjonsformene, så test gjerne med én først.

    5. La gjerne de deilige sjokoladefondantene få avkjøle seg i formene et minutt før du hvelver dem forsiktig ut på tallerken.
    6. Pynt med friske bær og server med pisket krem. Dryss gjerne litt melis over. Når du setter skjeen inn skal myk, herlig sjokolade flyte ut og skaper garantert smil om munnen hos alle gjestene.
Tips!

Du kan gjøre sjokoladefondantene ferdig til steking i god tid før servering. Så kan du for eksempel sette dem i en forvarmet stekeovn mens hovedretten spises. Vi har blitt tipset om at du til og med også kan fryse ned ferdig røre i porsjoner, men husk da å tine dem helt opp før du skal steke dem, slik at du lettere har kontroll med stekeresultatet!

Kommentarer

  • Geir

    12 timer siden
    Hei er dette vanskelig og lage?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      11 timer siden
      Hei Geir,

      denne er ikke vanskelig å lage så lenge du følger oppskriften og fremgangsmåten riktig :) Fortell gjerne hvordan det gikk. Lykke til og god bakst!

       (0)


  • Marianne

    13 dager siden
    Kan man bruke kakaopulver istedenfor sjokolade ?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      11 dager siden
      Hei Marianne,

      Anbefaler deg å bruke sjokolade i denne oppskriften for best smak :)

       (0)


  • Lavinia

    20 dager siden
    Perfect. To bad cuz I can’t post a photo with it. Thanks Tine !

     (0)


  • Kathe-Mari

    2 måneder siden
    Jeg lurer også på om man kan bruke vanlige muffinsformer til dette?

     (3)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 måneder siden
      Det kan du, kathe-Mari :) Husk å ikke fyll de mer enn halvveis. Lykke til!

       (2)

    • Aase

      1 måneder siden
      Kan ein som har gluten allergi spise denne med å bytte ut melet med glutenfritt?

       (0)

      • Marit , Kokk og Kundekonsulent

        1 måneder siden
        Hei Aase!

        Det går fint å bytte ut med glutenfritt mel. Men sjekk gjerne hvilken sjokolade du bruker og, da det er noen kokesjokolademerker som inneholder spor av gluten. :)

         (0)


  • Kathe-Mari

    2 måneder siden
    Hei,
    Jeg lurer på om hvor mange fondanter det gir av en porsjon

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 måneder siden
      Av denne oppskriften blir det 6 fondanter :)

       (1)


  • Chloe

    2 måneder siden
    Hei, hvor store burde formene være? Jeg har sånn creme brulee form. Kan man bruke det? Og hvordan får man den ut av formen uten at den blir ødelagt?

     (2)

    • Christine

      2 måneder siden
      Hei! Jeg har laget disse i lang tid, og bruker bare creme brulee former ?? Pleier å smøre formene med smør, og man kan i tillegg drysse litt kakaopulver i de før man heller oppi røren! Det setter også veldig god smak ??

       (2)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 måneder siden
      Hei Chloe,

      Du kan bruke de formene, men da blir fondanten veldig stor. Tenkt heller muffins størrelse på formen og får å få den hel ut av formen er det viktig at formen er godt smurt og at du tar å skjærer en kniv langs kanten og vipper fondanten forsiktig ut :) Lykke til!

       (1)


  • Meg

    3 måneder siden
    Må man bruke meierismør?

     (4)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      2 måneder siden
      Hei!

      For å få den beste smaken anbefaler vi meierismør. Men i mangel på smør, går det nok fint å bruke margarin. :)

       (1)


  • Emil

    3 måneder siden
    Hva kan man bruke i stede for mørksjokolade?

     (4)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      3 måneder siden
      Du kan bruke melkesjokolade, Emil :)

      Ellers så kan du bruke den sjokoladen du ønsker, men jo lysere sjokoladen er jo mer må du passe på sukkeret slik at den ikke blir for søt.

      Lykke til!

       (1)

      • Monica

        4 dager siden
        Jeg har også brukt lys kokesjokolade og noen ganger begge deler, det er også kjempegodt 😉. Mvh Monica

         (0)


  • Marianne

    4 måneder siden
    Fulgte oppskriften til punkt og prikke og de ble helt nydelige!

     (0)


  • Nyttårsgjest

    4 måneder siden
    Takk for kjempe fin oppskrift! Denne skal gjentas, ble suksess i kveld til nyttårs desserten! Jeg hadde den på 205 grader i 8-9 minutter og de ble helt fantastiske! Hadde i en rad ekstra (brukte 50% mørk sjokolade) og de ble perfekte! Naaaammm.

     (0)


Det er mye kjærlighet i god mat