Snickers-brownies

Snickerskake med brownies

90
 • Middels
 • 60 min
 • 25 min
Det er ingen kunst å gjøre verdens mest populære sjokoladebar om til en kake. Så blir du fort verdens mest populære forelder eller venn.

Ingredienser

Utstyr

ildfast form på ca. 20x20 cm
150 g mørk sjokolade
100 g TINE Meierismør
2 stk egg
2 ½ dl sukker
2 dl hvetemel
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
2 ss kakao

MARSHMALLOWFYLL

200 g marshmallow fluff
1 ss sirup
1 dl peanøttsmør
2 dl salte peanøtter

KARAMELL

2 dl sukker
1 dl vann
1 ss TINE Meierismør
1 dl TINE Kremfløte

Topping

300 g lys kokesjokolade

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på 175 °C. Hakk sjokoladen i biter og smelt med smør på lav varme under omrøring. Sett til side og avkjøl noe.
  2. Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett mel, vaniljesukker, bakepulver, kakao og sjokoladeblandingen og pisk til en glatt røre.
  3. Kle en liten ildfast form (20x20 cm) med bakepapir. Hell røren i formen og stek i 25 minutter. Avkjøl helt.
  4. Rør sammen marshmallow-fluff, sirup og peanøttsmør med en slikkepott og spre fluffen utover brownie-kaken. Dryss peanøtter over.
   Tips
   Har de ikke fluff på butikken kan du smelte marshmallows i en glassbolle i microbølgeovn, på full varme i 1 minutt. Hvis det ikke er blitt fluff så setter du den inn litt lenger. Har du ikke mikrobølgeovn smelter du ferdig marshmallows i en gryte på svak varme – pass på at du ikke brenner den.
  5. Smelt sukker med vann til karamell i en liten gryte. Ikke rør i sukkeret før det er smeltet og begynner å boble og har fått en gyllen karamellfarge. Dra gryten av varmen. Pass på så du ikke brenner deg! Vent et minutt eller 2 før du rører inn smør og fløte. Avkjøl til romtemperatur og hell karamellen over peanøttene. Sett kaken i kjøleskapet så karamellen stivner.
  6. Del lys kokesjokolade i biter og smelt over vannbad: Ha litt vann i en kjele, kok opp og hold en glass- eller metallbolle over. Bunnen må ikke treffe vannet. Smelt sjokoladen under omrøring. Pass på at det ikke blir for varmt eller at det kommer vann i sjokoladen for da korner den seg.
  7. Hell smeltet sjokolade over karamellen og sett kaken til avkjøling i kjøleskapet. Del i stykker med en skarp, varm kniv og server.
Tips

Vil du spare tid kan du kjøpe ferdige ingredienser og smøre sammen. Ferdig brownie-bunn, ferdig marshmallowsfluff, ferdig karamell (karamellsaus eller pålegget Nøtte). Dropper du å smelte sjokoladetoppen, og bare hakker den over, så har du en superrask kake.

Kommentarer

 • mimi

  3 måneder siden
  laga dene sukkerbomba i går. jeg tenkte meg at dette kom til å bli søtt, men kaka overgikk alle forventninger – det er jo på samme nivå med amerikanske oppskrifter! alt jeg kunne smake var SUKKER 😂 og dét tatt i betraktning at jeg: 1. brukte kun 100 g av karamellen – som er UNDER HALVPARTEN av det oppskriften gir; 2. brukte halvparten av sjokoladen for topping; 3. brukte 42% sjokolade for topping. skulle ønske at jeg hadde halvert alle andre ingrediensene også, for fluff-laget ble dobbelt så tykk som brownies. formen i videoen er rektangulær så det må være feil at man skal bruke en på 20x20 cm.

   (0)

  • Marit , Kokk og Kundekonsulent

   3 måneder siden
   Hei Mimi!

   Da det er snickerskake, så er denne en amerikanskinsirert oppskrift. Så ja den blir søt. Jeg pleier å bruke bitter mørk sjokolade av type 70-80% kakao. Da blir det ikke så søtt.

   Prøv gjerne oppskriften en gang til og juster etter eget ønska. :)

    (0)


Det er mye kjærlighet i god mat