Snickerskake med brownies
Middels•60 min25 min
Ingredienser
Antall stykker
-
150 gmørk sjokolade
-
100 g
-
2 stkegg
-
2 ½ dlsukker
-
2 dlhvetemel
-
1 tsvaniljesukker
-
1 tsbakepulver
-
2 sskakao
MARSHMALLOWFYLL
-
200 gmarshmallow fluff
-
1 sssirup
-
1 dlpeanøttsmør
-
2 dlsalte peanøtter
KARAMELL
-
2 dlsukker
-
1 dlvann
-
1 ss
-
1 dl
Topping
-
300 glys kokesjokolade
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 175 °C. Hakk sjokoladen i biter og smelt med smør på lav varme under omrøring. Sett til side og avkjøl noe.
-
2
Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett mel, vaniljesukker, bakepulver, kakao og sjokoladeblandingen og pisk til en glatt røre.
-
3
Kle en liten ildfast form (20x20 cm) med bakepapir. Hell røren i formen og stek i 25 minutter. Avkjøl helt.
-
4
Rør sammen marshmallow-fluff, sirup og peanøttsmør med en slikkepott og spre fluffen utover brownie-kaken. Dryss peanøtter over.
Tips
Har de ikke fluff på butikken kan du smelte marshmallows i en glassbolle i microbølgeovn, på full varme i 1 minutt. Hvis det ikke er blitt fluff så setter du den inn litt lenger. Har du ikke mikrobølgeovn smelter du ferdig marshmallows i en gryte på svak varme – pass på at du ikke brenner den.
-
5
Smelt sukker med vann til karamell i en liten gryte. Ikke rør i sukkeret før det er smeltet og begynner å boble og har fått en gyllen karamellfarge. Dra gryten av varmen. Pass på så du ikke brenner deg! Vent et minutt eller 2 før du rører inn smør og fløte. Avkjøl til romtemperatur og hell karamellen over peanøttene. Sett kaken i kjøleskapet så karamellen stivner.
-
6
Del lys kokesjokolade i biter og smelt over vannbad: Ha litt vann i en kjele, kok opp og hold en glass- eller metallbolle over. Bunnen må ikke treffe vannet. Smelt sjokoladen under omrøring. Pass på at det ikke blir for varmt eller at det kommer vann i sjokoladen for da korner den seg.
-
7
Hell smeltet sjokolade over karamellen og sett kaken til avkjøling i kjøleskapet. Del i stykker med en skarp, varm kniv og server.