Sjokoladefondant
Middels•45 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
100 gmørk sjokolade . For laktosefri oppskrift, velg laktosefri/melkefri sjokolade
-
100 gTINE® Meierismør . For laktosefri oppskrift, velg TINE® Laktosefri Meierismør
-
4 stkegg
-
1 dlsukker
-
1 dlhvetemel
Tilbehør:
-
5 dlfriske bær
-
3 dlTINE® Kremfløte . For laktosefri oppskrift, velg TINE® Laktosefri Kremfløte
Slik gjør du det
-
1
Til denne oppskriften på sjokoladefondant, trenger du porsjonsformer. Forvarm stekeovnen til 220 °C.
-
2
Del sjokolade i biter. Smelt smør og bland med sjokoladen. La stå 2-3 minutter til sjokoladen har smeltet. Rør smør og sjokolade lett sammen.
-
3
Visp deretter egg og sukker lett og tilsett sjokoladeblandingen. Pisk kraftig til en jevn røre. Sikt over melet og rør det forsiktig inn.
-
4
Smør formene og fyll dem ¾ fulle. Sett dem på bakeplaten og stek ca. 8 - 10 minutter, nederst i ovnen.
Tips
Steketiden kan variere i forhold til type ovn og størrelse på porsjonsformene, så test gjerne med én først.
-
5
La gjerne de deilige sjokoladefondantene få avkjøle seg i formene et minutt før du hvelver dem forsiktig ut på tallerken.
-
6
Pynt med friske bær og server med pisket krem. Dryss gjerne litt melis over. Når du setter skjeen inn skal myk, herlig sjokolade flyte ut og skaper garantert smil om munnen hos alle gjestene.