Snickers-brownies

Snickerskake med brownies

131
712
Middels60 min
Det er ingen kunst å gjøre verdens mest populære sjokoladebar om til en kake. Så blir du fort verdens mest populære forelder eller venn.

Ingredienser

Antall stykker

  • 150 g
    mørk sjokolade
  • 100 g
  • 2 stk
    egg
  • 2 ½ dl
    sukker
  • 2 dl
    hvetemel
  • 1 ts
    vaniljesukker
  • 1 ts
    bakepulver
  • 2 ss
    kakao

MARSHMALLOWFYLL

  • 200 g
    marshmallow fluff
  • 1 ss
    sirup
  • 1 dl
    peanøttsmør
  • 2 dl
    salte peanøtter

KARAMELL

Topping

  • 300 g
    lys kokesjokolade

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 175 °C. Hakk sjokoladen i biter og smelt med smør på lav varme under omrøring. Sett til side og avkjøl noe.

  2. 2

    Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett mel, vaniljesukker, bakepulver, kakao og sjokoladeblandingen og pisk til en glatt røre.

  3. 3

    Kle en liten ildfast form (20x20 cm) med bakepapir. Hell røren i formen og stek i 25 minutter. Avkjøl helt.

  4. 4

    Rør sammen marshmallow-fluff, sirup og peanøttsmør med en slikkepott og spre fluffen utover brownie-kaken. Dryss peanøtter over.

    Tips

    Har de ikke fluff på butikken kan du smelte marshmallows i en glassbolle i microbølgeovn, på full varme i 1 minutt. Hvis det ikke er blitt fluff så setter du den inn litt lenger. Har du ikke mikrobølgeovn smelter du ferdig marshmallows i en gryte på svak varme – pass på at du ikke brenner den.

  5. 5

    Smelt sukker med vann til karamell i en liten gryte. Ikke rør i sukkeret før det er smeltet og begynner å boble og har fått en gyllen karamellfarge. Dra gryten av varmen. Pass på så du ikke brenner deg! Vent et minutt eller 2 før du rører inn smør og fløte. Avkjøl til romtemperatur og hell karamellen over peanøttene. Sett kaken i kjøleskapet så karamellen stivner.

  6. 6

    Del lys kokesjokolade i biter og smelt over vannbad: Ha litt vann i en kjele, kok opp og hold en glass- eller metallbolle over. Bunnen må ikke treffe vannet. Smelt sjokoladen under omrøring. Pass på at det ikke blir for varmt eller at det kommer vann i sjokoladen for da korner den seg.

  7. 7

    Hell smeltet sjokolade over karamellen og sett kaken til avkjøling i kjøleskapet. Del i stykker med en skarp, varm kniv og server.

Tips

Vil du spare tid kan du kjøpe ferdige ingredienser og smøre sammen. Ferdig brownie-bunn, ferdig marshmallowsfluff, ferdig karamell (karamellsaus eller pålegget Nøtte). Dropper du å smelte sjokoladetoppen, og bare hakker den over, så har du en superrask kake.

Del denne oppskriften: