Snickers-brownies

Snickerskake med brownies

Kommentarer 65
  • Middels
  • 60 min
  • 25 min
Det er ingen kunst å gjøre verdens mest populære sjokoladebar om til en kake. Så blir du fort verdens mest populære forelder eller venn.

Antall stykker

Ingredienser

Utstyr

ildfast form på ca. 20x20 cm
150 g mørk sjokolade
100 g TINE Meierismør
2 stk egg
2 ½ dl sukker
2 dl hvetemel
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
2 ss kakao

MARSHMALLOWFYLL

150 g marshmallows
1 ss sirup
1 dl peanøttsmør
2 dl salte peanøtter

KARAMELL

2 dl sukker
1 dl vann
1 ss TINE Meierismør
1 dl TINE Kremfløte

Topping

300 g lys kokesjokolade

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 175 °C. Hakk sjokoladen i biter og smelt med smør på lav varme under omrøring. Sett til side og avkjøl noe.
    2. Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett mel, vaniljesukker, bakepulver, kakao og sjokoladeblandingen og pisk til en glatt røre.
    3. Kle en liten ildfast form (20x20 cm) med bakepapir. Hell røren i formen og stek i 25 minutter. Avkjøl helt.
    4. Ha marshmallows i en glassbolle og smelt i mikrobølgeovn på full varme i 2 minutter. Rør inn sirup og peanøttsmør med en slikkepott og spre fluffen utover brownie-kaken. Dryss peanøtter over.
      Tips!

      Marshmallowsfluff får du kjøpt ferdig i utvalgte supermarkeder, som du kan røre peanøttsmør inn i og bre over kaken. Har du ikke mikrobølgeovn smelter du ferdig marshmallows i en gryte på svak varme – pass på at du ikke brenner den.

    5. Smelt sukker med vann til karamell i en liten gryte. Ikke rør i sukkeret før det er smeltet og begynner å boble og har fått en gyllen karamellfarge. Dra gryten av varmen. Pass på så du ikke brenner deg! Vent et minutt eller 2 før du rører inn smør og fløte. Avkjøl til romtemperatur og hell karamellen over peanøttene. Sett kaken i kjøleskapet så karamellen stivner.
    6. Del lys kokesjokolade i biter og smelt over vannbad: Ha litt vann i en kjele, kok opp og hold en glass- eller metallbolle over. Bunnen må ikke treffe vannet. Smelt sjokoladen under omrøring. Pass på at det ikke blir for varmt eller at det kommer vann i sjokoladen for da korner den seg.
    7. Hell smeltet sjokolade over karamellen og sett kaken til avkjøling i kjøleskapet. Del i stykker med en skarp, varm kniv og server.
Tips!

Vil du spare tid kan du kjøpe ferdige ingredienser og smøre sammen. Ferdig brownie-bunn, ferdig marshmallowsfluff, ferdig karamell (karamellsaus eller pålegget Nøtte). Dropper du å smelte sjokoladetoppen, og bare hakker den over, så har du en superrask kake.

Kommentar

Kommentarer

  • Live

    8 dager siden
    Er det best å bruke liten eller stor langpanne?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      5 dager siden
      Hei Live,

      Anbefaler deg å bruke en ildfastform siden størrelsen skal være 20x20cm :) Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Live Kristine

    1 måneder siden
    Kan denne brownies/Snickers kaken fryses?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 måneder siden
      Anbefaler ikke å fryse denne kaken, Live :)

      Sjokoladen får ett hvitt ''belegg'' etter frysing. God jul!

      Kommenter  (0)

      • Live Kristine

        1 måneder siden
        Takk for svar:)
        Om jeg venter med å ta på sjokoladen til etter den er tint. Tror du resten av kaka tåler å fryses da?

        Kommenter  (0)

        • Annicken , Kokk og kundekonsulent

          1 måneder siden
          Ville ventet med karamellen også.

          Brownie bunnen tåler fint å fryses :)

          Kommenter  (1)


  • HK

    1 måneder siden
    Denne kaka var et styr å lage.. Ingenting gikk som det skulle, og vi satt igjen med en heftig oppvask og knekte visper og slikkepotter.

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 måneder siden
      Hei HK,

      Så leit å høre at det ikke ble en vellykket kake:/ Her er det vanskelig å si hva som har gått galt. Kanskje denne oppskriften frister: https://www.tine.no/oppskrifter/kaker/krem-og-sjokoladekaker/snickerskake

      Kommenter  (0)


  • Tina

    2 måneder siden
    Hei hei. Denne skal æ prøve å lage?? men kan æ lage den en til to dager før den skal serveres, eller bør den serveres omgående?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 måneder siden
      Hei Tina,

      Du kan fint lage denne kaken 2 dager før du skal servere den :)

      Kommenter  (0)


  • Kliss fra hode til tå..

    3 måneder siden
    Hvordan får dere marshmallowsen til å bli som i videoen? I det jeg rørte i den ble den en stor klump med gummi og slikkepotten knakk rett av.. Fikk den på et vis på kaka ved å varme den opp igjen i mikroen ett par ganger med sirup og peanøttsmør oppi, men den er jo totalt gummi.. Og har ikke igjen noen fingeravtrykk for det var jo ikke tid til å blunke fra den kom ut av microen før den var helt knallhard gummi igjen.. Blir nok en spennende konsistens testsmake, ikke ble den fluffy heller, for i det jeg rørte så sank jo alt sammen.. Ser jeg ikke er den eneste..

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      3 måneder siden
      Hei,

      Marshmellowsen blir fort hard igjen, men om du har i peanøttsmøret og sirupen med engang den kommer ut av microen så skal den ikke bli så hard og et skal gå fint an å smøre den ut på kaken :)

      Kommenter  (0)

    • ellen

      3 måneder siden
      jeg tok en halv dl fløte oppi i tillegg og varmet alt i mikroen. (2 forsøk etter at gummien hadde ødelagt omtrent hele prosjektet).
      Ikke fluffy men smørbart.

      Kommenter  (0)


  • Kari kakeglad

    4 måneder siden
    Halla! Dette var bare noe dritt, dæ begynte bra men endte opp som en gummikake, den marshamelowsen var bare noe herk og stivnet og klisset seg til! nå ble det senkveld uten kake??

    Kommenter  (0)

    • Mikkel Olsen

      4 måneder siden
      Helt enig, Kari kakeglad! Her henger det gummikake fra tak til gulv, kunne nok strukket den kaka til Svalbard og tilbake! Men men pianøttene var hærlige

      Kommenter  (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      3 måneder siden
      Så leit at det ikke gikk som det skulle og at Det ikke ble noe kake til senkveld :/ Håper du forsøker igjen og at det blir en fantastisk kake :)

      Kommenter  (0)


  • Heidi

    4 måneder siden
    Favoritt her i huset. Bakt den 3-4 ganger og like fornøyd hver gang. Tar laaang tid med alt som skal kjølne og stivne, men verd ventingen :-)

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      4 måneder siden
      Så hyggelig at den har blitt en ny favoritt hos dere, Heidi :)

      Kommenter  (0)


  • Frank Tore steffensen

    4 måneder siden
    Veldig enkel å lage denne kaken! Ble perfekt resultat! Økte oppskriften med 50 % og det bles perfekt for en aluminiumsform på ca 20*30 cm.
    Ingen problemer i det hele tatt om man følger oppskriften!
    #manpower!!

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      4 måneder siden
      Så gøy at du ble så fornøyd med oppskriften, Frank Tore :) #denfølelsen

      Kommenter  (0)


  • Karianne

    4 måneder siden
    Har dere brukt 20x20 form på videoen?
    Pc. Denne oppskriften var bare et stort søl med marshmallowsblanding og karamell. Vi endte opp med å kaste hele kaka etter å ha holdt på med kaka i 4 timer og 45 minutter

    Kommenter  (2)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      4 måneder siden
      Hei Karianne,

      Vi har brukt 20x20 form i denne videoen :) Det er leit å høre at kaken ikke ble vellykket og at dere endte opp uten kake. Vi håper dere prøver igjen og får til en fantastisk kake :)

      Kommenter  (0)


  • Kristian

    4 måneder siden
    Så mysje bannskap å elendihet ha e aller opplevd på ett kjøkken før!
    Ny micro må kjøpest å alt kjøkken utstyr e dækkæ a brent sokker!
    Marshmellows'n var ikkje i nærhetæ a dæ såm va vist på videon, einaste vi fækk t va ei klisjatt gussjæ du kunnæ strækt t Kina å tbake...
    Karrameln stivnæ før du fækk tængt på å hatt di anner inngrediensan oppi!
    Einaste vællykkæ mæ denne oppskriftæ va ein jævelsk stor oppvask såm ventæ!..

    Kommenter  (2)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      4 måneder siden
      Det er leit å høre at alt du endte opp med var en stor oppvask. Hva med å prøve igjen? Øvelse gjør mester;) Lykke til!

      Kommenter  (0)

    • Hanne

      4 måneder siden
      Samma dritten ble det her også ! ????

      Kommenter  (0)

      • Annicken , Kokk og kundekonsulent

        4 måneder siden
        Så leit å se, Hanne :/ Vi håper du prøver igjen og får ett vellykket resultat :)

        Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat